• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kizlar kontrolden ciktim 4 lu tarama icin kan verdim minnosum 17 cm 200 gr olmus 1 hafta onden gidiyor kasik agrilarim icin enfeksiyon olabilir dedi ve idrar verdim beyaz akinti icin normal dedi, grip asisi olmami onerdi tetanoz asisi yerinede adacel diye ozel bir asi soyledi 27. Hafta olunuyormus. Simdilik saglikliyiz allaha sukur yuzunu cok net gorduk ilk kez minnacik findik gibi bir burnu var gordugumuzden beri aglayip duruyorum cok guzel diye 🙈 biraz evde dinlenmek istedigim icin 4 gunde rapor aldim umarim hayirlisiyla kucagimiza aliriz hepimiz

kızlar günaydınn size sorum olacak. gebelerde stresi azaltma deliksiz uyumak için içilebilecek bitkisel çaylar nelerdir? doktoruna soran tecrübe etmiş birileri var mı aramızda? çok saçma rüyalar görüyorum yoruluyorum uyandığımda alakasız kişiler dizi gibi senaryolar ya bide kabuslar var ne kadar okuyup uyusam da çok fazla kabus görüp korkuyorum ve yoruldum bundan.. papatya rezene flan ne çayı içebilirim hiçte içmedim böyle çaylar 😥
Papatya çayı çok rahatlatıyor, sakinlestirme etkisi var, abartılı kullanilmadigi sürece sıkıntı olmaz diye biliyorum cnm. Deliksiz uyku bende de yok kuzu o ardı arkası bitmeyen rüyalarda cabası 🤭

Kızlar merhaba rutin kontrole gittim tam 16+1 haftalık olmuşuz sat ile birebir gidiyor fakat cinsiyet hala muamma:olamaz: Özel hastane yaklaşık 30 dk inceledi geçen haftalarda önce kıza sonra erkeğe benzetmişti dün baktı baktı önce kız dedi sonra da bacak arasını seçemedim tam olarak bir daha ki ay netleştirelim dedi şok oldum diğer iki çocuğumda da 15-16.haftada yüzde yüz belli olmuştu. Foto yükledim.
IMG_20221116_122326.webp
IMG_20221116_122304.webp

Günaydın kızlar,
Tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ateş olcerler icin temassiz mi yoksa kulaktan olcenleri mi onerirsiniz?
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Siz neler dusunuyorsunuz?
Braun marka almayi planliyorum.

Tecrübeli anne değilim ama bunu aldım. En çok önerilen puanı en yüksek olan ateşölçer. Temassızlar hiç önerilmiyor. Onlardan uzak durmalı.

EA33C30D-6B17-41BF-82E4-3A5010694830.jpeg

Günaydın kızlar,
Tecrubeli annelere bir sorum olacak.
Ateş olcerler icin temassiz mi yoksa kulaktan olcenleri mi onerirsiniz?
Temassizlar kullanim olarak daha kolay olabilir ancak dereceyi yanlis gosteriyor seklinde bazi yorumlar okudum.
Siz neler dusunuyorsunuz?
Braun marka almayi
Günaydın, ben kızımda ikisinde kullandim, çok fark yoktu sanki ama kullanım olarak temassız iyi diğeri zaman falan sikinti.

Kızlar merhaba rutin kontrole gittim tam 16+1 haftalık olmuşuz sat ile birebir gidiyor fakat cinsiyet hala muamma:olamaz: Özel hastane yaklaşık 30 dk inceledi geçen haftalarda önce kıza sonra erkeğe benzetmişti dün baktı baktı önce kız dedi sonra da bacak arasını seçemedim tam olarak bir daha ki ay netleştirelim dedi şok oldum diğer iki çocuğumda da 15-16.haftada yüzde yüz belli olmuştu. Foto yükledim.Eki Görüntüle 3162000 Eki Görüntüle 3162001
Merhaba maşallah kuzuya🥰 bende yarın ilk defa özele gidicem sırf cinsiyet icin 🤭 bugün çok hareketli kıpır kıpır yarında uyarsa gostermezse yandik🤗 normalde devlete gidiyorum doktorundan da memnunum ilgili cinsiyeti de söylememezlik etmiyor aslında son gittiğimde görmek için çabaladı göremedi. İkinci bi doktor gözlemi oldun diye gidicem özele bakalim nasıl minnoş❤️

Gözünüz aydııın, sağlıkla gelsin minik kızçe :)))

Doğum konusunda ben de doktoruma danışacağım bu hafta fikri neymiş diye. İlkindeki halimi de en iyi o biliyor nasılsa.
Oluru var derse ben de denemeyi düşünüyorum SSVD , ama hiçbiri için ısrarcı olmam. İlkinde yeterince çektim ne derse ona okeyim , çekeceksek yine çekeriz o ayrı :KK70:
niye sezaryen olmuştun canım, gerekçesi seni tatmin etti mi
ben ne oldugunu anlamadım mesela,
10 cm acıklık oldu tamam hadi ıkın dedi ama bende ıkınma hissi gelmemişti daha
bebeğin boynunda kordon var risk alamam deyip ameliyata aldı
acelesi vardı bence,
ıkınma hissi doğal olarak gelen bi şey çünkü, ama beklemek istemedi

niye canım
bizim engel saydığımız bi çok şey aslında ssvd için problem değilmiş, inanırsan olur bence :)
Benim ssvd değil kuzum, ilk doğumum normaldi zaten. Şuan plasenta aşağıda olduğu için sezaryen olmalı diyor doktorlar. Ama kesin de değil o zaman geldiğinde duruma göre bakacağız ☺️

Benim ssvd değil kuzum, ilk doğumum normaldi zaten. Şuan plasenta aşağıda olduğu için sezaryen olmalı diyor doktorlar. Ama kesin de değil o zaman geldiğinde duruma göre bakacağız ☺️
anladım canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bu hiç olmazsa geçerli bi sebep olabilir,
normalde ha bire kesip biçip gönderiyorlar ya o yüzden dedim doktorlara da güvenemiyo insan :/

anladım canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bu hiç olmazsa geçerli bi sebep olabilir,
normalde ha bire kesip biçip gönderiyorlar ya o yüzden dedim doktorlara da güvenemiyo insan :/
Bir özel hastane biliyorum mesela, sadece sezaryen yapıyor. Normal doğum kesinlikle yapmıyorlar bunu bilerek gitmeni istiyorlar 🤷🏼‍♀️ uğraşmak istemiyorlar sanırım

Benim de canım hiçbirşey çekmiyor bi tek kola, kana kana içesim var. kızımda da böyleydi deli gibi soğuktu o kış nasıl canım çekiyodu. Pek de cok içmem aslında 40 yılda bir. İçmiyorum ama tatlı şeyler midemi sonra çok rahatsız ediyo diye kendimi kandırıyorum
Bir özel hastane biliyorum mesela, sadece sezaryen yapıyor. Normal doğum kesinlikle yapmıyorlar bunu bilerek gitmeni istiyorlar 🤷🏼‍♀️ uğraşmak istemiyorlar sanırım
tamamen cehalet başka bi şey değil :(

Merhaba maşallah kuzuya🥰 bende yarın ilk defa özele gidicem sırf cinsiyet icin 🤭 bugün çok hareketli kıpır kıpır yarında uyarsa gostermezse yandik🤗 normalde devlete gidiyorum doktorundan da memnunum ilgili cinsiyeti de söylememezlik etmiyor aslında son gittiğimde görmek için çabaladı göremedi. İkinci bi doktor gözlemi oldun diye gidicem özele bakalim nasıl minnoş❤️
Hep duyardım bebeğin cinsiyetini bazen göstermediğini ama insanın başına gelince şaşırıyor cidden sağlıklı olsunlar da geç öğrenelim sorun yok ama merak olayı rahat vermiyor. Allah sizin de bebeğinizi bağışlasın hayırlı haberler duymak nasip olsun ❤️ Ben de cihazı daha iyi olan bir doktor görüşü almak istiyorum tedbir bizden sonuçta.

niye canım
bizim engel saydığımız bi çok şey aslında ssvd için problem değilmiş, inanırsan olur bence :)
Ben eski doktorumla konuştuğumda beni korkutmuştu ve risk almam ben sende alma gerek yok demişti. Yeni doktorlar konuşmadım. İlk doğumumda normal doğum için herşey hazırken, uygunken doktor uğraşmak istememişti.

Ben eski doktorumla konuştuğumda beni korkutmuştu ve risk almam ben sende alma gerek yok demişti. Yeni doktorlar konuşmadım. İlk doğumumda normal doğum için herşey hazırken, uygunken doktor uğraşmak istememişti.
eminim yeterince geçerli bi sebep yoktur :(
artık cogu kadın dogumuna sahip çıkmaya çalışıyor ssvd giderek yaygınlaştı canım mutlaka destekleyen, sorun bulmak yerine çözüm bulmaya çalışan bilinçli insancıl bir doktor gerekiyor

niye sezaryen olmuştun canım, gerekçesi seni tatmin etti mi
ben ne oldugunu anlamadım mesela,
10 cm acıklık oldu tamam hadi ıkın dedi ama bende ıkınma hissi gelmemişti daha
bebeğin boynunda kordon var risk alamam deyip ameliyata aldı
acelesi vardı bence,
ıkınma hissi doğal olarak gelen bi şey çünkü, ama beklemek istemedi
Yaa ama oraya kadar hızlı gelişmişti herhalde öyle mi? O yüzden muhtemelen sen tatmin olmadın gerekçe konusunda.

Benimki gaayet tatmin ediciydi maalesef canım :) Yani ben sancılar düzene girince doktoruma da iletip hastaneye yatış yaptım akşam 11 gibi. Doktorum gece geldi yanıma, sabaha kadar da yanımdaydı açılma olmadı ilerlemedi onca sancıya rağmen. Sonunda da bebek kalp ritmi düşünce daha fazla beklemeyelim diye ertesi sabah 8 de sezaryen kararı alındı acil girdik ameliyata. Şimdi de soraağım işte ama nasıl yönlendirirse ona tamam derim başından :)

eminim yeterince geçerli bi sebep yoktur :KK43:
artık cogu kadın dogumuna sahip çıkmaya çalışıyor ssvd giderek yaygınlaştı canım mutlaka destekleyen, sorun bulmak yerine çözüm bulmaya çalışan bilinçli insancıl bir doktor gerekiyor
Gerçekten yoktu. Normal doğum sınırı, saati , süresi belli olmayan bir şey olunca işine gelmedi. Normal doğumu destekleyen bekleyen sabreden bir doktor lazım. Ben doğum yaptıktan sonra yürüyüş yaparken hemşirelerin konuşmalarına şahit oldum. Normal doğum gelmiş dedi biri. Neee offf puuuff ayyy hiç sevmiyorum da bilmemne diye söylenmeler. Çünkü onlara iş çıkıyor. Ne diyeyim ki yazık.

ben hep sağıma yatabiliyorum yaa solumda eşim yatıyo bazende sırtüstü yatıyorum 😂 usg de yerinde durmuyor bakınca çocukk ama evde ben hissetmiyorum bunu küçük diye mi benimki acaba belki 1-2 haftaya bende hissedeim şuan17+5 ya ondan mı acabaa
19+5 im ben de hissetmiyorum.hem de 2.hamileliğim bu :110:

Kızlar selam. ben de pazartesi günü 19+6 da Zeynep kamilde detaylı ultrasona girdim,
değerleri gösteren dökümanı paylaşıyorum size de fikir verir :)
bebeğimin kız olduğu %100 kesinleşti,
organlarına, plasentaya rahime detaylı baktı
darısı başınıza :)
Bu arada SSVD yi sordum, buraya dogum belirtinle geldiğinde ssvd yapmak istediğini söylüyorsun ve doktorlar ona göre değerlendirip işleme alıyorlar ayrı bi randevu alınmıyor dedi doktorum
hangi doktorda girdin detaylıya.memnun kaldın mı.annenatal bölümünden alınca randevugününde gidince direkt girebildiniz o gün halloldu mu acaba?

Back
X