2023 ikiz bekleyen anneler

bana ne zaman ne isterseniz sorabilirsiniz. Öncelikle size tavsiyem mutlaka bür devlet hastanesinde de takibiniz olsun. İstanbuldaysanız mümkünse cerrahpaşa. Bizim için maddi manevi çok yıpratıcı bir süreç oldu. Biri diğerinden azcık daha minnaktı. Ancak 16-17 haftalarda bu fark açılmaya başladı. Başta biri diğerinden kan çalıypr diye şüphelendiler. Sonra TTTS yani kan çalma olmadığı anlaşıldı. Miniğimin dopplerinde yani beslendiği yerde kaçak tespit edildi. Ama amniyosentez sıvısı ve hreketleri yerindeydi. Ve diğer minnoşum kadar olmasa da büyüyordu. Sonra fark arttı ve bana kalbinin durma ihtimali var ve kendiliğünden durursa diğerinin beynine zarar verebilme ihtimali var . Kendiliğinden durursa diğer bebek de ölebilir ve ya yüzde 25 ihtimal özürlü olabilir dediler. Tabii bu arada bunların h biri de yaşanmayabilir dediler. Bir ay sonlandırma kararı alamadım , gitmediğim doktor kalmadı. 1 ayın sonunda bir gün aldım bu kararı , yanımda bir kızın ki kendiliğibden durmuştu. Ben nasıl alabildim böyle bir karar hala bilmiyorum. Mikrodalga uygulaması ile karnımda minnoşumu öldürdüler. Kimse yaşamasın yaşadıklarımı. Ama malesef tek yumurta ikizlerinde TTTS VEbunun yaşanma oranı çok yüksek. Siz yine de yapın tabii hzırlıklarını evrene iyi mesaj gönderin. :)

Çok teşekkür ederim siz de böyle detaylıca anlatmışsınız tekrar tekrar hatırlatmak istemezdim, gerçekten çok zor bir süreç. Allah size de sabır versin ama erken olarak farkedilmesi daha kötü bir sonucu önlemiş neyse ki bebeğinize sağlıcakla kavuşursun inşallah.
Bir seyi merak ettim bu mikrodalga uygulaması dediginiz neticede bu bebekler aynı yerde diğerine zarar vermesini nası engelleyebiliyorlar
Başlarda internetten cok sey okuyordum geneli de olumsuz ihtimallerdi ama bıraktım artık okumayı. Öğrencilerimden veya etrafta tek yumurta ikizi olup sağlıklı olarak doğan çocukları gördükçe benimkilerde böyle olabilir diye düşünmeye başladım.
Biz üç yıl sonra tüp bebekle bu gebeliğe kavuşabildik, başta tekti sonradan ikiz oldugunu öğrendik inşallah devamında da sağlıkla ilerler ve doğarlar.
Cerrahpaşa uzak kalıyor ama zeynep kamile gittim ilk kontrolüm için devamında da oraya gideceğim sanırım.
Ben riskli gebelik diye dogumu bile devlette mi yapsam diye düşünüyorum sağolsun bu süreçlerde özellere karşı büyük ön yargım oluştu herseye ticari parasal kaygıyla yaklaştıkları için.

Siz hiç bir şey okumayın. İki haftada bir doktora gidin, sonra doktor bir şey dediğinde bana sorun isterseniz. Yine de okumayın. Ben bu süreçte bir çok hocanın özeline de gittim ve o doğum paketlerinin kaç katı para harcadım. Ama en sonunda yine gittim şehir hastanesinde işlemi yaptırdım. Evet işlem riskli, ama kendilipinden ölse diğer bebek zeka geriliğine sahip bir şekilde doğabilir yüZde 25 dediler. Ben riski hiç göze alamadım . Zaten o kararı nasıl verdim bilmiyorum. İkiz gebeliği zaten sevmiyor doktorlar , zaten erken doğum riskiniz de var. Devlet hastanesi takipli gidin iki haftafa bir , doğumda 36 yı görürseniz isterseniz gidip özelde doğum yaparsınız. Ama prenatüre bebeklerde çoğu devlet özele göre daha iyi oluyor. Bana istediğiniz zaman yazabilirsiniz. Sağlıkla gelsin kuzucuklar inşallah..

Evet okumuyorum çünkü sevinemeden acabaları düşünmeye başlıyorum. Biraz da belayı çağırmaya inanırım o yüzden düşünmemek için bakmıyorum artık, bu dünyada nasipleri varsa doğacaklar Allahın izniyle.
Detaylı ultrason için perinatolojiye yönlendirmişti gittigim doktor ayın 7.sinde randevum. Sonrasında da dediğiniz gibi iki haftada bir giderim.
Çokk teşekkür ederim

Hayır siz tek yumurta ikiziniz olduğu için hep perinatolojiye gideceksiniz. Zeynep kamil sizi aktarmıştır zaten. Normal kadın doğumcular inanın bizim alanımıza hakim değiller. Ve ikiziniz olduğu için iki haftada bir kontrolünüz olacak. Ben ankarada 4 ayrı hastaneye gittim ve bir sürü doktora gittim. 6. Haftadan beri 2 haftada bir kontrole giidiyordum , zaten sonrasında her güne döndüm. Recep has a gidip detaylı ultrasona , eğer randevu bulabilirseniz tabii.. ona istediğiniz soruyu da sorarsınız. Detaylı ultrasona daha çok var. Lütfen iki haftada bir zeynep kamile gidin. Perinatolojiye aktarmadıysa çok garip

Recep has dediğini kişi nerede calışıyor? Bakayım randevularına.
Yok dediğiniz gibi perinatolojiye yönlendirdiler, iki haftada bir demediler ama belki gittikten sonra diyeceklerdir.
Detaylı ulturason için de 13-14. Haftada git dediler, doppler olan 20. Haftalardaki degil bana dedikleri

Ayrılıp birleşen kullanıyorum bende Pierre cardinin

Perinatolojiye gidince zaten genelde bakiyorlar baya detayli. Dopplere de duzenli bakiliyor. Recep has yazinca cikiyor muayenehanesi. Ikiz icin randevu ucreti 4500 tl idi en son. Ama dedigim gibi devletede gidebilirsiniz. Detayli ultrason 20. Haftada yapiliyor. 20-23 arasi , o tarihe simdiden alabilirseniz iyi olur recep has icin. Rger randevu yok ise onun tavsiye ettigi birine gitmenizi oneririm.

Merhaba tüp bebek 21. Haftada çift yumurta ikiz bekliyorum inşallah. 9 kilo aldım. Çok mu almışım. 18 ve 19.haftada İki kere kanama oldu. İnşallah başka olmaz. Şimdi çok gergin bir göbekle zaman doldurmaya çalışıyorum. Sizde de böyle miydi. Ben de devlet hastanesi kontrolüne gitmek istedim. Ancak normal doktorlar bakmıyor. Perinatolojiye yönlendiriyor. O da olduğum yerde yok. Randevu almak da çok güç. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Benimle aynı hafta da olan var mı

Benimde 5 haftalik iken bir kese vardı. Sonra 6+4 haftalik iken iki kese göründu. İlk çıkan kese daha büyüktü. İnşallah iki bebeğinde seninledir
Baya zaman olmuş inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almışsınızdır. Benimde6+4 çift kese gördük birinin kalp atışı tamdı bir tanesinin belirsizdi yarın tekrar gidecem ama çok tedirginim. Sizinde çift kese aynı haftada görmüşsünüz ne zaman kaçıncı haftada kalp atışını duydunuz bide beraber duydunuz yoksa farklı zamanlarda mı

Kaçıncı hafta olduğunu unuttum. Son adet tarihim 12 temmuz idi. 1 Ağustos ta transfer yapıldı. 30 ağustosta iksinin kalp sesini duyduk . Sende insalalh sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın

Kaçıncı hafta olduğunu unuttum. Son adet tarihim 12 temmuz idi. 1 Ağustos ta transfer yapıldı. 30 ağustosta iksinin kalp sesini duyduk . Sende insalalh sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın
İnşallah çok teşekkür ederim. Benim bel ağrılarım çok oluyor ondan da endişeliyim

İnşallah çok teşekkür ederim. Benim bel ağrılarım çok oluyor ondan da endişeliyim
Allah korusun inşallah benim bebekelr 13 aylık oldu. Rabbim sizinkileridde sağlıklı bir şekilde kucağıniza almayı nasip etsin. Bol bol dinlenin kendinizi yormayın bnce

Bnde aynı arabayi kullanıyorum. Bim ve a 101 e girebiloyroum. Ama yoldan geçen biri yâda Kasiyer kapıyı tutuyor.

Allah korusun inşallah benim bebekelr 13 aylık oldu. Rabbim sizinkileridde sağlıklı bir şekilde kucağıniza almayı nasip etsin. Bol bol dinlenin kendinizi yormayın bnce
Çok teşekkür ederim rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. Dikkat ermeye çalışıyorum daha önce iki düşüğüm olduğu için bu sefer elimden geleni yapmaya çalışıyorum bakalım hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…