28 mayısta regl oldum. 31 mayıs tedavi sürecim başladı. 15 haziran dondurulmuş 3. Gün embriyosu transfer edildi. Bugün 2. Günüm :)Selam kızlar. Benim mayıs ayı reglim ile birlikte transfer tahmini yapmaya başladım. 15 Mayısta regl oldum. Sanırım haziran başına denk gelecek. Burada buluşalım. Benim dondurulmuş 5.gün embriyom var. Ya sizin?
Tarihlerimiz aynı bende dün trasnfer oldum ama bugün 1.günümüz transfer günü sayılmıyor sanırım :)28 mayısta regl oldum. 31 mayıs tedavi sürecim başladı. 15 haziran dondurulmuş 3. Gün embriyosu transfer edildi. Bugün 2. Günüm :)
Benimde transferim dün oldu, 3. Gün embriyosu :) inş güzel sonuçlar alırız. Bu arada ilki ilk denemede tutmuştu. 1 yaşında bebeğim var, yaş aralığı çok fazla olmasın diye şuan ikinci tüp bebek için kolları sıvamış olduk. O 3. Gün taze transferdi bu da 3. Gün dondurulmuşBenim transferim de dün oldu 5.gün embriyosu inşallah güzel sonuçlar alırız
Aaa ne güzel bi evladınız var inşallah buda olurBenimde transferim dün oldu, 3. Gün embriyosu :) inş güzel sonuçlar alırız. Bu arada ilki ilk denemede tutmuştu. 1 yaşında bebeğim var, yaş aralığı çok fazla olmasın diye şuan ikinci tüp bebek için kolları sıvamış olduk. O 3. Gün taze transferdi bu da 3. Gün dondurulmuş
Ben sayılıyor diye biliyorum canım. Transfer günü embriyo zarından çıkmaya çalışıyormuş 2. Gün tutunmaya çalışıyor bu süreç 5. Güne kadar devam ediyor. 5. Günden sonra da beta hcg salgılamaya başlıyor diye biliyorum eğer tutunduysaTarihlerimiz aynı bende dün trasnfer oldum ama bugün 1.günümüz transfer günü sayılmıyor sanırım :)
Teşekkür ederim darısı sana inşallahAaa ne güzel bi evladınız var inşallah buda olurbenim ilk tedavim 5.gün dondurulmuş embriyo bakalım hayırlısı artık :)
Peki ne yaptınız trasnfer sürecinden sonra siz tecrübelisiniz :) benim ablam da çok uzun süre 6 7 yıl kadar tüp bebek tedavisi gördü o genelde yattı çünkü bi kere düşük oldu falan hatta ablam korkudan hamileliğinde bile hep yattı ama ben sürekli yatmak istemiyorum açıkçası ama kndan da etkilendim ister istemezBen sayılıyor diye biliyorum canım. Transfer günü embriyo zarından çıkmaya çalışıyormuş 2. Gün tutunmaya çalışıyor bu süreç 5. Güne kadar devam ediyor. 5. Günden sonra da beta hcg salgılamaya başlıyor diye biliyorum eğer tutunduysa
İlk 3 gün dikkat ettim ağır kaldırmadım, şuan annem yanımda kalıyor bebeğimi kucağıma almıyorm ilk günler dikkat edeceğim yine. Çok fazla yere eğilmedim, zorunda kalırsam yavaşça eğildim. İlk gün sadece dinledim uzandım. Onun haricinde şuan günlük hayatıma devam ediyorum, elimden geldiğince dinlenerek. Sürekli yatmak hem psikolojini etkiler hem de bebek için bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Zaten bilimsel olarakta sürekli yatmanın bir önemi yok. İlk hamileliğimde ilk gün dinledim ikinci gün işime dönmüştüm masa başı işim vardı akşama kadar iki büklüm oturuyordum.Peki ne yaptınız trasnfer sürecinden sonra siz tecrübelisiniz :) benim ablam da çok uzun süre 6 7 yıl kadar tüp bebek tedavisi gördü o genelde yattı çünkü bi kere düşük oldu falan hatta ablam korkudan hamileliğinde bile hep yattı ama ben sürekli yatmak istemiyorum açıkçası ama kndan da etkilendim ister istemez
Bende dün genelde uzandım bugün de uzanıyorum annem var yanımda ama işte arada kalkıp yürüyorum falan bugün yarın da böyle olur sonra daha da ayaklanırım diye düşünüyorum arefe günü test günüm çok heyecanlıyım:)İlk 3 gün dikkat ettim ağır kaldırmadım, şuan annem yanımda kalıyor bebeğimi kucağıma almıyorm ilk günler dikkat edeceğim yine. Çok fazla yere eğilmedim, zorunda kalırsam yavaşça eğildim. İlk gün sadece dinledim uzandım. Onun haricinde şuan günlük hayatıma devam ediyorum, elimden geldiğince dinlenerek. Sürekli yatmak hem psikolojini etkiler hem de bebek için bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Zaten bilimsel olarakta sürekli yatmanın bir önemi yok. İlk hamileliğimde ilk gün dinledim ikinci gün işime dönmüştüm masa başı işim vardı akşama kadar iki büklüm oturuyordum.
Çok yatma, vücudun harekete ve hızlı kan akışına da ihtiyacı var :) evin içinde aynen yürüyüş yapabilirsin. Ağır kaldırıp kendini yoracak işler yapmadığın sürece gündelik hayatı yaşamanda bir engel yok. Herhangi bir şey hissediyor musun ? Bir belirti felan.Bende dün genelde uzandım bugün de uzanıyorum annem var yanımda ama işte arada kalkıp yürüyorum falan bugün yarın da böyle olur sonra daha da ayaklanırım diye düşünüyorum arefe günü test günüm çok heyecanlıyım:)
Benimm test günüm 26 sı :) arifeden bir gün öncesi o şekilde yaptır dediler. Ben öncekinde 11. Gün felan yapmıştım. Dayanamazsam belki haftasonu kan testine giderim:) ama evde yapma olur mu negatif çıkarsa üzülürsün strese girersin. Çünkü biliyordun idrar testinde geç çıkıyorBende dün genelde uzandım bugün de uzanıyorum annem var yanımda ama işte arada kalkıp yürüyorum falan bugün yarın da böyle olur sonra daha da ayaklanırım diye düşünüyorum arefe günü test günüm çok heyecanlıyım:)
Hayır hiç birşey hissetmiyorum açıkçası kendimi dinlemek de istemiyorum bazı insanlarda ikinci üçüncü günde kasık ağrısı falan oluyomuş bende şimdilik bişey yok test de evde yapmayı düşünmüyorum sadece 11.gün belki yaparım ertesi günü de kan vermiş olucam zaten sizde bi belirti var mıÇok yatma, vücudun harekete ve hızlı kan akışına da ihtiyacı var :) evin içinde aynen yürüyüş yapabilirsin. Ağır kaldırıp kendini yoracak işler yapmadığın sürece gündelik hayatı yaşamanda bir engel yok. Herhangi bir şey hissediyor musun ? Bir belirti felan.
Ben genelde yüz üstü yatarım yada yan şödi yüz üstü yatmıyorum ama yan da yatsam sanki olucaksa bile olmaz gibi geliyorÇok yatma, vücudun harekete ve hızlı kan akışına da ihtiyacı var :) evin içinde aynen yürüyüş yapabilirsin. Ağır kaldırıp kendini yoracak işler yapmadığın sürece gündelik hayatı yaşamanda bir engel yok. Herhangi bir şey hissediyor musun ? Bir belirti felan.
Amin inşallah çok teşekkür ederimHakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Amin inşallah çok teşekkür ederimHakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Amin inşallah canımBenim transferim de dün oldu 5.gün embriyosu inşallah güzel sonuçlar alırız
Çıkar bugün bazen kanı geç verince sabah vermesen kanlar geç gidiyor merkeze ondandır inş. Vardır güzel haberlerini bekliyorumYa ben dün aile hekimime ilaç yazdırmaya gitmiştim. Dün 10. Günümdü test vereyim gelmişken dedim dayanamadım. Sürekli 2-3 ayda bir genel bir kan baktiriyorum gecesine hemen cikardi sonuç. Ama dün sabah verdiğim test hala çıkmadı sonucu şaka gibi.. yarin da zaten normal günüm hala çıkmamış olursa ya acilde ya da özelde veririm :)
Maalesef ulaşamıyorsun zaten artık takibi başka yerde yapacam kendi şahsi numarası yok. Sekreterin ki var sadece o da hemşireye yönlendiriyor. Benim şansıma hep öyle denk gelir banaBen senin kendi tup bebek doktorundan bahsediyorum canim. Progestan dexi falan yazamaz sana devlet acilindeki. Senin kendi tup bebekci kanamalarini onemsemedi, önlem aldırmadı. O diyecek sana hemen git pruloton depot yapsınlar vs Diye. Ya da göbekten de progestan dex yap vs diye. Ne yapılması gerekiyorsa o yönlendirmesi gerekli..acildeki doktorda ona göre bilgi vericeksin ki kafasına göre is yapmak istemezler. Benim elimde hazır duruyor tüm ilaçlar. Olası bir durumda doktorumun ve 2 hemsiresinin telefonu var. Acil durumda ulasabiliyorum. Doktor sadece mesajlaşıyor, mesaj yazıyorum cevap vermesi yeterli oluyor zaten :)
Valla ben gittim dedim ki tüp bebek yaptırdım kan verme günüm tak girdim içeriAcilden test yaptırmak çok zor ya, bahane bulmak cidden zor, hamilelik testi için geldim dersen test yapmıyorlar çünkü.
Evet acil konu değil ama sağlık ocakları geç çıkarıyor değerleri düzensiz her seferinde aynı yere vermen lazım aynı gün çıkmıyor. Mesela kadın doğum acillerde de verilebilir özele de her seferinde kan için para vermen lazım. Aslında bende karşıyım ama bizim tüpbebek bize belki hoşgörülü olabilirler. Acil doktoru birşey yapmıyor ki giriyorsun muayene etmiyor vaktini almıyor. Öyle düşünmeyin kadın doğum doktorları hiç sıra bulamıyorsun bile çekinmeyin acile gitmekten başka çaremiz yok çoğumuzun merkezi yaşadığımız şehirden uzakİyi de acil bi konu değil ki acilde yaptırılsın. Bu şekilde olması doğru değil. Sağlık ocakları var orda yaptırmak daha doğru. Acil acil hastalar içindir yani doğru şeyi yapıyorlar :)
Evet kendini dinleme. İnsan belirti arıyor ama ilaçların yan etkisi de olabiliyor. Bir de bazılarında hiç belirti olmuyor bazılarıysa yaşıyor belirtiyi. Ben öncekinde ilk gün hafif kasık ağrısı hissettm sonraki günlerde de bel ağrısı ve elektirik çarpması gibi anlık karıncalanma tarzı şeyler hissettm. Tutunmaya çalışırken öyle yapabiliyormuş. Tabi bazıları bunu hissetmiyor. Şuan ise ilk gün yine kasık ağrısı bugünse hiç bi şey hissetmiyorum. Sadece karnımda ara ara tatlı bi kaşıntı varHayır hiç birşey hissetmiyorum açıkçası kendimi dinlemek de istemiyorum bazı insanlarda ikinci üçüncü günde kasık ağrısı falan oluyomuş bende şimdilik bişey yok test de evde yapmayı düşünmüyorum sadece 11.gün belki yaparım ertesi günü de kan vermiş olucam zaten sizde bi belirti var
Full yüz üstü yatardım bende ama malesef yatamıyorm şuan psikolojikBen genelde yüz üstü yatarım yada yan şödi yüz üstü yatmıyorum ama yan da yatsam sanki olucaksa bile olmaz gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?