2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar iyi akşamlar hastahane çantası apan yada alınacaklar listesi yapan varmı bi atsın a googleda saçma sapan gereksiz dolu gerçek ihtiyaç listesi olan helppp ☺️

Kızlar şimdi doktordan geldim . Burda özelde Prof vardı bu sefer ona gittim bu kalp durumumuzdan dolayı .Opak sol odacıkta çok net bi şekilde devam ediyor kesin birşey tıpta yoktur dedi haftası önemli değil riski göze alıyorsan aminyosentez yaparım dedi kabul etmedim . Bol dua edeceğiz taramalar iyi hocam yinede belirti olabilirmi dedim olabilir dedi bekleyeceğiz Rabbim sağlıkla kavuştursun . 1.600 gram 40 cm olmuş haftamıza göre kilosuda güzel yüzünü hiç göstermedi baş aşağı sadece pipis fotosu verdi :) Kalp konusunda malesef içimi rahatlatmadı net birşey söyleyemem dedi .

P Pizza siz ikizlere hamileydiniz sanırım, bir şey merak ettim. Hani bizim içimizde bir tane bebe var, hareket ederken ciğerimizi söküyor ya bazen, sizin iki bebek hareket ederken nasıl oluyor 😂😂
Benimkiler yazlık tutundukları yerde büyüdüler alanları olmadığı için oldukları yerde pıtır potur yapabiliyolar sadece ama mideme ve belime acayip baskı yapıyolar nefes alamıyorum bazen

Ben şeker yüklemesi yaptırmamıştım suyum fazla çıkınca açlık tokluk takibine başladık. Diyet yapıyorum diyetle düşüyor ama bu aralar sabah açlıklarım 100ün altına düşmüyor. Geçen biri gece meyve yiyorum sabah düşüyor demişti bende dün gece bir mandalina ve bi kase tarçınlı yoğurt denedim 95 çıktı. Tokluklarımda yediğime göre değişiyor ekmek çok çıkarıyor tatlı yediğmde o kadar çıkmıyor. Bi kere profiterol yedim mesela hemde yemekten hemen sonra 138 çıkmıştı. Ama iki dilim ekmek yesem 150lerde çıkıyor 😂 sabah kahvaltıda bir dilim ekmek dışında hiç ekmek beyaz un tüketmiyorum
Senin çok sıkıntılı değil bence endişe etme ben şeker yüklemesi yaptım açlık iyiydi normaldi ama tokluk 190 çıktı dahiliyeci sende şeker yok merak etme sadece karbonhidratı azalt meyveyi de abartma yeter dedi

Down sendromu ile ilgili bi video izlemiştim yanlış hatırlamıyorsam en az 4 bulgu gerekiyordu ileri tetkikle takip için. Kendini korkutma cnm hiç bir şey yoktur allahın izniyle 🤲🏻
Canım doktora bu bulgurları sordum sürekli mesela down bebekler gelişimi daha yavaş ilerliyormuş , bacak boyu , ense burun kemik vb gb ama bizde hepsi normal çok şükür dedim hepsi normal olup down doğan bebeklerde var diyor keşke bi nebze rahatlatsaydı.
Benimde vardı cocuk doktoru 24. Haftadan sonra gel dedi gittim ben görmüyorum şuan kalbi normal dedi zaten ekojenik odağın eğer ek belirti yoksa herhangi bir anlam ifade etmediğini söyledi kafana takma hepimize bişeyler söylüyorlar onlar kendi üstünden sorumluluğu atmak için söylüyor üzme kendini
Bizim kapanmadı canım o beyaz kireçli nokta kilimde geç kapanıyormuş sizin ki çok şükür kaybolmuş.
Benim bebekte de ayni durum vardi canim hala sormadim ilk kontrolde soracagim doktora gecmis mi diye. Senin bebekte tek odada miydi? Bende tek odada diye cok onemli degil dedi. Burun kemiğini görüyorum, ense kalınlığı da iyi dedi. Hatta benim kizimda da vardi sapasağlam doğdu önemli bir sey değil dedi.
Tek odada tatlım sol tarafta direk gözüküyor zaten kimi erken kayboluyormuş kimi devam ediyormuş .
KALPTE DELİK VS OLAYLARI GERÇEKTEN COK YAYGIN. BENİM ÇEVREMDE kuzenlerimde bile yaşadık . sanırım kardeşimde de aynı durum olmuş. gerçekten çok yaygın. büyük cogunlugu kendiliğinden iyileşiyor. ufak bir kısım iyileşmeyenler ameliyatla düzeltiliyor. hemen down a yormak doğru değil. 2li 3lü detaylı yapan doktorlar anlatmıstır zaten. bu testler tarama testleri. tanı testleri değil. tabiki de doğruluğu 100de 100 değil. ama fetal dna da 100de 100 deil. ama 100e yakın tabi. ki burada herkes 30. haftalara geldi zaten. sadece kalp değil kol, bacak bobrek fiziksel özellikler kilo bir sürü yönden bebekler normal seyrin dısında giderdi. kendi takipli doktorunuz ultrasona kan testine bakıyor muayneleri yapıyor. o risk gormuyor veya dusuk goruyorsa internette cok ta kulak asmayın bence. o hesaba gore ben şuan yaşamıyor olurdum :KK70: . bazen telefonda saglıkcı yakınlarımıza sorular soruyoruz onlar bile boyle yorum yapamam gel bakalım . ya da kan ver . ya da bi hastaneye git şu testi iste dıyor. hele hamilelikte herkesin durumu kendine özel her gebe farklı. benim takipli doktorum bile bişey oldugunda önce hastaneye git şunları yaptır ve bana haber ver diyor,ki hamilelik basından beri kontrolumuzu yapıyor. bence gıonlunuzu ferah tutun. kendinizi ve bebişinizi strese sokmayın. down tanısı alıp normal dogan bir sürü bebek var. :)))))
Aşırı yaygın canım normal gebelikte %5 down bebeklerde oran % 15 ama ben çok stres yaptım sanırım :(
Benim yeğenim de oldu arkadaşımın bebegindede oldu ikiside hemen 3 ay içerisinde geçti ama doğum yapar yapmaz tam teşekküllü hastanede çocuk kardiyolagu görmesi lazimmmis ufuruk diyolarmis adinada sanirim
Sağlıklılarmı canım hemen götürürüz kardiyoloğa Rabbim hepsine sağlık sihat versin .

Kızlar şimdi doktordan geldim . Burda özelde Prof vardı bu sefer ona gittim bu kalp durumumuzdan dolayı .Opak sol odacıkta çok net bi şekilde devam ediyor kesin birşey tıpta yoktur dedi haftası önemli değil riski göze alıyorsan aminyosentez yaparım dedi kabul etmedim . Bol dua edeceğiz taramalar iyi hocam yinede belirti olabilirmi dedim olabilir dedi bekleyeceğiz Rabbim sağlıkla kavuştursun . 1.600 gram 40 cm olmuş haftamıza göre kilosuda güzel yüzünü hiç göstermedi baş aşağı sadece pipis fotosu verdi :) Kalp konusunda malesef içimi rahatlatmadı net birşey söyleyemem dedi .
doktorlar her ihtimali düşündükleri için içini rahatlatmazlar. birçok belirti çıkan çocuklar bile
sağlıklı doğuyor hiç düşünme bile

Vallaha bende şuan 32 kadar yıllık izin rapor aldım pazartesi 32 oluyorum şimdi 32 de çalışmak istiyorum sırf 5 hafta aktarabilmek için az bir zaman değil ama durum biraz riskli doktor pek taraftar değil çalışmaya sende 32 kadar biraz daha dinlen rapor al zaten sene doluyor rapor hakkın varsa ben sağlık ocagiyla konuştum 5 5 şeklinde 10 gün verdi 32 gelince bir daha konuşursun
Ya benim ikinci 10 günü kendi doktorum verdi muayenehanesi var ve gidip ilçe sağlıktan onaylattım ona rağmen kurum mirin kırın etti illa tam teşekküllü hastaneden alınması gerek dediler sağlık ocağının verdiğini kabul etmeyebilirler 🥺

Benim 40 larda ama duzenli aralikliydi kuzu doktorunla konuş bence ama riske de atma insan cok tedirgin oluyor pisman oluyor.( Dedi ve eve gelince nevresim degistirdi evi topladi cop atti🥴) yani benim gibi kurtluysan sen de bence izne ayril en azindan iş yukun azalir
Ya evet ise gittiğimde rahat durmam kendimi tanıyorum evde sonsuz yatabilirim ama konu ise gelince kendimi rahat bırakmam en son işteyken servise koşarak yetisiyordum hadi şunu da yapayım bunu da edeyim diye oraya iznim aktarılsin diye gidip çocuğun erken gelmesine sebep olmaktan da korkuyorum keşke daha iyi şartlar sunsalar bize 😣

Bence riske atma canım ya boşver geri gelmiyor bazı şeyler.
Haklısın ya gerçekten çünkü gün boyu oturunca karnım hemen sertleşiyor uzandigimda yumuşacık iki büklüm bilgisayar başında sabahtan akşama yazı yazıyorum, ben en iyisi cuma gidip bı başlama yapayım eşyalarımı toplayayim hem, hem de pazartesi itibariyle senelik izine ayrılayım bir buçuk hafta senelik izinden gider sonra 32 zaten çalışamazi alırım yavrum strese girmesin 😌

Şekeri olan analar tatlı yemeden nasıl duruyorsunuz gebeliğin başında aşermedim şimdi canım o kadar çikolata istiyor ki ağlamak istiyorum ya nasıl geçecek bu şeker isteği dayanamıyorum :KK61: :mad:
Ya benim de 50 yüklemede yüksek çıkıp 75 de normal çıktı ara ara ölcmem gerek korkudan olcemiyorum hamur yedim iki gündür ama.nasil canım tatlı çekiyor su an bu da zarar değil mi bebeğe ya 😂😅

doktorlar her ihtimali düşündükleri için içini rahatlatmazlar. birçok belirti çıkan çocuklar bile
sağlıklı doğuyor hiç düşünme bile
Keşke bir nebze olsun rahatlatsaydı hemen aminyosentez anlatmaya başladı , her okuduğumda bu parlaklık eğer farklı problemler varsa riski yükseltiyor yazıyor sayfa sayfa okudum adam ısrarla kilosu boyu doğru orantılı downlu bebekte doğuyor diyor valla gitmez olsaydım bir sürü ağladım ne diyim canım Rabbime emanet hepsi .

Canım doktora bu bulgurları sordum sürekli mesela down bebekler gelişimi daha yavaş ilerliyormuş , bacak boyu , ense burun kemik vb gb ama bizde hepsi normal çok şükür dedim hepsi normal olup down doğan bebeklerde var diyor keşke bi nebze rahatlatsaydı.

Bizim kapanmadı canım o beyaz kireçli nokta kilimde geç kapanıyormuş sizin ki çok şükür kaybolmuş.

Tek odada tatlım sol tarafta direk gözüküyor zaten kimi erken kayboluyormuş kimi devam ediyormuş .

Aşırı yaygın canım normal gebelikte %5 down bebeklerde oran % 15 ama ben çok stres yaptım sanırım :(

Sağlıklılarmı canım hemen götürürüz kardiyoloğa Rabbim hepsine sağlık sihat versin .
Evet canım çok şükür biri şuan 2 yaşında biride 12
Bugün gittiğin yada kendi doktoruna sor bakalim doğar doğmaz neler yapmalıyız diye iki yaşındakine doğar doğmaz çocuk kardiyolagu görmesi lazım dedi oda yapacagi ozel hastanede çocuk kardiyogu olmadığın için şehir Hastanesi'nde doğum yapti eğer özel hastanede yapsaydı doğumdan sonra hemen ambulansla ya şehir Hastanesi'ne yada fakülteye sevk etmeleri gerekiyormuş oda Belk i oralar almaz diye şehir Hastanesi'nde doğum yaptı

Kızlar iyi akşamlar, sizlere birşey sormak istiyorum. 26. Haftalik zamanlarını hatırlayanlar vardır belki, yardımcı olursanız çok sevinirim🌸
Dün bebeğim karnımda kıpır kıpırken bugün nerdeyse hiç hareket etmedi gibi, yermi karnımda kasılmalar oldu sadece. Yer değiştirmiş olsa bile neden çok fazla sakin? Sizce endişelenmelimiyim?

Kızlar iyi akşamlar, sizlere birşey sormak istiyorum. 26. Haftalik zamanlarını hatırlayanlar vardır belki, yardımcı olursanız çok sevinirim🌸
Dün bebeğim karnımda kıpır kıpırken bugün nerdeyse hiç hareket etmedi gibi, yermi karnımda kasılmalar oldu sadece. Yer değiştirmiş olsa bile neden çok fazla sakin? Sizce endişelenmelimiyim?
Uyku uyuyordur sen uyurken o uyanmış olabilir 2-3 gün bekle için rahat etmiyorsa doktoruna gidebilirsin bir sorun olduğunu düşünmüyorum

Biraz fazla olmuş canım 1 numara bide sleepy gerçekten extra küçük gibi, prematüre boy bebek bezi gibi geldi bana da çantaya koyarken dün. Üstlerinde yazan kilo aralığının üst sınırında asla olmuyorlar yani 2-5 yazılıyor ama 5 kiloluk bebeğe olması imkansız 4e bile olmaz. Bide baya inceymiş inş memnun kalırız. Bende 84 tane var abisi gibi kaka cimrisi olursa ben de bitiremem. Oğlum sadece anne sütü alıyordu kabız asla değildi ama 10 günde bir kaka yapıyordu, kızçenin toto ayarı farklı mı olcek bakakım😬
Yaa evet ben de bı aceleyle almışım düşünmeden heralde hamile arkadaşıma veririm kalanları 2 numarayı da Molfix pure and soft alıyım diuorum onu çok ovduler

Back
X