• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Nolur biri öksürüğe çare buldum desin. Ses kısıklığımı falan geçtim öksürmekten karnım geriliyor artık. Ballı süt ıhlamur falan içiyorum. Ama yok 10 saniyede bir krizli öksürük geliyor ne yapabilirim başka oturdum ağladım bugün artık 😢
Soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi öksürüğe acayip iyi geliyor kesinlikle tavsiye ederim. Sabahları boğulurcasına öksürük nöbetlerim oluyordu iyileşme sürecinde pekmezi içince zınk diye kesiliyor.

Benzer şeyler yaşamışız galiba senin bebeğin de melek olmuş Rabbım güç versin arkadaşım. Bnmde ilk gebeligimde ucuz bebeklerimde 5. Ayından sonra ikiz olanlarında kan çalma olayı gelişti ve kurul kararı birini sonlandırma oldu ve bizden imza almaları gerekliydi, benim nutkum durmuştu 10 gündür hastanede yatiyordum o dönem hiç birsey düşünemiyordum bile. eşime kağıdı getirdiler imzalaması için bnm ruhsuz tabir ettiğim kocam hastanenin ortasında sesiyle hüngür hüngür ağladı. Velhasıl gelişmeyen bebek sonlandırıldı ve ikizi saglam bebeğimin de bir hafta sonra kalbi durdu, doktorların yorumu e bekliyorduk ayni haznede illaki etkileyecekti. Neyse ki farkli kesedeki sağlam bir bebeğim daha vardı, onunla yolumuza 32. Haftaya kadar devam ettik ve 32. Haftada suyum geldi ve erken doğum yaptım. Bebeğim iyiydi sadece kuvezde kilo almasını bekleyeceksin dediler, iki ölü bebekle kuzumu Samsun da bırakıp Çoruma ewe döndüm, bir hafta eşim iki kere gitti süt götürdü gayet iyiydi ama bir hafta sonra birsey olmustu, bebeğimi beslemeyi kestiler ödem oldu dediler vs. Vs. Ve sonuç 10. Günü aradılar gelin bebeğinizi ameliyat yapicaz imzanız gerek. Yola çıktık yarım saat sonra yine o numara arıyor eşime yalvardım açma diye açtı ve oğlum melek olmustu, hani sağlam bir tane bebeğim vardi oda bıraktı bizi. Şuan ki aklım olsa bebeklerime hiç bir işlem yaptırmazdim o zaman cahildim yada yaşamam gerekiyordu yaşadım rabbime şükürler olsun bebeğim kurban arefe günü melek oldu bir daha ki ramazan arefe günü kızıma hamile olduğumu öğrendim, Rabbım aynı acıyla bir bayram bile geçirmedi bana şükürler olsun. Şimdi kızım 7 yaşında ve kardeşini bekliyoruz. Zaman herseyin ilacı...
canım arkadasım benım 3 acı bırden hemde bırgunde degil ayrı ayrı rabbım nasıl yaratmış bız kadınları allahım sana saglık evlatlarınada sağlık versın cok uzukldum cok sevındım kızın olmuş gebesın suan umarım bu bebegınde sağlıklı olur kucagına alırdın bende ıns tez vakıt kendımı toparladıgımda bu duyguları yenıden yaşarım :(( suan 1o mg antidepresena basladım bı süre kendıme gelecegım sonra gebelık düşünecegim inşalllah

Benim de aynı şekilde akıntım vardı baya zamandır. En son 1 ay önce gittiğimde doktora tarif ettim, idrar kültürü aldı temiz dedi. Ama 3 hafta sonra şiddetli ağrılarla acillik olunca hem idrar yolu enf hem de vajinit dediler. Akıntım büyük oranda geçti ama hala var. Şeffaf da değil. Çok moralim bozuluyor bu duruma :KK43:
Akıntı rengi kokusu falan var mıydı peki

Benim de aynı şekilde akıntım vardı baya zamandır. En son 1 ay önce gittiğimde doktora tarif ettim, idrar kültürü aldı temiz dedi. Ama 3 hafta sonra şiddetli ağrılarla acillik olunca hem idrar yolu enf hem de vajinit dediler. Akıntım büyük oranda geçti ama hala var. Şeffaf da değil. Çok moralim bozuluyor bu duruma :KK43:
Doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanıp, bol su içmek iyi gelir diye düşünüyorum. Bende aynı durumdayım, ilaca dün başladım akıntım baya azaldı

Nolur biri öksürüğe çare buldum desin. Ses kısıklığımı falan geçtim öksürmekten karnım geriliyor artık. Ballı süt ıhlamur falan içiyorum. Ama yok 10 saniyede bir krizli öksürük geliyor ne yapabilirim başka oturdum ağladım bugün artık 😢
Kozalak şurubu önerdi gittiğim doktor. Çok işe yaradı.

Peki böyle stresli bir ortamda çalıştıktan sonra bebeğiniz nasıl oldu? Huzursuzluğu var mıydı doğduğunda yani? Bana da hep aman ruh haline dikkat et. Hiçbir şeyi kafana takma. Senin sıkıntın ona yansıyacağı için bebeğin çok huzursuz ağlayan gazlı bir çocuk olur diyorlar. Ki bunu doktorlar da diyor. Instagramdaki kadın doğum uzmanlarının paylaşımlarında gördüm.
Mutlu anne mutlu bebek demektir lafını kulağıma küpe ettim. O yüzden stresli günler geçirmiş annelerin yorumlarını merak ediyorum sorun oldu mu diye🤔
Ben normalde aşırı pozitif biriyimdir hep konustum bebeğimle, doğum iznine ayrıldıktan sonra bi gebe eğitimine katıldım orda yoga falan yapmıştık nefes egzersizleri sanki sıfırlanmıstı hersey. Ama şöyle güzel bi etkisi oldu “ben yıllarca o piskopat patronu cektim cocugumun mu kahrını cekemicem” diye öyle bir sakinlik geldi ki üstüme baya bi işime yaradı sonra 😂

Çocuğum Allaha şükür dünyada gördüğüm en uslu bebeklerden biriydi. Buna iş arkadaşlarım da ben de çok şaşırdık. 40+6 da doğdu ne gaz sancısı çekti, ne fazla ağlayan bi bebek oldu, ne alerji oldu, ne diş çıkarırken ne memeden keserken hiç üzmedi bizi yavrum. O yüzden şimdi ikiz geliyo eyvah yandınız diyo çoğu arkadaşım ama ben ablalarına çekerler insallah diyorum hiç korkmuyorum. Bebek bakımından yani ev ne olacak onu hiç bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ 😂😂

canım arkadasım benım 3 acı bırden hemde bırgunde degil ayrı ayrı rabbım nasıl yaratmış bız kadınları allahım sana saglık evlatlarınada sağlık versın cok uzukldum cok sevındım kızın olmuş gebesın suan umarım bu bebegınde sağlıklı olur kucagına alırdın bende ıns tez vakıt kendımı toparladıgımda bu duyguları yenıden yaşarım :KK43:( suan 1o mg antidepresena basladım bı süre kendıme gelecegım sonra gebelık düşünecegim inşalllah
Başına gelince dayanıyorsun şükürler olsun imanımız var o büyük güç🤲 Allah'ım çok büyük sana da meleginin kardeşini gönderecek bugünlerin tesellisi olacak, en büyük teselli inan🤲🥰

Kızlar duydunuz mu bilmiyorum bu vajinal idrar enfeksiyonu için nioli yag var. Internette cok duydum aşırı etkili kesin çözüm diyorlardı aldim bende kizima kullandim. İç çamaşırına bir yada iki damla damlatiyorsun. Hamilelikte de kullanılıyor dediler cesaret edememiştim bu sabah akintidan daralinca bi cesaret kullandim inşallah ise yarar sizde bi araştırın doktorunuza sorun isterseniz.

Ben de bu tırnak makasından aldım. Bebek tırnağı için çok iyi gibi görünüyor. İşe yarar umarım. Canını yakmadan hallederiz. 😇

Peki böyle stresli bir ortamda çalıştıktan sonra bebeğiniz nasıl oldu? Huzursuzluğu var mıydı doğduğunda yani? Bana da hep aman ruh haline dikkat et. Hiçbir şeyi kafana takma. Senin sıkıntın ona yansıyacağı için bebeğin çok huzursuz ağlayan gazlı bir çocuk olur diyorlar. Ki bunu doktorlar da diyor. Instagramdaki kadın doğum uzmanlarının paylaşımlarında gördüm.
Mutlu anne mutlu bebek demektir lafını kulağıma küpe ettim. O yüzden stresli günler geçirmiş annelerin yorumlarını merak ediyorum sorun oldu mu diye🤔

Ay ne güzel. Hayırlı olsun. Erkek isteyen ben kızım olacak dendiğinde bi şaşırdım ama şimdi o kadar mutluyum ki. Çok güzel oldu iyi ki kız diyorum. Allh hayırlı evlat etsin hepsini. En önemlisi o tabii.
Biz de ultrason görüntüsüne bakınca bacak arasında bir şey gördük eşimle. Birbirimize baktık kesin erkek diye. Ama sonra anladık ki kafasıymış o. Oynattı kafasını. Doktorun baktığı pozisyondan öyle sandık. Sonra gördük ki hiçbir şey yok.
Bir de daha önce erken bir tahmin yapıldıysa yanılma payı çok yüksek oluyor zaten.
Bir arkadaşıma da önce erkek sonra kız dendi mesela.

Benim bi formülüm var. İyi geliyor. Bir araştırın isterseniz. 1 tatlı kaşığı pekmez ve zeytinyağını ısıtıp içine karabiber ekliyorum biraz. Sonra da az limon suyu. Limon suyu olmasa da olur. Bu boğaza öksürüğe balgama çok iyi geliyor. İş arkadaşım çocuğuna bu karışımı veriyordu. Ondan öğrendim ben de. Sıcağa yakın oluyor ısısı da. Çok ılık içilmiyor.
Insallah canim kendimde ufacik denedim ise yariyo etine gelse de acitmiyo asla 🌸

Başına gelince dayanıyorsun şükürler olsun imanımız var o büyük güç🤲 Allah'ım çok büyük sana da meleginin kardeşini gönderecek bugünlerin tesellisi olacak, en büyük teselli inan🤲🥰
insallah canım benm cok sagolasın :)) yazdığın ıcın cok tesekkur ederım bazen bırının benı anlaması cok ıyı geliyor inanki

M U G E M U G E canim merhaba tekrsr gittin mi doktora
Selamlarrr
Doktordan çıktım. Ultrasonda tüm organlara baktı şükür bi terslik göremedi. Çok şaşırdı hatta Aytül Hanımın söylediklerine Yine de emin olalım diye AFP testi yapalım dedi omurga ve beyin anomalisi var mı diye. Kan testini verdim bir haftaya çıkarmış. İçim biraz rahatladı inş kan teati de iyi çıkar 🙏🏻 Çok teşekkür ederim hepinize. Gerçekten herkesle oturup konuşamayacağım şeyleri burdan paylaşıp konuyla alakalı tecrübeye dayalı tavsiye alabiliyorum. Beni çok rahatlattınız ❤️😍🥰 çok sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun inş 🙏🏻

Selamlarrr
Doktordan çıktım. Ultrasonda tüm organlara baktı şükür bi terslik göremedi. Çok şaşırdı hatta Aytül Hanımın söylediklerine Yine de emin olalım diye AFP testi yapalım dedi omurga ve beyin anomalisi var mı diye. Kan testini verdim bir haftaya çıkarmış. İçim biraz rahatladı inş kan teati de iyi çıkar 🙏🏻 Çok teşekkür ederim hepinize. Gerçekten herkesle oturup konuşamayacağım şeyleri burdan paylaşıp konuyla alakalı tecrübeye dayalı tavsiye alabiliyorum. Beni çok rahatlattınız ❤️😍🥰 çok sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun inş 🙏🏻
Harika cok sevindim ins kanda iyi gelcek önemli olan ultrasondu zaten 😊

Ben de bu tırnak makasından aldım. Bebek tırnağı için çok iyi gibi görünüyor. İşe yarar umarım. Canını yakmadan hallederiz. 😇

Ay ne güzel. Hayırlı olsun. Erkek isteyen ben kızım olacak dendiğinde bi şaşırdım ama şimdi o kadar mutluyum ki. Çok güzel oldu iyi ki kız diyorum. Allh hayırlı evlat etsin hepsini. En önemlisi o tabii.
Biz de ultrason görüntüsüne bakınca bacak arasında bir şey gördük eşimle. Birbirimize baktık kesin erkek diye. Ama sonra anladık ki kafasıymış o. Oynattı kafasını. Doktorun baktığı pozisyondan öyle sandık. Sonra gördük ki hiçbir şey yok.
Bir de daha önce erken bir tahmin yapıldıysa yanılma payı çok yüksek oluyor zaten.
Bir arkadaşıma da önce erkek sonra kız dendi mesela.

Benim bi formülüm var. İyi geliyor. Bir araştırın isterseniz. 1 tatlı kaşığı pekmez ve zeytinyağını ısıtıp içine karabiber ekliyorum biraz. Sonra da az limon suyu. Limon suyu olmasa da olur. Bu boğaza öksürüğe balgama çok iyi geliyor. İş arkadaşım çocuğuna bu karışımı veriyordu. Ondan öğrendim ben de. Sıcağa yakın oluyor ısısı da. Çok ılık içilmiyor.
Ay hemen deneyeyim günlerdir uyuyamıyorum öksürmekten

Selamlarrr
Yersiz yere korkutmuşlar sizi. Çok geçmiş olsun, öyle doktorlardan da allah korusun bizi🙏

bi arkadasim var ikizlerine hamileydi.az önce ögrendim bebeklerini kaybetmis.21.haftasindaydi tüp bebek ile hamile kalmisti.doktor hep karnindan ultrasonla bakiyomus.acile devlete gitmis rahatsizlaninca.rahmi 4 cm acilmis. kurtaj yapan doktor söyle demis.kontrollere gidince 14.haftadan sonra alttan da muayene olunmasi acilma olup olmadigina bakilmasi lazimmis.sizlerin muayeneleri ne sekilde oluyor

bi arkadasim var ikizlerine hamileydi.az önce ögrendim bebeklerini kaybetmis.21.haftasindaydi tüp bebek ile hamile kalmisti.doktor hep karnindan ultrasonla bakiyomus.acile devlete gitmis rahatsizlaninca.rahmi 4 cm acilmis. kurtaj yapan doktor söyle demis.kontrollere gidince 14.haftadan sonra alttan da muayene olunmasi acilma olup olmadigina bakilmasi lazimmis.sizlerin muayeneleri ne sekilde oluyor
Benim hep karnımdan bakıyor doktorum. Akıntım var dediğimde bile alttan muayene etmedi saçma bir şekilde. Karın ağrısıyla acillik oldum iki defa gittim yine karından baktılar. En sonunda bir şey bulamayınca göztepe şehir hastanesine gönderildim, orda hem alttan hem üstten muayene ettiler.

Allah sabır versin arkadaşına 🙏 açılma olduğu için mi kaybetmiş, erken doğum mu yapmış anlayamadım. Çok zor bir durum, malesef doktorların insafına kalıyoruz.

Back
X