Evet o mama cidden çok iğrenç kokuyor neocate vermişlerdi benim zamanımda şimdi nasıl mamalar var bilmiyorum ama aptamilin falan da var sanki. Doğal vanilya özü katıyordum ben kokusu hafiflesin diye. Benim oğlumunda
Evet öyle hissediyor insan, ben aklımı kaçırıyordum kanı gördükçe korkudan. Aslında bağırsak tepkili alerji en iyisiymiş. Çünkü hemen tepkiyi verdiği için bulmak analiz etmek kolay. Doktorda öyle demişti şanslısın diye, arkadaşımın kızında büyüme geriliği yaptı asla kilo almadı boyu uzamadı ve sadece hırıltı vardı. Ama sütü, proteini kesince kilosunu falan aldı. Biz bir nevi şanslıyız kilo almasa sütün yaramıyor sanarsın ki o aylarca öyle sandı alerji kimsenin aklına gelmedi. Doktor değilim ama çok araştırdım çok uğraştım ne yazık ki, şansıma sonradan denk geldiğim çocuk doktorunun çocuğu da öyleydi o da bana yardımcı oldu. Testler doğru sonucu vermiyor yani benim oğluma o neocate mamayı başlamak için mecburi tahlil yapıldı ama alerjisi yok çıktı

benim elimdeki veriler kaka fotoları deftere aldığım notlarla doktor rapor çıkardı mecburen. Yediklerini yaz hep o gün kaç kaka mukusluydu kanlıydı sonra onu yeme çıkar hayatından en az bir hafta düzelirse bil ki o alerji yapıyor. Ben iki yıl haşlanmış pirinç mısır ekmeği zeytin yeşillikler patates havuç kabak bir de kayısı reçeli ve bakliyatdan yiyebildim. Canım bir şey çektimi memelerim şişer kitlenirdi, yediğim an lokma alsam hatta dokunsam (özellikle süt ürünü) kabarıyordu çocuk. Kuruyemişler çok alerjik, sonsuz zor bir döngü ama kan vs insanı korkutuyor olsa da bana da doktorlar onun canını yakan bir şey değil bu aksine şanslısın bağırsak ezemediği sindiremediği için tepkiyle atıyor ki fark ediyorsun demişti. Allah yardımcın olsun ama geçiyor, umarım daha erken geçer 1.5 yaşında keçi yoğurdu yiyebilmiştik biz, o anne sütüne daha yakın ve içinde inek sütündeki proteinden yokmuş, zamanla hafifledikçe çeşit artıyor. Ek gıdaya direkt yulafla başladım. İçine zamanla meyve püresi ekledim elma, armut vs. Suyla pişiriyordum yulafı. O zaman bitkisel sütler çok pahalıydı, yulaf bile. Buarada ben diyet yaparken önce perişan olsam da sonra inanılmaz sağlıklı bir insana dönmüştüm. Dinç ve fit, şimdi sizde zorlanırsınız ama sonra bünye arınıyor adeta vejeteryan oluyorsun kısmen

en sağlam kalsiyum koyu yeşil yapraklı sebzelerde var süt ürünlerinin aksine roka, tere vs. Protein yeşil mercimek de ve tüm bunlara rağmen bebeğimin o zaman tüm vitamin depoları full dü diğer sağlıklı her şeyi yiyebilen arkadaşlarımın bebeklerine göre. Asla eksik kalmıyorlar korkmayın ben çok korktum

anne yüreği hep vicdan yapıyorsun ama geçecek gidecek hepsi inşallah