- Konu Sahibi sunshine__
-
- #83.481
Çok çok geçmiş olsun , Allahım çabucak şifa versin kuzucuğaBizde hastanede yatıyoruz, ciddi su kaybı yaşamış çok geç kalmışız getirmek için dünden beri tedaviye başlandı ama halen damarlardan kan alamıyorlar çıkmıyor bir türlü kusmasıda ishali de kesilmiyo,
Dün beslenmeyi tamamen durdurdular lavman yaptılar sadece damardan beslenecek dediler vücudu temizleyeceklermiş bu şekilde
Çok çok geçmiş olsun , Allahım çabucak şifa versin kuzucuğaBizde hastanede yatıyoruz, ciddi su kaybı yaşamış çok geç kalmışız getirmek için dünden beri tedaviye başlandı ama halen damarlardan kan alamıyorlar çıkmıyor bir türlü kusmasıda ishali de kesilmiyo,
Dün beslenmeyi tamamen durdurdular lavman yaptılar sadece damardan beslenecek dediler vücudu temizleyeceklermiş bu şekilde
Gelmiş geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasınBen sık sık giriyorum uygulamaya ama bildirim gelmiyor bazen yada altta kalıyor sanırım, çok teşekkür ederiz iyileşti çıkardık dün ilaçlarına devam ediyorum uykusu düzeldi kusmuyor ishalde düzeldi sık yapıyor ama düzeni buydu zaten yemek de yiyor ay ne kadar rahatladı anlatamam ne çekmişiz biz bir haftadır boşu boşuna doktorda çok ilgilendi sağolsun böyle bir doktor bulduğumuzuda sevindik
Devlette sadece tahlillerine baktı gayet iyi dedi ama o sırada bile çocuk kıpkırmızı kaka yapmaya devam ediyor öğürüyordu beslenmesi falanda kesilmişti ağzına lokma almıyordu doktor resmen inanmadı bize gayette beslenmiş bişeyi yok diyip gönderdi önceki gittiğimizdede bunun gibi bişey yaşadık suçlu beni bulmuştu doktor birdaha buraya gelmeyeceğim dedim özele tavsiye edilen bir doktora gittik sonanda yetiştik tam çıkarken sağolsun baktı ayağında damaryolu var perişan olmuşuz anladı devletten geldiğimizi kaka sürüntüsünden bakıp yatış verdi tekrar köye gelseydik geçmeyecekti bence göze alamadık, doktor daha öncesinde iyi bakıldığı için tahlilleri iyi çıkmış ama şaşırdım bu çocuğun halen ayakta durabilmesi ne eve gitmeyin bayılır geri getirmek zorunda kalırsınız demişti çok şükir bunuda atlattık
Oyy çok geçmiş olsun canım. Çok sevindim düzelmesineBen sık sık giriyorum uygulamaya ama bildirim gelmiyor bazen yada altta kalıyor sanırım, çok teşekkür ederiz iyileşti çıkardık dün ilaçlarına devam ediyorum uykusu düzeldi kusmuyor ishalde düzeldi sık yapıyor ama düzeni buydu zaten yemek de yiyor ay ne kadar rahatladı anlatamam ne çekmişiz biz bir haftadır boşu boşuna doktorda çok ilgilendi sağolsun böyle bir doktor bulduğumuzuda sevindik
Devlette sadece tahlillerine baktı gayet iyi dedi ama o sırada bile çocuk kıpkırmızı kaka yapmaya devam ediyor öğürüyordu beslenmesi falanda kesilmişti ağzına lokma almıyordu doktor resmen inanmadı bize gayette beslenmiş bişeyi yok diyip gönderdi önceki gittiğimizdede bunun gibi bişey yaşadık suçlu beni bulmuştu doktor birdaha buraya gelmeyeceğim dedim özele tavsiye edilen bir doktora gittik sonanda yetiştik tam çıkarken sağolsun baktı ayağında damaryolu var perişan olmuşuz anladı devletten geldiğimizi kaka sürüntüsünden bakıp yatış verdi tekrar köye gelseydik geçmeyecekti bence göze alamadık, doktor daha öncesinde iyi bakıldığı için tahlilleri iyi çıkmış ama şaşırdım bu çocuğun halen ayakta durabilmesi ne eve gitmeyin bayılır geri getirmek zorunda kalırsınız demişti çok şükir bunuda atlattık
Ben devam ediyorum şöyle ki o an çok acikiyor darlaniyor içip dediğin gibi uykuya geçiyor ha çok ugrassam iyice unutur ben de mecal yok bugün en son mesela organik aldığım meyve puresinden yedi mama istemedi . Gece uykusuna öyle uyuyacak.Kızlar mamaya devam eden varmı aranızda şimdi 18. Ayda tamamen kesmek mi lazım ben sadece uyku öncesi veriyorum iki yada üç kez dört ölçek toplam 360 ml
Ben de veriyorum 2 yasa kadar da vermeyi düşünüyorum. Günde 2 defa, toplam 300cc içiyorKızlar mamaya devam eden varmı aranızda şimdi 18. Ayda tamamen kesmek mi lazım ben sadece uyku öncesi veriyorum iki yada üç kez dört ölçek toplam 360 ml
Ben devam ediyorum, günde 2 kere veriyorum , 2 yaşına kadar da devam etmeyı ıstıyorum..Kızlar mamaya devam eden varmı aranızda şimdi 18. Ayda tamamen kesmek mi lazım ben sadece uyku öncesi veriyorum iki yada üç kez dört ölçek toplam 360 ml
Bende ediyorum günde 2 kere fln bi öğle uykusuna yatmadan yarım saat önce tok bile olsa 60cc fln birde aynı şekilde akşam uykusuna yatmadan yarım saat önceKızlar mamaya devam eden varmı aranızda şimdi 18. Ayda tamamen kesmek mi lazım ben sadece uyku öncesi veriyorum iki yada üç kez dört ölçek toplam 360 ml
Cigitten almıştık biz klasik ilk adım ayakkabısına benziyor rahat hafif ve kolay giyiliyorYaz için nasıl ayakkabı giydirmeyi düşünüyorsunuz kızlar, bayramda falan da giysin istiyorum sipariş edeyim diyorum hemen
Ben hep reflu maması verdim. Büyük olana bu saatten sonra başlama ama, kücük olana mama veriyorsan eğer doktora da danışıp reflu maması verebilirsin cunku beni baya bir rahatlattı. Kusmasını %90-95 azaltıyor diyebilirim. Şimdilerde de oluyor ama haftada 1-2 defa oluyor. Bizde hep yemeğin hemen peşine ya da yedirirken olur mesela. O yüzden şu geçirmez örtülerden aldım. Altına onu serip yediriyorum halı, koltuk falan uğraşmayayım diye. Bir tane de kiwinin koltuk yıkama makinesini aldım. Bebek arabası, oto koltuğu, halılar falan ne varsa direk onla hallediyorum olsa da işimi çok kolaylaştırdı. Hep kusan 2 bebe varsa evde bir tane edinebiliyorsan edin derim… bir de şeye dikkat et. Bazı seyler reflusunu tetikler. Mesela benim kız çiğ sarımsak yesin 1-2 saat sonrasında kusar. Domates, limon, tursu gibi şeyler kusturur onu refluyu tetikler. Onları bir gözlemle. Dokunan, tetikleyen bir sey varsa onu yedirmemen de seni gene rahatlatır. Çok da yedirme derim. Doyuyorsa bitsin diye zorlama. Reflulu bebekler özellikle direk komple çıkartır. Beslenme aralıklarını açmak da rahatlatıyor. Kucukte o yüzden biraz daha zorlanabilirsin ama büyükte tetikleyen seyleri kesip, beslenme konusunda istemediği noktada vermeyi kesersen gene seni rahatlatır. Fazla zorlamaya, sık beslenmeye, fazla baharatlı, fazla yağlı şeylere gelmiyorlarKedili ve Bebeli canım senin bebeğindede reflü vardı nasıl şuan kusması
Doktor iki bebeğime de reflü dedi
Bekleyeceksin geçmesini dedi sadece
Ama ben bıkma noktasına geldim ikisininde kusması yüzünden ne yataklarımıza nevresim yetişiyor ne kıyafet yetişiyor ne örtüler temiz kalıyor halının biri daha geçen yıkadım gene kustular bebek arabasına kustular leş oldu araba onuda yıkadık kurursa artık yoksada çöp oldu
Tam olarak bizi tarif etmişsin kustumu tamamen çıkarıyor iki öksürse çıkarıyor ağlasa çıkarıyor çok yese çıkarıyor gerçekten çok hassas midesi ağlatmamaya çalışıyoruz ne derse yapmış oluyoruz bu sefer bu yönden kötü oluyor koltuk yıkama makinası çok mantıklı gerçekten temiz yapıyormu memnun musun bir araştırayım şuan herşeyin örtülü sadece yolluklar örtülü değildi onada kusmuk denk getirdik iyiki örtüler varmış diyorum ama 10 ay sonra taşınacağız yeni eşya alacağum ve örtülü kullanmak istemiyorum artık düzelemek yorucu oluyor halıda yıkıyormu peki o makinaBen hep reflu maması verdim. Büyük olana bu saatten sonra başlama ama, kücük olana mama veriyorsan eğer doktora da danışıp reflu maması verebilirsin cunku beni baya bir rahatlattı. Kusmasını %90-95 azaltıyor diyebilirim. Şimdilerde de oluyor ama haftada 1-2 defa oluyor. Bizde hep yemeğin hemen peşine ya da yedirirken olur mesela. O yüzden şu geçirmez örtülerden aldım. Altına onu serip yediriyorum halı, koltuk falan uğraşmayayım diye. Bir tane de kiwinin koltuk yıkama makinesini aldım. Bebek arabası, oto koltuğu, halılar falan ne varsa direk onla hallediyorum olsa da işimi çok kolaylaştırdı. Hep kusan 2 bebe varsa evde bir tane edinebiliyorsan edin derim… bir de şeye dikkat et. Bazı seyler reflusunu tetikler. Mesela benim kız çiğ sarımsak yesin 1-2 saat sonrasında kusar. Domates, limon, tursu gibi şeyler kusturur onu refluyu tetikler. Onları bir gözlemle. Dokunan, tetikleyen bir sey varsa onu yedirmemen de seni gene rahatlatır. Çok da yedirme derim. Doyuyorsa bitsin diye zorlama. Reflulu bebekler özellikle direk komple çıkartır. Beslenme aralıklarını açmak da rahatlatıyor. Kucukte o yüzden biraz daha zorlanabilirsin ama büyükte tetikleyen seyleri kesip, beslenme konusunda istemediği noktada vermeyi kesersen gene seni rahatlatır. Fazla zorlamaya, sık beslenmeye, fazla baharatlı, fazla yağlı şeylere gelmiyorlar
O yüzden diyorum ya. Cocuk doydu mu zorlama. 2 kaşık fazla vereceğim diye tıka başa şişirince, refluden çok geçmiyor komple ne varsa cıkartıyorlar. Çocuk doyana kadar yesin. Yediği midesinde kalsın. Benim kız hala çok zayıf hiç yediremedim adam akıllı cocuğu. Yesin diye zorlardım pat çıkartırdı ne varsa. Yediğinin de faydasını görmüyorduk oyle olunca… bana da cocuk doktorumuz dedi ki senin çok yediğinde karnın agrısa, sen sürekli yemek yemek ister miydin ? İstemezdin değil mi ? Düşünki her fazla yemek yediğinde, bir besini her tükettiğinde midene agrılar giriyor, sancılar giriyor. Kusmadan rahatlayamıyorsun. Sen de çok yemek yemekten kaçardın. Bunu da öyle kabul et dedi. Peki kustuktan sonra hemen yemek yiyebilir misin ? Gene yiyemezsin. Bu cocuk da yiyemez. Asla farklı düşünme dedi. Doyana kadar ver. Fazlasına zorlama. Enazından yediği kadarın faydasını görsün. Yediği midesinde kalsın. Acıkınca tekrar yer dedi. Ben öyle de götürdüm. Mideyi tutsun, hemen çıkarmasın diye cok sıvı beslemekten kaçın. Daha koyu kıvamlı ver bir seylerini. İçeceklerden sonra da eline biraz ekmek tutuştur. Midesini bastırsın. Ne kadar sıvı, o kadar fazla kusma olur. Ben bir şeylerin yanında hala daha kaşıkla ayran vs veriyorum dolu dolu içecek onune sunmuyorum kusmasın diye. Gene pilav ayran yiyor misal. Ama ayranı bir bardak içmiyor da kaşıkla daha az miktarda içiyor. Çocuk isterse fazlasını gene veriyorum. Arkadan eline dediğim gibi ekmek, çubuk kraker falan tutuşturuyorum elineTam olarak bizi tarif etmişsin kustumu tamamen çıkarıyor iki öksürse çıkarıyor ağlasa çıkarıyor çok yese çıkarıyor gerçekten çok hassas midesi ağlatmamaya çalışıyoruz ne derse yapmış oluyoruz bu sefer bu yönden kötü oluyor koltuk yıkama makinası çok mantıklı gerçekten temiz yapıyormu memnun musun bir araştırayım şuan herşeyin örtülü sadece yolluklar örtülü değildi onada kusmuk denk getirdik iyiki örtüler varmış diyorum ama 10 ay sonra taşınacağız yeni eşya alacağum ve örtülü kullanmak istemiyorum artık düzelemek yorucu oluyor halıda yıkıyormu peki o makina
küçüğe mama vermiyorum benim sütümü içiyor bir süre az besledim bu sefer de kilo alımı durdu kusması azaldı ama öylede içime sinmedi reflü mamasını da ilk defa duydum bir bakayım onada belki ek gıda sürecinde verebilirim
Neden reflü oluyormuş kendi kendine geçecek mıymış bizde ilk aylar gizli reflü vardı kusma yoktu ilaç kullandık doktor sonra bıraktırdıKedili ve Bebeli canım senin bebeğindede reflü vardı nasıl şuan kusması
Doktor iki bebeğime de reflü dedi
Bekleyeceksin geçmesini dedi sadece
Ama ben bıkma noktasına geldim ikisininde kusması yüzünden ne yataklarımıza nevresim yetişiyor ne kıyafet yetişiyor ne örtüler temiz kalıyor halının biri daha geçen yıkadım gene kustular bebek arabasına kustular leş oldu araba onuda yıkadık kurursa artık yoksada çöp oldu
Doktor bizdekine genetik olduğunu söylediNeden reflü oluyormuş kendi kendine geçecek mıymış bizde ilk aylar gizli reflü vardı kusma yoktu ilaç kullandık doktor sonra bıraktırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?