Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evvela çok geçmiş olsun, sağlıcakla kucağınıza alasınız. Aynı şekilde düzensiz kasılmalar ve bel ağrısı ve kanlı nişan vardı. Bugün Nst’ye girdim, sancı var; ama düzensiz. Aşağıdan da muayene yaptılar, o esnada da biraz kanama oldu, kanama değil de pembelikler, canlı kırmızı değil bunlar, korkmamak lazım dedi doktor da. Açıklık kontrolü yaparken zihninizi odaklayıp kendinizi serbest bırakmaya çalışırsanız daha kolay işliyor süreç, benim daha iyi geçti bu defa. Bana da 2-3 günde 1 kadın doğum doktorumda nst, ultrasona girmemi isteyen raporu yazdı doğum yapacağım hastane ve 10 gün kadar bekleyeceğiz dedi. 10 güne de gelmezse suni sancı sürecine başlanacakmış. Tabi bunlar hep her şeyin olağan gittiği tablodaki planlar. Benim bel ve kasıklarda hafif ve orta dereceli ağrılarım var, arada bebek de yumak oluyor karnımda ve doktor nişanın gelmesi çok iyi dedi. Endişelenecek bir şey yokmuş. Velhasılı buraya kadar sağlıkla ve onca tahlilden hep iyi çıkan bebekler bu virajı da alacaklardır inşallah. Onlara da kendimize de güvenelim. Sağlıklı bir doğum dilerim size ve bebeğinize.Evet benim de tahmini doğum 20 Mayıstı.40+0 idi bugün.Sabah doktoruma mesaj attım nişan geldi ve arada düzensiz kasılmalar var dedim.O da hastaneye gel yazdı.Ben de belki doğuma alır diye eşyaları her şeyi aldım gittim.Açıklık kontrolü yapıldı 2cm nst de sancı yok eve geri yolladı bekleyelim dedi.Eğer perşembeye kadar kendi gelmezse suni sancı vereceğiz dedi.Siz ne durumdasınız? Açıklık kontrolü sonrası hafif kanama olabilir demişti o var biraz,bi de canım acıyor resmen![]()
Niye öyle düşündün canım olumsuz mu konuştu ? Ya da senin panik olduğunu mu düşündü ondan mı sana öyle geldi ? Bence biraz akışına bırak antalyadaki doktoruna kaç kere muayene oldun belki seni çok tanımadığı için mi çekinceli duruyor?Kızlar bana bir akıl verin napayım sizce pazartesiye kadar beklesem mi kanala girmesini doktor çok olumlu konuşmadı gibi ben normal istediğim için bekliyoruz gibi geldi doktora güveniyorum ablamın 3 çocuğunun da doğumunu yaptırdı suniyle üçü de normal hatta birisi 40ı geçti suniyle yapabilirsin diyip suni verip 2 saatte doğurtturdu ama işte bana böyle konuşmadı sizce yarına çarşambaya felan sezwryen mi istemeliyim pazartesiyi mi bekleyeyim
Merhaba 16 mayısta 35+3 günlükken sezeryanla doğum yaptım.Sezeryan olmasam doğum 5 6 gune gelecekmis rahim incelmis.Cocuk doktoru tam zamanında almissiniz demis kadin doğum hocama.Kan gaz seviyesi sinirdaymis Allah korusun kaybedebilirdik bebeği demis.Allah yüzümüze bakti diyor kadın doğum hocam.4 gün küvezde kaldı bugün taburcu oldu kızım çok şükür.2260 gr inşallah kilo alır büyür güzelceCanım benim de bebeğimin boynuna üç tur kordon dolanmisti acil sezeryana aldı 37+2 de Dr küveze girer dedi ama gerek görülmedi inşallah senin de öyle olur sağlıkla kucağına alasın![]()
Peki kontrole çağırıyorlar mı sürekli ?Bugün 40+0’da 10 gün daha bekleyeceğimizi söyledi doktor. Lakin ben Almanya’dayım ve beklemek burada normal.
Ne yap et uyuDeme öylekız ben zaten 3 gündür heyecandan uyumuyorum 40 gün de bebe ile uyumam
![]()
Hahaha çıkmaza girdiğimde benim de öyle oluyor işe gitmeden hemen ona devredip uyuyorum uyumazsam bayılacak gibi oluyorumHahahaha hay sen bin yaşa vallahi öyle5:30 - 6 benim çocuğu eşime devrettiğim saatler onun uyanıp benim yeni uykuya geçeceğim zamanlar tam
![]()
Evet evet miadımı aştığımdan bugün, artık sürekli gözetimde tutacaklar ve yasal olarak bu mecburi. Burada gebelik takibini muayenehanede gerçekleştiriyorlar, doğum ise hastanede. Benim kendi jinekologum da talih işte ekibiyle birlikte bu hafta tatile çıktığından ona vekalet eden başka doktora gideceğim ve miadını aşan gebe olduğumdan öncelikli hastayım. Takibe mecburlar. Bence bu miadını aştığında ne kadar bekletildiği gebenin, bebeğin iyilik ve gelişim haliyle de alakalı doktorun risk olarak neyi gördüğüyle de ve hatta kültürel de bir mesele. Doğuma hazırlık kursunda ebe bana +10 gün ekle ilk doğum hemen olmayabilir demişti, kendi ebem de çok normal ve hemen gelmeyebilir dedi. Yani aslında belki de kaygılanacak bir şey yok ve her şey çok olağan en azından Alman kültüründe bebekler illa da 9ay10 gün de doğmayabilirler.Peki kontrole çağırıyorlar mı sürekli ?
Ped mi takmak yoksa hasta bezi takmak mı daha iyi acaba bende bunu düşünüyorumKızlar benim 12.gun tamamen kesilmişti kanamam bugün bir anda içimden kan boşaldı.. 40 olana kadar bir yere giderken ped takın ne olur ne olmaz yoksa rezil olursunuz.. Allahtan evdeydim ortalık battı ped bile yetmedi siz düşünün
Yine uzun sürmemiş çok şükür canımNasıl çıkardıysam bi türlü buraya gelip yazamıyorum
Sabah zaten tüm süreci yazmıştım size hastaneye gittiğimde 4 cm açılma vardı ama kafa yukardaydı suni sancı verdiler bi süre sonra kontrole geldiklerinde 6-7 cm olmuştu ama ben çok yorgun düşmüştüm suniyi durdurdular ama sancı gelmeye devam etti kendi sancım yeterli oldu 8’de hastaneye girdik 12’de kucağımdaydı minnoşum![]()
Ay bizimde sarılık riski kalksaydı uyusun istediği kadarDaha düzgün uyanmıyo ki ben uyandırınca uyanmak istemiyor kendi acıkıp uyanınca ortalık kıyamet yerine dönüyo
Ben yaptırdım fotoğraf çekimi ama benimki ertesi günü olacaktı taburcu olmadan hemen önce, ona ayrı süslendim makyaj yaptım odadaSağol kuzum valla kanının yarısı gitti çocuğun
Ayy bakarken üşüdümm
Kız 23-24 derecede ben hırka ile duruyorumvalla ben de çok üşüyen bir insanım 40 derecede plajda bile üzerime havlu örtüyorum hafif esinti olunca üşüyorum diye
Canım bebekte riskli bir durum yoksa bekle bence o kadar beklemişsin
grupta fotoğraf çekimi yaptıracağız diye konuşurken aklımdan geçiyordu valla ama demedim bir şey, normal doğumdan sonra perişan oluyor insan
sezaryenden sonra da kötürüm gibi yürüyemiyorsun. Gerçekten fotoğraf çekimi yaptıranlara helal olsun benim tipim kaymıştı ikisinden sonra da
Bunu bana söyleyeceğinizi biliyodumOoo kimleri görüyorum. Kız sen değilmiydin mart anneleri artık girmiyor biz birbirimizi bırakmayalım diyen. Yoksun alemdürüst yazını gören cennetlik![]()
Panik yapmadım aslında normal istiyorum diye bekletti bir hafta ama onun da inancı olmadığını anladım doktor aslında ablamın 3 doğumunu da yaptırdı yeğenimin de biri geç oldu ama ona suniyle yaparsın dedi durduk yere sezaryen ol diyen bir doktor değil doktoru biliyorum 3 kez muayene oldum sadece de o konuda doktora güveniyorum ondan biraz muallakta kaldımNiye öyle düşündün canım olumsuz mu konuştu ? Ya da senin panik olduğunu mu düşündü ondan mı sana öyle geldi ? Bence biraz akışına bırak antalyadaki doktoruna kaç kere muayene oldun belki seni çok tanımadığı için mi çekinceli duruyor?
Benimki tamamen psikolojik hava aydınlanmaya başlayınca adamın uyuyo oluşu batıyor bana illa rahatsız etcem yek başına mı yaptım bu çocuğu ben moduna giriyorum ama gece yani hava karanlıkken kendim baş ediyorumHahaha çıkmaza girdiğimde benim de öyle oluyor işe gitmeden hemen ona devredip uyuyorum uyumazsam bayılacak gibi oluyorum![]()
Ben iki çocukla buralardayım halaBunu bana söyleyeceğinizi biliyodumsiz telefonu nasıl elinize alıyonuz kız bravo size
![]()
Evet canım sigortalı çalışanım.Bir yerde sigortalı çalışan mısın canım? Ben çalışmıyorum bana yatacak mı? Bugün eşim sormuş 300 tl yatar 25 haziranda demişler
Anladım en hayırlısı ve sağlıklısı olsun inşallah doktora güven önemli biz her şeyi bilemiyoruz ve onlara güvenip işi bilene bırakmak zorundayız inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüzPanik yapmadım aslında normal istiyorum diye bekletti bir hafta ama onun da inancı olmadığını anladım doktor aslında ablamın 3 doğumunu da yaptırdı yeğenimin de biri geç oldu ama ona suniyle yaparsın dedi durduk yere sezaryen ol diyen bir doktor değil doktoru biliyorum 3 kez muayene oldum sadece de o konuda doktora güveniyorum ondan biraz muallakta kaldım
Yaaa bugün anneme kardeşime eşime kızdım bende o kadar lohusa takımı aldım dantelli mantelli o kadar makyaj malzemesi aldım eşime gömlek ütüledim koydum çantamaBen yaptırdım fotoğraf çekimi ama benimki ertesi günü olacaktı taburcu olmadan hemen önce, ona ayrı süslendim makyaj yaptım odadaama doğuma giderken föne gerek yokmuş bir girişim vardı bir de çıkışım
![]()
Bugün ben de ebeyle konuştum ilk doğum olduğu için yavaş gelişebilir dedi.Normal bir durum dediğiniz gibi inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.Son zamanlarda heyecan sabırsızlık birbirine karışıyor aslında tadını çıkartıp sabırla beklemek gerekiyorEvet evet miadımı aştığımdan bugün, artık sürekli gözetimde tutacaklar ve yasal olarak bu mecburi. Burada gebelik takibini muayenehanede gerçekleştiriyorlar, doğum ise hastanede. Benim kendi jinekologum da talih işte ekibiyle birlikte bu hafta tatile çıktığından ona vekalet eden başka doktora gideceğim ve miadını aşan gebe olduğumdan öncelikli hastayım. Takibe mecburlar. Bence bu miadını aştığında ne kadar bekletildiği gebenin, bebeğin iyilik ve gelişim haliyle de alakalı doktorun risk olarak neyi gördüğüyle de ve hatta kültürel de bir mesele. Doğuma hazırlık kursunda ebe bana +10 gün ekle ilk doğum hemen olmayabilir demişti, kendi ebem de çok normal ve hemen gelmeyebilir dedi. Yani aslında belki de kaygılanacak bir şey yok ve her şey çok olağan en azından Alman kültüründe bebekler illa da 9ay10 gün de doğmayabilirler.
Evet kuzum buna şükür gerçektenYine uzun sürmemiş çok şükür canım
Ay bizimde sarılık riski kalksaydı uyusun istediği kadar![]()