- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
İlk defa bugün yaşıyorum canım .süre olarak 2 saniye falan sıklık olarak her halde bı 15-20 dakikada bir oluyordur . Bazen daha uzunBahsettigin saniyelik agri bende bi ikiz kez yasadim, acikcasi devam etmedigi icin üstünde durmadim. İkiz gebelik yasiyorum bu gibi ufak agrilarin olabilecegini biliyorum. Burda önemli olan sıklığı ve süresi canim. Takip etmeni öneririm
muhteşem bir his değil miKızlar bugün kontrolümüz var 24+3 olduk. Çok az kaldı farkında mısınız? Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Şimdi daha hızlı geçecek günler dedi. Siz kaç hafta oldunuz bebişler kaç gram olmuşlar ? Ayy inanamıyorum hala karnımda bebek üretiyorum ya
bu arada bende 24+3 te gitmiştim 25+3 çıkmıştı yani 1 hafta önde çıkmıştı ilk defa 765 gr dıKızlar bugün kontrolümüz var 24+3 olduk. Çok az kaldı farkında mısınız? Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Şimdi daha hızlı geçecek günler dedi. Siz kaç hafta oldunuz bebişler kaç gram olmuşlar ? Ayy inanamıyorum hala karnımda bebek üretiyorum ya
çocukların bile safra kesesi ameliyatı olduğunu biliyorum, zaten yetişkinler kese ameliyatı olup safra kesesiz yaşayabiliyorlar yani hiçbir sıkıntı olmuyor, ama anne karnında nasıl olur bilmiyorum ki inşallah bedeni tolere eder, ya da varda görünmüyordurSu an 24+3 olduk ama iki hafta üst üste kontrole gittik.
Maalesef başka doktora da gittik iki doktorda da muayeneye yaklaşık 1 saate yakın sürdüikisi de özel hastaneydi
Şimdi yine bir profesörden randevu aldık bir de ona gideceğiz.
Pozisyondan değil olmadıgı için görünmediğini söyledilerbiraz sıkıntılı bir durum bizi bekliyor gibi.
ben daha yarın işe başlayacağım herkesin aksine :) ama sağlığım ve bebişim el verdikçe olabildiğince çalışmayı düşünüyorum bakalım32. Haftada hemen izne ayrılmayı düşünüyor musun ben kararsızım ama gün geçtikçe de ağırlaştığımı hissediyorum
Canım 657 kanunda böyle geçiyor.yıllık izinlerim yıl sonunda sıfırlanacağı için 2 hafta onu kullanmayı düşünüyorum. Doktordan 37 ye kadar çalışabilir raporu alıp.
Bu şekilde 35. Haftada çıkmayı düşünüyorum.
Ücretsiz izin kullanamam beni çok sıkıntıya sokar diye düşündüğümden max. Zamanı böyle ayarlayabiliyorumama eğer maddiyatı düşünmeden ücretsiz yapacağım deseydim 32. Haftada direk çıkardım. Çünkü ben henüz hiç hazırlık da yapmadım.
O haftalara gelelim ne oluyor bakıcazben daha yarın işe başlayacağım herkesin aksine :) ama sağlığım ve bebişim el verdikçe olabildiğince çalışmayı düşünüyorum bakalım
Kız millet izne ayrılcak sen şimdi başlıyorsunben daha yarın işe başlayacağım herkesin aksine :) ama sağlığım ve bebişim el verdikçe olabildiğince çalışmayı düşünüyorum bakalım
Ayy bu da en büyük sorunum :) Hala karar veremedim :):)Kızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım
kuzum bırakmana gerek yok açmadıktan sonra kurumaz sen almasan da depoda bekleyecek o ıslak mendil :)İlk etap çok bez gider diye düşünüyorum bende .ama yinede aman aman bir indirim görmezsem çok fazla stok yapmam her halde .elimizde kalmasın sonra .zaten herşey elimizin altında en kötü gider alır geliriz .ıslak mendil kurur diye onu son aya bırakırım her halde bakalım artık
Bende makarna pilav porsiyonlarını küçülttüm, ekmek az emeğe başladım son bir aydır neredeyse kilomu koruyorumKızlar şu kilo işinde güncelleme yapayım. Malum hamilelikten itibaren 11 kg almıştım. Gebelik şekerim çıkmadı neyse ki ama yine de diyetisyene gidiyorum. Normalde 1 haftada net 1-2 kg alırdım diyetisyenle birlikte 1.5 hafta oldu ve kilomu korudum. Kiloda sıkıntı yaşayanlara kesinlikle diyetisyen desteği öneririm.
Oda mantıklıkuzum bırakmana gerek yok açmadıktan sonra kurumaz sen almasan da depoda bekleyecek o ıslak mendil :)
7 - 10 arası diyorlar işte ortalama bebeğe ve sana da bağlı tabi.. Ama min. 2 paket kullanılır ya üstü de o zaman alırız. Çok alıp fazla kalma riskine de girmeyelim bir de ben alerji vs olursa diye de korktum. 2 numara da 1 tane prima aldım belki 1 tane daha alırım belki de almam bilmiyom :):)
Biz bunu aldik canim, icinde alt açma matı da var. Her bi yerinde bi detayi, fermuari var bayagi kullanisli olacakKızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım
Canım 657 kanunda böyle geçiyor.
"d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.""
yani çalışabilir raporu varken izin alırsan o süre doğum sonrasına eklenmiyormuş..
Ben kurumuma sordum çokta uygulanmıyor gibi. Ama yasa olarak böyle. Ben o nedenle izinlerimi 32 öncesine alacağım. 32 - 37 arası ne izin ne rapor almayacağım inş. seninde yazdığını görünce bildirmek istedim.
Bende çok kararsızım birkaç tane favorilediğim var ama henüz beklemedeyim, bebek arabasına uygun alırım diye düşünüyorum. Favorilediklerimi ekliyorum fikir olurKızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım
Arkadaşım muayene sonrası muhakkak haber ver umarım suyun ideal seviyeye düşmüştürBugün 25+0 Çarşamba randevum var şeker yüklemesi yapılıcak çok heyecanlıyım bide suyumuz fazlaydı bakalım ne diyecek doktorumuz zaman geçsin hızla çünkü ben şimdiden zorlanıyorum vakitlice Rabbim çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Ben şöyle bir çizelgeden takip ediyorumKızlar her kaynak farklı yazmış. 26+0 mı 3. Trimester geçişi yoksa 27+0 mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?