2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İlk defa bugün yaşıyorum canım .süre olarak 2 saniye falan sıklık olarak her halde bı 15-20 dakikada bir oluyordur . Bazen daha uzun

muhteşem bir his değil mi eşim geçen diyor ki resmen içinde aliens var ( yaratık :)) ) içinde büyüyor dönüyor zıplıyor bi de benimki resmen mesanemin üstünde tepiniyor, yapma oğlum azıcık uslu dur

bu arada bende 24+3 te gitmiştim 25+3 çıkmıştı yani 1 hafta önde çıkmıştı ilk defa 765 gr dı

çocukların bile safra kesesi ameliyatı olduğunu biliyorum, zaten yetişkinler kese ameliyatı olup safra kesesiz yaşayabiliyorlar yani hiçbir sıkıntı olmuyor, ama anne karnında nasıl olur bilmiyorum ki inşallah bedeni tolere eder, ya da varda görünmüyordur

Canım 657 kanunda böyle geçiyor.
"d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.""

yani çalışabilir raporu varken izin alırsan o süre doğum sonrasına eklenmiyormuş..

Ben kurumuma sordum çokta uygulanmıyor gibi. Ama yasa olarak böyle. Ben o nedenle izinlerimi 32 öncesine alacağım. 32 - 37 arası ne izin ne rapor almayacağım inş. seninde yazdığını görünce bildirmek istedim.

ben daha yarın işe başlayacağım herkesin aksine :) ama sağlığım ve bebişim el verdikçe olabildiğince çalışmayı düşünüyorum bakalım
Kız millet izne ayrılcak sen şimdi başlıyorsun şaka bi yana vardır tabi sebebi. Hepimiz sağlıklı olalım da bebişimiz için çalışabildiğimiz kadar çalışalım.

kuzum bırakmana gerek yok açmadıktan sonra kurumaz sen almasan da depoda bekleyecek o ıslak mendil :)

Bende makarna pilav porsiyonlarını küçülttüm, ekmek az emeğe başladım son bir aydır neredeyse kilomu koruyorum

Bende etrafımdakilere sorduğumda 2 paket civarı yeter dediler hemde alerji vs durumu için daha fazla almam gibi bakalım

Kızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım
Biz bunu aldik canim, icinde alt açma matı da var. Her bi yerinde bi detayi, fermuari var bayagi kullanisli olacak

Eklentiler

• images (1).webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 97
Bende doğum yapan arkadaşlarıma sordum kanun böyle olsada 32-37 arası yıllık izin be rapor geçerli olmuyomuş kuruma göre değişkenlikte gösterebilir 1 gün dahi gelemicek olursak napıcaz bilmiyorum rapor olsaydı bari

Kızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım
Bende çok kararsızım birkaç tane favorilediğim var ama henüz beklemedeyim, bebek arabasına uygun alırım diye düşünüyorum. Favorilediklerimi ekliyorum fikir olur (Birkaç tane daha varda şimdilik en yakın bulduklarım bunlar )

Eklentiler

• 2AFAFF42-76EB-4862-8004-2CCB910EEBAF.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 76
  • 93FBA311-8BDA-4C90-B2DA-F6E582FADDEF.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 94
Arkadaşım muayene sonrası muhakkak haber ver umarım suyun ideal seviyeye düşmüştür Ben de 24. Haftayı iple çekiyorum şeker yüklemesi ve su kontrolü için bakalım, umarım ikimizde hayırlı haberler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…