- 6 Ocak 2024
- 3.091
- 4.168
- 53
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #26.241
Ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu bizim kız prematüre dün doğalı 8 ay oldu düzeltilmiş 5 aylık oldu gelişimi sizinkiler kadar iyi olmayabilir çok küçük doğduğu için. Ben eğilince beli ağrır diye korkup hemen düzeltiyorum ya bırakayım mı eğilsin mi yaniİlk önce nesnelere uzanmak için bütün vücuduyla eğiliyor, sonra eğilip tutmayı öğreniyor yavaş yavaş. Benimki de hala arada devriliyor ama yine de ne kadar geliştiği çok belli ilk zamanlara göre. Her gün sevdiği oyuncakları önüne koyarak oynatın. Eğilmesine de izin verin, günden güne kasları ve reflekleri güçleniyor zaten. Mama sandalyesini de almadıysanız alın, gün içerisinde de onda otursun. Birden bire ek gıdaya geçtiğinizde zorlanmazsınız
Blender ı da doktor önermedi acaba bebeğim hazır değil mi diye düşğndümÇatalla ezince baya pütürlü oluyor yutamaz hemen. Ben de blenderdan geçirip veriyordum hala da pütürlü nadir veriyorum dilleri itiyor zaten pütürlü şeyleri önce
Bebeğiniz daha 5 ayda elbette küçük pütürlü yemek için. Bebek 180 günlük olduktan sonra tadıma başlamak daha sağlıklıymış ama işte benim kız prematüre olunca kaydı bu kurallarBlender ı da doktor önermedi acaba bebeğim hazır değil mi diye düşğndüm
Anladım bekleyelim biraz o zamanBebeğiniz daha 5 ayda elbette küçük pütürlü yemek için. Bebek 180 günlük olduktan sonra tadıma başlamak daha sağlıklıymış ama işte benim kız prematüre olunca kaydı bu kurallar
Bize göre tad duyguları çok çok keskin. O yüzden üzülmeyin bize göre düz havuç ama o kimbilir nasıl alıyor tadını. İlk zamanlarda öğürme olur bakmayın o şapur şupur yiyen bebelereAnladım bekleyelim biraz o zaman
Sağol mevsimlimm amin çok sıkıntısız kıyametsiz çıkarsın bebişler inşallahYaaaaa wasnttttt hadi gözün aydındarısı bize ya nasıldı çıkmadan önce dr bir ayı bulur mu demişti sanki yanlis mi hatırlıyorum eline geliyor mu nasıl farkettin dış çıkınca pamuk gibu oluyor diyorlar doğru mu
2 gün sonra tam 6 aylık oluyor
Merhaba benim bebeğimin de süt alerjisi var 1.5 aylıktan beri rp1 içiyor. Bugün hatta rp2 için rapor almaya gideceğim.Kızlar merhaba dün doktorumuz ek gıda tadımlarına geçebilirsiniz demişti bebeğim 5 aylık bu arada ben de hevesle dün havuç hayatım buharda ezdim Br çay kaşığı yedirmeyi denedik ama ağzından hep çıkarttı yutmadı alerjik bir bebek olduğu için yoğurt veremedim Bi 10 gün daha erteleyeceğiz ama başka bir önerisi olan çıkar mı diye yazmak istedim tadımlars 5. Ayda başladık çünkü 3 er gün kuralıyla ancak 6. Ayda ek gıdaya başlarız diye düşündüm doktorumuz da söyleyince denemek istedim
O zaman Bi 10 gün sonra bal kabağını deneyeyim yok normal yoğurt önermedi anne sütüyle yoğurt yap dedi ben de alerjisi olduğunu mayalamak için normal yoğurt kullanmam gerektiğini söyleyince küçücük bir kaşık maya lazım dene bir dedi ama yoğurtla başlamak istemedim gene de alerjik durum meydana gelirse tekrar bırakmak zorunda kalırım diye düşündüm havucu da ben seviyorum onun da seveceğini düşündüğüm için başladım ama dediğiniz gibi Bi 10 gün sonra bal kapağıyla deneyelimSağol mevsimlimm amin çok sıkıntısız kıyametsiz çıkarsın bebişler inşallahaynen doktor 3 hafta önceki kontrolde öyle demişti tam bi ay olmadı çıktı valla. Yoğurt yedirirken silikon kaşığa sanki taşın ucu değmiş gibi oldu ama çook minik. Hemen elimi yıkadım heyecanla baktım ki çıkmış. Sonra metal kaşıkla da çıt çıt ses geldi .
Ay gerçekten fark ediyor tam pamuk olmadı benimki, atak döneminde bi de yoğurt tadımı yapıyor süt alerjisine rağmen ama kesinlikle pamuksu oldu huysuzluğu azaldı
Merhaba benim bebeğimin de süt alerjisi var 1.5 aylıktan beri rp1 içiyor. Bugün hatta rp2 için rapor almaya gideceğim.
Ek gıdaya 5.5 aylıkken başladık. Doktor yoğurt deneyeceğiz dedi. 3 gün kuralına göre denedim. Kakada kan olmadı ama aşşırı gazı oldu. Zamanla azalabiliyormış alerji. Doktorunuz önerdi mi yoğurt? Ben besleyiciliği açısından gaz olsa da zaman zaman vermeyi düşünüyorum.
Bir de ben balkabağı, patates, avokado, havuç yedirdim. Hepsini buharda güzelce haşlayıp çatalla iyice ezdim. Pütürlü kaldı. İlk hep öğürdü ama sonra yedi. Buna rağmen yemekte bi tık zorlandığı tek şey havuçtu. Bence havuçtan ziyade balkabağı vs daha iyi olur gibi.
Biliyorum bestecim minnoş çağlamızıEk gıdaya başlayalı 1 ay oldu bizim kız prematüre dün doğalı 8 ay oldu düzeltilmiş 5 aylık oldu gelişimi sizinkiler kadar iyi olmayabilir çok küçük doğduğu için. Ben eğilince beli ağrır diye korkup hemen düzeltiyorum ya bırakayım mı eğilsin mi yani
Doktor bize bu şekilde önerdi. Kesinlikle aklıma da yattı. Sırada bizde avokadodan sonra yumurta sarısı var. Sadece sebze değil meyveler de var. Ki 3 gün olayı aksine kolay bir zorluğu yok. 15 gün sonra tadım artı 2 yk doyum olarak devam ediyorAlerjik bebeklerde alerji yapan şeyleri daha erken tattıran doktorlar var. Süt alerjisi olana önce yoğurt verin diyorlar. Bu alerjiler maruz kaldıkça biten türden çoğu zaman. Benim kızım alerjik değil ama alerjen gıdaları 3 gün verip diğerlerini kafama göre denetiyorum yoksa 3 gün havuç 3 gün kabak 3 gün patates ömür biter sebze bitmez böyle
Ya ben onun çıt çıt çıkaran sesini severiimmmm çok heyecanlıSağol mevsimlimm amin çok sıkıntısız kıyametsiz çıkarsın bebişler inşallahaynen doktor 3 hafta önceki kontrolde öyle demişti tam bi ay olmadı çıktı valla. Yoğurt yedirirken silikon kaşığa sanki taşın ucu değmiş gibi oldu ama çook minik. Hemen elimi yıkadım heyecanla baktım ki çıkmış. Sonra metal kaşıkla da çıt çıt ses geldi .
Ay gerçekten fark ediyor tam pamuk olmadı benimki, atak döneminde bi de yoğurt tadımı yapıyor süt alerjisine rağmen ama kesinlikle pamuksu oldu huysuzluğu azaldı
Merhaba benim bebeğimin de süt alerjisi var 1.5 aylıktan beri rp1 içiyor. Bugün hatta rp2 için rapor almaya gideceğim.
Ek gıdaya 5.5 aylıkken başladık. Doktor yoğurt deneyeceğiz dedi. 3 gün kuralına göre denedim. Kakada kan olmadı ama aşşırı gazı oldu. Zamanla azalabiliyormış alerji. Doktorunuz önerdi mi yoğurt? Ben besleyiciliği açısından gaz olsa da zaman zaman vermeyi düşünüyorum.
Bir de ben balkabağı, patates, avokado, havuç yedirdim. Hepsini buharda güzelce haşlayıp çatalla iyice ezdim. Pütürlü kaldı. İlk hep öğürdü ama sonra yedi. Buna rağmen yemekte bi tık zorlandığı tek şey havuçtu. Bence havuçtan ziyade balkabağı vs daha iyi olur gibi.
Destekle oturuyor mama sandalyesinde falan zaten ama öyle oyuncaklarla oynarken oturtunca öne doğru düşüyor diye korkup tutuyorum hemen. Herhalde o kadar korumacı olmamak lazım haklısın biraz ikiye katlansın öyle öyle öğrenecek sanırımBiliyorum bestecim minnoş çağlamızıBeslemek zor olmuyor mu o zaman? Haklısın korkmakta tabii ama ağrımaz korkma onların bizim gibi kemik yapıları yok, kıkırdak gibi daha çok esnekler ve zaten kasları güçlenmez bu şekilde. Bolca hareket edecekler ki daha çok güçlensinler. İlk zamanlar ikiye katlanıyorlar resmen uzun süre öyle tut demiyorum ama biraz çaba göstermesine izin ver annesi
Yoğurt avokado yumurta domates glutenler ve bazı meyveler alerjen bunları 3 gün veriyorum ben de. Ama mesela patatesi 3 gün vermedim. Ek gıda konusunda farklı görüşler var kim kafasına nasıl yatıyorsa öyle yapıyor. Arkadaşımın doktoru önce meyveleri ver demişti mesela. Aman yesinler de gerisi boşDoktor bize bu şekilde önerdi. Kesinlikle aklıma da yattı. Sırada bizde avokadodan sonra yumurta sarısı var. Sadece sebze değil meyveler de var. Ki 3 gün olayı aksine kolay bir zorluğu yok. 15 gün sonra tadım artı 2 yk doyum olarak devam ediyor
Merhaba geçirebildiniz mi benimde 2 buçuk aylık oğlumun yüzünde var 1 buçuk aydır uğraşıyorum yanakları kıpkırmızı bazen kırmızılığı geçip tekrar kızarıyor umarım kurtulmuşsunuzdurMerhabalar benim oğluma atopik dermatit tanısı kondu 2 aydır uğraşıyoruz geçiremedik maalesef.. böyle bi durumla karşılaşıp çözüm bulan varmı? Kaç yaşında iyileşir neler iyi gelir, 4 aylık bebeğe alerji testi yapılırsa doğru sonuç verir mi?
Ben de süt ürünleri diyeti yapıyorum, yoğurt deneme dedi geçen alerji doktoru. Gaz yaptıysa laktazm deneyebilirsin içine katıpSağol mevsimlimm amin çok sıkıntısız kıyametsiz çıkarsın bebişler inşallahaynen doktor 3 hafta önceki kontrolde öyle demişti tam bi ay olmadı çıktı valla. Yoğurt yedirirken silikon kaşığa sanki taşın ucu değmiş gibi oldu ama çook minik. Hemen elimi yıkadım heyecanla baktım ki çıkmış. Sonra metal kaşıkla da çıt çıt ses geldi .
Bence tek tek denemek zorunda değiliz ,ben patatesle başladım 3 gün verdim, sonra patatesin içine kabak ekleyerek pişirdim, 3 gün verdim kabak ishal yaptı kabağı bıraktık, sonra patates havuç pişirip verdim alerji olmadı, sonra irmik ekledim , sonrasında patates havuç bal kabağı irmik pişirdim dün, kakası değişik bi yeşil oldu, biraz fazla verdim galiba. Bugünde aynısını verdim 1 yemek kaşığı kadar.Alerjik bebeklerde alerji yapan şeyleri daha erken tattıran doktorlar var. Süt alerjisi olana önce yoğurt verin diyorlar. Bu alerjiler maruz kaldıkça biten türden çoğu zaman. Benim kızım alerjik değil ama alerjen gıdaları 3 gün verip diğerlerini kafama göre denetiyorum yoksa 3 gün havuç 3 gün kabak 3 gün patates ömür biter sebze bitmez böyle
Doyum 7 aylıkken mi olacakmış?Doktor bize bu şekilde önerdi. Kesinlikle aklıma da yattı. Sırada bizde avokadodan sonra yumurta sarısı var. Sadece sebze değil meyveler de var. Ki 3 gün olayı aksine kolay bir zorluğu yok. 15 gün sonra tadım artı 2 yk doyum olarak devam ediyor
Bugün doktorda kontrolümüz vardı. Yoğurt yüzünden 5-6 kere kaka yaptı günde ve gaz oldu. Doktor tekrar vermeyelim yoğurt dedi. Keza lor ve labne de yasak dedi. 8.ayda tekrar deneyecekmişiz.Ben de süt ürünleri diyeti yapıyorum, yoğurt deneme dedi geçen alerji doktoru. Gaz yaptıysa laktazm deneyebilirsin içine katıp.
Doyum 7 aylıkken mi olacakmış?
Biz de geçmeyen bi pişik var, ben bu aralar yumurta çok tükettim ondan mı diye yumurta yemeyi de kestim.
Avakado da ishal yapar diye korkuyorum
Doktorum hepsini değil mesela açtın ya yarısını iki burun deligine yetecek şekilde sıkın demişti canımKızlar bu tek kullanımlık serum fizyolojiği nasıl kullanıyorsunuz? Az önce eşim yarısını çocuğun bi burun deliğine diğer yarısını diğerine sıktı da çıldırdım sinirden. Benim bildiğim 2 damla damlarılır aspiratörle çekilir. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Yaa monim işte benim dediğim gibi bi orana geliyor. Zaart diye sıkılmaz ki.. teşekkür ederimDoktorum hepsini değil mesela açtın ya yarısını iki burun deligine yetecek şekilde sıkın demişti canım
Ben de eşin gibi yapıyorumKızlar bu tek kullanımlık serum fizyolojiği nasıl kullanıyorsunuz? Az önce eşim yarısını çocuğun bi burun deliğine diğer yarısını diğerine sıktı da çıldırdım sinirden. Benim bildiğim 2 damla damlarılır aspiratörle çekilir. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?