Günaydın kızlar

bugün sabah sabah farklı bir konuyla gelmek istedim. Şimdi ben çok zayıfım ve emzirme ile birlikte daha çabuk kilo veriyorum artık çıldırmak üzereyim. Size sorum şu yiyerek kilo almam pek mümkün değil.Tabiki sizden önce bir ön fikir alıp çocuk doktoruyla görüşeceğim ama protein tozu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Cok zayıfım dedin once ona bi kizayim, ben degilim hasetlendim sjsjsjs.
Neyse protein tozu kilo almak icin kullanilmaz, kas kutlesi artisi icin kullanilir, bir sporcu olarak yaziyorum bunu.
Ayrica spor yapmadan kullanirsan da ham / kof bir kilo artisi yasarsin, odem gibi diyeyim sana ve evet karacigerini yorarsin.
Protein tozu ile degilde yanlis bilmiyorsam adi bulk olan bir besin destegi var kilo alabilmek icin, (hic kilo almaya calismadim, adini unutmus olabilirim) ve bunlar da emzirme doneminde kullanilmaz, en nihayetinde bunlar hep besin destekleri ve buyume hormonu salgilanmasina sebep oluyorlar, buyume hormonu ise sute gecebilen bir hormon, bebege zarari olur.
Yapacagin tek sey bir dietisyen esliginde kalorisi yuksek bir diet programi uygulamak. Dietisyen emzirme doneminde oldugun icin bebeginde almasi gereken gidalari da dusunerek bir program hazirlayacaktir.
Ayrica emzirmeye dayanamayacak duzeyde zayifsan mama destekli emzirme yapabilirsin. Anne saglikli olmazsa emzirdigi bebek de saglikli olamaz. Yani once kendimizi koruyacagiz.
Soyle anlatayim, her emzirme asagi yukari 200-300 kalori yakmamiza sebep oluyor (sanirim 70 kilo birey icin asagi yukari 1 saat emzirme kalorisiydi bu) Zayif bir kisi icin gunde 5 emzirme 1000 kalori demek. Kilo korumak icin gunde 1200- 1400 kaloriden asagi gida tuketmemen gerekiyor, ustune 1000 kalori de bebek icin ekle 2200 kalori kadar yemiyorsan zaten zayifliyorsundur. 2400 kalori seni kurtarir. (Bunlar yuvarlak rakamlar kilonu, beden kitle indeksini, kas kutleni, yag oranini, gunluk hareket duzeyini bilmeden yaziyorum)