- 6 Ocak 2024
- 3.091
- 4.168
- 53
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #26.261
Ben irmik hiç vermedim yulaf verdim onu da tavsiye ederim ishal kabız durumları oluyorsa yulaf güzel bir seçenek dedi doktorumBen de süt ürünleri diyeti yapıyorum, yoğurt deneme dedi geçen alerji doktoru. Gaz yaptıysa laktazm deneyebilirsin içine katıp
Bence tek tek denemek zorunda değiliz ,ben patatesle başladım 3 gün verdim, sonra patatesin içine kabak ekleyerek pişirdim, 3 gün verdim kabak ishal yaptı kabağı bıraktık, sonra patates havuç pişirip verdim alerji olmadı, sonra irmik ekledim , sonrasında patates havuç bal kabağı irmik pişirdim dün, kakası değişik bi yeşil oldu, biraz fazla verdim galiba. Bugünde aynısını verdim 1 yemek kaşığı kadar.
Doyum 7 aylıkken mi olacakmış?
Biz de geçmeyen bi pişik var, ben bu aralar yumurta çok tükettim ondan mı diye yumurta yemeyi de kestim.
Avakado da ishal yapar diye korkuyorum
Ben de oyle cok az sıkıp cekiyorum. Nemlendirse yeter yani. 1 gun kullanip atiyorum bitmese bileKızlar bu tek kullanımlık serum fizyolojiği nasıl kullanıyorsunuz? Az önce eşim yarısını çocuğun bi burun deliğine diğer yarısını diğerine sıktı da çıldırdım sinirden. Benim bildiğim 2 damla damlarılır aspiratörle çekilir. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Evet canım ama az da sıksan cok da sıksan illa ki ağlıyorlar genizlerine kacıp bilmeden biz de öyle sıkmıştık bi kereYaa monim işte benim dediğim gibi bi orana geliyor. Zaart diye sıkılmaz ki.. teşekkür ederim
İshal gibi yapıyor hep, irmik toparladı sankiBen irmik hiç vermedim yulaf verdim onu da tavsiye ederim ishal kabız durumları oluyorsa yulaf güzel bir seçenek dedi doktorum
Niye çıldırdın bişey olmaz. Ben 2 ml lik şırıngayla sıkıyorum tek burnuna, diğer burnundan geliyor. Otribebeyle çekiyorumKızlar bu tek kullanımlık serum fizyolojiği nasıl kullanıyorsunuz? Az önce eşim yarısını çocuğun bi burun deliğine diğer yarısını diğerine sıktı da çıldırdım sinirden. Benim bildiğim 2 damla damlarılır aspiratörle çekilir. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Best çek demiş demiş ama doktor benimki çektirmedi. Ama tamamının kullanılmasına şaşırdım yine de. Yuttu çocuk hepsiniBen de eşin gibi yapıyorumdoktorumuz 2 ye böl bir deliğe ver sonra çek sonra diğer deliğe ver çek diye anlatmıştı. Korkma yoğun bakımdaki bebeklere 5-6ml veriyorlar her deliğe yutmuştur bir şey olmaz sadece ağzını kapatmamasına dikkat edersen genzine kaçmaz wasn’tm
Bence de ya. Yıkama harici çekiyor herkes anladığım kadarıylaBen de oyle cok az sıkıp cekiyorum. Nemlendirse yeter yani. 1 gun kullanip atiyorum bitmese bile
1,5aylıkken kusmuğunda boğuluyordu zor çıkardım vura vura morardı gözümün önüne yine foşş diye sıkıp kızarınca o sahne geldik. Ay konuşmuyorum zaten. Çekelim dedim çektirmedi de. Yıkama da yapmadı saçma sapan bişiker olduNiye çıldırdın bişey olmaz. Ben 2 ml lik şırıngayla sıkıyorum tek burnuna, diğer burnundan geliyor. Otribebeyle çekiyorum
Bu serum fizyolojik zararlı bir şey mi? Benimki de yutabiliyor çoğu kez. Ben suyla yapmayı düşünüyorum şırıngaya su çekip burnuna fışkırtarakBest çek demiş demiş ama doktor benimki çektirmedi. Ama tamamının kullanılmasına şaşırdım yine de. Yuttu çocuk hepsini
Canısı hangi kitap söyler misinBugün doktorda kontrolümüz vardı. Yoğurt yüzünden 5-6 kere kaka yaptı günde ve gaz oldu. Doktor tekrar vermeyelim yoğurt dedi. Keza lor ve labne de yasak dedi. 8.ayda tekrar deneyecekmişiz.
Yok 7. Ayda değil mesela yarın (ayın 20sinde tam 6aylık olucak) avokado 3. gün 1yk vericem, sonraki gün sabah, çeyrek yumurta sarısı deneme; aynı günün öğleden sonrası kabak+patates karışık 2yk doyum öğünü olucak, onu da en geç saat4e kadar vereceğim. Ek gıda kitabına göre gidiyorum güzel yol gösterici oluyor.
Avokado bizde şimdilik bişi yapmadı. Yarın 1yk verince belli olur muhtemelen
Yumurta olabilir dediğin gibi. Zor yaa pişik işi. Tenda baby kremi öneririm. Azıcık kızarsa bile her alt açmada sürüyorum. Alerjil olmasına rağmen pişik yaşamadık henüz
Zaten ne kadar çekersek çekelim yutuyor. Problem yutması değil genzine kaçmasın bebişin.Hatta ciğerine gitmesi bile bu miktarlarda tölere edilebiliyor. Babaların elinin ayarı olmuyor bazen. Bir de önceden kötü bir şey yaşamışsın haklısın sinirlenmekte ama korkma o zamana göre büyüdü bebito yutması daha kuvvetli voğulmaz diye düşünüyorum. Serum fizyolojik zararlı bir şey değil aklına kötü şeyler getirme. Doktor da açtığın o 5ml lik olanı tek seferde kullan birkaç gün açık kalmasın demişti. Bazen eşim de çekmeden öyle biraz burnuna damlatıyor nem olsun diye. Ama tabi yarısını sıkmasın çekmeyecekse boşa yutmuş olurBest çek demiş demiş ama doktor benimki çektirmedi. Ama tamamının kullanılmasına şaşırdım yine de. Yuttu çocuk hepsini
Ben çorbalarına yulaf koyuyorum. Yoğurtlu çorba falan yapıyorum mesela. Ya da biraz daha sulu vermeye çalış tiçır ben de kabız olur diye korkuyorum hepİshal gibi yapıyor hep, irmik toparladı sanki
Yulafta veriyim
Yaa su uyku beni de birkac gecedir cok zorluyor. Dun gece uyuttuktan sonra surekli pis pis istedi 2 saat. Gece 3te uyanip konusmaya basladi zar zor uyuttum sonra 6.30’da tekrar uyandiSelam biz de dün doktora gittik. Uyku konusundan şikayet ettim biraz. Hala uyku gerilemesinde olduğunuzu düşünüyorum dedi doktorBu ay güzel kilo almış. Beklediğim bir şeydi zaten gece o kadar çok emiyor ki. Güzel kilo aldığı için gelecek ay katı gıda başlayın dedi. Benim de çok işime geldi. Biraz korkuyorum katı gıda sürecinden. Bol bol oturtun, yemekte mama sandalyesinde sizinle sofrada otursun dedi. Az önce kahvaltı hazırladım hevesle ama ortalığı birbirine kattı hahaha. Kahvaltıyı o emerken bitirdim. Şimdi de kucağımda uyuyor.
Ya zararlı olduğunu düşünmüyorumBu serum fizyolojik zararlı bir şey mi? Benimki de yutabiliyor çoğu kez. Ben suyla yapmayı düşünüyorum şırıngaya su çekip burnuna fışkırtarak
Anne karnım acıktıCanısı hangi kitap söyler misin
Aynen Best genzine kaçar gibi oldu zaten. Neyse dün kavga kıyamet bi daha yapmayacak. Aslında iğne yapmayı falan bilen bi adam ama hangi akla hizmet yaptı bilmiyorumZaten ne kadar çekersek çekelim yutuyor. Problem yutması değil genzine kaçmasın bebişin.Hatta ciğerine gitmesi bile bu miktarlarda tölere edilebiliyor. Babaların elinin ayarı olmuyor bazen. Bir de önceden kötü bir şey yaşamışsın haklısın sinirlenmekte ama korkma o zamana göre büyüdü bebito yutması daha kuvvetli voğulmaz diye düşünüyorum. Serum fizyolojik zararlı bir şey değil aklına kötü şeyler getirme. Doktor da açtığın o 5ml lik olanı tek seferde kullan birkaç gün açık kalmasın demişti. Bazen eşim de çekmeden öyle biraz burnuna damlatıyor nem olsun diye. Ama tabi yarısını sıkmasın çekmeyecekse boşa yutmuş olur
Yok canım burda bahsettiğim vakumlu süt toplayıcı var ya o. Mochinin giyilebilir süt pompası çok iyi duruyor bu arada. Ben başka markadan almıştım hem çok sesli hem göğüs uçlarımı mahvetti 10 dkdan fazla tutamadım hiç kullanamadım yani. Mochininkini kullanan varsa bizi aydınlatsınBacım mochinin giyilebilir pompasını mı aldın, ben de onu alacağım
Teşekkür ederim canım benim 1 saat sağım yapmam bi de 4 saatte bir tekrarlamam rüya gibi bir şey ahdjdjdj yüksek moral, bestlak damla, dut kurusu ve bol emzirmeyle çözdük çok şükür. Bir de benim pompaya sütüm gelmiyor onu farkettimCanim sag gogsunu 30 dk sol gogsunu 30 dk sağ mutlaka en max 4 saatte bir en erken 3 saatte bir internetten power pomping yontemini arastir aradada onu tekrarla mutlaka sutun articaktir bebegini sagimla besleyen bir anne olarak söylüyorum
Ne güzel haber maşallah kuzumaaaKızlarbenim minnoşun dişi çıktı. Bugün farkettim. Dün ortalığı yıkmıştı. Kıyamet kopardı gece ve sabaha kadar. Meğerse diştenmiş.
Bu arada diş beklenen evde mısır patlatın diyorlar ya bence doğru. Patlattım 2 gün sonra dişi çıktı. Çıt çıt ses geliyor delirmelik
Ben de öyle yapıyorumKızlar bu tek kullanımlık serum fizyolojiği nasıl kullanıyorsunuz? Az önce eşim yarısını çocuğun bi burun deliğine diğer yarısını diğerine sıktı da çıldırdım sinirden. Benim bildiğim 2 damla damlarılır aspiratörle çekilir. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?