• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Çok geçmiş olsun 🥺 idrar kültürü farklı bir şey canım. Senin biriktirdiğin 24 saatlik idrarda protein kaçağı var mı diye bakacaklar. İnşallah yoktur. İlaca başladığından beri nasıl tansiyonun
Teşekkür ederim ❤️❤️ idrar biriktirme sonucum temiz çıktı. İlaç işe yarıyor ama pazartesi sorun oldu mesela. Ondan beri yine iyi. İdrar kültürü hiç alınmadı. Rutin ve bakılması gereken bir şey mi?

Teşekkür ederim ❤️❤️ idrar biriktirme sonucum temiz çıktı. İlaç işe yarıyor ama pazartesi sorun oldu mesela. Ondan beri yine iyi. İdrar kültürü hiç alınmadı. Rutin ve bakılması gereken bir şey mi?
24 saatlik idrarın temiz gelmesi çok güzel. Demekki senin tansiyon daha çok stres kaynaklı. Ama yine de takipte ol bol bol..

İdrar kültürü rutinde bakılmıyor. İdrar yolu enfeksiyonu varsa bakıyorlar. Bir de doktordan doktora da değişiyor. Ben de bir kere vermiştim 15. Haftalarda sanırım. Uzun zamandır tam idrar tahlili de vermedim. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Ama senin kötü kokulu akıntın idrar yaparken yanma kaşıntı vs varsa doktor tam idrar tahlili istediğinde rica bile edebilirsin

Tansiyon neden var? Kanda alt ve ast değerleriniz normal mi? İdrar biriktirme aynı şey değil. İdrar tahlili gibi tek sefer idrar veriyorsunuz sonra 2 gün bakteri üretiyorlar hangi bakteri ürüyorsa onu tanıyıp ona göre ilaç veriyorlar.
Bu arada benim karnımda gerginlikten his kaybı var hareket etmiyorlar diye düşünürken iki elimi koyup durduğumda elimde hissediyorum. Bu yüzden gece de hiç uykudan uyandıramıyorlar beni. Gözle gördüğüm hareketleri bile az hissediyorum. Bu arada geç kalmaktan korktuğumuz her şey için aklımıza geldiği gibi doktora gitmemiz gerektiğini öğrendim ben okuduğum bazı tecrübelerden maalesef. 32yi geçsek rahatlayacağız 4 hafta daha hık desek hastaneye koşmamızı mazur görsün bir zahmet çevremiz ve doktorlar yani herkes.
İkizlerde alan dardır diye düşünüyorum. Bizimkini hissetmek için elimi gezdiriyorum. Göbeğin altında da pıtırdama var üstünde de. Demek büyüdü keratalar. Bir de 2 kerata daha çok alan ister. Benimkinin kordonu önde bir de. Canları sağolsun da.🙏❤️

Merhaba 25 Kasım günü yalancı kasılma sandığım bir şeyle doktoruma gittim kasılma yok dedi idrar tahlili verdim lökosit 2 çıktı yatırdı hastaneye bir serum ve tek kullanımlık şaseden verdi. 2 3 saat sonra çıkışımı yaptı. Dün idrar verdim yine lökosit 8 olmuş bu yüzden idrar tahlili değil idrar kültürü ver asıl neyin sebep olduğunu görelim dedi. İdrar tahlili direkt verildi. Ama idrar kültürü 2 3 gün bekletilen olan steril bir bezle silip orta idrarı verdim. Siz neden hastanede yattınız 3 gün? İdrar tahlili direkt verilebiliyor. Kültür verdiniz mi lökosit kaynağını bulmak için.
Bu yalancı kasılma nasıl oluyor yani benim 2. Gebelik ama asla anlamıyorum 2 gündür kasıklarımda adet sancısı gibi ağrı var bebeğin hareketleri baya iyi ama bu ağrı neden oluyor sancı mı bu acaba ?

24 saatlik idrarın temiz gelmesi çok güzel. Demekki senin tansiyon daha çok stres kaynaklı. Ama yine de takipte ol bol bol..

İdrar kültürü rutinde bakılmıyor. İdrar yolu enfeksiyonu varsa bakıyorlar. Bir de doktordan doktora da değişiyor. Ben de bir kere vermiştim 15. Haftalarda sanırım. Uzun zamandır tam idrar tahlili de vermedim. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Ama senin kötü kokulu akıntın idrar yaparken yanma kaşıntı vs varsa doktor tam idrar tahlili istediğinde rica bile edebilirsin
Sağlık ocağına gidip ver canım idrar. Ama önce vajinayı silip, orta idrarla verilmesi lazımmış. Buna hiç dikkat etmedim ben. Yanma vs şeyler yok şimdilik ama. Bu hafta doktoruma detaylı soracağım hepsini. Yoksa sürekli yatılı gelmek zorunda kalırım deyip tehdit ederim olmadı.😊

Kızlar iyi akşamlar. Dün demir serumunu aldım çok şükür kaşıntı vs. alerjik bi yan etkisi olmadı o anda ve sonrasında. Ama dün geceden beri bugün de devam eden bir çarpıntım var,hiç bu kadar olmamıştı sanki kalbim ağzımdan çıkacak. Ve göğsüme öküz oturuyor hissi.Bi de mide bulantısı. Yatsam yatamıyorum,kalksam enerjim çekilmiş gibi oluyor halsiz kalıyorum. Bunlar serumun etkisi olabilir mi ya da herkeste benzer hisler oluyor mu bebek büyüdüğü için? Ben bu kadar belirgin hissetmiyordum semptomları.🤔

Kızlar sağlık ocağında idrar tahlili vermişsiniz bende vermek istedim burda bakılmıyor dediler bana 🤔
Çok ilginç niye ki acaba? Doktor mu dedi? Hemşirelerden biri sıkıntılı bizim sağlık ocağında. Doktorum izinliydi izlem günümde. Haliyle başka doktora yönlendirme yapılması lazımdı. Bu, randevusuz almaz hocalar ama randevulu hastalar bitince alırlar belki, dedi. Bekledim uzun süre. Arada da sordum tekrar. Papağan gibi aynı şeyleri söyledi.tahlil verme saatinin bitimine 10 dk vardı. Randevulu hasta bitmez ki ben bekledikçe yenisi geldi. Aradan girdim derdimi anlattım doktora. Yaklaşık 1 saattir bekliyorum, dedim. Şaşırdı adam. Biz gebeleri bekletmeyiz dedi. Neden girmedin, dedi. Ruh hastası da çok. Sen direkt doktorundan bilgi al.

Çok ilginç niye ki acaba? Doktor mu dedi? Hemşirelerden biri sıkıntılı bizim sağlık ocağında. Doktorum izinliydi izlem günümde. Haliyle başka doktora yönlendirme yapılması lazımdı. Bu, randevusuz almaz hocalar ama randevulu hastalar bitince alırlar belki, dedi. Bekledim uzun süre. Arada da sordum tekrar. Papağan gibi aynı şeyleri söyledi.tahlil verme saatinin bitimine 10 dk vardı. Randevulu hasta bitmez ki ben bekledikçe yenisi geldi. Aradan girdim derdimi anlattım doktora. Yaklaşık 1 saattir bekliyorum, dedim. Şaşırdı adam. Biz gebeleri bekletmeyiz dedi. Neden girmedin, dedi. Ruh hastası da çok. Sen direkt doktorundan bilgi al.
Doktor dedi bizzat hemşire değil anlamadım bende

Çok haklısın canım. Ben de akşamdan hastaneye gitmedigim için kızdım kendime. Bu kadar da olsun bir zahmet. Yapmadım noldu. Salı sabah nöbetçi olduğum için okula gittim ama. O günü geçiremeyecegimi anladım. İdareciler kapıdaydı. Onlara dedim bende ters giden bir şeyler var. Hastaneye gitmem ve bebeği görmem lazım. Göz yaşlarıma engel olamadım tabi. Doktorum tansiyon için ve nefes için anksiyete ihtimalini de değerlendirebiliriz dedi. Nöbetçi doktor da katıldı bu fikre. Ben nefesimi kontrol edemeyince bebeği de hissedemedim sanırım. Dokununca pıtır pıtır çünkü. Hastane sürecinde de hareketliydi. Bazen çok hissediyorum bazen de dokunarak hissediyorum. Bir de benim Bebek özellikle akşamları midemin hemen altında geziniyor. Akşam yemeğinden soğudum resmen. Nefessiz kalıyorum sanki. Anksiyete ihtimali var durumumun çünkü Şubat grubundaki olayı duyunca zor teskin oldum. Kötülendim. Rabbim sağ Salim 32. Haftayı sonrasında da 37. Haftayı görmeyi nasip etsin.🙏
Bu kadar bilinçli bir anksiyete... :) kesinlikle kontrol edilebilir gözüküyor olmadı size psk Murat Sarısoy öneriyorum tahlillere para vereceğimize terapiste verelim muazzam bir doktor. Online terapi veriyor evde yalnız kalabildiğiniz bir zaman oluyorsa eğer. Nefes açlığı hepimizde oluyor bununla ilgili uzun bir makale okumuştum. Kansızlık ya da demir eksikliği değilse eğer dik durmak geri doğru gerilmek su içmek vb yöntemlerle herkes kendimi tanıyıp süreci yönetebilir en olmadı parmaktan ölçen aletler var bizim iş yerinde nefes açlığı çektiğimi sandığım zamanlar oksijenim %99 gözükünce ferahlıyorum mesela ben. Sürecimiz harika sonlanıcak ve evham için pişman olacağız

Yani bilsinler lütfen ahahahha Birde kültür ayrıntılı bi işlem zaten bakteri ürersede hangisi ürüyor bakıyorlar bende hamilelik öncesi vardı gerçekten ilaçları ayrı ve bazı ilaçlara ne derler dayanıklılık kazanıyorlar ona göre ayarlıyor doktor geçmişti ama yine olmuş olabilir.
Bende beklemeyi hiç sevmiyorum ama kendime diyorum ki her şey yolunda bunlar daha küçük şeyler hallolur ..
Yoksa bütün gece düşünürüm bende .
Sakıncalı bir durumsa bile de 32ye kadar idare ederiz artık ya napalım 3 tane arkadaşım bu yıl 32.haftada nur topu gibi doğurdu 32 totemim var benim 😂

İkizlerde alan dardır diye düşünüyorum. Bizimkini hissetmek için elimi gezdiriyorum. Göbeğin altında da pıtırdama var üstünde de. Demek büyüdü keratalar. Bir de 2 kerata daha çok alan ister. Benimkinin kordonu önde bir de. Canları sağolsun da.🙏❤️
Alan hiç dar değil ite kaka koca alan oluşturdular içerde okey oynuyorlar bence 😂 sığarım sandığım yerlerden geçerken milletin sırtına poposuna karnımı sürterek geçiyorum kontrolsüz büyüdüm bir anda ben bile farkında değilim kendimi 😂😂

Bu kadar bilinçli bir anksiyete... :) kesinlikle kontrol edilebilir gözüküyor olmadı size psk Murat Sarısoy öneriyorum tahlillere para vereceğimize terapiste verelim muazzam bir doktor. Online terapi veriyor evde yalnız kalabildiğiniz bir zaman oluyorsa eğer. Nefes açlığı hepimizde oluyor bununla ilgili uzun bir makale okumuştum. Kansızlık ya da demir eksikliği değilse eğer dik durmak geri doğru gerilmek su içmek vb yöntemlerle herkes kendimi tanıyıp süreci yönetebilir en olmadı parmaktan ölçen aletler var bizim iş yerinde nefes açlığı çektiğimi sandığım zamanlar oksijenim %99 gözükünce ferahlıyorum mesela ben. Sürecimiz harika sonlanıcak ve evham için pişman olacağız
İnşallah kontrol edilir. Ücreti nasıl acaba? Bir bakayım. Demir hapı kullanıyorum. Seviyem çok düşük değildi. Bu süreçte düşmediyse tabi. Dik durmak, temiz hava almak biraz işe yarıyor. Oksijen seviyesi hastanede ölçtüler iyiydi. Bir de gebelik rinitim var. Burnum tıkanıyor. Sürekli aç, dedi doktor. O da seni daraltıyor, dedi.Bence de biz hamilelik gemisinden mutlu ineceğiz. Tek bindik, çok ineceğiz.insallah🦋🙏

Bu yalancı kasılma nasıl oluyor yani benim 2. Gebelik ama asla anlamıyorum 2 gündür kasıklarımda adet sancısı gibi ağrı var bebeğin hareketleri baya iyi ama bu ağrı neden oluyor sancı mı bu acaba ?
Yok canım kasıklarda değil karnımın komple her yerinde büzüşen balon gibi bir his diyebilirim 😂 hatta tanımıyorum bu hissi ilk defa yaşadım birincide ishal oldum sandım hatta tuvalete gittim ikincide aaa noluyo derken üçüncüde eşimi doğuruyorum galiba diye eşimi de korkutup doktora... 😂

Yok canım kasıklarda değil karnımın komple her yerinde büzüşen balon gibi bir his diyebilirim 😂 hatta tanımıyorum bu hissi ilk defa yaşadım birincide ishal oldum sandım hatta tuvalete gittim ikincide aaa noluyo derken üçüncüde eşimi doğuruyorum galiba diye eşimi de korkutup doktora... 😂
Peki bu kasık ağrısı neden olabilir korkmalı mıyım acaba yaşayan var mı ?

Sakıncalı bir durumsa bile de 32ye kadar idare ederiz artık ya napalım 3 tane arkadaşım bu yıl 32.haftada nur topu gibi doğurdu 32 totemim var benim 😂
32 benim için de eşik gibi bir şey. İlk gebelikten sonra 😅 inşallah hepimiz en az 35 36 ları görürüz. Yogunbakimsız , bebelerimizi alıp eve döneriz 🤗

Peki bu kasık ağrısı neden olabilir korkmalı mıyım acaba yaşayan var mı ?
Nst ye bağladılar mı sizi? Bence içiniz rahat etsin gidin doktora. Kasılmalar olabilir dediler burda. Bu haftalardan sonra normal olabilir mi? Tecrübeli anneler cevaplar belki.

Back
X