- 20 Mart 2011
- 13.947
- 32.545
- 798
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #21.561
Canım sinüzit olabilir mi? Rüzgarda vs kaldın mı son zamanlarda?Tepede alın kısmında ya bir kaç gündür geçmemesi canımı sıktı ama ben 27. Haftama girdim, son 3 ayda da olabilir diyor internet hamilelikte baş ağrısı normal mi acaba
Bunları duydukça güvenimiz sarsılıyor işteEczacılar odasından birinin yazısıydı sanırım şimdi bulamadım ama basitten anafilaktik şoka kadar varan belirtiler diyordu. en basit mide bulantısı, kusma, ishal, kaşıntı, döküntü, dudak- boğazda şişmeden başlıyor . Durumun ciddiyeti arttıkça görülme sıklığı azalır tabi bünyeden bünyeye fark var. ben aspirin, majezik vs içemiyorum mesela dudaklarım şu instagramda dalga geçilen ablalara dönüyor
Bunlar malesef yerli aşılar için geçerli yabancı menşeili aşılarda böyle bir sıkıntı yok. Hastaneye doğumdan önce sorup markasına göre yine yaptıracağım bebeklerin aşılarını.
Bir doktor demiş ki bu aşının içine ağır metal karışmış bu yüzden toplatiyor. Ama o doktoru aradım bulamadım bunu forumdaki kişi yazmis doktor videoda söylüyor diye. Bebekleriniz doğunca iyi takip edin gelişim gerilimleri zeka gerilikleri var mı gibisinden bir şeyler demiş. Twitter'da konuşulmuş doktorlar falan da demiş neydi bu niye toplattiniz aşıyı vurulanlar ne olacak diye.
Kızlar ben kurum doktoruyla görüştüm, oda aşı dağıtan yeri aradı, oradaki kişi şöyle söyledi son 2 ay önce 2 yıl olan aşının raf ömrünü 3 yıl yapmışlar, yaklaşık 2 aydır o şekilde 3 yıl raf ömrü yazılan aşılar vuruluyormuş, sonra bilgi gelmiş bakanlıktan toplansın diye hepsi toplanmış tekrar yeni aşılar da hemen piyasaya sürülmüç şuan aşı uygulaması da aynen devam ediyormuş, çünkü yaralanmalarda fln acil gerekli aşıymış, acil bir yan etki vs. gibi bir durum olsa biz bilirdik dedi .Bu şekilde kızlar, çok korkutmayalım kendimizi benceBir doktor demiş ki bu aşının içine ağır metal karışmış bu yüzden toplatiyor. Ama o doktoru aradım bulamadım bunu forumdaki kişi yazmis doktor videoda söylüyor diye. Bebekleriniz doğunca iyi takip edin gelişim gerilimleri zeka gerilikleri var mı gibisinden bir şeyler demiş. Twitter'da konuşulmuş doktorlar falan da demiş neydi bu niye toplattiniz aşıyı vurulanlar ne olacak diye.
Olabilir var sinüzitim ama bu daha böle anlamsız bi ağrı gibi orda direk yüzüm ağrıyorduCanım sinüzit olabilir mi? Rüzgarda vs kaldın mı son zamanlarda?
Bence korkalim ben buralarda ilk doz olduğumda herkese sordum oyle korkmustum ki ateş kusma kasılma ağrı bebekte hareketsizlik karin sertlesmesi eklem agrisi gunlerce ateşim çıktı aşı vurundugum yer 1 ay boyunca beze seklinde şişti. O yüzden 2.yi vurunmayi asla düşünmüyorum hatta dün aradilar saglik ocagindan. O kadar pismanim ki ya cocugumda zekasinda ya da sonradan kalıtsal bisey ciksa nolacak. Allah ayni şekilde sınasın hepsini.Kızlar ben kurum doktoruyla görüştüm, oda aşı dağıtan yeri aradı, oradaki kişi şöyle söyledi son 2 ay önce 2 yıl olan aşının raf ömrünü 3 yıl yapmışlar, yaklaşık 2 aydır o şekilde 3 yıl raf ömrü yazılan aşılar vuruluyormuş, sonra bilgi gelmiş bakanlıktan toplansın diye hepsi toplanmış tekrar yeni aşılar da hemen piyasaya sürülmüç şuan aşı uygulaması da aynen devam ediyormuş, çünkü yaralanmalarda fln acil gerekli aşıymış, acil bir yan etki vs. gibi bir durum olsa biz bilirdik dedi .Bu şekilde kızlar, çok korkutmayalım kendimizi bence
canım sanki bulantıda oluyor artınca ve sürekli değil böyle artıp azalıyor, migrenim yok ya inşallah çıkmaz en korktuğun şeyGebeliğe bağlı migren olabilir bir kaç gün sürer. Işığa- sese karşı hassasiyet, baş ağrısı arttıkça mide bulantısı oluyor mu? Eğer migren varsa bazı yiyecekler tetikleyebiliyor, kimisini portakal, kimisini çikolata deneyip bulmak lazım. Benim hamilelikte tutmadı Allahtan ama normalde şu dizilerde kocakarılar üzülünce falan kafalarını sarar ya tülbentle, öyle sarıp arasına patatesleri daire şeklinde kesip koyuyorum alnıma şakaklarıma basınç yapıyor, karanlık sessiz bir yerde uyuyorum. Anca o iyi geliyor. Bir de susuz kalmak da baş ağrısı yapıyor.
Benim de böyle baş ağrım olmazdı canım ya , bakalım inşallah geçer, geçmezse giderim mutlaka, Allahtan sürekli dayanılmıcak gibi değil artıp azalıyor, durup dururken başladı ya hamilelik bence bulantı yaşamadıysan son 3 ay zorlaşıyorBenim de 4. Ayda oluyordu. Çok fena ağrılar oldu 1 hafta kadar sürüp geçti. Sonra ara ara yine oldu. Normal diyorlar. Hamile arkadaşım da yaşamıştı hatta. Migrenim de yok mesela. Normalde olmazdı benim de. Tamamen hamilelikten yani.
Ense boyun bölümüne de vuruyordu ağrı. Oraları sıcak tutuyorum.
Dışarda hep atkı takıyorum artık. Benim ensem boynum omzum soğuktan çok etkileniyor çünkü.
Bir sürü sebep olabilir.
Hatta bazen ağrılar dayanılmayacak gibiydi diye parol aldığım oluyordu. O derece yaşadım.
Çok şükür geçti o günler.
Seninki de geçer umarım. Sürekli devam ederse zaten doktoruna danışırsın.
Canım bu aşamada korkmak sadece stresi artırır ve bebeğe zarar verir bence olmuş bitmiş birşey için kendimizi üzmeyelim.Bende ilk dozu vuruldum , aşı sonrası ağrı sızı hiç birşey olmadı hatta kime dediysem şaşırdı, benim de çok hafif geçti yani, açıkçası 2. Dozu bende vurulmam o noktada kimse de bize bişe diyemez çünkü tedirgin oldukBence korkalim ben buralarda ilk doz olduğumda herkese sordum oyle korkmustum ki ateş kusma kasılma ağrı bebekte hareketsizlik karin sertlesmesi eklem agrisi gunlerce ateşim çıktı aşı vurundugum yer 1 ay boyunca beze seklinde şişti. O yüzden 2.yi vurunmayi asla düşünmüyorum hatta dün aradilar saglik ocagindan. O kadar pismanim ki ya cocugumda zekasinda ya da sonradan kalıtsal bisey ciksa nolacak. Allah ayni şekilde sınasın hepsini.
Aynı açıklamayı aile hekimim yaptı. Son kullanma tarihi yaklaşanlar hep toplanır incelenir sıkıntı yoksa kullanımına izin verilip devam edilir demişti. İşte sağlık bakanı çıkıp açıklama yapsa ya da yetkili herhangi bir kişi böyle soru işaretleri oluşmayacak kafamızda daEşim doktor, kendi hastanesindeki enfeksiyon uzmanına sormuştu bu durumu haber çıktığında. Şu an aşıların tedariği ile ilgili bir sıkıntı olduğunu hastanede hepatit aşısının da bulunamadığını söylemiş. Yabancı menşeili aşıların şu an döviz kuruna takıldığını yerli aşılarında tedariklerinde galiba bir sıkıntı olduğunu söylemiş. Çok net bilgi verilmemiş ama sanırım son kullanma tarihi geçmeye yakın olan serinin tetanoz aşıları toplatılıyormuş, aslında son kullanma tarihi yaklaşan veya geçen aşıların serileri dönem dönem toplatılıyormuş böyle ama şeffaf bir açıklama olmaması insanı tedirgin ediyor tabiki.
Aynen öyle. Sigarayı bıraktım öğrendiğim an. Ki öyle kolay bir şey değildir sigara bırakmak yıllardır içiyordum. Biz güveniyoruz sağlığımızı emanet ediyoruz ama böyle şeyler aşırı güven kırıyor. Bundan sonra aşı yaptırmak beni çok daha fazla düşündürecek. Asi karşıtlarina kızardım ama haklılar demek kiO kadar haklısın ki aylardır tüm zararlı alışkanlıklarımızdan tut kozmetikte bile içeriklere bakarken yiyeceğimiz yemeği özenle seçerken biz bu kadar dikkat ederken olacak iş değil. Ben de sağlık bakanlığını arayıp bilgi almayı düşünüyorum.
Bu kece bebekli kapı süslerini beğeniyor musun? Bir kaç sayfa var alışveriş yapmadım ama bi bakıp görüşsen? İsmine karar verdin o zaman senkapı süsü yaptırabileceğim bir yer önerisine ihtiyacım var.
öneri varsa beklerim.
birkaç tanesine sordum ama içime sinmedi tam.
farklı şeyler bulamadım. makrome yapan çok yer var ama kimisi çok kalitesiz ve basit duruyor. kimisi iyi. başka ne olabilir diye araştırıyorum.
ayrıca çoğu şubatın ortasından sonrasına gün veriyor. dolular genelde.
böyle şeyleri son zamanlara bırakmamak gerekiyormuş onu anladım.
Özellikle toplatilan Türk markası olan bir tetanoz aşısıymış. Doğru mu acaba eşinizin konu hakkinda bilgisi var mi?Eşim doktor, kendi hastanesindeki enfeksiyon uzmanına sormuştu bu durumu haber çıktığında. Şu an aşıların tedariği ile ilgili bir sıkıntı olduğunu hastanede hepatit aşısının da bulunamadığını söylemiş. Yabancı menşeili aşıların şu an döviz kuruna takıldığını yerli aşılarında tedariklerinde galiba bir sıkıntı olduğunu söylemiş. Çok net bilgi verilmemiş ama sanırım son kullanma tarihi geçmeye yakın olan serinin tetanoz aşıları toplatılıyormuş, aslında son kullanma tarihi yaklaşan veya geçen aşıların serileri dönem dönem toplatılıyormuş böyle ama şeffaf bir açıklama olmaması insanı tedirgin ediyor tabiki.
Aynen öyle. Doğru düzgün açıklama yapsınlar biz de itibar etmeyelim sağdan soldan söylenene.Geri çekmenin sınıfları aşağıda belirtilmiştir: a) Birinci sınıf: Ciddi ve hayati sağlık sorunlarının çıktığı ve çıkabileceğine dair kabul edilebilir nedenlerin bulunduğu durumlar. b) İkinci sınıf: Geçici ve tedavi edilebilir sağlık sorunlarının çıktığı veya muhtemel olduğu durumlar.
Böyle diyor. Asparagas da çok. Ama bakanlık sağlıklı bir açıklama yapmadığı için oluyor bunlar. Net bir şey söylese de biz de kendi kendimize anlamak zorunda kalmasak.
Kızlar ben kurum doktoruyla görüştüm, oda aşı dağıtan yeri aradı, oradaki kişi şöyle söyledi son 2 ay önce 2 yıl olan aşının raf ömrünü 3 yıl yapmışlar, yaklaşık 2 aydır o şekilde 3 yıl raf ömrü yazılan aşılar vuruluyormuş, sonra bilgi gelmiş bakanlıktan toplansın diye hepsi toplanmış tekrar yeni aşılar da hemen piyasaya sürülmüç şuan aşı uygulaması da aynen devam ediyormuş, çünkü yaralanmalarda fln acil gerekli aşıymış, acil bir yan etki vs. gibi bir durum olsa biz bilirdik dedi .Bu şekilde kızlar, çok korkutmayalım kendimizi bence
Benim hiçbir belirtim olmadı ama sanırım toplatilan asi bu durumda tarihi gecmesine rağmen ellerinde olmadığı için süresini uzattiklari eskimis tarihi geçmiş asi miydi o zaman. Bahsettiğim milletvekili de aynı şeyi söylüyor. Bu da kötü bir durum ortaya çıkarabilir. Resmen aşıyı olmuşum arkamdan toplatmislar o aşıları.Bence korkalim ben buralarda ilk doz olduğumda herkese sordum oyle korkmustum ki ateş kusma kasılma ağrı bebekte hareketsizlik karin sertlesmesi eklem agrisi gunlerce ateşim çıktı aşı vurundugum yer 1 ay boyunca beze seklinde şişti. O yüzden 2.yi vurunmayi asla düşünmüyorum hatta dün aradilar saglik ocagindan. O kadar pismanim ki ya cocugumda zekasinda ya da sonradan kalıtsal bisey ciksa nolacak. Allah ayni şekilde sınasın hepsini.
Bence korkalim ben buralarda ilk doz
İsme karar verdiniz mi canım , biz geri soğuduk sanki Arhan dan ya söylenişi zor yakapı süsü yaptırabileceğim bir yer önerisine ihtiyacım var.
öneri varsa beklerim.
birkaç tanesine sordum ama içime sinmedi tam.
farklı şeyler bulamadım. makrome yapan çok yer var ama kimisi çok kalitesiz ve basit duruyor. kimisi iyi. başka ne olabilir diye araştırıyorum.
ayrıca çoğu şubatın ortasından sonrasına gün veriyor. dolular genelde.
böyle şeyleri son zamanlara bırakmamak gerekiyormuş onu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?