- 26 Ekim 2020
- 666
- 722
- 53
- 33
Ben sağlıkçı olarak yaptırmayı düşünmüyorum herkesın kendı kararıSelamlar herkese, okuduğuma göre herkes yavaştan tetanoz aşılarını olmaya başlamış. Benim doktorum bana bıraktı, çok gerekli değil ama zararı da yok dedi. Bende araştırdığımda piyasadaki aşıların sağlık bakanlığınca toplatıldığını yeni aşı çıktığını falan okudum. Kafam çok karışık açıkçası. Yarın aşı için sağlık ocağı randevu vermişti. Aramızdaki sağlıkçıların fikirlerini merak ediyorum. Benim gibi kararsız olan, yaptırmayacak olan var mı?
Doktorların her biri farklı bakıyor benimki de bana bıraktı bakalım, yanıtınız için teşekkür ederimBen tüm tetanozlarımı olduğum halde tekrar olmam gerekiyor mu diye sorduğumda evet dediler olurum büyük ihtimalle
Evet sağlık ocağına ilk gittiğimde bana da aynısını söylemişti elimizde aşı yok şu tarihte gel (yarına) demişti. O gün fikrim yoktu, biraz araştırınca kafam karıştı sanırım olmayacağım. Yanıtınız için teşekkür ederimMerhaba ben ilk dozumu oldum toplatılan aşılar bundan daha öncekilerdi diye biliyorum şimdi aşılar deprem bölgesine gittiği için az az geliyor sağlık ocağına
Aynen katılıyorum yorumunuza, doktorum da bana bıraktığı için açıkçası çok da gerekli görmedi demek ki.. muhtemelen bende olmayacağım. Çok teşekkür ediyorum yanıtınız içinBen sağlıkçı olarak yaptırmayı düşünmüyorum herkesın kendı kararıEvet toplatıldı su an eczaneden temın edecegımız yenı aşıların ne kadar guvenırlıgı var belkı onlar da aynı toplanılan aşılarla guvenemıyorum açıkcası doğumda kullanılan malzemeler zaten sterıl olacak ki zaten afrıka şartlarında doğum yapmayacağız
Ben prego elele yi burda duydumMerhaba park yatak alan arkadaşlar ne marka tercih ettiniz acaba. Bir de park yatağın içine alınan yatak sünger mi normal raylı yatak mi tercih etmemiz gerekiyor. Bilgisi olanlar hangi marka hangi model tercih etti paylaşırsa çok sevinirim
Senin hamileliğin zor geçiyor kuzum beeAynen canım ya öyle yapmam gerekiyor limonata portakal mandalina midemi çok kötü yakıyor içemiyorum hiç
Benim yatağım eski canım anne yanı değil içine sünger ama kendinden alezli bir yüzü olan kaliteli bir sünger yatak almıştım, ondan önce annem yün yatak yapmıştı minder boyutunda onu kullanıyordum, sünger güzel bence, yine arastır derim, benim hatırladığım yaylıların çocuklar için önerilmediğiydiMerhaba park yatak alan arkadaşlar ne marka tercih ettiniz acaba. Bir de park yatağın içine alınan yatak sünger mi normal raylı yatak mi tercih etmemiz gerekiyor. Bilgisi olanlar hangi marka hangi model tercih etti paylaşırsa çok sevinirim
Eğer 5 sene içerisinde iki doz olduysaniz olmanıza gerek yok. Ama paslı bir yüzey olur elinize ayağınıza bir sey batar alan korusun geri dönüşü olmayan seyler olur. Ben oldum hatta dusakabin camı patladı üstüme biraz erken oldum basımıza ne zaman ne geleceği belli değil. Yine de siz bilirsinizSelamlar herkese, okuduğuma göre herkes yavaştan tetanoz aşılarını olmaya başlamış. Benim doktorum bana bıraktı, çok gerekli değil ama zararı da yok dedi. Bende araştırdığımda piyasadaki aşıların sağlık bakanlığınca toplatıldığını yeni aşı çıktığını falan okudum. Kafam çok karışık açıkçası. Yarın aşı için sağlık ocağı randevu vermişti. Aramızdaki sağlıkçıların fikirlerini merak ediyorum. Benim gibi kararsız olan, yaptırmayacak olan var mı?
Kuzu babası kızıma uzun olunca çok içerlemistiYok almicam gerçekten yazık onca paraya
Arastırmakta tabiki haklısın canım, doktorların bu tavrını sorumluluğu almamak olarak görüyorum yani karar verirken tabiki bizimde sorumluluğumuz var, bende sezeryan düşündüğüm için yaptıracağım tek doz olarak 20. HaftadaSelamlar herkese, okuduğuma göre herkes yavaştan tetanoz aşılarını olmaya başlamış. Benim doktorum bana bıraktı, çok gerekli değil ama zararı da yok dedi. Bende araştırdığımda piyasadaki aşıların sağlık bakanlığınca toplatıldığını yeni aşı çıktığını falan okudum. Kafam çok karışık açıkçası. Yarın aşı için sağlık ocağı randevu vermişti. Aramızdaki sağlıkçıların fikirlerini merak ediyorum. Benim gibi kararsız olan, yaptırmayacak olan var mı?
33 okadar da yuksek bir yaş degil aslında. Usg de burun kemigi oluşmuş mu ense kalınlığı kaç duruyor.Merhaba 17+5gunluk hamileyim oğlum olucak allah izin verirse. Size sormak istedigim yaşim 33 2 li tarama testim uaş riskli cikti doktorum nift yada amniyosentez önerdi. Nift i özel has.yapiyomus 7 bin tl civari dedi amniyosentez devlet yapiyomus bizde amniyosenteze karar verdik. Lakin korkuyorum bebegime bisey olir diye izmirdeyim yapan yaptiran varmi bana da yardimci olurmusunuz
En son işe girerken olmuştum o da 5 seneyi geçti sanırım, dediğiniz gibi Allah korusun her ihtimale karşı olmak da mantıklı. Ay çok kararsızım valla en son eşim ne derse onu yapacağım yarınEğer 5 sene içerisinde iki doz olduysaniz olmanıza gerek yok. Ama paslı bir yüzey olur elinize ayağınıza bir sey batar alan korusun geri dönüşü olmayan seyler olur. Ben oldum hatta dusakabin camı patladı üstüme biraz erken oldum basımıza ne zaman ne geleceği belli değil. Yine de siz bilirsiniz
Katılıyorum size, doktorum kesin yaptır ya da yaptırma önermiyorum vb konuşsaydı bu kadar arada kalmazdımArastırmakta tabiki haklısın canım, doktorların bu tavrını sorumluluğu almamak olarak görüyorum yani karar verirken tabiki bizimde sorumluluğumuz var, bende sezeryan düşündüğüm için yaptıracağım tek doz olarak 20. Haftada
Ah canım daha zor günlerim geride kaldı benim , yani inşallah artık kötü bişey olmaz , yani sağ sağlim dünyaya gelsin başka bişey istemiyorum , kanamalar çok korkuttu biziSenin hamileliğin zor geçiyor kuzum bee
Bende öyle yapacağım inşallqh şimiden bir kaç model belirledimBen isim yazdırmayı düşünüyorum hastane çıkışı için , ama iade et eğer öyleyse
Aynen bende internette bakıyorum önce baskılı almak istedim ama kalıcı olur mu acaba? Yoksa nakışlı mı alsam karar veremedimBende öyle yapacağım inşallqh şimiden bir kaç model belirledim
Ben nevresim takımı ve müslin battaniye aldım isme özel baskılı. Sivenonun bebek çamaşır sabunuyla yıkadım 30 derece ve 400 devirde ona rağmen müslin battaniyenin baskısı silindi. En güzeli alacaksanız nakışlı almak.Aynen bende internette bakıyorum önce baskılı almak istedim ama kalıcı olur mu acaba? Yoksa nakışlı mı alsam karar veremedim
Aynen bende saklamak istiyorum hastane çıkış elbiselerini düşündüm eğer baskı olursa zamanla silinecek o yüzden nakışlı olsa kalıcı olurBen nevresim takımı ve müslin battaniye aldım isme özel baskılı. Sivenonun bebek çamaşır sabunuyla yıkadım 30 derece ve 400 devirde ona rağmen müslin battaniyenin baskısı silindi. En güzeli alacaksanız nakışlı almak.
ben nakışlıları beğendim genel olarak. Hatıra olarakta saklarım :)Aynen bende internette bakıyorum önce baskılı almak istedim ama kalıcı olur mu acaba? Yoksa nakışlı mı alsam karar veremedim
ben henüz almadım ama Yoyko var hepsiburada da onu alacağım sanırım. İnstagramda en çok onu kullanan gördüm. İçine de sanırım yataşın yatağını alacağım. bebek için.. Karar verdim de bekliyorum indiirm vs olur birşey olur diye :) Bİr de reflu yatağı alacağım. Kullanan tüm arkadaşlarım memnunlar. Bebeği onda uyuturum ilk zamanlarda daha güvenli geliyor. Salonda , annemlere misafirliğe vs gidersek onu götürürn filan onda uyutmak için.Merhaba park yatak alan arkadaşlar ne marka tercih ettiniz acaba. Bir de park yatağın içine alınan yatak sünger mi normal raylı yatak mi tercih etmemiz gerekiyor. Bilgisi olanlar hangi marka hangi model tercih etti paylaşırsa çok sevinirim
Ben devlette yaptiricam sonuclarda nt 1.6 burun kemigi mevcut ama yaş riskin var dedi. Doktor ben olsam yaptirirdim dedi. Ama ben cok korkuyorum iste33 okadar da yuksek bir yaş degil aslında. Usg de burun kemigi oluşmuş mu ense kalınlığı kaç duruyor.
Amniyosentez I cok riskli durumda öneriyorlar biraz tehlikeli açıkçası. Burada nifty testi yapıp sonucu olumsuz çıkıp sonrasında amniyosentezde sorun çıkmayan arkadaş da vardi. Siz şuna karar verin eğer bebekte bir anomali varsa aldıracak miyim? Eğer cevabınız evetse yaptırın boşuna kendinize de bebeğe de eziyet etmeyin. Ablam yaptırmıştı Alsancak’ta amniyosentez adını öğrenip yazarım size. Ama özeldi ve 6 sene önce bin TL vermişti o da maliyetli. Devlet hastanelerinde yaptirabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?