2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Dis cikaran var mi haaaaaanim ??? Bizim alt cenede iki beyaz cizgi belirdi eli hep agizinda cigneme hareketi yapiyo keyifsiz yavrucum 😐 tecrubeli anneler tavsiye var mi ilerleyen vakitte neler isinize yaradi??
Benden sonra tetagil diye birşey çıkmıştı denemedim ama çok öven vardı bilmiyorum kullanmak ister misin? Ben yeşil soğan veriyordum erik vs yalatıp damaklarını kaşıyordum mevsimine göre artık ne varsa tutucaz ağzına ben dün armut yalattım 🤣 bir hoşuna gitti sonra bıraktım hemen o kadar tatlı değildi ama olsun ek gıdaya önce kabak vs ile başlama niyetim var yoğurt,kabak,havuç,bezelye ve patates önce bunları deniycem hatta belki bir iki haftaya kabak veririm öncekilerde emzirmek kolay geliyordu 1 yaşına kadar sade emzirdim tadım yaptılar ama sebze sevmediler meyveye bayıldılar bende emzirdim buna sade sebze vericem alışsın biran önce sonra yemiyorlar çünkü varsa yoksa makarna pilav

Benden sonra tetagil diye birşey çıkmıştı denemedim ama çok öven vardı bilmiyorum kullanmak ister misin? Ben yeşil soğan veriyordum erik vs yalatıp damaklarını kaşıyordum mevsimine göre artık ne varsa tutucaz ağzına ben dün armut yalattım 🤣 bir hoşuna gitti sonra bıraktım hemen o kadar tatlı değildi ama olsun ek gıdaya önce kabak vs ile başlama niyetim var yoğurt,kabak,havuç,bezelye ve patates önce bunları deniycem hatta belki bir iki haftaya kabak veririm öncekilerde emzirmek kolay geliyordu 1 yaşına kadar sade emzirdim tadım yaptılar ama sebze sevmediler meyveye bayıldılar bende emzirdim buna sade sebze vericem alışsın biran önce sonra yemiyorlar çünkü varsa yoksa makarna pilav
Oo bacim sen ek gida diyosun ben 6 ayi beklicem onun icin. Evet yaa tetagili gordum bende caresiz kalirsam veririm tabi rahatlasin yeter ki. Simdilik meyve puresi emzigi diyeyim delikli emzik aldim icine anne sutu dondurup koyucam once soguk kompres bol emzirme gerekirse calpol deniyeyim diyorum ama tecrube lazim iste ise yaramaz sunu yap dersiniz diye sorayim dedim

Oo bacim sen ek gida diyosun ben 6 ayi beklicem onun icin. Evet yaa tetagili gordum bende caresiz kalirsam veririm tabi rahatlasin yeter ki. Simdilik meyve puresi emzigi diyeyim delikli emzik aldim icine anne sutu dondurup koyucam once soguk kompres bol emzirme gerekirse calpol deniyeyim diyorum ama tecrube lazim iste ise yaramaz sunu yap dersiniz diye sorayim dedim
Yani soğuk iyide onu yutucak donan sütün yağı ve suyu ayrılır bilemedim. Yani pek bir yöntem yok zaten annelerin en çaresiz kaldığı şey diş benimkiler şimdiye kadar mızmızlanma ve salya dışında sorun çıkarmadı pek verecek tavsiye yok. Dişlerin çıkması demek yavaş yavaş ek gıdaya giriş demek zaten 🙈 çünkü çıkması 5. 6. Ayı buluyor. ben de senin gibi düşünüyordum önceden bu sefer öyle yapmicam çünkü dediklerim oldu erken başlayanlar herşey yedirdi içirdi benimkiler sürekli seçen oldu çünkü algıları açılmıştı bu sefer uyanık davranıcam diye düşünüyorum tabi yapabilecek miyim görüciiz.

Yani soğuk iyide onu yutucak donan sütün yağı ve suyu ayrılır bilemedim. Yani pek bir yöntem yok zaten annelerin en çaresiz kaldığı şey diş benimkiler şimdiye kadar mızmızlanma ve salya dışında sorun çıkarmadı pek verecek tavsiye yok. Dişlerin çıkması demek yavaş yavaş ek gıdaya giriş demek zaten 🙈 çünkü çıkması 5. 6. Ayı buluyor. ben de senin gibi düşünüyordum önceden bu sefer öyle yapmicam çünkü dediklerim oldu erken başlayanlar herşey yedirdi içirdi benimkiler sürekli seçen oldu çünkü algıları açılmıştı bu sefer uyanık davranıcam diye düşünüyorum tabi yapabilecek miyim görüciiz.
Rastgelsin diyelim o zaman hapir hupur yiyen bebelerimiz olsunnn 🙏🏻

Ekim 1de bir aylık olacak benim yavrumda o zaman yaptıracağız bakalım. Huysuzluk ateş falan yapıyor mu rota aşısı? Normal canım sürekli ağlıyorlar sürekli kucak ilgi bekliyorlar 🤦‍♀️
Maşallah ona biraz huysuzlandı ağladı ama bu 2 3 gündür böyle devam ediyor aşıdan öncede vardı aşı devam mı ettirdi anlamadım :( ama ateş falan olmadı çok şükür. Sadcee yarım saat kusmaması lazım yarım saat emzirmek yok bide aç gitmemesi lazım.

Ya kızlar leke geldi dedim ama hala birşey yok çok az geliyor bazen hiç yok ne Kasık ağrım var nede birşey hiç bir şey hissetmiyorum önceki gibi adet olmadim orkiti lekeledi okadar adet olup aynı şeyi yaşıyan varmı aranizda

Evet o mama cidden çok iğrenç kokuyor neocate vermişlerdi benim zamanımda şimdi nasıl mamalar var bilmiyorum ama aptamilin falan da var sanki. Doğal vanilya özü katıyordum ben kokusu hafiflesin diye. Benim oğlumunda
Evet öyle hissediyor insan, ben aklımı kaçırıyordum kanı gördükçe korkudan. Aslında bağırsak tepkili alerji en iyisiymiş. Çünkü hemen tepkiyi verdiği için bulmak analiz etmek kolay. Doktorda öyle demişti şanslısın diye, arkadaşımın kızında büyüme geriliği yaptı asla kilo almadı boyu uzamadı ve sadece hırıltı vardı. Ama sütü, proteini kesince kilosunu falan aldı. Biz bir nevi şanslıyız kilo almasa sütün yaramıyor sanarsın ki o aylarca öyle sandı alerji kimsenin aklına gelmedi. Doktor değilim ama çok araştırdım çok uğraştım ne yazık ki, şansıma sonradan denk geldiğim çocuk doktorunun çocuğu da öyleydi o da bana yardımcı oldu. Testler doğru sonucu vermiyor yani benim oğluma o neocate mamayı başlamak için mecburi tahlil yapıldı ama alerjisi yok çıktı 😂 benim elimdeki veriler kaka fotoları deftere aldığım notlarla doktor rapor çıkardı mecburen. Yediklerini yaz hep o gün kaç kaka mukusluydu kanlıydı sonra onu yeme çıkar hayatından en az bir hafta düzelirse bil ki o alerji yapıyor. Ben iki yıl haşlanmış pirinç mısır ekmeği zeytin yeşillikler patates havuç kabak bir de kayısı reçeli ve bakliyatdan yiyebildim. Canım bir şey çektimi memelerim şişer kitlenirdi, yediğim an lokma alsam hatta dokunsam (özellikle süt ürünü) kabarıyordu çocuk. Kuruyemişler çok alerjik, sonsuz zor bir döngü ama kan vs insanı korkutuyor olsa da bana da doktorlar onun canını yakan bir şey değil bu aksine şanslısın bağırsak ezemediği sindiremediği için tepkiyle atıyor ki fark ediyorsun demişti. Allah yardımcın olsun ama geçiyor, umarım daha erken geçer 1.5 yaşında keçi yoğurdu yiyebilmiştik biz, o anne sütüne daha yakın ve içinde inek sütündeki proteinden yokmuş, zamanla hafifledikçe çeşit artıyor. Ek gıdaya direkt yulafla başladım. İçine zamanla meyve püresi ekledim elma, armut vs. Suyla pişiriyordum yulafı. O zaman bitkisel sütler çok pahalıydı, yulaf bile. Buarada ben diyet yaparken önce perişan olsam da sonra inanılmaz sağlıklı bir insana dönmüştüm. Dinç ve fit, şimdi sizde zorlanırsınız ama sonra bünye arınıyor adeta vejeteryan oluyorsun kısmen😬😬😬 en sağlam kalsiyum koyu yeşil yapraklı sebzelerde var süt ürünlerinin aksine roka, tere vs. Protein yeşil mercimek de ve tüm bunlara rağmen bebeğimin o zaman tüm vitamin depoları full dü diğer sağlıklı her şeyi yiyebilen arkadaşlarımın bebeklerine göre. Asla eksik kalmıyorlar korkmayın ben çok korktum☺️ anne yüreği hep vicdan yapıyorsun ama geçecek gidecek hepsi inşallah🙏🥰🙏
Şükür canım sen atlatmışsın darısı bizlerin başına zor ama çocuğum için değer dediğin gibi o arada bende zayıflarım en azından 😊

Maşallah ona biraz huysuzlandı ağladı ama bu 2 3 gündür böyle devam ediyor aşıdan öncede vardı aşı devam mı ettirdi anlamadım :KK43: ama ateş falan olmadı çok şükür. Sadcee yarım saat kusmaması lazım yarım saat emzirmek yok bide aç gitmemesi lazım.
1 aylık olacak demişim 3 aylık yazacağıma ahahha sende hiç demiyorsun 😂 teşekkürler bilgiler için tok götüreyim o zaman 🙏 atak haftası falansa huysuzluk normal. Adoş 12.hafta atağında sürekli ayağımda sallıyorum anca o şekilde duruyor 😔

Ya kızlar leke geldi dedim ama hala birşey yok çok az geliyor bazen hiç yok ne Kasık ağrım var nede birşey hiç bir şey hissetmiyorum önceki gibi adet olmadim orkiti lekeledi okadar adet olup aynı şeyi yaşıyan varmı aranizda
Ben henüz olmadım ama normaldir bence hemen eski düzende olmayı beklememek lazım

Aptamil verdim ilk başta, şimdi de zorda kaldığımda aptamiş veriyorum.
Canim bende ilk dogdugunda aptamil verdim sonra sakladim mamayi lazim olursa diye ama acildiktan sonra 4 hafta icinde kullanmak gerekiyomus. Yeni gordum attim o yuzden haberin olsun benim gibiysen

Şunu mu almamız gerekiyor kızlar kendi sayfasına bakınca kafam karıştı.

Eklentiler

• IMG_1371.webp
    IMG_1371.webp
    28 KB · Görüntüleme: 40
Canim bende ilk dogdugunda aptamil verdim sonra sakladim mamayi lazim olursa diye ama acildiktan sonra 4 hafta icinde kullanmak gerekiyomus. Yeni gordum attim o yuzden haberin olsun benim gibiysen
Aa ben bunu bilmiyordum hatta geçen eşime dedim yeni doğduğunda aldığımız mamayı versekte uzun mu uyusa diye iyi ki vermemişim

Ay biliyorum biliyorum, süresi bitmek üzere zaten. Yapıp kedilere mi versem diyorum 😅 küçük kedimi sokakta buldum, daha bir haftalık ya vardı ya yoktu. Yaşadığım yerde de kedi-köpek veterineri yoktu, kargo geç geliyordu falan, kedi süt tozu bulamadığım için aptamille beslemiştim. O yüzden kedi gibi değil de insan bebeği gibi diye dalga geçiyorum sürekli 😅

Back
X