2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Doktora gidin beta salgını varmış. Maalesef geçen hafta ben de kaptım. Tek tedavisi antibiyotik. Umarım sizinki ilaç gerektirmeyen bir durumdur. Bir kutu antibiyotik bitirdim iyiyim şimdi çok şükür.

Doktora gidin beta salgını varmış. Maalesef geçen hafta ben de kaptım. Tek tedavisi antibiyotik. Umarım sizinki ilaç gerektirmeyen bir durumdur. Bir kutu antibiyotik bitirdim iyiyim şimdi çok şükür.
Çok geçmiş olsun baktım da şu anlık ateşim yok çok şükür. Yarın inşallah gidicem doktora

Canım ikili testi nasıl yaptırdığına bağlı olarak değişiyor.
Yurt dışına kan gönderimi var o pahalı.
Normal hastanede yapılan kan testi uygun devlet hastanelerin de ücretsiz bile olabilir.
Onun ismi fetal DNA veya nipt testi diye geçmiyor mu ? Ben farklı şeyler diye biliyordum

Onun ismi fetal DNA veya nipt testi diye geçmiyor mu ? Ben farklı şeyler diye biliyordum
P Psikolog2426 world1 dogru soyluyor. Yurtdisina kan gonderili yapilan 2li test degil. Fetal dna kapsamli genetik tarama gibi dusun. %99.9 dogrulukla calisio pahali
İkili test hastanede yapilio grafik fln bisiler cikiomus yaşa gore yuzde veriomus dogrulugu dusuk %85lerde

Kızlar ultrasona gitmeden çikolata yedim kahve içtim diyenler oluyor ya, bebeğin ultrasonda hareket etmesi daha mi iyi oluyor,ikili taramaya öyle mi gitsem

canım ben şunu farkettim şimdiye kadar hep sabahtı kontrollerim 10-11 gibi. kahvaltı yapıp gittiğim için hep hareketli oluyordu.
dün ilk defa 16:45 te gittim kontrole uyuyodu. gitmeden de yemiştim aslında, çikolata da yedim yok hareketli değildi

Ben şuana kadar bebeğimin hic bir hareketini görmedim ya, normali böyle sanıyodum gerci daha 10.haftalik ama,
Bir de 12. Haftada ikili taramam var, kan tahlili de alicak, çikolata felan yesem kanda şekerim çok çıkar mi ki, ben kilolu bir hamileyim, sekeri sorucam doktoruma

bence normal kahvaltı yapmak yeterli. sabahları gittiğimde daha ultrasonu koydugunda zıplıyor görüyoruz hep. inşaallah sende görürsün :)

Fetal-nipt testini yaptırınca da ikili üçlü dörtlü tarama teslerine gerek kalmıyor canım. Aklınızda olsun

Ben 15 gün Kızılay Erzincan içtim sodyumu en düşük oydu 15 gün sonra inanlimaz kasik ağrısı acile gittik düşük yapıyorum sandım öyle bir ağrı doktor idrarda kan var dedi sonra kan testi istedi böbrek taşı oluşmuş onu düşürüyorsunn dedi genetik mi dedi hayır dedim ilk kez oluyor sonra dedi ki maden suyu tukettir misin 15 gündür her gün bir tane içiyorum dedim maden suyu normal olan degeribi yukseltmis vücutta fazla olan minerali dışarıya atamadığı için bobreginde biriktirip taşa çevirmiş dedi sağlıklı yaşam diye kendinize eziyet ediyorsun dedi bana yasakladı

Tatlım adı farklı ama onun da amaçların dan bir tanesi down sendromu tespitinin yüzdesinin yüksek olması.
Yani isteyen bireyler eğer çok daha kesinlik bir bilgi istiyor ise ikili tarama testini direk o şekilde yaptırabilir. Hatta ikili tarama test değeri yüksek çıkanlar direk o yurt dışına gönderilen teste yöneliyor.
Doktorlar da seçenek olarak isterseniz bu testi direk o şekilde yaptırabiliriz diye söylüyorlar.
Bir diğer tespit amniyosentez denilen karından bebek kesesinden sıvı alınma yöntemi onun da gerçeklik payı yüksek.
Ama hiçbir test %100 doğruluk payı garantisi vermiyor zaten.
Bana doktorum üç dört seçenek sundu ve yurt dışı bazlı olanın 12 bin civarında olduğunu söyledi.
Ama normal ikili tarama testini sadece kan verim hastane de bakılsın deniliyorsa sizin dediğiniz kısma geliyoruz canım.

Tatlım evet haklısın ama direk ikili tarama testi yerine bunu tercih edenler oluyor demek istedim aslında. Senin tercihlerin parasal durumu değiştirir.
İkili tarama testinde belirlenen down sendromu riskini yurt dışına yollanan kanda daha doğruluk payı yüksek öğreniyorsun.
Yani direk bu testlere de başvurabilirsin.
Ama yok bana ikili tarama testi sadece hastane de yaptığım yeterli diyorsan sorun yok zaten en fazla özel hastane de tahlil ücreti çıkar.

Şeker daha sonraki haftalarda bakılmıyor mu canım.
Türk kahvesi dene sen istersen..
Kaç kilo hamile kaldın? ( söylemek istersen tabi)

Bnde inisdibi tüketiyorum en düşük sodyum oranli onu buldum isterseniz araştırın sanırım erzurumdaydiniz burda bu markada çok var bn bursada fln denk gelmemistim ama diyet yaparken diyetisyenimde direk bu markayı soylemisti

Bu arada yanlış yeri alıntı yapmışım

Karstayken ben de inişdibi tüketirdim en sevdiğim sodaydı ama şimdi izmirdeyim asla bulamıyorum keşke olsa onun tadı hiçbirinde yok ve evet sodyum değeri en az olan sodalardan

Fetal-nipt testini yaptırınca da ikili üçlü dörtlü tarama teslerine gerek kalmıyor canım. Aklınızda olsun

Kuzum ben fetal dna yaptirdim. Konuyo cok hakimim. Hatta buraya detayli bi sekilde yazdim
Bn genis kapsamlisini yaptim 650euro idi. Anbe kanindan bebegin dnasi saptaniyor. Genetik hastaliklari busrkilde belirliyor. Genetik tarama oldugu icin down sendromu da vardi evet icinde ama bildigimiz bilmedigimiz cok sayida genetik hastaliga bakildi. Dogruluk payi cogu hastalik icin %99,9 bazilari icin %98. Allah korusun yanlis sonucta 50.000euro tazminat veriyor bnm yaptirdigim. En guzeli de cinsiyeti 10. Haftada ogreniyorsun
Bunu yapinca 2-3-4 lu testleri yapmiyorsun
Ki ztn 2li testin yanilma payi %15 ki bu asiri büyük bir oran.
Amniyosentez bambaska birsey onu karistirmissin 2li testte sorun cikarsa maddi duruma gore fetal dna ya yonlendirilir eger fetal de de sorun cikarsa bebekten ornek almak icin amniyosentez alinir allah hickimseye yasatmasin..

kutu cikolatadan yuvarlak bir adet verdi doktor bana bu da zaten kan sekerini degistirmek icin yetiyor bebek de o ara hareketleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…