• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.

1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.

3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.

4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.

5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.

6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.

7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))

8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.

9- Yaz olcağı için kalın battaniye getirmeyin müslin yeterli dedi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam yazarım :)
Canım çok güzel bilgiler bazılarını haklı, bazılarını tecrübelerime dayalı olarak yanlış buldum, Haziran'da doğum yapmış biri olarak şehir Hastanesi'nde dodum. Kesinlikle ayarı değiştirmiyorlar merkezi sistem bu yüzden çorap, polar sabahlık ve kalın battaniye kesinlikle alacağım. Göğüs pompası sütü getirmede bana çok yardımcı oldu kesinlikle alırım. Doktorun kendisi bana mama vermemi önerdi, mamamız yoktu az damlatan biberonla mecburen mama verdik, hatta çıkarken çocuk doktoru da mama verin dedi, bu sayede çocuğum sarılık olmadı, hatta kendimi toparlayamadığım için 2 ay mama desteğine devam ettim günde 1 veya 2, sonra tamamen düzeldim sütüm de cogalınca mamayı bıraktık.
Demem o ki, doktorlardan iyi asla bilemem fakat durumdan duruma ve kişiden şartlara değişen çok şey oluyor. Tavsiyem kendinizi kesin bir şeye koşullamamanız duruma uyum sağlamanızdır. 😚💓❤️🙏

Canım kızlar size bir şey danışmak istiyorumm. Rahmetli dedem(hiç görmek nasip olmadı) ben doğmadan önce bana elleriyle beşik yapmış. Aşağıdaki görseldekine benzeyen bir şey. Bu beşik benden sonra kardeşimi, yeğenlerimi büyüttü. Bana yapıldığı için manevi değeri çok yüksek.. Benim de hayalim bebeğim olursa annesinin büyüdüğü beşikte büyüsündü hep :)

Kafamdaki soru şu, hem bebek odasında yatağı olacak hem bu beşiği olacak hem de anne yanı beşiğe ihtiyacı olur mu?
Yatağımın yanına bu beşiği koysam gece zorlanır mıyım sizce? Bir de bunda sallanmaya alışırsa sonra yatağında kendiliğinden uyuması konusunda zorluk yaşar mıyım..

1685092025047.png
Kuzum beşik çok güzel fakat yerinde olsam yatak odasında kullanmazdım, zorlanacağını düşünüyorum. Gündüz içerde yanında dururken dursun bence bu beşik gündüz kısa uykularında yani. Yine tabi senin kararın

Canım çok güzel bilgiler bazılarını haklı, bazılarını tecrübelerime dayalı olarak yanlış buldum, Haziran'da doğum yapmış biri olarak şehir Hastanesi'nde dodum. Kesinlikle ayarı değiştirmiyorlar merkezi sistem bu yüzden çorap, polar sabahlık ve kalın battaniye kesinlikle alacağım. Göğüs pompası sütü getirmede bana çok yardımcı oldu kesinlikle alırım. Doktorun kendisi bana mama vermemi önerdi, mamamız yoktu az damlatan biberonla mecburen mama verdik, hatta çıkarken çocuk doktoru da mama verin dedi, bu sayede çocuğum sarılık olmadı, hatta kendimi toparlayamadığım için 2 ay mama desteğine devam ettim günde 1 veya 2, sonra tamamen düzeldim sütüm de cogalınca mamayı bıraktık.
Demem o ki, doktorlardan iyi asla bilemem fakat durumdan duruma ve kişiden şartlara değişen çok şey oluyor. Tavsiyem kendinizi kesin bir şeye koşullamamanız duruma uyum sağlamanızdır. 😚💓❤️🙏
Tecrübelerin için çok sağol canım💛 ama bunlar benim hastane için konuşulan şartlardı sıcaklık vs. Süt sağma makinesi hastanenin de var, mama hastane eczanesinde var gibi gibi.. onlar yanınızda hazır gidince bilinç altında emmezse mama veririz rahatlığı olduğu için almamayı öneriyorlar. Mecbur kalınırsa dağ başında değiliz her şey en geç yarım saate alınır gibi düşünüyorlar. Psikolojiyi etkilememek için.. ama sütü sağma makinesiyle indirmeyi doğru bulmuyorlar yani o da makineden değil psikolojik gibi aslında. Bakalım ya yaşayıp göreceğiz neler olacak. Allahım hepimize bol bol süt bebişlerimize bol bol emme refleksi versin amin

Karnım aşağıya çekiyor batıyor eğilip rahatça kendimi yıkayamıyorum bu sefer destek gerekiyor gitgide ağırlaşıyoruz ne yazık ki ayakta durmak bile zor geliyor artık bana
Beni kocam yıkıyor giydiriyor beden temizliğimi yapiyor artik gobegim o kadar buyudu ki kendim yapamiyorm 😄 allah kocalarımiza zeval vermesin

Kızlar ya benim bu günlere ara ara göbeğim kaşınıyor göğüslerim kaşınıyor :s
Bol bol yağlan sabah akşam bende 1 aydır tek kaşıntı göğüslerde oldu ve bakıyorum sağdaki zaten daha iri kırmızı kırmızı çatlıyor damarlarda keza şişmiş içimi tüketiyor bazen kaşıntı tekrar bio oil veya vazelin sürüyorum

Eşimi göndermeye kalktım benim kızım bu saatte fingir fingir oynuyo içeride hiç haberim yoktu benim bundan 🤣 hemen eşimin elini karnıma koydum babalık duyguları dahada yüklensin diye o da sevdi konuştu kızıyla mecbur gitti bizim bebişlerin saatleri ne garip ya 😍

Eşimi göndermeye kalktım benim kızım bu saatte fingir fingir oynuyo içeride hiç haberim yoktu benim bundan 🤣 hemen eşimin elini karnıma koydum babalık duyguları dahada yüklensin diye o da sevdi konuştu kızıyla mecbur gitti bizim bebişlerin saatleri ne garip ya 😍
benimki benle uyuyo benle uyanıyo , sabah gözümü açar açmaz bi fıkırdamalar bi hareketler falan 🤤🥰 günaydın diyo annesine 🥳😁

Karnım aşağıya çekiyor batıyor eğilip rahatça kendimi yıkayamıyorum bu sefer destek gerekiyor gitgide ağırlaşıyoruz ne yazık ki ayakta durmak bile zor geliyor artık bana
Canım sen kaç haftaliksin ki
Erken değil mi simdiden hareketlerinin çok kısıtlanması .
Çok kilo falan mı aldın ki yada hareketsiz misin genel olarak .
Çünkü çok erken bunlar için

Uyuyordur kuzu, belki sırtı dönüktür karnına, türk kahvesi ya da filtre kahve iç hareket eder
Kahveyi ilk defa duydum canım .
Bir iki kere hareketleri hissettim sonradan .doktora gidecektim ama çevremde anne olanlar gerek yok çok normal hergun hareket edecekler diye bir kural yok dedi biraz rahatladım . kötü düşünmek istemiyorum o yüzden gitmedim doktora

Back
X