• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
pank pank canım benim gel sana bi sarılayım 🥰 insan özellikle ilk bebekte herşey alabildiğinin en güzeli olsun diye hevesleniyor çok haklısın. Sanırım mizacınız farklı ablanla sen anlattıkça belki o zamanında önemsemediği şeyler için keşke ben de yapsaydım diye kendine kızıyordur, belki kendisine göre gereksiz görüyordur ya da ne bileyim belki o üç tane doğurduğu için tecrübelerine göre hareket et istiyodur ama her gebelik, her anne, her bebek farklı. Kimisi herşey benim dediğim gibi olsun der benim de en yakınlarımda var böyle napacaksın. Sen de onlara anlatma gel bize anlat birlikte heveslenelim 🥰

Bu arada herkesi dinliyo gibi gözüküp “hı hı o da mantıklıymış” diyip sonra kendi aklımıza yatanı uygulama anneliğin farzlarında ilk 5 e girer bence. Herkese herşeyi açıklayamayız o yüzden susmak en iyisi bazen.

Herkese selam. Yine her birimizin ayrı bir hastalığı var, umarım tez zamanda geçer 🙏 bugün çorap giymek için bacağımı kendime çekerken göbeğimden dolayı hafiften zorlandığımı fark ettim, özellikle göbeğim gaz vs ile daha çok şişmişse. Erken gibi geldi bana ama normali nedir bilmiyorum 😇 bir de şeyi merak ediyorum. İş yerimde klozet yok, alaturka tuvalet var. Bu göbek büyüyünce nasıl tuvalete gidicez? Ben şimdiden rahatsız olmaya başladım o oturuş şeklinden. Tecrübeli anneler bilgilendirirse sevinirim 😇🤭
Yaa benimde göbeğim normale göre büyük gibi gerçi sabah küçülüyor öğleye doğru şişiyor 🤭 hep bol giyiniyorum çok anlaşılmıyor ama dar giysem herkes anlar hamiş olduğumu sizinde öyle mi. Bnm ilk bebeğimde suyum fazlaydı su aldırdım yine öyle birsey olur diye korkuyorum. Ama şükür ki dün kontrolde normal suyun dedi doktorum. Wc konusuna gelince bnm ilk gebeligimde de evimde yoktu klozet son aylarda zor oluyor ewet ama bir şekilde oluyor 🤭 oturup kalkmakta zorlanıyorsun bir yerlere tutunup kalkmak gerekiyor malesef😅

Yok günlük ped kullanmayın onlar maf ediyor zaten. Varsq evde pamuklu bez kullanın. Ben daha önce oluyordum. Hiç kullanmadığım pamuklu bir pijamam vardı küçük küçük kesip günlük onu kullandm ve çok iyi geldi
Ay bugün bi arkadaşımda aynisini dedi bende kumascidan pamuklu kumaş alıp yıkayıp ütüleyen denicem ins bize de iyi gelir

Yaa benimde göbeğim normale göre büyük gibi gerçi sabah küçülüyor öğleye doğru şişiyor 🤭 hep bol giyiniyorum çok anlaşılmıyor ama dar giysem herkes anlar hamiş olduğumu sizinde öyle mi. Bnm ilk bebeğimde suyum fazlaydı su aldırdım yine öyle birsey olur diye korkuyorum. Ama şükür ki dün kontrolde normal suyun dedi doktorum. Wc konusuna gelince bnm ilk gebeligimde de evimde yoktu klozet son aylarda zor oluyor ewet ama bir şekilde oluyor 🤭 oturup kalkmakta zorlanıyorsun bir yerlere tutunup kalkmak gerekiyor malesef😅
Ben de bol uzun kazak giyinmeye çalışıyorum, kısa giyinsem anlaşılır. Normal bence beşinci aydayız 😇 su fazlalığını ilk defa duydum, umarım olmaz bir daha 🙏 Ne zaman çıkmıştı ilk gebelikte? son aylarda alaturkada oturunca göbek sıkışmıyor mu? Ben şimdiden rahatsız oluyorum :( abartıyor olabilir miyim? Sonuçta annelerimiz falan hep bu şekilde kaç gebelik geçirdi 🫠

Ay bugün bi arkadaşımda aynisini dedi bende kumascidan pamuklu kumaş alıp yıkayıp ütüleyen denicem ins bize de iyi gelir
İnşallah Canm.. Evet her kullanımda ütülemek Lazm en yüksek ısıda. Eğer öyle kumaşçı falan yoksa Bim de ki klâsik beyaz erkek atletleri de çok yumuşacık oluyor bu konuda iş görür bilginiz olsun 🙈😅

Kızlar günaydın iki gündür karnımın alt tarafına iğne batıyor gibi oluyor sürekli bu aralar yoruluyorum ondan mı bilmiyorum ama uzun sürdü sanki bu sefer hareket de hissetmiyorum henüz tedirgin olmaya başladım

Kızlar günaydın iki gündür karnımın alt tarafına iğne batıyor gibi oluyor sürekli bu aralar yoruluyorum ondan mı bilmiyorum ama uzun sürdü sanki bu sefer hareket de hissetmiyorum henüz tedirgin olmaya başladım
Bende de olmuştu şuan daha az o ağrılar. Doktorum uzanıp dinlenince geçen ağrılar normal demişti.

Günaydııın,

Arkadaşlar karnı tüğlenen var mı benim canım baya sıkıldı kasıklarıma kadar var olmayan yerler normalde, ağda yaparken bunlari da alsam mi düşünüyorum alan var mı?
Var tabiii :( hem normalde olmayan yerlerde var hem normalden çok hem de normalden inanılmaz hızlılar :D Valla belki yanlış yapıyorum ama ben alıyorum dayanamıyorum. Normalde tüysüz bi insanım bünyem kabul etmiyor :D

Evet evet bende de var, hatta bu sabah baya belirgin şekilde. Sol altta benim. Normal diyorlar bu tür ağrılara ama umarım öyledirler. Gerçi benim bu sabahki şey de olabilir bilmem kaç kere tuvalete kalkınca sabaha dogru inanılmaz üşendim kalkmadım (kalkmadım da nooldu sanki uyuyamadım da :D) hani belki o kastı da ondan diyorum bilemedim.

Herkese selam. Yine her birimizin ayrı bir hastalığı var, umarım tez zamanda geçer 🙏 bugün çorap giymek için bacağımı kendime çekerken göbeğimden dolayı hafiften zorlandığımı fark ettim, özellikle göbeğim gaz vs ile daha çok şişmişse. Erken gibi geldi bana ama normali nedir bilmiyorum 😇 bir de şeyi merak ediyorum. İş yerimde klozet yok, alaturka tuvalet var. Bu göbek büyüyünce nasıl tuvalete gidicez? Ben şimdiden rahatsız olmaya başladım o oturuş şeklinden. Tecrübeli anneler bilgilendirirse sevinirim 😇🤭
Hahhah dun ayni seyi tamda tuvaletteyken dusundum bende 😅 sonra aklima onceden klozetmi vardi bunca insan nasi yaptiysa yapariz diye geldi 😂😂

pank pank canım benim gel sana bi sarılayım 🥰 insan özellikle ilk bebekte herşey alabildiğinin en güzeli olsun diye hevesleniyor çok haklısın. Sanırım mizacınız farklı ablanla sen anlattıkça belki o zamanında önemsemediği şeyler için keşke ben de yapsaydım diye kendine kızıyordur, belki kendisine göre gereksiz görüyordur ya da ne bileyim belki o üç tane doğurduğu için tecrübelerine göre hareket et istiyodur ama her gebelik, her anne, her bebek farklı. Kimisi herşey benim dediğim gibi olsun der benim de en yakınlarımda var böyle napacaksın. Sen de onlara anlatma gel bize anlat birlikte heveslenelim 🥰

Bu arada herkesi dinliyo gibi gözüküp “hı hı o da mantıklıymış” diyip sonra kendi aklımıza yatanı uygulama anneliğin farzlarında ilk 5 e girer bence. Herkese herşeyi açıklayamayız o yüzden susmak en iyisi bazen.
Tesekkur ederimm tam olarak hissettigim bunlar sanirim bikac yildir bebek istiyoruz bi kaybim var oyle cok hayalimi kurdumki bazi seylerin allaha sukur imkanimda var neden istedigimi yapmayayim neden icimde kalsinki birde ilk cocugum ama 30 yasina gelmisim artik cahil 18 yasinda cocuk degilimki cok sıktı sanirim bu ben tecrubeliyim benim dedigim olacak davranislari beni 😔

Ay dun ben ne yaptim bi bilseniz kizlar 😂😂😂 takviye olarak ocean mummy kullaniyorum ama doktorum bakti demirim cok cok dusuk ekstra bide demis ilaci verdi e bendede zaten kabizlik problemi var bunun icinde belki kullanan vardir aranizda magnesie calcine diye bi toz verdi 1 ölcekle basla tuvalete cikana kadar 3 olcege kadar cikart dedi buraya kadar hersey normal 😅😅 dun ben aldik elime tozu hic kullanma talimatini okumadimda icinden degisik bi kasik cikti kocaman bi agzi var bide minicik sanki parmak tutma yeri gibi bi yer var bende buyuk tarafi doldurdum suyla karistirip ictim 🙈 ictikten sonra bi bakiym dedim talimatina ay ne olsun o buyuk taraf 12 ölcek yerine geciyomus normal olcegi o parmak tutma yeri sandigim seymis 😂 insanlar 3 olcekle bile tuvaletten cikamiyorum falan yazmis aldimi beni bi korku gitmis 12 olcek icmisim lavaboya gittim parmak atip kusmaya basladim biraz cikarttim ama giden gitti sanirim onumuzdeki 1 hafta size klozet uzerinden yazacagim 😅 siz siz olun takimati okumadan almayin ilacinizi

050298FB-A05D-4B4D-941F-1853575D345F.webp
Böyle bir tarak gerekli mi? İlk zamanlar kullanılıyor mu? Alınmalı mı? Bilenlerden yorum bekliyorum😇

Günaydııın,

Var tabiii :KK43: hem normalde olmayan yerlerde var hem normalden çok hem de normalden inanılmaz hızlılar :KK70: Valla belki yanlış yapıyorum ama ben alıyorum dayanamıyorum. Normalde tüysüz bi insanım bünyem kabul etmiyor :KK70:

Evet evet bende de var, hatta bu sabah baya belirgin şekilde. Sol altta benim. Normal diyorlar bu tür ağrılara ama umarım öyledirler. Gerçi benim bu sabahki şey de olabilir bilmem kaç kere tuvalete kalkınca sabaha dogru inanılmaz üşendim kalkmadım (kalkmadım da nooldu sanki uyuyamadım da :KK70:) hani belki o kastı da ondan diyorum bilemedim.
Ay o bende de oluyor amaan diyorum uyurum kalkmayım uyuyamıyorum kalkıp yapsam rahatlayıp uyucam aslında 😄😄

Aynı şey dünden beri bana da oluyor. Tam sanki yumurtalıkların olduğu bölgeye ara ara bişeyler batıyor. Hamile olduğumu bilmesem adetim yaklaşıyo filan diye düşünürdüm o çeşit bi batma

Arkadaşlar karnı tüğlenen var mı benim canım baya sıkıldı kasıklarıma kadar var olmayan yerler normalde, ağda yaparken bunlari da alsam mi düşünüyorum alan var mı?
canım alma benim en başta çıktı kuaförüm dediki almayalım sakın bak dökülecek dedi şimdi karnımda büyüdü ya bakıyorum ara ara yerlerde hep dökülmüş. alırsan alıştırırsın hep çıkar

canım alma benim en başta çıktı kuaförüm dediki almayalım sakın bak dökülecek dedi şimdi karnımda büyüdü ya bakıyorum ara ara yerlerde hep dökülmüş. alırsan alıştırırsın hep çıkar
Doğru söylüyorsunuz bi kaç arkadaş da böyle demis o yüzden ben de vazgectim almaktan sonradan alisir cikar Allah korusun gerek yok, teşekkür ederim 😊

Antibiyotik kullanan anne adaylarına sesleniyorum😇
Yarın bitecek benimki. Dün akşam hassasiyet ve kaşıntı oldu bi anda bende de. 😭
Hemen bepanthene plus sürdüm biraz. O kadar iyi geldi ki. Zararı var mı bilmiyorum ama çare aradım o an ve beni kurtardı. 🥰 bir kez sürdüm sadece. Bolca da su içmeye devam ediyorum.

Yok günlük ped kullanmayın onlar maf ediyor zaten. Varsq evde pamuklu bez kullanın. Ben daha önce oluyordum. Hiç kullanmadığım pamuklu bir pijamam vardı küçük küçük kesip günlük onu kullandm ve çok iyi geldi
ben seneler önce bu rahatsızlığa kapıldım malesef doktorum bana günlük ped kesinlikle yasak demişti ve ben hiç kullanmazdım ama geçen gün dayanamadım aldım çünkü sürekli akıyor. annem de hep pamuklu bez kullanır tamam bende öyle yapayım madem bugün takmamıştım zaten 4 gün kullandım onuda.
Ben de göbekten ayak tirnaklarimizi nasil kesicez diye düşünmüştüm hep😂 o alaturka tuvaletler normal zamanda bile zor ya 😕
geçen tırnak kesmeye çalıştım nefesiim kesldi benim baya karnım var çok zorlandım ya 😂
aynı şeyler bende de var 10 gündür flan devam ediyor hatta pazartesi randevum var doktorum da normal dedi bakalım bir sorunda yoksa inşallah söylerim sizze normal demekki ya bebek büyüyor hareket ediyor sonuçta korkmayalım.
Ay dun ben ne yaptim bi bilseniz kizlar 😂😂😂 takviye olarak ocean mummy kullaniyorum ama doktorum bakti demirim cok cok dusuk ekstra bide demis ilaci verdi e bendede zaten kabizlik problemi var bunun icinde belki kullanan vardir aranizda magnesie calcine diye bi toz verdi 1 ölcekle basla tuvalete cikana kadar 3 olcege kadar cikart dedi buraya kadar hersey normal 😅😅 dun ben aldik elime tozu hic kullanma talimatini okumadimda icinden degisik bi kasik cikti kocaman bi agzi var bide minicik sanki parmak tutma yeri gibi bi yer var bende buyuk tarafi doldurdum suyla karistirip ictim 🙈 ictikten sonra bi bakiym dedim talimatina ay ne olsun o buyuk taraf 12 ölcek yerine geciyomus normal olcegi o parmak tutma yeri sandigim seymis 😂 insanlar 3 olcekle bile tuvaletten cikamiyorum falan yazmis aldimi beni bi korku gitmis 12 olcek icmisim lavaboya gittim parmak atip kusmaya basladim biraz cikarttim ama giden gitti sanirim onumuzdeki 1 hafta size klozet uzerinden yazacagim 😅 siz siz olun takimati okumadan almayin ilacinizi
kıızzz bende onu öye içtim ya Allah kahretmesin 😂😂😂😂😂😂😂 hatta midem bulandı kustummm asla içemiyorum 2 kere içebildim içtikten 1 hafta boyunca su gibi ishaldim ben asla tutamıyordum kendimi anaaa demekki ondanmış hahahah çok güldüm okurken 😂😂😂😂
Aynı şey dünden beri bana da oluyor. Tam sanki yumurtalıkların olduğu bölgeye ara ara bişeyler batıyor. Hamile olduğumu bilmesem adetim yaklaşıyo filan diye düşünürdüm o çeşit bi batma
aynen adet sancısı gibi bende çekiyorum doktorum normal diyor canım korkmayalım

Back
X