- 3 Haziran 2023
- 309
- 321
- 33
- 32
1 dakikada nefes sayısı kaç cnmNefes alırken göğüs kafesi fazla inip kalkıyor mu? Benim oğlum da prematüre arada bir çok inip kalkıyor doktor normal dedi ama zorlanıyor gibi geliyor bana
40-42 falan saydım1 dakikada nefes sayısı kaç cnm
Sorun yoktur o zaman cnm40-42 falan saydım
Canım ben bir kere saymıştım 50 tane nefes alıp veriyorKızlarım benim için çok önemli lütfen görmezden gelmeyin.
Bebeğinizn 1 dakikada aldığı nefes sayısı kaç özellikle uyurken. Yani 60 saniye de kaç kere nefes alio lütfen 1 dakkinizi ayirir misinz bizim için
İlk aldiklarindada bı kapiyorlar canım çıkıyor vallamastit olsan meme ucundan ziyade memen ağrır şişer kızarır hatta ateşin çıkar halsizlik vs olur, benimde sağ meme ucu çok fena şimdi baktım da yara oldu olacak, çünkü benim sıpa bile isteye meme ucunu tutuyor sımsıkı, ağzından alana kadar canım çıkıyor.
Eşime söyledim canım öğlen getirecek inşallah şu sıkıntım geçerKuruluktan sonra yara başlar sen şimdiden kremi kullanırsan yarayı önlersin yara çok daha fazla acıtıyor. Emzirmeden önce meme ucunu silmen lazım ama.
Demekki sütün yeterli bence Dr kes dediyse kes , benim bebeğimde sürekli aranıyor doysa bileKızlar benle benzer durumu yasayan var mı ? Doğduğu günden bu yana sütüm az geldiği için bebek memeden sonra sürekli arandığı hala doymadigi ağladığı için 3 saatte 1 30 CC mama veriyoruz. Önce iki memeyi güzelce emip sonra 30 CC mama içiyor ve uyuyor. 14. Gün kontrolümüzde bebeğin doğum kilosunun üzerine 600 Gr aldığini gördük (3430-4030) Doktor mamanın fazla geldiğini, yavaş yavaş kesmem gerektiğini söyledi. Sorun şu, sütümü bebek emdikten sonra sagdigimda 40 CC geliyor, bebek emerken yutkunma sesi geliyor, memeden sonra uyuyor ama gece bazen zor durumda kaldığımda mama veriyorum emzirdikten sonra ve kana kana içiyor onu. Anne kafasıyla acaba doktoru dinlemeyip mamayı ara sıra vermeye devam mı etsem bebek doymuyor mu diye düşünüyorum sürekli. Sütten sonra mamayı da afiyetle içmesi beni düşündürüyor. Siz bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz anneler? Bazen tek göğsümde 5 dk durup uyuyakaliyor diğer gogsumu almıyor, doyuyor mu diye düşünüp duruyorum. Gaz+ uykusuzluk üzerine bir de bu eklenince korku peşimi bırakmıyor
Lansinos vardı ama pek işe yaramadi garmestan sipariş geçtim eşime bakalım bı onu deniycemCanım merhem al sür bende aynı senin gibiydim fito krem iyi geldi emzirme den önce yıka iyice şuan hala var ama ilk günlerdeki gibi değil
Bestak damla bende çok işe yaradi .kişiden kişiye değişiyor demekki yada farklı mı kullandın ben günde 3 defa suya en az 8 er damla Max 20 damla imiş .damlatıp iciyorsunKuru dutu denemedim denerim geri kalan herşey yapıyorum , bütün çaylardan içiyorum , bira mayası aldım onura içiyordum , etki etti ama galiba bebekte gaz yaptı bıraktım , bilmiyorum artık inşallah sütün devami gelir
Ya evde hep memede :) uyurken çıkaracağım inş. O uyurken çıkarız ben de bebek arabasıyla yürürüm diyorum qma bakalımEn az 1 saat duruyorum canım, büyüğü de parkta oynuyor o sırada. Bebek arabasını sürekli hareket ettiriyorum veya kucağıma alıp yürüyorum. Evde neyi seviyorsa dışarıda da onu yap bebeğinle.
Canım kalın giydirme. Ben evde kısa kollu body ile tutuyorum güzdüzleri. Benim doktor giydirmeye çok kızıyor. Terlemeyecek bebek diyor. Elinde eldiven ayağında çorap ve kıaa kollu body. Ona rağmen emerken bana değen yerler terliyor. Orayadq ağız mendili yada müslin örtüyü sokuyorumİyi geceler bebeğimin başı emerken terliyor hep bide yattığı yerde baş yeri nemli oluyor uyurken de terliyor yani sizde durumlar nasıl?
Hayırlısı olsun bebeğiniz ilk iki gün 60şar gram kaybetti sonra sütüm artmaya başlayınca bir haftada kilosunu yakaladı 10 gram eksikti. En geç İki saatte bir emzirdim. Şimdi baya toparladı zaten benimki günde 30 gram alması lazım dedi doktor benimki 80 gram alıyor 8 10 kere kaka çiş yapıyor.Selamlar , ekim annelerinden merhaba
14.09 da 35+4 de minnoşumu kucağıma alarak Eylül annesi oldum , ve buralarada bir göz atmak istedim
Prematüre anneleri var ise burada sorum var bebişlerin ilk haftalarda beslenme ve kilo alımı nasıl ilerledi ?
Benim ilk bebeğim sürekli memedeydi, 3 aylık olunca aniden bıraktı sürekli memede olmayıYa evde hep memede :) uyurken çıkaracağım inş. O uyurken çıkarız ben de bebek arabasıyla yürürüm diyorum qma bakalım
Bizimde doğum kilosundan 95 gram kaybettı, 1 hafta kuvezde kaldık kılo vermedı alamadı da , 3 saatte bır emzırdım o süreçte ızın verılen kadar yani.Şuan 10 günlüğüz tartı farkı kıyafet farkı falan olsada doğum kılosuna geldi anca diyebiliriz. Bu saatten sonra artık artı rakamlar olur inşallah şimdilik emme ile gidiyoruz doymadıgını hissedersem parmak Eds şırınga ile mama teklif ediyorum ama 10 ml fln içiyor içerse anca , 2 aaatı gecırmıyorum , çiş kaka yeterli mıktarda yapıyor gün içinde sadece süre olarak az emıyor oda erken doğduğu için yoruluyor dıyolar az daha uzun kalabılse belkı daha ıyı toparlar bilemedim. Benim ikinci bebeğim , ilkinde ne emme ne sarılık ne de kilo alımı ile ilgili hiçbir problem yaşamadım, şuanki çok başka bir tecrübe benim için iyi olsun istiyorumHayırlısı olsun bebeğiniz ilk iki gün 60şar gram kaybetti sonra sütüm artmaya başlayınca bir haftada kilosunu yakaladı 10 gram eksikti. En geç İki saatte bir emzirdim. Şimdi baya toparladı zaten benimki günde 30 gram alması lazım dedi doktor benimki 80 gram alıyor 8 10 kere kaka çiş yapıyor.
Aaa dogurmayan birileri kalmışBende burdayım39+6yım bugün, dün sabah nişanım geldi ama sancı mancı hiçbirşeyim yok eylül annelerinden ekime transfer olacağım bu gidişle yarın kontrolüm var bakalım neler olacak
Benimkide aynıBebeğimi karnımda sürekli hıçkırık tutardı, doğdu yine hickiriktan kurtaramiyor kendini çocuğumUykuda bile hickirmazsin annem ya
Ya işte bu sorun mu? Yani yatağa alışmada sorun yaşar mı sonra? Mağlum etraftakiler sürekli yorum yapıyor :) Bana yorucu olduğu oluyor tabiki ama valla analık zor ya beyin sürekli düşünmek zorundaBenim ilk bebeğim sürekli memedeydi, 3 aylık olunca aniden bıraktı sürekli memede olmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?