• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 ikiz bekleyen anneler

Hoşgeldinnn... biz topic topic geziyoruz😍 doğumu da aynı zamanlarda yaparız herhaldee inşallah. Ben 5-6 zıbın 4tane falan da takım almıştım şimdi frenledim kendimi 20. Haftayı geçince detaylı ultrason sonrasında başlayacağım. Doktorum 24 haftadan itibaren doğum çantan hazır olsun diğerleri kolay iş dedi
Canım sonra ağırlık çok artıyor ve halsizlik oluyor oyuzden çok geciktirme. Detylida n sonra almaya başla. Bnce 30. Haftadan önce bitir. Ben şuan 35. Haftayim şuan internette n alack halim bile yok

Hoşgeldinnn... biz topic topic geziyoruz😍 doğumu da aynı zamanlarda yaparız herhaldee inşallah. Ben 5-6 zıbın 4tane falan da takım almıştım şimdi frenledim kendimi 20. Haftayı geçince detaylı ultrason sonrasında başlayacağım. Doktorum 24 haftadan itibaren doğum çantan hazır olsun diğerleri kolay iş dedi
Ayy evettt😍 ama çok güzel ikizler olarak haliyle ekstra masraflar olacak birbirimize bilgi veririz🌸 doktorun doğru söylüyor bizlerin erken doğum riski var yinede rabbim zamanında sağlıkla doğum yapmamızı nasip etsin de ağırlaşmadan hazırlığımızı artık yapalım. Bende ilk üç ay almadım Allah korusun ne olur ne olmaz diye, şimdiden trendyolda kaydediyorum yeni doğum yapanların koleksiyonlarını fikir oluyor🤭

Canım sonra ağırlık çok artıyor ve halsizlik oluyor oyuzden çok geciktirme. Detylida n sonra almaya başla. Bnce 30. Haftadan önce bitir. Ben şuan 35. Haftayim şuan internette n alack halim bile yok
Ya aslında şimdiden almak istiyorum ama hep bi korku var bi yandan ya bir şey olursa diye eşyaları almak korkutuyor bu korku yüzünden

Ayy evettt😍 ama çok güzel ikizler olarak haliyle ekstra masraflar olacak birbirimize bilgi veririz🌸 doktorun doğru söylüyor bizlerin erken doğum riski var yinede rabbim zamanında sağlıkla doğum yapmamızı nasip etsin de ağırlaşmadan hazırlığımızı artık yapalım. Bende ilk üç almayayım Allah korusun ne olur ne olmaz diye, şimdiden trendyolda kaydediyorum yeni doğum yapanların koleksiyonlarını fikir oluyor🤭
Biz artık 4. Ayın içindeyiz nasipse 2 hafta sonra 5. Ayın içinde oluyoruz 😍 söylerken bile tedirginim allahım korusun inşallah ben de bir sürü şey bakıyorum sürekli

Biz artık 4. Ayın içindeyiz nasipse 2 hafta sonra 5. Ayın içinde oluyoruz 😍 söylerken bile tedirginim allahım korusun inşallah ben de bir sürü şey bakıyorum sürekli
Ya evet o tedirginlik bende de var aklıma artık getirmemeye çalışıyorum yoksa hiç alışveriş yapamayacağım🤭 bazen çok erken haftalarda alanlar oluyor onlara anlam veremezdim o korku ile almadım doğrusu rabbim biliyor. Bugünlerimize şükür canım artık zamanı geldi😍

Ya aslında şimdiden almak istiyorum ama hep bi korku var bi yandan ya bir şey olursa diye eşyaları almak korkutuyor bu korku yüzünden
Benimde cevremde insanlar erken alma bebege bişey olursa diyenler oldu. Hatta bir arkadaşım in 6 aylık iken düşük yapmıştı eşyalar için acele etme dedi . Bende bı ara tedirgin oldum. Sonra düşündüm o canı veren Rabb'im alacak olan Rabb'im. Hayatta hiçbir canlının garantisi yok.hepimiz bir nefesis. Ne olacağını Allah bilir. Ki bebeğe bişi olduktan sonra eşyanın ne önemi kalck ki zaten . O yüzden aklıma hiç olumsuz bir durum getirmenden ilerlemeye karar verdim . Pozitif olun akliniza olumsuz düşünce getirmeyin

Benimde cevremde insanlar erken alma bebege bişey olursa diyenler oldu. Hatta bir arkadaşım in 6 aylık iken düşük yapmıştı eşyalar için acele etme dedi . Bende bı ara tedirgin oldum. Sonra düşündüm o canı veren Rabb'im alacak olan Rabb'im. Hayatta hiçbir canlının garantisi yok.hepimiz bir nefesis. Ne olacağını Allah bilir. Ki bebeğe bişi olduktan sonra eşyanın ne önemi kalck ki zaten . O yüzden aklıma hiç olumsuz bir durum getirmenden ilerlemeye karar verdim . Pozitif olun akliniza olumsuz düşünce getirmeyin
Haklısınız aslında yani bizim yarına garantimiz mi var sanki. Rabbim nasip ettiyse olacak inşallah 😍

Selamlar 💐
Ben de 12+1 çift yumurta ikizlerime gebeyim. Bu İkinci gebeliğim. İlkine nazaran daha yogun belirtilerim oluyor..

İki gün sonra kontrolümüz var. Biz cinsiyeti kesin öğrenelim istiyoruz, doktora emin olmadan söylemeyin diyeceğim. Galiba 14. 15.haftalari bulur cinsiyetleri öğrenmemiz 🤨

Selamlar 💐
Ben de 12+1 çift yumurta ikizlerime gebeyim. Bu İkinci gebeliğim. İlkine nazaran daha yogun belirtilerim oluyor..

İki gün sonra kontrolümüz var. Biz cinsiyeti kesin öğrenelim istiyoruz, doktora emin olmadan söylemeyin diyeceğim. Galiba 14. 15.haftalari bulur cinsiyetleri öğrenmemiz 🤨
Bizim 12. Haftada iki kız dendi . 14. Haftada iki erkek denildi. 16. Haftadan sonra bir kız bir erkek oldu 😂 20 . Haftada detaylı yaptırınca emin oldum.

Merhabalar herkese iyi akşamlar. ikiz anneleri olark doktorunuz nasıl bir takip yapıyor bu konuda da fikir alışverişi yapabiliriz. Nelere dikkat ediyor. Ben 12. Haftamdayım. bugün doktor kontrolüm vardı mesela doktora rahim ağzı ölçümünü sordum. O da şimdi bebekler küçük olduğu için ultrasondan görebiliyorum her şey normal ama 4. Aydan sonra vajinal takibe geçicez dedi. Sizler bu durumu sordunuz mu. Erken doğum riskine karşı.

Merhabalar herkese iyi akşamlar. ikiz anneleri olark doktorunuz nasıl bir takip yapıyor bu konuda da fikir alışverişi yapabiliriz. Nelere dikkat ediyor. Ben 12. Haftamdayım. bugün doktor kontrolüm vardı mesela doktora rahim ağzı ölçümünü sordum. O da şimdi bebekler küçük olduğu için ultrasondan görebiliyorum her şey normal ama 4. Aydan sonra vajinal takibe geçicez dedi. Sizler bu durumu sordunuz mu. Erken doğum riskine karşı.
Canım ben 35 haftalik hamileyim. Doktor önce 2 haftada bir kontrole çağırdı. Herşeyin yolunda olduğunu görünce aylık kontrole çağırdı. 30. Haftadan sonra 15 günde bir kontrole çağırdi. Cuma kontrole gidecem artık haftalık kontrol olacak . Ve bu haftaya kadar vajinal yoldan hiç muayene olmadim. Hep karından ulstrason la bakti. Karından rahim hakkında Bilgi veriyor zaten . Bebekelrin suyunu rahim uzunluğu açıklık varsa hepsini söylüyor.

Merhaba, ilk başta 2 haftada 1 çağırdı. Şimdi 15.haftadayım ayda 1 oluyor. Benim dr hem tüp bebek dr hem perinatolog olduğu için her ultrasonda mutlaka rahim ağzını ölçer not aldırır. Haftaya çağırdı mesela 1 ay oluyor. 8.haftam dahil sonrası karından baktı onun öncesi hep vajinal baktı. Bir bebeğimin plasentası rahim ağzını kapatmış yukarı çıkabilir ilişki yasak dedi, buna rağmen alttan bakmaz heralde kanama riskim var çünkü

Benim de kontrollerim 2 haftada birdi şimdi 3 haftaya çıktı. Rahim ağzımı hiç ölçmedi ölçtüyse de bilmiyorum kendi tüp bebek doktorum ayrıca riskli gebelik takibi yapan da kendisi. Bizde de en baştan beri ilişki yasak ve vajinal ultrason hiç yapılmadı

Ben en son 7+3 ken gitmistim dr.a,bir çok kez histeroskopi ve hsg geçmisim oldugu icin rahim agzi kontrolunu hatirlatmistim o da kesinlikle takiplerde bakacahim dedi. 12+3 ken gidecegim, ben de ultrasonla ölçer diye düsünüyorum.

5+3 6+3 7+3 olmak üzere gördü, sonra 12+3 de görmek istedigini söyledi. Çift yumurta ikizleri diye bir de bi sikinti gormedigi icin galiba uzun bi ara sonra cagirdi kontrole. Bakalim, beni birde perinatologa yönlendirecek, bi ay basla derse ikiser hafta arayla ikisine giderim diye düsünüyorum

Beni de hep 15 günde bir çağırdı hatta şöyle ilk muayeneden bir hafta sonra ücretsiz olarak çağırıyor sonra 15 gün sonra tekrar çağırıyor bugüne kadar öle oldu. bugün ense ölçümünü yaptı normal gözüküyor dedi. Kan verdim ikili test için sonucuna göre konuşuruz dedi. Vajinal muayene içinde ayda bir defa kontrol etmek lazım belli bir zaman sonra dedi. Ben de yine de bir perinatoloji doktoruna gideceğim ilerleyen zamanlarda fikir olması açısından bakalım o ne diyecek. Bir de progestanı kullan hep ne olur ne olmaz dedi.

Back
X