2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Evet malesef ilk dönem böyle oda dünyaya adapte olmaya çalışıyor işte. Zamanla midesi alışacak süte hıçkırmadan hava yutmadan emmeyi öğrenicek inşallah biraz sabır bu sıralar

Bnm de birden degişti bebeği de riske atmamak gerek hayırlısı olsun

Hanımlar dualarınıza ihtiyacım var. Pazartesi günü nöroşirürjiye dudak uyuşması yüzde his kaybı ve ellerimdeki sinir sıkışmaları için gittim. 4 gündür geçmeyen bir baş ağrısıyla birlikte aşırı baş dönmesi el ayak uyuşmalarımın artması ve dudağımdaki uyuşmanın yüzüme yayılmasını yaşıyorum. Hiçbir şey tutamıyorum ellerimden düşüyor herşey bir anda başım dönüyor durduk yere yer altımdan kayıyor otururken bile. Ben çok korkmaya başladım. Pazartesi günü 1 yıl önceki boyun mr ımda bir lekelenme gördüğünü söyledi ve bunu araştırmak istedi bende 3 gün önce geçmeyen aşırı baş ağrımdan acile gittiğimde çekilen ilaçlı mr la nöroşirürji doktoruna tekrar gittim çarşamba günü randevum var nöroşirürjiye değil de nörolojiye önce randevu almalıymışım yanlış almışım nörolojiye gidicem çekilen ilaçlı mr ve eski kayıtlarla. 3 yıla yakındır yaşıyorum ve giderek artmaya başladı yaşadıklarım günlerdir yanımda biri olmadan yürümeye korkar hale geldim. Pazartesi bebeğimle yola düştüm sağlık ocağı çıkışı bir de neyseki oğlumu iyi korudum birşey olmadı ama çok korkuyorum bir anda düşüyorum bacaklarım kitleniyor resmen... Tomografi ve mr yüzünden 3 gündür emziremiyorum da oğlum mama süt değişiminden dolayı kabız oldu bir de onunla uğraşıyorum şimdi...

Kız benimki asla gitmezdi de baya güzel kavga ettik ben yine seslenmezdim ama arada bebeğim var eşim var yuvam var beni resmen yuvamı dağıtmakla tehdit etti orda bende şartel attı
Şartel atma konusunda heleki lohusalıkta kimse bizi durduramaz bende bir ara anneme kayınvalideme terör estrmistim

Ben de tekim artık bakalım nasıl geçecek anne oğul ilk günümüz

Ben tekim canım. Annelik iç güdüsel bence. Bile bile bir yanlış yapmayız. Cesur olmak lazım

Sagolsunlar annmle kauinvalidem vardı ilk zamanlar dikişten vs cok rahat oturamıyordum onlar ilgilendi kv gitti annm var ama bence belli bir süreden sonra anneyle bebek kalmalı bağ açısından ben mesala sanki oglumla aramızda o bağ yokmuş gibi geliyor yada lohusalık psikolojisinden

Bizimki basta memeyi yanlis kavramayi ogrenmis oldugu icin meme ucum aciyor, sutu de tam anlamiyla cekemiyor. Bu yuzden de surekli ac. Memenin ucunu degil de tum kahverengi alani kavramasi gerekiyormus. Ama bunu ogretmek icin de her agladiginda memeye almak, kahverengi alani kavrayana kadar cikarip tekrar kafasini bastirmak gerekiyor. Ama bu sekilde alistigi icin ilk firsatta kafasini geri atip yine ucuna geliyor.
Uyutmama konusunda da benim de basardigim soylenemez, danisman surekli uyaran vererek emdigi kadar memede kalsin dedi ama benim bu sekilde 24 saat emzirmem lazim cunku doymuyor, mecbur sagdigim sutu ya da mama takviyesi veriyoruz. Uyaran olarak da evin isisini 22derecelere indirdik, ciplak emziriyorum, islak mendille sirtini, el ve ayaklarini islatiyoruz, bir de cene altini gidikliyoruz. Ama bizimki tembel olunca yine hoop rehavete kapiliyor, uyuyor.

Bebeim burun tıkanıklığı konusunu eşim hallediyor valla bende yapamıyorum
Emzirme işinde ise 2 kere birebir danışmanlık aldm orda bağıra cağıra emmeye çalışıyor ama kız zaten emzirme danışmanı hallediyor o
Eve geliyoruz yine aynı
Ten tene deniyorum bende ama yok ağlamaktan memeyi tutmuyor

Güzel sözlerin için teşekkürler canm bana iyi geldi gerçekten.
Ten tene deniyoruZ bizde yavrum danışmanlıkta alıyorum birebir ama eve gelince herşey sil bastan oluyor
Birde benim kız çok iştahlı yani gece bile 1.5 saate bir acıkıp aglıyor

Benim bebe 10 günlük oldu canm 6 günlükken basladm danışmanlk almaya hala düzene girmedi
Her seas 2 saat uğraşıyoruz
Sağmaya çalışıyorum canmm
Senin ki kaç günlük oldu canm
Ayy evet benim de annem yanımda ve iyki varlar
Nasl yaparız yanlZ bende hiç bilmiyorum
Bende bazen öyle diyorum canm sağlıklı olsın da ister mama ile büyüsün
Çnkü emme meselesi canımı sıkıyo iyice bebeğime de yansıyacak korkuyorum

Ben biberona baslamadm canm şırınga ile veriyoruz emzirme danışmanım verme biberon dedi ama versem de vermesem de beni emmiyor
Biizm de hastanede koptu ipler aslnda
İlk kucağıma geldiği zaman ne güzel emmişti KuZumm
Sarılık olmasn diye mama verelim dediler snra meme emmedi

Aynı benim kız da tembel istiyor ki bol bol ağzına gelsin mama da öyle alıştı çnkü..
Bende birebir danışmanlk alıyorum 2 seans oldu ama eve gelince yapamıyorum
Gece 1.5 saate bir acıkıyorr e öyle kalknca da bende ne uyku kalıyor ne bişey

Malesef doğumdan snra daha cok yorulacaksn canm üzgünüm

Ya bu emzirme isi ne kadar zormus, eskiden annelerimiz danismanlik vs almadan nasil halletmisler ki, hic dogaclama yapilacak birsey degil ve cok yorucu. Emzirme rutini kacinci haftalardan sonra oturuyor acaba? Tunelin ucunda isik var mi kizlar?

Senin durumun aynı benim gibi olmuş, ben artık 80-90 ml mama verdiğimden kaşık biberonu da bıraktım oda yoruyordu çocuğu

benim danisman da eve geldi, 3 saat boyunca emzirdik nerdeyse, sonra o gidince guya ben yatip dinlenecektim ama yine acikti, sonra yine mama vermek zorunda kaldim cunku uyumam da lazim. Anne sutunde mamanin verdigi doyum olmuyormus. Moralim bozuluyor ama yakinda 10dk icince doyacagi zaman da gelecekmis. Sabredelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…