- 17 Ocak 2023
- 964
- 2.434
- 28
ilk 1 sene zaten sizin odanızda yatacak. 1 yaştan sonra hemen odaları ayırabilir miyiz emin değilimPark yatak kesin alıcam , bide bu yatağı düşündüm , ilerde büyüyüp yatakta oluyormuş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ilk 1 sene zaten sizin odanızda yatacak. 1 yaştan sonra hemen odaları ayırabilir miyiz emin değilimPark yatak kesin alıcam , bide bu yatağı düşündüm , ilerde büyüyüp yatakta oluyormuş
Yani evet oda var aslında ،ben 6 aylıkta ayırmayı düşünüyorum , 1 yaştan sonra hayatta ayrılmazilk 1 sene zaten sizin odanızda yatacak. 1 yaştan sonra hemen odaları ayırabilir miyiz emin değilimhem daha uzun yıllar kullanabilmek için hem de neye gerçekten ihtiyacımız olduğunu bilmek için beklemek daha doğru olabilir.
ilk 1 yıl bebek sağlığı açısından önemli diyorlar. Allah korusun ani bebek ölümleri en çok ilk bir yıl içinde oluyormuş. o yüzden yanımızda olmaları çok önemli.Yani evet oda var aslında ،ben 6 aylıkta ayırmayı düşünüyorum , 1 yaştan sonra hayatta ayrılmazben 9 yaşıma kadar annemle uyudum , çok kötü bişey
o yüzden daha neyin ne olduğunu bilmeden ayırıcam
Çok güzel.. Çok değerli..
bebek ortalama 4 aydan sonra hareketleneceği için bu beşik sizi de bebişinizi de biraz zorlayabilir.
Ana kucağı gibi değerlendirilebilir siye düşündüm.
Bu tarz beşikler gece kullanıma uygun olmaz canım
Ama gündüz kullanabilirsin
Bizim çevrede eskiden çok kullanılıyordu
Canım yataktan kalkıp beşiğin içinden almak zor gelir diye düşünüyorum ama günlük kullana bilirsin benceyani anne kucağı gibi
Canım bence bunu gündüz salonda filan uyuduğunda kullanabilirsin. Gece bu tehlikeli gibi geldi bana:/ Odasındaki beşiğini Yatak odana koyamayacaksan park yatak yada anne yanı da gerekir gibi
Bende aynı şeyi düşünüyorum cnmBende ki beşigin korumaliklari da böyleörgü olanlari ihtiyac dahilinde de alinir zamanla
Ben de bugun gittim gebe okuluna onu yazmaya gelmiştim ekleyecek bir sey yok ilk ders icin. 3 ders alacakmışız biz de whatsapp grubu da varmış oradan videolar atıyor ebe. Haftada 3 gün de pilates var cok başarılı buldum gerçekten.Kızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.
3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.
4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.
5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.
6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.
7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))
8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.
9- Yaz olcağı için kalın battaniye getirmeyin müslin yeterli dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam yazarım :)
Kız dur naptın25+2 den sesleniyorum sen daha bişey görmedinduşumu kendim alamıyorum
Ay bende bebek videoları fln izlerken duygulaniyorum , doğumdan sonra bende bi ton agliycamKızlar sizde doğum videoları izlerken ağlıyormusunuz yoksa ben tek miyimheralde kendim doğum yapınca bebeği görünce bi ton ağlicam
![]()
Ya aslında evet ama bir yaştan sonra nasıl ayırıcaz hiç bilmiyorumilk 1 yıl bebek sağlığı açısından önemli diyorlar. Allah korusun ani bebek ölümleri en çok ilk bir yıl içinde oluyormuş. o yüzden yanımızda olmaları çok önemli.
Yani evet bakalım nasıl olucakodasını sevdirerek, alıştıra alıştıra bir süre onunla odada yatıp daha sonra uyuyunca ayrılarak.. birazda süreci o günün şartları belirler herhâlde![]()
Yatak konusunda herkes pek çok yazışmış. İlk oğlum şu an 13 aylık, ona aldıklarımızı fikir olarak paylaşayımPark yatak kesin alıcam , bide bu yatağı düşündüm , ilerde büyüyüp yatakta oluyormuş
Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız içinYatak konusunda herkes pek çok yazışmış. İlk oğlum şu an 13 aylık, ona aldıklarımızı fikir olarak paylaşayımDoğumdan önce chicco 4in1 almıştık ki çookk faydasını gördüm ilk 3 ay nereye gitsem o odaya yanımda sürükledim,6. Aydan itibaren de mama sandalyesi formuna dönüyor incelemenizi tavsiye ederim. Ancak yatak olarak uzun süre kullanıma uygun değil ancak 3-4 ay yatabilir bebiş içinde. Sonrasında park yatak aldık şu an hala park yatakta bizim yanımızda yatıyor. Ama oğlum 6 aylık olduğunda da çilek mobilyadan montessori yatak odası takımı aldık. Şimdi kardeşi doğmadan o odada yatırma çalışmalarına başlayacağız
4in 1 baktım çok pahalı yaYatak konusunda herkes pek çok yazışmış. İlk oğlum şu an 13 aylık, ona aldıklarımızı fikir olarak paylaşayımDoğumdan önce chicco 4in1 almıştık ki çookk faydasını gördüm ilk 3 ay nereye gitsem o odaya yanımda sürükledim,6. Aydan itibaren de mama sandalyesi formuna dönüyor incelemenizi tavsiye ederim. Ancak yatak olarak uzun süre kullanıma uygun değil ancak 3-4 ay yatabilir bebiş içinde. Sonrasında park yatak aldık şu an hala park yatakta bizim yanımızda yatıyor. Ama oğlum 6 aylık olduğunda da çilek mobilyadan montessori yatak odası takımı aldık. Şimdi kardeşi doğmadan o odada yatırma çalışmalarına başlayacağız
Evet aynen o da vardı 30dan sonra kesin başlayın, ne kadar önce başlarsanız iyi dediBen de bugun gittim gebe okuluna onu yazmaya gelmiştim ekleyecek bir sey yok ilk ders icin. 3 ders alacakmışız biz de whatsapp grubu da varmış oradan videolar atıyor ebe. Haftada 3 gün de pilates var cok başarılı buldum gerçekten.
Sadece söylediklerine ek olarak perine masajının önemini ve normal doğum isteyenlerin başlaması gerektiğini söyledi![]()
Ben de ablamdan biliyorum kardeşi doğunca kadar anlamların odasında park yatakta yattı. Ama suan kime sorsam 6 7 Ay yatti diyor. Yeni nesil bebeklerde bir kipirdanma var sanirimYatak konusunda herkes pek çok yazışmış. İlk oğlum şu an 13 aylık, ona aldıklarımızı fikir olarak paylaşayımDoğumdan önce chicco 4in1 almıştık ki çookk faydasını gördüm ilk 3 ay nereye gitsem o odaya yanımda sürükledim,6. Aydan itibaren de mama sandalyesi formuna dönüyor incelemenizi tavsiye ederim. Ancak yatak olarak uzun süre kullanıma uygun değil ancak 3-4 ay yatabilir bebiş içinde. Sonrasında park yatak aldık şu an hala park yatakta bizim yanımızda yatıyor. Ama oğlum 6 aylık olduğunda da çilek mobilyadan montessori yatak odası takımı aldık. Şimdi kardeşi doğmadan o odada yatırma çalışmalarına başlayacağız
Maşallah canım o zaman uzun boylu olucakKızlar detaylıdan çıktım...
Allah'a şükür herşey yolunda yüzünü de gördüm minik kızımın su yutuyordu küçücük ağzıyla
635 gram olmuş bacak boyu da uzun sanki dedi doktor babası gibi![]()
Evet ya bakalımMaşallah canım o zaman uzun boylu olucak![]()