- 29 Ekim 2021
- 1.484
- 1.492
- 83
Çok teşekkürlerKızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.
3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.
4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.
5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.
6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.
7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))
8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.
9- Yaz olcağı için kalın battaniye getirmeyin müslin yeterli dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam yazarım :)