Bizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor araları
Evet algısı çok açıldı. Memedeyken bi anda kitaplığa bakmak için pat ayrılıyo memeden bakıp geri emiyor
Nasıl bir şey aldın bende bu konuya baya yoğunlaştım bu ara okuyorum sürekli. Ben de aa ağlatma taraftarı değilim kendimize göre bir duzsn kuracağız inşallah. Banyo rutini bizde de var ama havalar soğuduğu için biraz sekteye uğruyor. Kitap okuma vs gibi bir şey daha sürdürdürulebilir oluyormuş canım bir de aklında olsun. Tek dileğim uykusu geldiğinde yatağına koyayim ve kendi kendine uykuya geçsin

suanda asla bunu yapamıyoruz çünkü uykuya sallanmadan geçemiyor ve maalesef çok kısa sürüyor sürekli başında bekliyoruz bir saat uyusun diye. Çünkü uyuyamadığı zaman çok huysuz oluyor gece uykusuna yansıyor. Çocuklar kesinlikle duzen seviyor bunu anladım. Suanda düzensiz bir duzen içindeyiz ama

inanıyorum hepimizin duzelecek
Canım ben biraz boğulma riski olmasın diye kitikate markasından hastane çıkışı seti almıştım, onun içindekini kullanıcam, müslin kumaştan ördek. Biraz daha büyüsün, ben de kitap eklemeyi düşünüyorum. Şuan banyo sonrası giyinirken sıkılmaya başladığı için kremi bile zor sürüyorum. Ama şu düzenli ve desteksiz uyku işinin başarabilirsek önümüzdeki zamanda azıcık rahatlayabiliriz bence. O yüzden biraz üstüme düşmek istiyorum ben de bu mevzunun. Ben de inanıyorum biz bu ekiple hallederiz bu işi

ya ben de rutine banyoyu eklemek istiyorum ama çok zor oluyo her gün küveti hazırla kaldır banyom küçük koridorda yapıyoruz daha pratik bi yolunu bulsam yapıcam.
Evet pratik bi yolu olsa keşke ama ben banyoda çok korkarım sert zemine düşer falan diye, biz odasında küvette yıkıyoruz. Rahatladığını gördüğümüz için kendimizi sıkıp hazırlıyoruz da zor cidden ya.
Ya var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.
Aynen öyle valla canım. Benim bi annem vardı konuştuğum ki o da sağolsun bazen çok duygusuz yaklaşıyordu hezeyanlarıma ama onunla da tartıştım. Şimdi cidden yalnızım ve siz olmasanız gerçekten çıldırırdım
Ya bu memede uyuma işi sıkıntı arkadaşlar, ilk kızımı memeden kesene kadar memede uyudu ve gece her uyandığında memeyle uykuya geçmek istiyordu ve çok sık uyanıyordu. Bu kızımda memede uyuyor

uykuyla meme arasındaki bağlantıyı kesmek lazım ama çok zor geliyor ya, bi tarafım aman emsin uyusun bağ kurarız diyor, bir tarafım bi 2 seneye daha hazır mısın diyor
Offf çok duygusal bi tarafı da olmasına rağmen ben de hiç onunla bağlantı kursun istememiştim ama oldu maalesef. Ayırmak çok zor artık

Nasıl yapıcaz?
Yok valla ben hiçbir şey yapmadan kendisi oram ağrıyo buram ağrıyo misafirim gelcek falan diye diye kesti ayağını
Zor geliyor canım şuan bizim evler herkese. Bana da herkes sen bi doğur bakarız diyordu, annem bile kaçtı. Kaldık eşimle bir başımıza. O da kendi işini yaptığı için böyle. Bi yerde çalışsa yapayalnızmışım yani. Altı üstü bi yemek yapıp ortalığı toparlayacaklar, zor geliyor hepsine.
valla ben de 2 saatten çok uzatırsam anamı ağlatıyor. haklı da yavrum. sütün tamamen sindirilmesi 1 buçuk saat filan sürüyormuş. acıkıyor doğal olarak. ama kusmaması için 2 saat beklemeye çalışıyorum. o süreçte de altını değiştiriyorum, yeni emzirme hazırlıklarına başlıyorum, ağzına emzik veriyorum filan biraz oyalanmış oluyor. hiç durmazsa ayakta dolaştırıp bir ev turu attırıyorum kesin susuyor o zaman. hareket halinde olmayı çok seviyor. ama dediğim gibi 2 saatten sonra bekletmek zaten yazık ya

emsin yavrucaklar. seninki kaç saatte acıkıyor? aralığı uzatmaya mı çalışıyorsun?
Aynen canım arasını açmakta çalışıyordum. Bizim gündüz genelde 1 saate mızırdanmaya başlıyor, maksimum 1,5 saatte emmeye başlamış oluyor. Ben de biraz daha 2-2,5 saate açmak istiyorum ama zor, her seferinde emmeye değil de uykusu gelince de geliyor çünkü
banyoyu her gün yaptırıyor musunuz? ben günaşırı yapıyordum bu zamana kadar ama o kadar gazı oluyor ki bu aralar artık üşümeye başladığını düşündüm ve 4 güne çıkardım banyo aralığını

genelde kaka da yapmış oluyor 4. gün ve hemen sonrasında banyo yaptırıyoruz. bu sıcaklık, üşüme konusunu çözemiyorum ya. gece yatarken uyku tulumu giydiriyorum, üstüne ne örtsem açıyor çünkü. ama banyo zamanı sıcaklığı ne kadar yapıcam, ekstra elektrik sobası açıyorum doğru mu yapıyorum hiç bilmiyorum
En zorlandığım konu giyim konusu, hamilelikte de öyle kafam basmadı ne alacağımı bilememiştim. Şimdi de ya üşüyorsa korkusu var ama bi yandan da çok sıcaktan sıkılınca da ortalığı yıkıyor ve uykusu azalıyor. Ondan çok çok giydirmemeye çalışıyorum ben genelde. Gece uyku tulumuyla uyumaya başladığından beri iyi uyuyor. Ama banyoda çok üşüdüğü için ben de öncesinde odayı bi tık daha fazla ısıtıyorum, öyle yıkıyorum. Biz de önde her gün yıkıyorduk da 2 güne bire düştük.