- 21 Aralık 2021
- 258
- 201
- 53
- 32
Doktorunuz lazım olsa söylerdi diye düşünüyorum iciniizi ferah tutunHerkese merhabalaar bugün benim de kontrolüm vardı tam 24 haftalık olduk doktor sadece gliko hemoglobin ve tokluk şekeri testi istedi zaten toktum da, 106 çıkmış. Açlık şekerimi en son taa 28 şubatta vermiştim 59 çıkmıştı o zamanlar doktorum bugünkü değerler ve ultrasona göre karar vereceğini söylemişti yani o zaman test yapmicak heralde ama aslında ben istiyordum biraz çok tatlı yiyorum çünkü
Benim sağ böbreğimde genişleme var hamilelik kaynaklı olduğunu söyledi doktorum ultrasonla bakıyor tahlillerim vs yapılıyor endişelenecek bir şey yok dedi doğumdan sonra tekrar gideceğim düzelip düzelmediğine baktırırım. Hamilelik kaynaklı karaciğer enzimlerim de yüksek seyrediyor sırada şeker yüklemem var o da çıkacak gibi muhtemelenBirşey danışmak istiyorum ben sizlere gebeliğin de böbrek büyümesi yaşayan arkadaşlar var mı aramızda acaba şiddetli bı ağrı ile gittim doktora ve böbreğimin birinde genişleme olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı acaba
Bu emzirme yastıkları kurtarıcım oldu iki tane var birini bacak arama birini de başımın altına koyuyorum günlük otururkende arkamda kullanıyorum bebişler için zaten alınıyor aldıysanız kullanın çok faydasını görürsünüz. Kılıflarıda fermuarlı çıkarıp yıkanabiliyor rahatlıklaUyurken bacak aranıza yastık alma ihtiyacı başladı mı sizin de kızlar, 2 gecedir sanki bacaklarım çok aşağıda kalıyormuş gibi bel ağrısı yaşıyorum uyurken afedersiniz bacağımı eşimin üstüne doğru atınca yani yükseltince kesiliyor ağrı. Demek ki yastık koysam iyi olcak dedim ben de. Hamile yastıklarından mı alsam bilemedim kullanan var mı acaba
Geceleri çok ağrıyor birde nefes darlığı başladı sanki tıka basa doluymuşum gibi hissediyorumKızlar bel ağrıları başladimi yürümede zorluklar
Henüz bende yaptırmadım belkide benimkide yaptırmaz gerek görmezde 1 ay olacak randevum cuma günü. Şimdiye kadar hiç demedi yaparız yada gerek görmüyorum falan diye. Bende sabahtan aç gidicem yinede bakalım uygun görürse yaptırırız belkide gerek kalmaz. Rutin testlerde açlık şekerim normal ama tokluk hiç baktırmadıkBen de şeker yaptırmadım, belki benim doktor istemez, benimki çok yapmıyor her şeyi gerek görmedikçe
İşte sıkıntı burada yürüyüş yapıyorum (ama az yürüyorum) az yiyip çok öğün yapıyorum doktora da belirttim bunu bakalım yarın ola hayrola inşallah normal çıkarDeğerin çok iyiymiş, maşallah da bırakayımbelki o sebeple bakmayacaktır ama sen yine de sor emin ol :)
Canım korkma bu kadar , çaresi olmayan bir şey değil . Bana da mesela doğumdan sonra takibe devam edeceğiz kesin diyabet olacaksın diye bir şey yok dedi doktorum. Ama ilerde olma ihtimali yüksek ona göre şimdiden tedbir al dedi. Sen de moralini bozma, yürüyüşlere başla, öğünlerde yediğin miktarı düşür , öğün sayısını arttır zaten sana gerekeni söyleyeceklerdir :)
Aynı şekilde şiddetli ağrı ile acillik oldum hem böbrekte genişleme hem de miyom olduğunu öğrendim benimki miyondan ağrı oldu böbrekte ki genişleme de şu anda sıkıntı olmadığını takip etmek gerektiğini söylemişti doktorBirşey danışmak istiyorum ben sizlere gebeliğin de böbrek büyümesi yaşayan arkadaşlar var mı aramızda acaba şiddetli bı ağrı ile gittim doktora ve böbreğimin birinde genişleme olduğunu söylediler bu durumu yaşayan var mı acaba
İnşallah çok teşekkür ederim yorumlarınız için yarın güzel haberlerle gelirim inşallahEvet onların tokluk şekerine bi etkisi yoktur ama açlığın büyük ihtimalle bi tık daha düşük çıkardı geceki şekerli içecekler olmasa. Şeker, karbonhidrat her yerden çıkıyo karşımıza maalesef diyetisyenle de bakarsiniz zaten bol protein bol hareket düşer inşallah
Benimde aynı şekilde sağ böbrekte genişleme var daha fazla büyürse ağrı yaparsa stent takılıcagini söyledi sizin ağrı yapıyor mu acabaBenim sağ böbreğimde genişleme var hamilelik kaynaklı olduğunu söyledi doktorum ultrasonla bakıyor tahlillerim vs yapılıyor endişelenecek bir şey yok dedi doğumdan sonra tekrar gideceğim düzelip düzelmediğine baktırırım. Hamilelik kaynaklı karaciğer enzimlerim de yüksek seyrediyor sırada şeker yüklemem var o da çıkacak gibi muhtemelen
Sıkma canını stres yapınca şeker daha da yükselir. Bol su bol yürüyüş ve diyetle kesinlikle hallolurAlakası yok dedi iki doktordaşok oldum 183 ü duyunca resmen morelim sıfır
Eveet malesef bel bacak kalça ağrılarım başladı zaten belimde fıtık da varKızlar bel ağrıları başladimi yürümede zorluklar
Benim ağrım yok seviyesi yüksek değil demişti doktor ağrın olursa söyle diyor her seferinde geçmiş olsun ihmal etmeyin sizde nefroloji bölümüne gidersiniz olmazsaBenimde aynı şekilde sağ böbrekte genişleme var daha fazla büyürse ağrı yaparsa stent takılıcagini söyledi sizin ağrı yapıyor mu acaba
Hayır olsun canim benim de saçma bu ara rüyalarım normalmiş ama merak etme.Gunaydin kizlar, cok acayip ruyalar gordum resmen yorgun kan ter icinde uyandim derler ya oyle. Bir arkadasim (yakin ve haftasonu gorusecegiz) ruyamda karnıma zorla bir sey enjekte etmeye calısıyor nasıl kacıyorum ondan nasıl uzun surdu ruya anlatamam ya cok etkisindeyim uyanalı 3 saat gecti neredeyse hala
her seyde endise ediyoruz kendimize itiraf etmesekte gece yakamizi birakmiyor herhalade :)Hayır olsun canim benim de saçma bu ara rüyalarım normalmiş ama merak etme.
Geçen ben de ağlayarak uyandım, çok değişik ve saçma rüyalar görüyorum.Gunaydin kizlar, cok acayip ruyalar gordum resmen yorgun kan ter icinde uyandim derler ya oyle. Bir arkadasim (yakin ve haftasonu gorusecegiz) ruyamda karnıma zorla bir sey enjekte etmeye calısıyor nasıl kacıyorum ondan nasıl uzun surdu ruya anlatamam ya cok etkisindeyim uyanalı 3 saat gecti neredeyse hala
Bu hafta akrep dolunayı var 24 nisanda başladı biraz değişik rüyalar sınırlı gergin hissetmel3r olabilirher seyde endise ediyoruz kendimize itiraf etmesekte gece yakamizi birakmiyor herhalade :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?