2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kızlar biberon konusunda ne düşünüyorsunuz? Kaç numara uçlu ve kaç CC almalıyız sizce?
Kullanmadım ama lansinoh u çok öneriyorlar. Ben chicco nun anne göğsüne benzeyen modelini almıştım ama çok az bir süre kullandım o yüzden şu güzeldir diyemiyorum. Genelde hep ay ibaresi ölçüleri oluyor. Cc olarakta orta boy bişeyler başlangıçta iş görür. İlerledikçe zaten değiştirip yenisini alacaksınız hijyen açısından o sebeple.

Kızlar biberon konusunda ne düşünüyorsunuz? Kaç numara uçlu ve kaç CC almalıyız sizce?
Aventin 120 ml cam biberonunu aldım 0 ay olan.
Oğlumda da deneyimlemiştim en iyisi dr browns ve avent bence. Büyüyünce lansinoh ta kullandım ilerki aylar için oda güzel. Dr browns inde gaz önlemesi için bir borusu oluyor

Bir de şu gümüş göğüs kapakları kafamı karıştırıyor. Gümüş tene değince , bebek de o tene ağzıyla temas edince bebeğe zarar vermez mi? Her emzirmeden önce yıkamak mı gerekir göğsü? Hiç kullanan var mı?

ddm_grhn ddm_grhn Canım ne yaptınız? Ankarada gittiğiniz hastanede ne dediler
Ewet cnm Ankaradayım öğleyin geldik perinatologa muayene oldum, aynı anda tüm doktorları topladılar kurul oluşturdular detaylı incelediler. Sonuç değişmedi çorumda %19 çıkarmıştı yaşam oranını, etlikte %12 çıkarttılar. Amnio sentez ve genetik test için yarın sabah tekrar gidicem inşallah. Daha iyiyim kabullendim içim daha rahat en azindan... Allahım razı olsun düşünüp merak etmişsin kuzum 🤲♥️

Canlar dünden beri hareketleri az ve zayıf hissediyorum böyle olan var mı sonradan düzelen
Geçen haftasonu çok yorulmuştum benimde bir iki gün yok denecek kadar azdı harketleri. Hemen doktoruma yazdım yorgunluktan bebeğin hareketleri azalabiliyormuş. Tatlı bir şeyler yiyip yat dinlen demişti sonra yavaş yavaş harketlendi. Seninde yorgunluk falan varsa olabilir o yüzden. Bir süre bir şey yapmadan dinlenmeye çalış takip et bakalım

Yazabilir ölçüm alırken görüntüyü yazdırdıysa, ben takipli olduğum için bendekilerde var, tedirgin olmayın, bir daha gidince vajinal muayene isteyebilirsiniz rica edersiniz, doktor gerek görürse, genel durum yumuşama vs spekulum takarak (en sevmediğim muayene) bakıyorlar yumuşamaya...
SERVİkal uzunluk mu oluyor acaba

Evet benim mesela vajinal 41 mm idi, karından 38 ölçüyorlar, serklaj oldum, operasyon sırasında rahim ağzının yumuşak olduğu yetersizlik olduğu görüldü hatırlıyorsanız yazmıştım, ilk gebeliğimde de serklaj vardı, bu iş dr a göre bile değişiyor, önemli olan aynı dr un ölçmesi, en doğru sonuç vajinal ve mesane boşken olan ölçüm, bazı doktorlar hastası 40 ile başlamış 30 a düşmüş ise 25in altına geçmesini beklemiyor, düşüş net olduğu için dikiyor, hastanın genel gidişatı çok önemli, kısaldıkça serklaj başarısı düşüyormuş bir de, uzun halde dikiş atmak çok daha rahat demişlerdi, rahat ol doktoruna ayrıntılı sorabilirsin, 30dan önce kaçtı biliyor musunuz??
Benim ayrıntılı kagıdımda servikal yazıyor ölçü olarak o mu acaba

Kızlar aklıma bir şey takıldı yine. Detaylı muayenede rahim ağzı uzunluğunuz kaç çıktı? Bana perinatolog iyi dedi ben de kaç diye sorunca 30 dedi. Ama mart annelerinde okudum şimdi, birinin doktoru da 30 altına düşerse dikiş atılabilir vs demiş. Tedirgin oldum açıkçası.
Benim 44 çıktı

Geçen haftasonu çok yorulmuştum benimde bir iki gün yok denecek kadar azdı harketleri. Hemen doktoruma yazdım yorgunluktan bebeğin hareketleri azalabiliyormuş. Tatlı bir şeyler yiyip yat dinlen demişti sonra yavaş yavaş harketlendi. Seninde yorgunluk falan varsa olabilir o yüzden. Bir süre bir şey yapmadan dinlenmeye çalış takip et bakalım
Tesekkur ederim canım

ayy benim gibi olanda varmış demek ki bu saçma diye düşündüğüm şey normalmiş heralde gaz doluyoruz ee çişte dolu üstüne içerde çocuk var gaz dolaşamıyor diye öyle patlamaya hazır bomba gibi olup iki büklüm kalıyoruz 😂😂
Canım hamile yastığı denedin mi? Benim uyku konforumu baya artırdı tavsiye ederim.

Screenshot_20221223-095441_Chrome.webp
kizlar boyle birsey okudum doktorunuza danışın muhakkak

gunaydin kizlar artik kendi ic camasirlarimin hic biri olmuyor kocaman gobegi kapatan kulotlar ve yarim atlet aldim pedli iki gundur kullaniyorum bu zamana kadar valla iskence cekmisim minicik kulotlari yukari cekistirmekten 😂 ozellikle su yarim atlet olayi beni cok cezbetti sanirim emzirme sutyeni yerinede bunlari kullanirim asiri rahatlar

Back
X