2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Sut saklama kosullarini hemsireleriniz illaki anlatmistir ama su meseleyi toparlayalim ucunda minnoslarin can sagligi var sonucta.

Diyelim ki buzluğa sutunuzu koydunuz, buzluk eksi 4 derece, ustune sut eklemek istiyorsunuz, olmaz cunku eksi 4 derecedeki sut kati, ekleyeceginiz sut en dusuk oda sicakligindadir olmaz, koyamazsiniz.

Sutunuz oda sicakliginda ve posette, 3 saat sonunda atmalisiniz. Bu sute ekleme yapmaya zaten ihtiyac duymazsiniz.

Sutunuz buzdolabinda (ortalama 16-18 derece) burada 3 gun tazeligini koruyor. Sutu sagdiniz, ustune eklemek icin sutu en az uc saat buzdolabinin ayni rafina koyun. (Poset gibi asla hava gecirmeyen iki ayri kaptan bahsediyoruz) 3 saatin sonunda iki sutu birleştirip, buzluga atabilirsiniz.

Sutler ayni sicaklikta oldukca birlestirme yapabilirsiniz.

Diyelim ki sut buzdolabindaydi (16-18 derece) ustune sut eklemek icin, disari cikardiniz, oda sıcaklığına geldi, diger sutu ekleyip hemen minige icirin, yoksa cope atin. 3 saatte bozulma kurali bu durum icinde gecerli. Geri buzdolabina koyar sonra iciririm derseniz, gelsin zehirlenme vakasi. Yapmayın.

Ozetle sogukken isitilmis sutu tekrar sogutmayacaksiniz, puf noktası bu. Bu sebeple tuketmeyeceginiz sutu de isitmayin ziyan olur.

Buzluktan ya da buzdolabindan sut cikardiniz, minige vermek icin nasıl isitacaksiniz.
Anne sutu asla atese maruz kalmamali. Sicak su dolu kabin icine sut posetini yerlestirin ılıtın.

Gece sutunuzu ve gunduz sutunuzu farkli farkli işaretlemeyi unutmayin.

Burda bahsettiklerim mama icin gecerli degil. Mamayi hazirladiniz ama minik bitiremedi, 2 saat sonra her saklama kosulu icin soyluyorum, mutlaka atin.

Toz mamalari paketini actiktan en gec 20 gun sonra (paket uzerinde tavsiye edilen tuketim tarihi acilmamis paketler icin gecerlidir) tüketmiş olmalisiniz, bitmemisse atiniz. (20 gun tuketim suresiyle ilgili markalarda farklilik olabilir, paket üzerinde gerekli bilgi vardir kesin)
Canım ben mama yaptım içmedş onu bir daha vermiyorum tekrar ısıtmak gerekiyor diye. Ama sen 2 saat demişsin. Öyle mi uygulayalım. Teşekkür ederiz güzel bilgiler için

Kizlar lutfen yardımcı olurmusunuz kan verdim hamileyim binlerde cikti degerim kese ne zmn görünür
Gözünüz aydın iki gün sonra gözükür keseniz 1500den sonraydı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten iki gün sonra bir hcg daha vermemiz lazım 1buçuk kat artması lazım.

Çok güzel anlatmışsınız emeğinize,sağlık. Ben zaten hiç riske atmıyorum. Antalya'dayım oda sıcaklığı burda 30 derece 1 saatten fazla dışarda bekletmiyorum. Birleştirme işine hiç girmedim. Varsın poşet fazladan gitsin bebeğimden önemli değil.
Aynen :KK9:
Canım ben mama yaptım içmedş onu bir daha vermiyorum tekrar ısıtmak gerekiyor diye. Ama sen 2 saat demişsin. Öyle mi uygulayalım. Teşekkür ederiz güzel bilgiler için

Tekrar isitilmaz zaten, oda sicakliginda kaldiysa icirilebilir ama 2 saat sonunda atiyoruz mutlaka. Bu dedigim aptamil ve bebelac icin gecerli, diger markalarda farkli bir tuketim suresi olabilir canim, kutu uzerinde yazar zaten.

Ama bizim doktorumuzun soyledigi 2 saat icinde tuketilmesi gerektigi idi, marka ayirmamisti bunu soylerken.

Bu arada ben de icmezse en gec 45 dk sonra atiyorum, ilik sut / mama vermekte sakinca yok.

Ek olarak gaz uyarisi yapayim;

Mama hazirlarken mama suyla karissin diye hizli hareketlerle calkaliyorsaniz ve mamada kopuklenme oluyorsa bu bebeklerinize gaz olarak dönüyor, size de uykusuzluk :)

Mamayi biberona koyduktan sonra steril bir kaşıkla karistirabilir ya da biberonu dairesel hareketlerle dondurerek mamanin cozunmesini saglayabilirsiniz.

Ozetle biberonda köpük olmamali :)

Ayaklarimiza corap giymeyi, suyu oda sicakliginda tuketmeyi ve her yemeğimize ozellikle de bakliyatlara kimyon koymayi ihmal etmeyelim :)

Mutlu bebekler, mutlu anneler :)

Hepinizi oper, kucaklarim. Yeni lohusalara da sabirlar dilerim 🙏🧿🩷

Bu ara iki bebekli bi anacık olarak cok giremiyorum, ama her gun mutlaka siteye bakiyorum, sorununuz olursa mesaj da atabilirsiniz, bazen bildirimler gozumden kaciyor.

Tekrar isitilmaz zaten, oda sicakliginda kaldiysa icirilebilir ama 2 saat sonunda atiyoruz mutlaka. Bu dedigim aptamil ve bebelac icin gecerli, diger markalarda farkli bir tuketim suresi olabilir canim, kutu uzerinde yazar zaten.

Ama bizim doktorumuzun soyledigi 2 saat icinde tuketilmesi gerektigi idi, marka ayirmamisti bunu soylerken.

Bu arada ben de icmezse en gec 45 dk sonra atiyorum, ilik sut / mama vermekte sakinca yok.

Mama hazirlarken mama suyla karissin diye hizli hareketlerle calkaliyorsaniz ve mamada kopuklenme oluyorsa bu bebeklerinize gaz olarak dönüyor, size de uykusuzluk :)

Mamayi biberona koyduktan sonra steril bir kaşıkla karistirabilir ya da biberonu dairesel hareketlerle dondurerek mamanin cozunmesini saglayabilirsiniz.

Ayaklarimiza corap giymeyi, suyu oda sicakliginda tuketmeyi ve her yemeğimize ozellikle de bakliyatlara kimyon koymayi ihmal etmeyelim :)

Bu ara iki bebekli bi anacık olarak cok giremiyorum, ama her gun mutlaka siteye bakiyorum, sorununuz olursa mesaj da atabilirsiniz, bazen bildirimler gozumden kaciyor.
Teşekkür ederiz. Ben bir de şunu sorayım o zaman ☺ Sütüm çok yok yani 3 saatte bir 2 göğüsten 30-40 ml anca çıkıyor. Bebeğim prematüre başta çenesi güçlü değildi sağıp verdim ne içtiğini biliyordum ve mama ile destekliyordum. Biberonl 40 ml anne sütü alınca kesin üstüne 30 ml mama yiyordu. 2 gündür meme vereyim istiyorum emiyor bırakıyor 15-20 dk sonra yine acıkıyor. Mama veriyorum 30 ml bitirmeden bırakıyor. Ama sağma hesabıma göre de sütün yetmemesi lazım. Emme ile sağma da gelen süt oranı farklı olabilir mi ki. Acıkınca ağlıyor artık ne yapsam bilemedim

Valla hap gibi pratik bilgiler veriyorsun.. bizde mamayı eşim hazırlayınca deli gibi köpük oluyordu hatta bende benimkinde köpük olmuor iyi çalkalamıyorum herhalde iyi çözünmüyor sen hazırla diyordum:) 2 gündür mama vermedim gaz sancıları daha az o köpüklerdenmiymiş acaba 🤣🤣
Bir de mamayı kaynatılmış soğumuş su ile hazırlıyoruz. Kenarda hazır oluyor. Yapacağımız zaman sıcak suya oturtup ısıtıyoruz. Yanlış mı?

Konu sütten açılmış bende bi soru soracağım; bu ne yersen süte geçer, gaz yapar muhabbeti kafamı çok karıştırdı. Mercimek çorbası gaz yapar mı mesela? Yani bana gaz yapmayan bebişe de yapmaz mı? 🤔

Teşekkür ederiz. Ben bir de şunu sorayım o zaman ☺ Sütüm çok yok yani 3 saatte bir 2 göğüsten 30-40 ml anca çıkıyor. Bebeğim prematüre başta çenesi güçlü değildi sağıp verdim ne içtiğini biliyordum ve mama ile destekliyordum. Biberonl 40 ml anne sütü alınca kesin üstüne 30 ml mama yiyordu. 2 gündür meme vereyim istiyorum emiyor bırakıyor 15-20 dk sonra yine acıkıyor. Mama veriyorum 30 ml bitirmeden bırakıyor. Ama sağma hesabıma göre de sütün yetmemesi lazım. Emme ile sağma da gelen süt oranı farklı olabilir mi ki. Acıkınca ağlıyor artık ne yapsam bilemedim
emme ile sağma da gelen süt kesinlikle farklı, emme de daha fazla oluyormuş

Valla hap gibi pratik bilgiler veriyorsun.. bizde mamayı eşim hazırlayınca deli gibi köpük oluyordu hatta bende benimkinde köpük olmuor iyi çalkalamıyorum herhalde iyi çözünmüyor sen hazırla diyordum:) 2 gündür mama vermedim gaz sancıları daha az o köpüklerdenmiymiş acaba 🤣🤣
Bir de mamayı kaynatılmış soğumuş su ile hazırlıyoruz. Kenarda hazır oluyor. Yapacağımız zaman sıcak suya oturtup ısıtıyoruz. Yanlış mı?
O köpükler ayran gibi çalkalandığından oluyor, ve hava boşlukları içeriyor doğal olarak direkt gaz yapıyor. Mamayı dairesel yavaşça çalkalayın hiç köpürtmemeye dikkat edin o kadar gaz olmaz inşallah 🙏🏻

Konu sütten açılmış bende bi soru soracağım; bu ne yersen süte geçer, gaz yapar muhabbeti kafamı çok karıştırdı. Mercimek çorbası gaz yapar mı mesela? Yani bana gaz yapmayan bebişe de yapmaz mı? 🤔
Bana doktor yapar dedi. Hatta tarhanada yeme dedi. Ben gaz yapacak hiç bir şey sürmüyorum ağzıma. Bakliyatlar, mercimek çor. Tarhana çor. Taze soğan , taze fasulye, sütleri filan laktozsuz aldık bana.

Suyu buz gibi içen ben, hatta kola bile içen buz gibi içen ben 😥

mama veren anneler biberon kullanıyor musunuz ? kullanıyorsanız hangisini kulllanıyorsunuz 🤔
İlk bir iki gün enjektör falan denedim baktım bana göre değil, bunca şeyin içinde bir de enjektör vs uğraşamam diyip risk aldım, bebeğimde meme reddi olmadı biberonlari aşırı hızlı bitirmesine rağmen. Şansım yaver gitti bu konuda

Canım suyunu hazırlama şekli doğru mamayo sallarken biberonu oval şekilde karıştırın dairesel yani .kopururse gaz yapar calkalamayin

Back
X