2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim babam da doktor yogun bakım uzmanlıgı da var, yanlıs hatırlamıyorsam sey demişti durumu stabil ama iyileşme pek gostermeyen hastaları yogun bakımda da tutmamak için aldıkları bie servis. Gecmiş olsun cok.

Biraz sürüyo, benim kızımın da gözü capaklanmıltı ben de acaba tıkanıklık mı var demiştim bitkaç video izledim kadının biri yatım yamalak masaj yaptım ama gecti diyodu sen yapabildigin kadar yap sakin oldugu zamanlarda. Gunduz uykusu da kızım oglunla aynı su an, bazen cok zor dalıyo ya da hemen uyanıyo bazen uzun uzun uyuyo. Genelde gunduzleri ana kucagında uyuyor.

Ben takıyorum ama hem ebadı büyük hem de dolu yine baya sarkık gorunuyor belki kuculunce duzelir 🥲

Melike elelede de var farklı markalarda da, katlananları var bubların onları alsana geceden de toplar kaldırırsın. Bence battaniye de kurtarır. Beni koltuk cok korkutuyor artık dönebildikleri için, ev dr sıcak ben yere atıyorum o oyun halısı falan da yerde hep NewMamaa NewMamaa
Alayım madem bunu napayım teşekkürler 🌸

Gündüz uykularını güzel yapan bebeklerimin güzel anneleri bana taktik öneri deneyimler paylaşabilir misiniz.
Şu hastalık süreci bittikten sonra üzerinde durmak istiyorum.
Önceden 1-1.5 saatlik uykuları olurdu ama artık bir iki haftadır yirmi dk uyusa şükrediyorum. Önceden sesli ortamda uyuyan uyumasına devam eden ben artık çıt çıkarmıyoruz uyanmasın diye en ufacık sese uyanıyor hemen ve uykuya geri dönmüyor.
Kucakta yürüyerek pış pışlayarak uyutuyorum ama yatağına koyduğum an açıyor artık gözlerini. Bazen de meme de uyuyor ama yine yatağına koyunca uyanıyor.
Anakucağında uyuduğu çok çok nadir uyumuyor onda da
Ayakta sallamadım hiç şu hastalık döneminde denedim onu da kabul etmedi sevmiyor hiç

Sizler nasıl uyutuyorsunuz 🤷‍♀️
Ben uyku isinin biraz da karekter meselesi oldugunu dusunuyorum. Her bebek farkli, bebeginizin uyku sinyallerini takip edin, cok fazla uyanik tutmamaya calisin, ten tene temas bebekleri sakinlestiriyor uyku zamani yatakta emzirerek uyutup, kademeli yanindan ayrilmak genelde ise yariyor.
Benim kizim sabah gec uyanip gece gec uyuyor, oglen de kanguruda emerken uyuyor. 30 dk kucagimda derin uykuya dalmasini bekleyerk babybjorn yada 4 momsa koyuyorum. Gunduz 2 defa 2 saat uyuyor bu sekilde. Gece de babasi 40 dk falan babybjornde salliyor. Biz yatarken yatagina tasiyoruz. Uyutmak uzun suruyor ama guzel uyuyor.
Rutin olusturmak icin erken kaldirmayi erken yatirmayi ve uyuduktan sonra yatagina koymayi deneyim dedim butun gun huzursuzlandi, agladi, kustu🤣 bende kendi duzenine geri dondum.
Su an mantigim uyusun da nasil uyursa uyusun

Yer için şu matlardan alcam ben sana demiştim. Kredi kartımdaki Kasım etkisini geçmesini bekliyorum dağınıklık için ne bir düşüncem var salona böyle servis arabaları var IKEA'nın onlardan mı alsam diye düşünüyorum 3 katlı raflı, sonra da onun odasında kullanabilir miyim diye düşünüyorum ama karar veremedim Instagram'da bir hesaptaki Fenomen kullanıyor da
Bizim de tum esyalar salonda ve ben daginiklik gorunce sinir krizi geciriyorum, tv unitesinin cekmecesini bosaltip oyuncaklari oraya oyun halisi battaniye vb seyleri de puf un icine koyuyorum. Belki fikir olur. Yeni esyalar yeni daginiklik demek o yuzden kizima oda yaptirana kadar buyuk seyler almayacagim.

Ay sakın yeme yeme, hem senin kız alışık değil henüz gaz yapıcı şeylere ( benimki kuru fasulyeye kisira falan biraz alıştı anasınin iştahı sayesinde🤣) hem de süt bu ayda çok değişiyormuş ikisi birden etki yapabilir
Evet csnım benimlki daha tanışmadı ben 4. Ayı bekleyeyim en iyisi🤣🤣

Bizim de tum esyalar salonda ve ben daginiklik gorunce sinir krizi geciriyorum, tv unitesinin cekmecesini bosaltip oyuncaklari oraya oyun halisi battaniye vb seyleri de puf un icine koyuyorum. Belki fikir olur. Yeni esyalar yeni daginiklik demek o yuzden kizima oda yaptirana kadar buyuk seyler almayacagim.
Benimde kızın odası yok. O yüzden oyuncakları toplayıp koyacağım alan da yok birşey bulmam lazım. Hepsi qçılmamışken dolapta yerleri vardı da şimdi eşyalar gittikçe artıyor dolaba da sığmıyor ayrıca lazım olunca gidip yatak odasından almak zor

Kızlar sütü arttırmak için tavsiyeleriniz neler?
1 ay önce tek göğsümden 70cc civarı süt gelirken şimdi 2 göğsümden zorla 40cc süt çıktı. Son 1 aydır yaşadığım aşırı stres böyle yaptı. Cuma günü tartımız var. Eğer kilomuz iyi olmazsa mamaya başlayacağız. Tavsiyelerinize açığım

1 ay önce tek göğsümden 70cc civarı süt gelirken şimdi 2 göğsümden zorla 40cc süt çıktı. Son 1 aydır yaşadığım aşırı stres böyle yaptı. Cuma günü tartımız var. Eğer kilomuz iyi olmazsa mamaya başlayacağız. Tavsiyelerinize açığım
Ben şu dönemde sağım CC sine guvenmiyorum canım, göğüsler terbiye oldu sağımda daha az gelir diye düşünüyorum önceden daha dolu doluydu daha çok geliyordu makinelerden o yüzden hiç sağım yapmıyorum 1.5 aydır. Tavsiye olarak da bana en iyi gelen börülce salatası olmuştu, yediğim günler gece özellikle sütümde aşırı bir artış oluyor. Burda bir kaç arkadaş da yaptı yedi ve faydasını gördü.

Benim babam da doktor yogun bakım uzmanlıgı da var, yanlıs hatırlamıyorsam sey demişti durumu stabil ama iyileşme pek gostermeyen hastaları yogun bakımda da tutmamak için aldıkları bie servis. Gecmiş olsun cok.

Biraz sürüyo, benim kızımın da gözü capaklanmıltı ben de acaba tıkanıklık mı var demiştim bitkaç video izledim kadının biri yatım yamalak masaj yaptım ama gecti diyodu sen yapabildigin kadar yap sakin oldugu zamanlarda. Gunduz uykusu da kızım oglunla aynı su an, bazen cok zor dalıyo ya da hemen uyanıyo bazen uzun uzun uyuyo. Genelde gunduzleri ana kucagında uyuyor.

Ben takıyorum ama hem ebadı büyük hem de dolu yine baya sarkık gorunuyor belki kuculunce duzelir 🥲

Melike elelede de var farklı markalarda da, katlananları var bubların onları alsana geceden de toplar kaldırırsın. Bence battaniye de kurtarır. Beni koltuk cok korkutuyor artık dönebildikleri için, ev dr sıcak ben yere atıyorum o oyun halısı falan da yerde hep NewMamaa NewMamaa
Evet canım bende katlanan alacağım iki mqrka vqr aklımda elfo baby biri biri de happy twins... yere battaniye sermektemse bunu koyup jçkaldırcam Melikeben Melikeben

Biberonla sağıp mı veriyorsun canım benimde ara ara stresten dolayı sütüm azaldı hatta kesilecekti mama bile aldım hazırda dursun diye ben bestlak kullanıyorum 2 aydan beri 2.şişeye geçtim düzenli olarakta dut kurusu tarçın karanfil kuşburnu ayva karışımlı komposto yapıyorum gerçekten tavsiye ederim uyku çok önemli ve stresten sinirden uzak durmak gerekiyor bestlak dene derim

Evet canım prematüre ama Dr ilgisi yok dedi , bebekten bebeğe değişiyor ya dönecek elbet 🤣🤣🤣 tembel birazcık yapacak bişey yok , benim bebiş 7 Ağustos doğdu
Ay ne bilim kuzum benim arkadaş ikizleri prematüre hep düzeltilmiş aya göre bakardı böyle şeylere, acelesi yok ya daha keyfi gelmemiş onun

Biberonla sağıp mı veriyorsun canım benimde ara ara stresten dolayı sütüm azaldı hatta kesilecekti mama bile aldım hazırda dursun diye ben bestlak kullanıyorum 2 aydan beri 2.şişeye geçtim düzenli olarakta dut kurusu tarçın karanfil kuşburnu ayva karışımlı komposto yapıyorum gerçekten tavsiye ederim uyku çok önemli ve stresten sinirden uzak durmak gerekiyor bestlak dene derim
Yok canım miktarı öğrenmek için sağmıştım. Teşekkür ederim tavsiyelerin için 🙏🌸

Ben şu dönemde sağım CC sine guvenmiyorum canım, göğüsler terbiye oldu sağımda daha az gelir diye düşünüyorum önceden daha dolu doluydu daha çok geliyordu makinelerden o yüzden hiç sağım yapmıyorum 1.5 aydır. Tavsiye olarak da bana en iyi gelen börülce salatası olmuştu, yediğim günler gece özellikle sütümde aşırı bir artış oluyor. Burda bir kaç arkadaş da yaptı yedi ve faydasını gördü.
Cuma günkü kilomuz belirleyecek ama bana da süt azalmış geliyor 😔Cumartesi 5050gramdı. Cuma gününe kadar 150-200 gram alması gerek dedi doktorumuz. Sağol kuzum 🙏🌸

Cuma günkü kilomuz belirleyecek ama bana da süt azalmış geliyor 😔Cumartesi 5050gramdı. Cuma gününe kadar 150-200 gram alması gerek dedi doktorumuz. Sağol kuzum 🙏🌸
Cuk cuk yutkunma sesleri alıyorsan ve bebek memeden huzurla ayriliyorsa doyuyordur ve yetiyordur canım sen hiç sağıp strese girme

Bende sağımların yanıltabileceğini düşünüyorum. Azalmış olabilir ama evladınızın ihtiyacı doğrultusunda azalmıştır ya da ekstra bir durum vardır. Ben dereotunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Birde sezaryen sonrası hızlı iyileşme içine enfeksiyon da olmasın diye kuru dut çayı içmiştim. Bu ikisini kullandım sadece gayet olumluydu sonuçlar. İsterseniz sizde bir bakın.

Kızlar bende temiz içerikli ama birazcıkta işe yarayan deterjanlar arıyorum. E bebekten aldıklarımdan memnun değilim. Sizler neler kullanıyorsunuz?

Aşağıya koyduğum linkteki takviyeleri kullanıyorum, ek olarak sabah kahvaltıda tahin pekmez dereotu ve helva yiyorum kuru dut çayıda düzenli kullanımda arttırıyor ve ben tüm bunlara rağmen hala mama veriyorum 🥲 bazen olmayınca olmuyor ama buna da şükür bir de her emzirme sonrası 1 bardak suyu yavaşça içmeyi öneriyorlar, ayrıca uzun zamandır yumuşacık olan mememi dereotu sertleştirip dolulaştırdı hemde yediğim ilk gün, şimdi her öğünümde yiyorum

Bu ara pekmez maya karışımını yaptın mı işe yaradı mı ?

Aşağıya koyduğum linkteki takviyeleri kullanıyorum, ek olarak sabah kahvaltıda tahin pekmez dereotu ve helva yiyorum kuru dut çayıda düzenli kullanımda arttırıyor ve ben tüm bunlara rağmen hala mama veriyorum 🥲 bazen olmayınca olmuyor ama buna da şükür bir de her emzirme sonrası 1 bardak suyu yavaşça içmeyi öneriyorlar, ayrıca uzun zamandır yumuşacık olan mememi dereotu sertleştirip dolulaştırdı hemde yediğim ilk gün, şimdi her öğünümde yiyorum

Bu ara pekmez maya karışımını yaptın mı işe yaradı mı ?

Pekmez maya karışımını 3 gündür içiyorum canım biraz göğüslerim dolmaya başladı gibi ama çok aşırı farketti diyemem. Ekstra yaptığım helva yemek, 1 litre süt ve süt ürünü tüketmek de var. Hangisi etkili oldu anlayamadım. Cuma tartı günü belli olacak 🙏

Pekmez maya karışımını 3 gündür içiyorum canım biraz göğüslerim dolmaya başladı gibi ama çok aşırı farketti diyemem. Ekstra yaptığım helva yemek, 1 litre süt ve süt ürünü tüketmek de var. Hangisi etkili oldu anlayamadım. Cuma tartı günü belli olacak 🙏
İstenilen kiloyu o zamana kadar alır inşallah merak etme , en çokta sütünün yeteceğine inan olumsuzluğa kapılma 💙

Back
X