• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İkinci gebeliği olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim.

Arkadaşlar benim ilk gebeliğim ve şuan 18+3

Son günlerde, özellikle gece sırt üstü uzanıp, elimi karnıma koyduğumda arada hafifçe baloncuk gibi bir şey hissediyordum.
Haliyle her gece , bir süre sırt üstü yatıp , ellerimi koyup hissetmeye çalışıyorum. Bugün yine aynı şeyi yaparken bariz bir şekilde 4-5 kere vurdu hissettim, eşimin de eli karnımdaydı , o da hissetti. O derece.

Ama birden öyle vuruş gelince ben "ayyy " diye panik olup , birden korktum her vuruşta...ani bir şey olduğu için. Aslında acımıyor ama önceki günlere göre belirgindi.

Şimdilik yan yatışlarda ve gündüzleri falan hissetmiyorum. Ama gebelik ilerledikçe bu hissiyatlar ilerleyecektir elbet. Acaba ilerledikçe canımı acıtır mı ? Birden böyle hareket edince korkacak mıyız ? Benim niye öyle bir duygu durumum oldu bilmiyorum. 🥲

İkinci gebeliği olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim.

Arkadaşlar benim ilk gebeliğim ve şuan 18+3

Son günlerde, özellikle gece sırt üstü uzanıp, elimi karnıma koyduğumda arada hafifçe baloncuk gibi bir şey hissediyordum.
Haliyle her gece , bir süre sırt üstü yatıp , ellerimi koyup hissetmeye çalışıyorum. Bugün yine aynı şeyi yaparken bariz bir şekilde 4-5 kere vurdu hissettim, eşimin de eli karnımdaydı , o da hissetti. O derece.

Ama birden öyle vuruş gelince ben "ayyy " diye panik olup , birden korktum her vuruşta...ani bir şey olduğu için. Aslında acımıyor ama önceki günlere göre belirgindi.

Şimdilik yan yatışlarda ve gündüzleri falan hissetmiyorum. Ama gebelik ilerledikçe bu hissiyatlar ilerleyecektir elbet. Acaba ilerledikçe canımı acıtır mı ? Birden böyle hareket edince korkacak mıyız ? Benim niye öyle bir duygu durumum oldu bilmiyorum. 🥲
Bende 19+1 deyim ikiz olduğu için bazen kıyamet kopuyor içerde 😄 ayırt edemiyorum kilom olduğu için aşırı net öyle hissetmedim bende sırt ustu yatıp durtuyorum bazen.
Bende ilk hissedince korkmuştum ama ne oluyor diye 😄😄 ama sürekli olmuyor bu haftalar da normal de sanırım bu gittikçe kuvvetlenir bir anda tekmelere hazır olmak lazım 🤭 yan yatınca daha çok hareketliler gibi geliyor bana ilk gebeliğim benm sizin ikinciymis ayırt edersiniz belki

Bende 19+1 deyim ikiz olduğu için bazen kıyamet kopuyor içerde 😄 ayırt edemiyorum kilom olduğu için aşırı net öyle hissetmedim bende sırt ustu yatıp durtuyorum bazen.
Bende ilk hissedince korkmuştum ama ne oluyor diye 😄😄 ama sürekli olmuyor bu haftalar da normal de sanırım bu gittikçe kuvvetlenir bir anda tekmelere hazır olmak lazım 🤭 yan yatınca daha çok hareketliler gibi geliyor bana ilk gebeliğim benm sizin ikinciymis ayırt edersiniz belki

Ay yok benimde ilk gebeliğim.
İkinci gebeliği olanlar tecrübelidir diye sordum. 😅
İlk olunca korktum belki de bilmiyorum. 😇
Zayıfım normalde. Ondan hissediyorum herhalde. Gün içinde farkında olmuyorum ama hususi sırt üstü yatinca hissediyorum.

Ay yok benimde ilk gebeliğim.
İkinci gebeliği olanlar tecrübelidir diye sordum. 😅
İlk olunca korktum belki de bilmiyorum. 😇
Zayıfım normalde. Ondan hissediyorum herhalde. Gün içinde farkında olmuyorum ama hususi sırt üstü yatinca hissediyorum.
Bende sakin bı yere geçip kendimi dinliyorum öyle anliyorum çoğu zaman çok istisna otururken de hissettiğim kipirtilar ama çok net değil hala inşallah sağlıkla buyusunler bı göresim var ki ne yapıyorlar diye 1 hafta sabredip gidip göreceğim:)

Günaydın kızlar sonunda tetanoz aşımı yaptım sürekli arayıp üstünde durunca gelin diyorlar aksi durumda bekletiyorlar bilginiz olsun

Günaydın kızlar sonunda tetanoz aşımı yaptım sürekli arayıp üstünde durunca gelin diyorlar aksi durumda bekletiyorlar bilginiz olsun
Günaydın, bugün doktor kontrolüm vardı. Bana da sizin gibi suyun fazla, bu ikinci gebelik su fazla gelirse erken doğum riski olur beslenmene çok dikkat edeceksin dedi🙇🏻‍♀️

Ben bu gün mahv oldum o kadar hapşırdım sabahtan heralde 100 tane olmuştur , ağzım burnum birbirine karıştı aradım en son dr’umu , ben hiç bir alerji ilacını önermem dedi ama istersen alerji dr git o sana dozunu ayarlasın öyle iç , bende mecbur hapşıra hapşıra ağzım burnum karışmış bi şekilde kıp kırmızı oturuyorum
dönemsel mi oluyor senin? benim yıl boyu süren cinsten, asla geçmiyor, hapşırıksız salyasız sümüksüz tek bir günüm yok maalesef, almayınca baş ağrısı yapıyor bi de kaşıntı da ekleniyor mecbur alıyorum artık, ilaç almayacaksan yüzünü soğuk suyla yıka hatta burnuna tut soğuk suyu ve ortamını değiştir evdeysen dışarı çık mesela ben öyle rahatlıyorum

Kızlar nasılsınız umarım herşey yolundadır. Bende 2 saat önce tetanoz aşımı oldum aşı sıkıntısı yoktu sanırım benim sağlık ocağında. Eğer kendi doktorum yapılsın derse 2. Dozda 1 ay sonra yapılacakmış. Bebeğimin kalbini de dinledik, 150ymiş nabzı 🥰 ama benim daha şimdiden kolum aşırı ağrımaya başladı birde halsizlik var, eğer devam ederse izin alıp eve gideceğim 😔

dönemsel mi oluyor senin? benim yıl boyu süren cinsten, asla geçmiyor, hapşırıksız salyasız sümüksüz tek bir günüm yok maalesef, almayınca baş ağrısı yapıyor bi de kaşıntı da ekleniyor mecbur alıyorum artık, ilaç almayacaksan yüzünü soğuk suyla yıka hatta burnuna tut soğuk suyu ve ortamını değiştir evdeysen dışarı çık mesela ben öyle rahatlıyorum
Oh oh dışarıya çıktım zaten bu hale geldim , benim çiçek ve bahar alerjim var yani çiçeklerin açtığı polenlerden oluyor , bendede baş ağrısı yaptı burnum ya akıyor ya tıkanıyor boğazın burnum hatta yüzüm bile kaşınıyor ☹️☹️☹️ artık dışarıya çıkarken maske takıcam ☹️

canım selam bende 19+2 yim ve hala hissetmiyorum 😑
herkes hissetmeye başlamış bi sorun mu var acaba canım sıkıldı

Oh oh dışarıya çıktım zaten bu hale geldim , benim çiçek ve bahar alerjim var yani çiçeklerin açtığı polenlerden oluyor , bendede baş ağrısı yaptı burnum ya akıyor ya tıkanıyor boğazın burnum hatta yüzüm bile kaşınıyor ☹️☹️☹️ artık dışarıya çıkarken maske takıcam ☹️
aa evet tam mevsimi polenlerin, bencede maske takman çok iyi olur, benimde ev tozuna aşırı alerjim var dışarı havası iyi geliyor tabi aslaa burnumdan nefes alamıyorum anında tıkanıyor 🤧

aa evet tam mevsimi polenlerin, bencede maske takman çok iyi olur, benimde ev tozuna aşırı alerjim var dışarı havası iyi geliyor tabi aslaa burnumdan nefes alamıyorum anında tıkanıyor 🤧
Benim tozada alerjim var kopeğim var tabi bu süreçte babamlara verdim yetişemediğim için , oda bi titrese onun tozundan alerjim tutar🤣🤣🤣 çok kötü ya bu alerji🤪🤪🤪

Eğer bebeğinin ultrasonda hareketleri görünüyorsa hiç boş yere üzme kendini 🌸
En son 2 hafta önce gittim kalp atışı vs vardı doktor herşey yolunda dedi
ama hareket olarak bana sakin yapılı bir bebek gibi geliyor hep sırt üstü yatar pozisyonda
yani öyle sürekli dönen eli kolu yerinde durmayan hareketli oalrak açıkcası görmedim yada ben anlamıyorum
kimileri kıpır kıpırdı falan yazıyor

Back
X