• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Merhaba ben bu sinir sıkışması ile daha 6.haftamda tanıştım malesef hemen bi ortopedi uzmanına gittik daha simdiden başlamış ilerleyen dönemlerde çok zorlanicaz dedi simdilik size atel veriyorum dedi boyle kolumun yarisindan parmaklarimi da icine alacak sekilde atelli bir askı verdi 1 ay cikarmam yasakti arada buz tampon önermişti. O ateller bana çok iyi geldi daha azaltti ama çok dikkat ediyorum elimle ağır kaldirmiyoru. Kavanoz kapak acma falan asla. Uyusma agri oldugunda atelimi takiyorum. Artik doguma kadar bu şekilde
Kadın doğum doktorum beni bir yere yönlendirmedi doğuma kadar sabredeceksin dedi. Tek önerisi yastığımı yükseltmek. Ama o şekilde uyuyamadım çok rahatsız oldum. Bir süre sonra ağrı başladı. Yükselttim yastığı ama fayda etmedi. Bu gece bile üç dört defa kalktım ağrısıyla. Sıcak su iyi geldi bana da. Valla uykular haram oldu 😂 o atel dediğiniz şeyi doktora gitmeden nereden alabiliriz bilginiz var mı? Gün içinde mi takılıyor yoksa sadece geceleri mi?

Günaydın kizlar. Boğazım çok ağrıyor ne iyi gelir. Bitki çaylarindan hangilerini icebiliyoruz bilginiz var mı
Ben doğal bal ile ıhlamur tükettim çok iyi geldi. 1-2 fincan içebilirmişiz. 7-8 dk bekletip. Biraz sıcaklığı gidince bal ekliyordum.
Pekmez de çok iyi geliyor. Tereyağı veya zeytinyağı ile ısıtıp içine limon sıkıp 1 kaşık içiyordum

Kuzu yiyebilirsin cnm ben kuzu yiyorum sut organik bile olsa faydası olmadığı kanıtlandı içindeki kazein tipi vücuda iyi gelmiyor öyle kalsiyum kaynağı filanda değil mesela bademde sütten kat kac kalsiyum var kendini sut içmeye şartlama mayalandigi zaman kazein biraz değişime uğradığı için daha faydalı olduğunu okudum
Kuzunun kokusu ağır geliyor, denedim onu da. Belki defne yaprağı falan halledilebilir.

Ben doğal bal ile ıhlamur tükettim çok iyi geldi. 1-2 fincan içebilirmişiz. 7-8 dk bekletip. Biraz sıcaklığı gidince bal ekliyordum.
Pekmez de çok iyi geliyor. Tereyağı veya zeytinyağı ile ısıtıp içine limon sıkıp 1 kaşık içiyordum
Çok teşekkür ederim deniyecegim. Inşallah ilerlemeden geçer ya😣

Keçi sütünden yoğurt denedim çok sulu oldu tutturabilseydim iyiydi 🥲 hiçbirşeyin doğalı yokda vitamin takviyeleriyle toparlıyoruz Allahtan
Ben de tavuk almıyorum eve, gelişimini geriligibolan bi tanıdık var çocuğun boy uzaması zayıf , doktor kesinlikle tavuk yemesin demis, tamamen hormon, 15 günde büyütüp kesiyorlar hayvanları yazık, dogal buldum bir kere oda uğraşması zor oldu

Aynen cnm hayat neler getiriyor. ben ilk bebeğimi oğlumu 10 günlük kaybettim herseyi hazırdı ikinci kızım oldu besigini puseti kullandim kıyafetleri dagitmistim. Kayinvalidemin ördürdüğü çok güzel bir hırka vardi oglum icin onu vermeye kıyamadım, sakladım ve şimdi 3. Bebisim erkek geliyor ve kayınvalidem hayatta değil düşününce çok üzülüyorum. Kayinvalidem göremedi ama onun hevesle ördürüp melegime giydiremedigimiz hırkayı kardeşi giyecek keşke oda görseydi. Neye niyet neye kısmet çok doğru bir söz. Bende kızımın küçüklerini saklıyordum kiz olursa diye artik seçip vericem çevremdekilere.
Allah sabır versin cennette kavustursun yavrunuzla. Oğluş sağlıkla giyer insallah babaannesinin hırkasını hayat gerçekten çok garip ya. Benim de kızımın bi sürü bebeklik kıyafeti duruyor, çıkardım ortaya hepsini ayarlayıp dağıtcam insallah ben de.

Kuzu yiyebilirsin cnm ben kuzu yiyorum sut organik bile olsa faydası olmadığı kanıtlandı içindeki kazein tipi vücuda iyi gelmiyor öyle kalsiyum kaynağı filanda değil mesela bademde sütten kat kac kalsiyum var kendini sut içmeye şartlama mayalandigi zaman kazein biraz değişime uğradığı için daha faydalı olduğunu okudum

Kuzu küçük olduğu zaman kokusu o kadar olmuyor da hem. Süte ben de inanmıyorum eskisi gibi kızıma neredeyse hiç vermemişimdir onun yerine sade kefir ya da ev yapımı yoğurt, ayran veriyorum. Arada kahvede yulaf lapasında falan süt kullanıyorum. Bol kuruyemiş, yeşillik tüketiyoruz kalsiyum değerleri de hep iyi çıkıyor şükür.

Kuzunun kokusu ağır geliyor, denedim onu da. Belki defne yaprağı falan halledilebilir.
Canım kuzu ne kadar küçük olursa o kadar az kokuyor, benim eşim etten iyi anlar o küçükce bir but kestirir gözüne onu eve getirir kemiğini kaynatıp çorba yapar eti de kokmaz öyle ben normalde hiç küçükbaş yemezdim evlenmeden.

Allah sabır versin cennette kavustursun yavrunuzla. Oğluş sağlıkla giyer insallah babaannesinin hırkasını hayat gerçekten çok garip ya. Benim de kızımın bi sürü bebeklik kıyafeti duruyor, çıkardım ortaya hepsini ayarlayıp dağıtcam insallah ben de.

Kuzu küçük olduğu zaman kokusu o kadar olmuyor da hem. Süte ben de inanmıyorum eskisi gibi kızıma neredeyse hiç vermemişimdir onun yerine sade kefir ya da ev yapımı yoğurt, ayran veriyorum. Arada kahvede yulaf lapasında falan süt kullanıyorum. Bol kuruyemiş, yeşillik tüketiyoruz kalsiyum değerleri de hep iyi çıkıyor şükür.
Kesinlikle bende vermiyorum ogluma kefir yogurt veriyorum o da nadir şükür bugüne kadar birsey de yaşamadık cocuk dojtorumuzda vermeme taraftari zaten

Kuzu küçük olduğu zaman kokusu o kadar olmuyor da hem. Süte ben de inanmıyorum eskisi gibi kızıma neredeyse hiç vermemişimdir onun yerine sade kefir ya da ev yapımı yoğurt, ayran veriyorum. Arada kahvede yulaf lapasında falan süt kullanıyorum. Bol kuruyemiş, yeşillik tüketiyoruz kalsiyum değerleri de hep iyi çıkıyor şükür
Hayat gerçekten çok garip... Aminn cnm Rabbım hepimizi sağlıkla yavrusuna kavuştursun inşallah 🤲❤️

Ben de tavuk almıyorum eve, gelişimini geriligibolan bi tanıdık var çocuğun boy uzaması zayıf , doktor kesinlikle tavuk yemesin demis, tamamen hormon, 15 günde büyütüp kesiyorlar hayvanları yazık, dogal buldum bir kere oda uğraşması zor oldu
benimde oğlum 5 yaşında bu yaşına kadar hiç tavuk yememişti. bu sene okuldan bir heves geldi herhalde yemek istiyor arada bir veriyorum. keşke doğal köy tavuğu doğranmış paketlenmiş bulabilsek çok güzel olurdu. yumurtayı bile marketten organik diye alıyoruz ama ne adar organik Allah bilir

benimde oğlum 5 yaşında bu yaşına kadar hiç tavuk yememişti. bu sene okuldan bir heves geldi herhalde yemek istiyor arada bir veriyorum. keşke doğal köy tavuğu doğranmış paketlenmiş bulabilsek çok güzel olurdu. yumurtayı bile marketten organik diye alıyoruz ama ne adar organik Allah bilir
Marketten aldigimiz organikle normal paketli tavuk arasinda hicbir besin degeri farki cikmamis :( yani yalandan organik diye para vermeye hic gerek yok bence:((

Genelde annemde yiyoruz, evde eşim yapıyor sebze meyve et iyi yiyorum şükür. dışarda döner, iskender vb yiyorum ama dün büyük günaha girdim, oturdum koca bi hamburgeri eşlikçileriyle bi güzel gömdüm Allah affetsin pişman değilim 😂😂😂 ilk kez ağız tadıyla bişey yedim ama mutluluktan uçarak her lokmanın keyfini alarak😂 Ha midem bugün berbat o ayrı. Bi de doğuma yakın yesem yeter bana doğum sonrasına kadar midem böyle gider çünkü benim.
😄😄 yarasiin arada olur oyle ruhuna iyi gelmistir

Kizlar madem kefirden konu acildi istanbulda kefir mayasi bulabilecegim bir yer var mi biliyor musunuz? Yada altinkilic vb markalarin paketlileri icilmeli mi?

Bende ogluma hic market tavuğu vermedim ama okulda yemiş ve tavuk istiyor file marketlerde organik tavuk var parçaları satılıyor bakın isterseniz

Back
X