2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar 2 çocukla buraya pek giremiyorum geçen gün 2 ay aşımızı olduk.gitmişken spiralı sordum 2 hafta sonra beta baktırıp sonucunu götürücem öyle takacaklar.
Gündüz emzirmekle ve alt değiştirmeyle geçiyor.büyüğünde bezi olduğu için kardeşini ne zaman bezlesem o da hemen yapıp yanıma gelip çiş diyor 😅
İkisini aynı anda uyutunca 1 ya da 2 saatim oluyor onda da uzanıp dinleniyorum yemek yiyorum evi toplayamıyorum.dün kv geldi evi topladı süpürdü eşim hemen onun yanında annem eve düzen getirdi diye bana laf vuruyor onunda hoşuna gidiyor neyse dedim sustum.aşı kartını arıyordum eşim yine laf vurdu.kv çantandan çıkarmasan kaybolmaz dedi neyse ona da sustum. Eşim yine bir şeye laf vurdu ben gün içinde aç karnımı zor doyuruyorum dedim.kv ordan şu.. kadın 3 çocukla nasıl da her işini hallediyor dedi.dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü millette ne karılık var biz yapamıyoruz hem onun annesi geliyordur benim burda kimim kimsem yok sen kırk yılın başı geliyorsun dedim dayanamadım ağladım ordan demesin mi bunda ağlıcak ne var diye.sinirimden gözümün yaşını sildim bundan sonra sen gelmeden evi toplar öyle çağırırım kimseden yardım istemem dedim.evinize gelmem diye tehdit etmeye başladı iyi ben de sana gelmem dedim. yalnız olmak zaten zor.biri kucaktayken diğerine yemek yapmak, emzirirken diğerine yedirmek, birini uyutmaya çalışırken diğerini pışpışlamak zaten zor bir de bunlar tuzu biberi oluyor.keşke anlayışlı insanlar olsa etrafımda.eşime bir daha ananın yanında böyle konuşursan defol git onun evine dedim.yatıp uyuyamadım da kızım 24 ay uyku gerilemesi yaşıyor gece 1 e kadar oturmaya başladı bir de onla uğraşıyorum.neyse işte içimi döktüm biraz. 2.çocuk düşünenler yardımcı olacak insan varsa düşünsün ama böyle laf vuracak insanlarsa hiç düşünmeyin
Böyle kayınvalideye ihtiyacınız yok, bir müddet görüşmeyin sonra da yardıma çağırmayın. En fazla çocuklar büyüyünce bırakırsınız nefes almak için. Eşinize de haddini bildirmeniz çok iyi olmuş susmayın anında yapıştırın cevabı.

Kızlar bende Elele madre park yatak var onun kendi süngeri var biliyorsunuzdur. Kızıma hala reflu yatağı kullanıyorum ama yakın zamanda düz yatirmayi düşünüyorum
Beşiğin süngeri yumuşak olduğu için kullanmayı düşünmüyorum
Bana yatak önerir misiniz beşiğin içine
Bende de aynı yatak ve sunger var dogdugu gunden beri ona yatırıyorum cokme vs yapmıyor. Ben baska bi odaya oda yapıp ona almıştım yatak bunda daha kısa sureli yatar diye dusunup ama kullanımda bir problem de olmadı
Umarım normal bir durumdur ya
İstersen sor yine doktora ben de arastırdım sonra keskin bi koku arıyorlar sanırım bi de tek basına koku da bişey gostermezsmiş baska bulgular da varsa enfeksiyon derlermiş

Kızlar 2 çocukla buraya pek giremiyorum geçen gün 2 ay aşımızı olduk.gitmişken spiralı sordum 2 hafta sonra beta baktırıp sonucunu götürücem öyle takacaklar.
Gündüz emzirmekle ve alt değiştirmeyle geçiyor.büyüğünde bezi olduğu için kardeşini ne zaman bezlesem o da hemen yapıp yanıma gelip çiş diyor 😅
İkisini aynı anda uyutunca 1 ya da 2 saatim oluyor onda da uzanıp dinleniyorum yemek yiyorum evi toplayamıyorum.dün kv geldi evi topladı süpürdü eşim hemen onun yanında annem eve düzen getirdi diye bana laf vuruyor onunda hoşuna gidiyor neyse dedim sustum.aşı kartını arıyordum eşim yine laf vurdu.kv çantandan çıkarmasan kaybolmaz dedi neyse ona da sustum. Eşim yine bir şeye laf vurdu ben gün içinde aç karnımı zor doyuruyorum dedim.kv ordan şu.. kadın 3 çocukla nasıl da her işini hallediyor dedi.dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü millette ne karılık var biz yapamıyoruz hem onun annesi geliyordur benim burda kimim kimsem yok sen kırk yılın başı geliyorsun dedim dayanamadım ağladım ordan demesin mi bunda ağlıcak ne var diye.sinirimden gözümün yaşını sildim bundan sonra sen gelmeden evi toplar öyle çağırırım kimseden yardım istemem dedim.evinize gelmem diye tehdit etmeye başladı iyi ben de sana gelmem dedim. yalnız olmak zaten zor.biri kucaktayken diğerine yemek yapmak, emzirirken diğerine yedirmek, birini uyutmaya çalışırken diğerini pışpışlamak zaten zor bir de bunlar tuzu biberi oluyor.keşke anlayışlı insanlar olsa etrafımda.eşime bir daha ananın yanında böyle konuşursan defol git onun evine dedim.yatıp uyuyamadım da kızım 24 ay uyku gerilemesi yaşıyor gece 1 e kadar oturmaya başladı bir de onla uğraşıyorum.neyse işte içimi döktüm biraz. 2.çocuk düşünenler yardımcı olacak insan varsa düşünsün ama böyle laf vuracak insanlarsa hiç düşünmeyin
İnan seni rahatlatmak değil amacım ama bana senin kv nin yaptığını annem yapıyor 😁 hemde çıldırtma derecesinde , 6 çocuk büyütmüş ben gurbetteyim mesela oda hep kendinden örnek verir senle abinde gurbette doğdunuz bende tek başımaydım diye bu yüzden kızmışlığım var ona ama gerçekten bırak 2 çocuğu tek çocuk bakmak bile o kadar zor ki , hepimiz aynı durumdayız ya çocuğu salıp evlede ilgilenecez ki oda 4 4 lük olmayacak ya da sadece çocukla ilgilenecez başka türlü olması imkansız, insan bu dönemde eşini annesini bile çekemiyorken bi de böyle düşüncesizce konuşmaları deli ediyor üstelik aynı yoldan kendinileri de geçmiş ama unutmuşlar belli ki

Ohh yavrum kıyamam sana bu kv'ler insanı deli etmek için varlar. Tek çocuk 2 çocuk fark etmiyor onlara yeterli laf sokacak ortam olsun.. üzme tatlı canını. Sen de ona laf sok. Bilmem kimin kv'si her gün gelip yemek yapıyormuş de her hafta para gönderiyormuş destek olmaya de. Her geldiğinde bebeğe oyuncak getiriyormul 1 paket bez alıp heliyormuş de ne bileyim salla dur 🤣🤣 ayrıca bu gece kocan geldiği gibi ver eline marulu salata yapsın aynı zamanda çocuklardan birine baksın. Yemek sonrası bulaşığı toplasın ve çayı koysun. Çocuğun birini banyo yaptırsın üstüne de meyve soysun. Laf sokmayı biliyorsa evin yarı işini de yapmayı bilsin. Ananın yanındaki konuşmaya benzemez bu işler diye de cevap ver 😅🤣 bir de şey var ben bu çocukları babamın evinden getirmedim ya🤣
Dün eşim işe gitmemeyecekti oo iyi dedim 1 saat çocuğa bakta uyuyayım baktım diyor ki ben işe gidiyorum 😂 gerçekten dünyanın en zor işi olabilir yaa 🥹 ben bile bazen işe başlayınca biraz dinlenirim diyorum asdfghh ( işte örnek anne baba 😂 )

Yaselii Yaselii @Salon Kadini

Bende bugün kontrole gittim.

Bebek bu ay sadece 550 gram almış.

6 kilo..

Ve sadece 1 cm uzamış 🙄

Baş çevresi geçen ay 38.5 di Bu ay 40..

Sadece bunlara bakıldı. Bıngıldak kontrol edildi. Eve geldik.

Üzüldüm ama oysa ki aynı duzende emiyo bebek . Sütüm de var.

Niye yarım aldı anlamadım 🥺
Sen sanki az emdiğini söylemiştin bi ara yanlış mı hatırlıyorum 🤔 yinede en az 500 gr almaları gerekirmiş onu da fazlasıyla almış üzme kendini

Bizde bugün rota aşımızı olduk tam 15 haftalığız (3 ay 1 hafta )
Kilousu 4800 ( 6 kasımda 3885 ti )
Boyu 61 ( 3 kasımda 57 cm )
Baş çev. 39.5 ( 3 kasımda 38 di )

Bizde yaklaşık 1 kilo almışız ama günde 240 bazen 300 cc mama alıyor , bende mamayı azaltmayı düşünüyorum bakalım

Sen sanki az emdiğini söylemiştin bi ara yanlış mı hatırlıyorum 🤔 yinede en az 500 gr almaları gerekirmiş onu da fazlasıyla almış üzme kendini

Bizde bugün rota aşımızı olduk tam 15 haftalığız (3 ay 1 hafta )
Kilousu 4800 ( 6 kasımda 3885 ti )
Boyu 61 ( 3 kasımda 57 cm )
Baş çev. 39.5 ( 3 kasımda 38 di )

Bizde yaklaşık 1 kilo almışız ama günde 240 bazen 300 cc mama alıyor , bende mamayı azaltmayı düşünüyorum bakalım

. evet 5 dakika emiyor. Ama oldu olalı böyleydi.

Canım hiç geceye doğru banyo yaptırmayı denedin mi , özellikle yarı aç olsun üstüne bi güzel karnı doyunca mışıl mışıl uyuyor

Ben ilk defa bu kadar uzun uyudu diye kötü oldum , bizim dr umuz max 4 saat uyusun demişti tabi uyuyunca uyandırmayın diyen dr larda var ama çok keyifli uyandı yani çok acıksa bu kadar keyifli olmazdı

Bir kaç kez bizimde böyle oldu sabaha kdar hiç uyanmadan uyudu 7 8 saat ama bunu bebek belirliyor zaten sen bidaha yatsın desende yatmaz 😅
Ben geçen ay doktorada sormuştum 7 saat uyudu diye 7 saat biraz fazla ama elleme kendi uyansın demişti 6 saate kadar yatabilir demişti
Gündüz güzel emiyosa bence gece artık o kadar beslenmesine gerek yok ki hepsi dönemsel gece az uyanıyodu atak gldi gçti şimdide gece 10 dan evel eve uykusuna geçmiyo asla ve 3 4 saatte bir uyanıyo bence bir sıkıntı olmaz artık

Darı kadar eri olanın harmanda yeri olur.
Suç eşinde canım, karısına laf ettirmiycek. Evde soğan da kırıp yesen kimse bilemez ya bilemez. Karını kotuleyemezsin kotuluyorsan da hayır bekleme ondan bı daha.

Ay çok sinir oldum canım ya neyse geçecek bu günler , onların ayıbı ve terbiyesizliği , gerçekten çok zor , eşler anlayışsız maalesef, sanki çocuk tek kadınlarınmış gibi davranıyorlar , yani erkeklerin %85 böyledir diye düşünüyorum, sabır et canım biraz büyüsünler rahatlarsın inşallah

Ben slingte uyutuyorum o arada yemeğimi yapıp temizlik işini hallediyorum. Büyük kızım anaokuluna gittiği için yemek olayına takıntılıyım biraz, bağışıklığı güçlü olsun hastalanmasın diye pek işe yaramıyor ama olsun :KK70:
Slingte çok durmuyor ya 15 dakika anca makine bile boşaltamıyorum. Uykusu gelince hemen müdahale etmezsem çok ağlıyor babasında da çabuk uyumuyor. Ondan biraz sıkıntı oldu. Okul maalesef öyle ya çok kalabalık ister istemez mikrop Allah kolaylık versin 😇
Valla ben önce çok kendimi yıpratıyordum aman ev aman yemek , şimdi yok artık ya bakim hiç bişey bebeğimden değerli değil ama tabi 3 günde bi 2saat kızımı anneme bırakıp evi temizliyorum
Ya ben de uyuttum yedirdim ama ben az ilgilenince mi yaptı bilmiyorum artık. Evin dağınıklığına gelemiyorum. Aklım hep orada oluyor. 😒
Kızlar bende Elele madre park yatak var onun kendi süngeri var biliyorsunuzdur. Kızıma hala reflu yatağı kullanıyorum ama yakın zamanda düz yatirmayi düşünüyorum
Beşiğin süngeri yumuşak olduğu için kullanmayı düşünmüyorum
Bana yatak önerir misiniz beşiğin içine
Yataş twiny aldım canım

Yaselii Yaselii @Salon Kadini

Bende bugün kontrole gittim.

Bebek bu ay sadece 550 gram almış.

6 kilo..

Ve sadece 1 cm uzamış 🙄

Baş çevresi geçen ay 38.5 di Bu ay 40..

Sadece bunlara bakıldı. Bıngıldak kontrol edildi. Eve geldik.

Üzüldüm ama oysa ki aynı duzende emiyo bebek . Sütüm de var.

Niye yarım aldı anlamadım 🥺
Artık azalmaya başladı sanırım kilo alımları🙄 ben geçen ay aç gezdiğim için muhtemelen sütümün kalitesi yoktu. Bu ayki kontrol daha iyiydi ama 800 gr aldı. Bizim boyumuz geçen ay 59 muş bu ay 60 olmuşuz. Doktor bir şey dedi mi kilo alımına canım

Canım hiç geceye doğru banyo yaptırmayı denedin mi , özellikle yarı aç olsun üstüne bi güzel karnı doyunca mışıl mışıl uyuyor

Ben ilk defa bu kadar uzun uyudu diye kötü oldum , bizim dr umuz max 4 saat uyusun demişti tabi uyuyunca uyandırmayın diyen dr larda var ama çok keyifli uyandı yani çok acıksa bu kadar keyifli olmazdı
İyi olmuş canım ikinizde dinlenmişsiniz , evet ya benim ki banyodan sonra da uyumuyor , anca gece 10-11 gibi bi denerim belki uyur

Slingte çok durmuyor ya 15 dakika anca makine bile boşaltamıyorum. Uykusu gelince hemen müdahale etmezsem çok ağlıyor babasında da çabuk uyumuyor. Ondan biraz sıkıntı oldu. Okul maalesef öyle ya çok kalabalık ister istemez mikrop Allah kolaylık versin 😇

Ya ben de uyuttum yedirdim ama ben az ilgilenince mi yaptı bilmiyorum artık. Evin dağınıklığına gelemiyorum. Aklım hep orada oluyor. 😒

Yataş twiny aldım canım
Boş ver dağınık kalsın 🤣🤣 hiç takma , çünkü eğer takarsan öfkeli olursun bebeğin ağlayınca da aman niye ağlıyorsun dersin 🤣🤣 çünkü hemen gidip ev işlerini yapmak istersin

Artık azalmaya başladı sanırım kilo alımları🙄 ben geçen ay aç gezdiğim için muhtemelen sütümün kalitesi yoktu. Bu ayki kontrol daha iyiydi ama 800 gr aldı. Bizim boyumuz geçen ay 59 muş bu ay 60 olmuşuz. Doktor bir şey dedi mi kilo alımına canım
Ben az almış dedim. . oda hayır bize göre 400 gram sınır dedi. Ama doktor yoktu baş hemşire vardı. O yorum yaptı.

Bir kaç kez bizimde böyle oldu sabaha kdar hiç uyanmadan uyudu 7 8 saat ama bunu bebek belirliyor zaten sen bidaha yatsın desende yatmaz 😅
Ben geçen ay doktorada sormuştum 7 saat uyudu diye 7 saat biraz fazla ama elleme kendi uyansın demişti 6 saate kadar yatabilir demişti
Gündüz güzel emiyosa bence gece artık o kadar beslenmesine gerek yok ki hepsi dönemsel gece az uyanıyodu atak gldi gçti şimdide gece 10 dan evel eve uykusuna geçmiyo asla ve 3 4 saatte bir uyanıyo bence bir sıkıntı olmaz artık
Şu 4. Ayı bi atltsak daha rahat olcaz da benim bebe hala minik o yüzden gece de emziriyorum, bizimde bi kaç defa uzun uyudu yine ben kaldırmasam 8 9 saati rahat bulur , bugünde sabah ben uyandırdım o hala uyuyordu 😁

DusunceBulutu DusunceBulutu
Ah kuzum 😪 ev işi yapmak sadece bizim görevimiz değil çocuk bakmak da öyle tek başımıza yapmadık sonucta yapacak yemek de yapacak çocuk da bakacak sen hepsine kosturamazsin hatta kendine vakit ayır baksin çocuklara sen çık evden bi nefes al valla ben her seferinde yemek yapamıyorum çocuktan diyorum sen yap ben yapamadım ya da ben bunaldım dışarı cikicam diyorum sütümü sagiyorum veriyorum kocaya çıkıyorum dışarı bi kardeşimle kahve içmek bile iyi geliyo insana seni böyle caresizlik duygusu içinde bırakmasına b3n olsaydım izin vermezdim simdi doldurmak da istemiyorum seni bi de ustune kv ne sikayet ediyormuş yok ya tek senin görevin değil sen ona bakarsan wc ye bile zor giden dus alsan sevinen bi haldesin valla sinir oldum şu an okuyunca

Şu el kuklasina bayiliyor kizim, bebeğimi nasıl oyalayabilriim diyenlere şiddetle tavsiye edilir
IMG_20231201_133209.webp

. evet 5 dakika emiyor. Ama oldu olalı böyleydi.
Benimkide memeyi almamaya başladı bir haftadır yani son emdiğinin üstünden 4 saat geçmezse almıyor
Kilo 6200 (5300)
Boy 63 (58)
Baş çevresi 40 (38)
Resmen memeyi tutturmada kavga ediyoruz yok inatla istemiyo
Balgamı da var geçmek bilmiyor
Bugün 91 günlüğüz

Kızlar günaydın 🌞 ☀️

Ben 6 saat bebeğim yaklaşık 8 saat uyumuşuz 😳 önce onu yıkadım karnını doyurdum uyuttum sonra kendim duş alıp uyudum ikimizde bayılmışız 🥹 kötü oldum şu an normalde ya o uyanır ya da ben uyanırdım bi gözümü açtım saat 06:46 🤦🏻‍♀️
Kuzum ben daha dün dr uma sordum bizim kız 10 30 da uyur her gece ,her sabah 6:30 da uyanır hocam uyandirmali miyim dedim 8 saat açlık var yani o da hayirr aksine sevinmelisin bebeğin uyku duzeni var dedi artık ac kalabilirmis biliyorsunuz ben uyandirmiyordum zaten kilo alımına da çok iyi dedi kotu olma artık büyüdü bebisler 🥰

Back
X