• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar yeni gündemimiz oda ayırma. 🥲

Var mı odaları ayıran? Gece düzeniniz nasıl, mızırdandığında ağladığında vs nasıl oluyor bu süreçler. Bizim alarmlarımızın, oda içerisinde hareketlerin vs uyku kalitesini bozduğunu düşünüyorum. Sanki odasını ayırsak daha iyi uyuyacakmış gibi. Ama bir yanım da biiiir ömür yatsın yamacımızda istiyor. 😅😅

Bir de balık yağı konusu var. Möllers aldım ancak içmeyecek gibi duruyor. Balık yağını bir şeye katarak vermekte bir sakınca var mı acaba bilgisi olan var mı? Ya da sizler nasıl taktikler uyguluyorsunuz? :))
Benim bebeğim sabaha kadar emiyor malesef ki. Su içiriyorum ama yine emmek istiyor vermediğim zaman çığlık çığlığa durmadan ağlıyor bu sefer de olan uykusu kaçıyor

Kızım 10. Ay ve 11. Ay kontrollerinde hiç kilo almayınca bende mecburen saldım çünkü kendine yaptığım hiçbir şeyi yemedi benim kızım
Yemesi gereken ne varsa yemiyor, yememesi gereken ne varsa yiyor.
Bugün markete zeytin reyonunun önünden geçerken zeytin için ortalığı yıktı tuzlu olduğu için verirken korkuyorum ama sofrada 1 saniyeliğine görmesi yetiyor vermeden sakinleşmiyor.
Sarma dolma yiyor, zaten favorisi hamur işleri ya şaka gibi ama turşu pilav ikilisi yiyor 😄😄😄
Onlar da işini biliyo bence 😄

Benim bebeğim sabaha kadar emiyor malesef ki. Su içiriyorum ama yine emmek istiyor vermediğim zaman çığlık çığlığa durmadan ağlıyor bu sefer de olan uykusu kaçıyor
İşte biraz da orda olduğumuzu bildikleri için alışkanlık mı geliştirdiler bu şekilde bilmiyorum. Gece biz yatana kadar gayet güzel, mızırdansa bile su ya da pış pış ile dönüyor (dönmediği de oluyor mutlaka). Ama gece biz yattıktan sonra mızırdanırsa yatağa yanımıza gelmeden ve emmeden çok zor dönüyor uykuya. O saatten sonra da her mızırdanmada meme arıyor, orada olduğunu bildiği için gibime geliyor artık. 😅

Benimki de öyle bi de hala yanımda yatıyo emip uykuya devam ediyo ikimizin de uykusu bölünmemiş oluyo işime geliyo benim 🤷‍♀️

Ya bu arada sizin keyfiniz yerindeyse aynen devam. İşleyen düzeni bozmamak gerektiğini düşünüyorum. 😅
Yerinde gerçekten ya babası boru gibi horluyo bazen ben uyanıyorum ama bakıyorum bebe uyuyo alışmış😄 sesten rahatsız olmuyo biz de rahat uyuyoruz yazın beşikte yattığı oldu sıcaktan rahat edemiyoduk ama soğukta yumuş yumuş sarılıp uyuyoruz🥰 yerli yabancı bir sürü uzmanı da dinledim bebeğin anneyle uyumasının hiçbir sakıncası yok diyolar (psikolojik olarak) memnunuz yani laftan anlamaya başladığında anlatarak yatağına geçiririm diye düşünüyorum inş

Yerinde gerçekten ya babası boru gibi horluyo bazen ben uyanıyorum ama bakıyorum bebe uyuyo alışmış😄 sesten rahatsız olmuyo biz de rahat uyuyoruz yazın beşikte yattığı oldu sıcaktan rahat edemiyoduk ama soğukta yumuş yumuş sarılıp uyuyoruz🥰 yerli yabancı bir sürü uzmanı da dinledim bebeğin anneyle uyumasının hiçbir sakıncası yok diyolar (psikolojik olarak) memnunuz yani laftan anlamaya başladığında anlatarak yatağına geçiririm diye düşünüyorum inş
Onlara doğal beyaz gürültü gibi geliyor muhtemelen... 😅Bizde de benzer bir durum var da kjfghdkfh

Evet yabancı kaynaklarda co-sleeping olarak geçiyor ve genel kanı olumlu olduğu yönünde aslında. Burada en doğrusu kendi bebeğimizi ve aile dinamiklerimizi değerlendirmek. Ne demişler mutlu anne, mutlu bebek. 🥰

Back
X