• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Doktor içini temizledi canım bizim sen de bi göster bence

60-90 gayet iyi bence canım. Ben kalkan kullanıyorum normal zamanda da gümüş kapak takıyorum ped değerse yaralarım acıyor hala yarık içleri 🥲 Kalkan doldukça boşaltırsan dökülmez hem de sütün ziyan olmaz

Benim de ilk doğumum suni sancı ile oldu merak ettiğin varsa sorabilirsin

Probiyotik gaz damlasına başlatır bence canım doktor biz de dün aldık biogaia ama daha vermedim bir hafta daha bekleyelim dedim
Aynen canım onu verdi aldık baslıycam cunku 7 gunde etkısını gosterırmıs

Bu fark 10 gün olunca aynı doktor ve aynı cihazda 6 gün fark çıkınça gelişim geriliği gözlenebilir dedi🥲
Canım benim dr'um da geri ölçmüştü bir ara. Ben akşamına başka dr'a gittim her şey normaldi. Doktorunun yoğun bir zamanına gelmiş olmalı dedi o doktor da. Yine de kendi dr'uma yazdım önceki haftalar böyle bir şey yoktu şimdi neden geri diye 3 haftalık gerilik olursa sıkıntı böyle farkliliklar çıkabilir demişti. Sonraki randevularda da öyle gerilik falan çıkmadı. Sen başka bir dr'a daha gozuk istersen

Valla canım benimki dün doymuyomuş onu anladım bugün mama vermedim ama dün verince ciddi uyudu kaldı çocuk yani. Ondan önce ne alemdürüst uyudu ne durdu. Kucakta iyi onda da habire aranıyor yatırınca uyanıyor sürekli bi ağlama arada çığlık atma filan. Benimkide ağzını kapatıyordu anlık dalıyordu galiba. Üstelik luk luk yutkunma sesini duyuyodum ama yetmiyormuş. Bugün nasıl yetiyoda uyuyor orası da tartışılır ayrı bi konu 😏 bu arada bi kaç zamandır o kompostoyu içmiyorum kaka cıvıklaştı iki üç gündür. Komposto sütü koyulaştırıyor. Birazdan bidaha hazırlıcam
Yaa ben de lohusa şerbeti var diye icmiyordum içeyim bari bugün çıkarttım ama içmeye vaktim olmadı sayesinde. Ya ben dün gece 11de emzirdim 11 buçukta uyudu 4te ben ses yaptım da kalktı bıraksam uyuyacak doymasa uyurmuydu ki diyorum. Çocuğun derdini bir türlü anlayamadim🥺

Canım benim dr'um da geri ölçmüştü bir ara. Ben akşamına başka dr'a gittim her şey normaldi. Doktorunun yoğun bir zamanına gelmiş olmalı dedi o doktor da. Yine de kendi dr'uma yazdım önceki haftalar böyle bir şey yoktu şimdi neden geri diye 3 haftalık gerilik olursa sıkıntı böyle farkliliklar çıkabilir demişti. Sonraki randevularda da öyle gerilik falan çıkmadı. Sen başka bir dr'a daha gozuk istersen
Teşekkür ederim ne kadar geri ölçmüştü.Pazartesi bir daha çağırdı gene geri ölçerse başka doktora gideceğim 🥲

Bilmiyorum ki canım ya benimki hep öyle işte 10 dk aktif emiyor gerisinde memede uyuyor çekip yatırınca da uyanıyor ben de çözemedim. Gerçi seninki yarım saat uyuyormuş. Belki az emdiği için acıkıp uyanıyordur. Uykusu olduğu için de göğsünde az emiyordur
Döngüye girdik resmen ya uyandırmaya çalışıyorum ağzını kapatıyor. Doyduğunda yapardı ağzını kapatmayı. Böyle kısa aralıklarla uyuduğu için uykusunu aldı mı anlamıyorum da

Tipatip aynilari bizde de var birkac gun once gunduzleri iyiydi ama artik geceli gunduzlu kotu. Bizimki de suan damlalarin etkisiyle heralde kendisi çıkarıyor gazini ama ona ragmen surekli ıkınip duruyor bence bitmiyor gazi ne kadar cikarsa da gaz sancisi cekiyor
Canım agız gazını yanşıs cıkarıyormusum ben normalde cıkarınca bırakıyordum doktor bırakma 10 dakıka devam et dedi bakalım ınsallah işe yarar damla falan da yenı başlıycam

Kizlar aventin yenidoğan icin olan plastik biberonunu aldim bazen sutumu sagip veririm diye ama kac seferdir veriyorum bebegim cekemiyor baya da ugrastim cekemedi. Sizinkiler nasil cekebiliyor ben kendi agzimla denedim zor geliyor sonucta anne memesine yakin ama bebegimin de artik cenesi guclenmistir neden cekemiyor olabilirki?
Deliğini bi tık büyütüver canım bendeki cam bende öyle yaptım kürdan falan bişeyle azıcık genişlet bişey olmaz

Canim inan durum birebir ayni bende de.cok uyaran var cabuk yoruluyor sanirim.ben mecbur sagip ardindan sagdigimi veriyorum.meme cekmezse.ki iciyor uzerine bi 60 lik emdikten sonra.uyandirmayi dene yada uzerine takviye ver canim.muhtemelen doymadi.
Sagdigimi vereyim ben de artık ya bakalım içecek mi
Öğlen siringayla vereyim dedim 10cc içti sadece sonra emdi uyudu. Sonrasında oda ısısında süt verdim (biraz soğuk muydu anlamadım) 20 CC falan vardır. İçti o bitince emdi sonra memeyi bırakınca merak ettim son bir kaşık kalmıştı içecek mi doydu mu diye verdim ogurmeye başladı. Anlamıyorum derdi ne 🥺

Ya kızlar benim bebiş 5-10dk emiyor sonra emmek istemiyor yarım saat uyuyor sadece. Odaya geldik burada öğle uykusuna yatınca 2-3 saat uyurduk. Yine sadece yarım saat uyudu. Uyanınca ağladı çok açıktı diye düşündüm 10dk sürmedi bile emmesi sonra uyuyakaldı. Ağzını da asla açmadı. Şimdi göğsümde mışıl mışıl uyuyor bıraksam uyanacak. Doymama gibi bir durum olabilir mi? Doymuyorsa neden memeyi vermek istediğimde agzi sımsıkı kapalı bu çocuk ne istiyor anlamadım ya 🥺 I ImaginaryLife medusaa medusaa gulumsebebek gulumsebebek cesursavasci cesursavasci ve fikri olabilecek diğer anneler 🌸
Ben şu bebeğin bırakınca uyanma sorununu çözdüm.. gazını çıkarırken üstüne muslin bez ortuyorum öyle gazını alıyorum ondan sonra uyuyakalıyor ya derin uykusunu bekliyorum yatağa yatiriyorum uyanmıyor.. cocuk sıcaklık değişiminden uyaniyormus bir anda yatak soğuk geliyor ya onu deneye yanılan çözdüm sende böyle yapabilirsin .. onun dışındakiler malesef atak haftası mahvolcaz yapacak bir şey yok bugün toplam sabah 3ten beri 2 saat uyudu çocuk ağlayıp durdu kucağı bile istemiyordu sabrediyorum bu süreç gelip geçici diye 😔

Canım senin göğüs ucu yaran geçti mi? Benim hala ortasında bir yarık var emzirdikçe etimden et kopuyor sanki, sol göğsümde. Sağdaki baya azaldı şükür ama soldaki derin 🥲
Canim gecmek uzere.ben silikon gogus ucu aldim.onla besliyorum.onun ok haricinde gumus kapak takiyorum.hizla iyilesiyor.aci kalmadi nerdeyse yariklar iyilestikce sut cikisi olan delikler artti.sutumu daha hizli sagabiliyorum.sutumde artti.mutlaka manuel elle sagim yap.ihmal etme.zaten manuel sagimda meme ucu hic acimiyor.ama silikon baslikla beslemek risk. alisma olasiligi var tabi.arada kendi mememi veriyorum başliksiz, bazen taniyamiyor arada kendi sasiriyor agliyor, bikac deneme sonrasi aliyor.ama gerekirse surekli baslikla emzirecgim.goze aldim.yeterki içsin:)tum sorunlar cozulunce onu aşmayi denerim. golden-snitch golden-snitch bu konuyu halletti sanirim.dimi?

Teşekkür ederim ne kadar geri ölçmüştü.Pazartesi bir daha çağırdı gene geri ölçerse başka doktora gideceğim 🥲
Sanıyorum 1 hafta 10 günlük bir gerilikti. Makineler insan yapımı sonuçta, dr'un da yoğun olabilir. Bizim bir de burun kemiğimiz kısaydı tam onun üzerine tüm değerleri geriden gelmeye başlamış. Sonraki randevularda geri falan değildi. Sağlıkla kucağıma aldım, sıkma canını farklı bir uzman görüşü de al derim

Bilmiyorum ki canım ya benimki hep öyle işte 10 dk aktif emiyor gerisinde memede uyuyor çekip yatırınca da uyanıyor ben de çözemedim. Gerçi seninki yarım saat uyuyormuş. Belki az emdiği için acıkıp uyanıyordur. Uykusu olduğu için de göğsünde az emiyordur
Benim bebeğim de doğduğundan beri bu şekilde golden-snitch golden-snitch 5-10 dakika emiyor ve az uyuyor cabuk uyanıyor hatta bugün hiç uyumuyor💆‍♀️ ben de doymuyor mu diye düşündüm ama kilo alımı güzelmiş doktor bi problem olmadığını söyledi eğer kilo alımında problem yoksa doymadığı düşüncesini ele canım

Ben şu bebeğin bırakınca uyanma sorununu çözdüm.. gazını çıkarırken üstüne muslin bez ortuyorum öyle gazını alıyorum ondan sonra uyuyakalıyor ya derin uykusunu bekliyorum yatağa yatiriyorum uyanmıyor.. cocuk sıcaklık değişiminden uyaniyormus bir anda yatak soğuk geliyor ya onu deneye yanılan çözdüm sende böyle yapabilirsin .. onun dışındakiler malesef atak haftası mahvolcaz yapacak bir şey yok bugün toplam sabah 3ten beri 2 saat uyudu çocuk ağlayıp durdu kucağı bile istemiyordu sabrediyorum bu süreç gelip geçici diye 😔
Onu da yaptimm, üşür diye üstünü örttüm örtüyle koydum sonra yine uyandı. Şimdi kucağımda uyuyunca koydum henüz uyanmadı bakalım ne kadar sürecek. Bırakıp bir yere gidemiyorum ya çünkü uyanır gibi olunca sallıyorum uyuyor

Canim inan durum birebir ayni bende de.cok uyaran var cabuk yoruluyor sanirim.ben mecbur sagip ardindan sagdigimi veriyorum.meme cekmezse.ki iciyor uzerine bi 60 lik emdikten sonra.uyandirmayi dene yada uzerine takviye ver canim.muhtemelen doymadi.
Ben doktora bu emme süresinden ve durumundan bahsedince kilo alımı güzel dedi demek ki emdiği ona yetiyor dedi zorlama dedi🙄🙄

Kizlar aventin yenidoğan icin olan plastik biberonunu aldim bazen sutumu sagip veririm diye ama kac seferdir veriyorum bebegim cekemiyor baya da ugrastim cekemedi. Sizinkiler nasil cekebiliyor ben kendi agzimla denedim zor geliyor sonucta anne memesine yakin ama bebegimin de artik cenesi guclenmistir neden cekemiyor olabilirki?
Sanirim normal olani o. Bende dr brown aldim. 60 lik mamayi icmesi 20 30 dk suruyor. Baska vardi onun akisi hizli idi zorlaniyordu bogulur gibi oksuruyordu.

Ben doktora bu emme süresinden ve durumundan bahsedince kilo alımı güzel dedi demek ki emdiği ona yetiyor dedi zorlama dedi🙄🙄
Canim oyle ise zaten gerek yok.anne sutu en guzeli.benim bebegimin maalesef kilo alimi idi ilk ay.aç kalmiş.😔 takviyeye mecbur kaldik...bi suredir takviye yapip bir yandan sutumu artrtirmaya calisiyorum.

Canim gecmek uzere.ben silikon gogus ucu aldim.onla besliyorum.onun ok haricinde gumus kapak takiyorum.hizla iyilesiyor.aci kalmadi nerdeyse yariklar iyilestikce sut cikisi olan delikler artti.sutumu daha hizli sagabiliyorum.sutumde artti.mutlaka manuel elle sagim yap.ihmal etme.zaten manuel sagimda meme ucu hic acimiyor.ama silikon baslikla beslemek risk. alisma olasiligi var tabi.arada kendi mememi veriyorum başliksiz, bazen taniyamiyor arada kendi sasiriyor agliyor, bikac deneme sonrasi aliyor.ama gerekirse surekli baslikla emzirecgim.goze aldim.yeterki içsin:)tum sorunlar cozulunce onu aşmayi denerim. golden-snitch golden-snitch bu konuyu halletti sanirim.dimi?
Evet evet çok şükür silikonu bıraktık. Bende de göğüs ucu yarası oldu. Kremle ve kendi sütümü sürerek çözdüm gibi hala yara sol gogsum ama ilerlemedi sanki. İlk emzirirken çok zor geliyor 1 dk falan. Etini kopartiyor elektrikler çarpıyor gibi sonra süt inince ucuna acı kalmıyor

Onu da yaptimm, üşür diye üstünü örttüm örtüyle koydum sonra yine uyandı. Şimdi kucağımda uyuyunca koydum henüz uyanmadı bakalım ne kadar sürecek. Bırakıp bir yere gidemiyorum ya çünkü uyanır gibi olunca sallıyorum uyuyor
Dertleri ne dimi😔 ne güzel uyu işte niye en ufak şeyde uyanıyorsun.. Bende yemek yapamıyorum mutfsktaki en ufak sese uyanıyor ya

Back
X