• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.

1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.

3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.

4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.

5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.

6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.

7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))

8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.

9- Yaz olcağı için kalın battaniye getirmeyin müslin yeterli dedi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam yazarım :)
Çok teşekkürler 🌺 kaşık biberon için marka önerdiler mi? Siz hangisinden almayı düşünüyorsunuz?

Kızlar bu yatak hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında yatak almicaktım ama bilmiyorum alsam mı almasam mı kararsız kaldım , bebek biraz büyüdükten sonra sizce bu yatağın içinden düşer mi
Gözüktüğü kadar kısa olmuyor onlar benim annemler de bu şekilde beşik alacaklar ablama da bundan almışlardı ablam çok memnun kaldı bana da aynısından alacaklar fakat bunların iki fonksiyonlu olanları var ilerde normal yatak baza olanları var onlardan aldıracağım annemlere ek olarak da odadan odaya taşımaya bunu alacağım

Eklentiler

• 859A24F4-FD28-4BB8-BFA8-97C3E3CD7507.webp
    859A24F4-FD28-4BB8-BFA8-97C3E3CD7507.webp
    15 KB · Görüntüleme: 45
Çok teşekkürler 🌺 kaşık biberon için marka önerdiler mi? Siz hangisinden almayı düşünüyorsunuz?
Kare ağızlı olsun dedi. onun önünde bir alan daha varmış. Sıkınca süt önce oraya doluyormuş sonra kaşığa akıyormuş. Anlattığına göre Eday yazan markayı anladım ben.

Canım kızlar size bir şey danışmak istiyorumm. Rahmetli dedem(hiç görmek nasip olmadı) ben doğmadan önce bana elleriyle beşik yapmış. Aşağıdaki görseldekine benzeyen bir şey. Bu beşik benden sonra kardeşimi, yeğenlerimi büyüttü. Bana yapıldığı için manevi değeri çok yüksek.. Benim de hayalim bebeğim olursa annesinin büyüdüğü beşikte büyüsündü hep :)

Kafamdaki soru şu, hem bebek odasında yatağı olacak hem bu beşiği olacak hem de anne yanı beşiğe ihtiyacı olur mu?
Yatağımın yanına bu beşiği koysam gece zorlanır mıyım sizce? Bir de bunda sallanmaya alışırsa sonra yatağında kendiliğinden uyuması konusunda zorluk yaşar mıyım..

1685092025047.png
Canım bence bunu gündüz salonda filan uyuduğunda kullanabilirsin. Gece bu tehlikeli gibi geldi bana:/ Odasındaki beşiğini Yatak odana koyamayacaksan park yatak yada anne yanı da gerekir gibi

Şuan 22+2 canım bekliyorum bakalım yatıp deneme yapicam birazdan
Canım meyve suyu iç, çikolata ye sonra yat dinlen o arada kıpırdayacaktr. Sen stres yaptıkça da hissesiyor ve hareketsizleşiyor bilgin olsun. Sola doğru yatarsan daha da iyi kan akışı olur belki daha çok hareket eder. Bir de benimki arkasını (sırtını) döndüğünde hareketlerini hissedememiştim bilgin olsun. pozisyon kaynaklıdır

Canım meyve suyu iç, çikolata ye sonra yat dinlen o arada kıpırdayacaktr. Sen stres yaptıkça da hissesiyor ve hareketsizleşiyor bilgin olsun. Sola doğru yatarsan daha da iyi kan akışı olur belki daha çok hareket eder. Bir de benimki arkasını (sırtını) döndüğünde hareketlerini hissedememiştim bilgin olsun. pozisyon kaynaklıdır
Henüz bir hareket yok gibi canım .öğlen yemek sonrası yattım denedim salladım dürttüm ama bı kere eder gibi hissettim emin olamadım.isten çıkınca çikolata deniycem bakalım

Gözüktüğü kadar kısa olmuyor onlar benim annemler de bu şekilde beşik alacaklar ablama da bundan almışlardı ablam çok memnun kaldı bana da aynısından alacaklar fakat bunların iki fonksiyonlu olanları var ilerde normal yatak baza olanları var onlardan aldıracağım annemlere ek olarak da odadan odaya taşımaya bunu alacağım
Aynen benim attığım da büyüyüp yatak oluyormuş

Bunlardan da vardı ama park yatak almayı düşünüyorum 6 aya kadar heralde kendi yanımda uyuturum

Henüz bir hareket yok gibi canım .öğlen yemek sonrası yattım denedim salladım dürttüm ama bı kere eder gibi hissettim emin olamadım.isten çıkınca çikolata deniycem bakalım
Uzan biraz sola taraf his edersin ama bende geçen aynı sizin haftadayken 2,3 günlük hareketsizleşmişti , yani dürtsem bile etki etmiyordu hergün bir ilimlere çok hafif his ediyordum , pozisyonundan dolayı da ola bilir

Back
X