Bakamıyor olur musun hiç, bebekler alabildiklerini alıyorlar zaten annelerinden, merak etme. Dilleri yok güya, ama dertlerini bir şekilde anlatıyorlar, sen de belli ki çözüm bulmak için dört dönüyorsun, daha ne yapacaktın.
Emerken hepimizin bebeği bazen ağlıyor, özellikle de bu aralar dördüncü ay kriziyle daha da artmıştır bu durum herkeste, eminim. Ağlamasının gaz vb gibi başka bir nedeni de olabilir, dediğin gibi emmek zor geldiği için de ağlıyor olabilir ama eğer öyleyse, biberon kısırdöngüye yol açabilir: biberondan süt çekmek memeye kıyasla daha kolay olduğu için ona alışırsa memeden emmek istemez, o memeden emmeyince de süt üretimi azalır.
Bence ağladığı noktada memendeki süt akışının devam edip etmediğini kontrol et (elinle sıkarak veya bebeğin ağzının kenarından akıtarak), geliyorsa bebeği sakinleştirip emzirmeye devam et. (Sıkınca hiç gelmediğine eminsen, diğer arkadaşların önerdiği pompayla artırma yöntemleri işe yarayabilir ama sıkınca gelmese bile bebek emince geliyordur muhtemelen) Takviye vermen gerektiğini düşünüyorsan ver tabii ki ama ben bebeğin alışacağına ve o alışınca da süt akışının hızlanacağına inanıyorum. (Aynı durumu yaşamış olmasam bu kadar inançlı olmazdım ama benim şansıma, oğlum kesinlike biberon kabul etmemişti, o yüzden bir süre saatlerce emdiğini bilirim.)