Kizlar merak ettim neden alttan muayeneden bu kadar cekiniyorsunuz? Dunyanin en gelismis ulkelerinde norm vajinal ultrason ve muayenedir her zaman. Ilk trimesterda bebege hep vajinal ultrason ile bakilir, cunku bebek henuz cok kucuk oldugu icin daha iyi gorunur. Ayrica rahim icinde kanama alani vs de cok daha rahat ve dogru tespit edilir. Ilerleyen zamanlarda rahim agzi uzunlugu ve acikligi da yine alttan muayeneyle tespit edilir. Karindan bakarak da gormek mumkun belki ama hicbir zaman vajinal bakmak kadar net anlasilmaz.
Ben uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum, birden fazla ulkede yasadim ve alttan muayene nedeniyle bebegine ya da kendisine zarar gelen tek bir vaka bile duymadim. Kendim de sayisiz kere baktirdim. Turkiye'de nedenini anlamadigim sekilde boyle bir algi olusmus. Sanirim bazi doktorlar da bu algiyi korukluyor. Ben Turkiye'deki doktoruma sormustum neden burada tercih edilmiyor diye. Tercih etmiyor degiliz, ama bazi hastalar cok cekiniyorlar. Mecbur kaliyoruz karindan bakmaya demisti. Alttan bakmak istiyorlarsa bu karindan duzgun teshis koyamayacaklarini dusundukleri cindir, baska bir sebepten degil. Bu da sizin ve bebeginizin sagligini tehlikeye atar. Lutfen hurafelere inanip alttan muayeneyi reddetmeyin. Kendinizin ve bebeginizin sagligini riske atmayin.