• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Yani buradayken genelde çocukların biri onda biri bende oluyor ilgilenme konusunda. Ama bunun sürekliliği yokki evde yine iki çocukla ben kalıyorum o onu anlamıyor. Teşekkür ederim canım 💕

Aynen canım bide benim ona anlatıp dertleştiğim şeyleri bana söylüyor iyide ben bunların bilincindeyim zaten sana ben anlattım niye dönüp bana çarpıtıyosun hala 🤦🏻‍♀️

Çok zor şu süreç gerçekten. Kızım bi yandan oğlan bi yandan. Oğlanla da ilgilenmek zorundayım gerçekten kimse ilgilenmiyor onunla. Yani kucaklarına alıyorlar maksimum 2 dk sonra sen daha bişeyden anlamıyorsun çok küçüksün diyip bırakıyorlar kızıma dönüyorlar. Böyle böyle otizm içe kapanma dahil pek çok durumla karşı karşıya kalabilir. Bunu kimseye anlatamıyorum.

Geçen onu da yaptı doymuyor sütün yetmiyor diye diye bilinç altıma yerleştirdi süt gerçekten çekilmeye başladı. Kv desen sütün mü yaramıyor muhabbeti yaptı. 1 ay kontrolünde 1bucuk kilo aldığını duyunca başka konuşmaya başladılar cidden insanın dengesiyle oynuyolar
Ya olur mu sen daha bebeksin anlamazsın asla olmaz. Bilinçaltımızda doğduğumuzda andan itibaren kayıtlar var. Bir tane psikolog vardı hastası çok güzel bir kadınmış ama kendini beğenmiyormuş. Bilinçaltına inmişler meğerse kadın doğum anında bir hemşire kadın bebekken doğarken demiş ki ay ne çirkin bir bebek. Kadının bilinçaltında kalmış yeni doğmuş olmasına rağmen ve o kadına işlemiş ve kendini beğenmeyen çirkin hisseden biri olmuş. Yani sakın sakın demeyin bu bebektir anlamaz. Öyle bir anlıyorlar ki

Canım kızının telefona bakması senin ilgisizliğini göstermez be kadar engellemeye çalışsakta biryere kadar oluyor hiç bişey olmaz abımle ben gıbı cocukların ılerde hıc bı sorun yasamadık bu konu hakkında daha annemin hayvanlarıda varmış biz bazı şeyleri çok ince düşünüyoruz annene gelıncede o yaş grubu biraz kırıcı oluyor geçen bi söz okudum çok doğru buldum anne babalığın baskın olduğu dönemde çocuk çocukların baskın olduğu dönemde anne baba olduk diye ne kadar doğru anne babalarımız hep bu tarz eleştiriler beklentiler içinde çocuklarımız da bizi yönetiyor arada sıkıştık yani
Cidden öyle ya arada sıkıştık bildiğin çocuklar bizi yönetiyor. Telefonda ne bileyim daha çok erken geliyor bana kızıp elinden alınca ağlıyor. Aslında yoktu hiç böyle huyları. Oğluma piş piş süpürge sesi açmak için filan eski telefonu çıkardım onu kullanıyorum Wi-Fi ye bağlayıp. Ozamandan beri telefonu nerde eline geçirirse hemen alıyor hatta arıyor sağda solda 🤦🏻‍♀️ dediğin gibi bizde abimle aynı yaş aralığında büyümüşüz bizde de sıkıntı yok şükür ama şimdiki nesil bi değişik. Ben akşama kadar çizgi film izlediğimizi hatırlıyorum az çok. Şimdi akşama kadar ekrana maruz bıraksan iki gün sonra şak diye otizmi yapıştırıyorlar çocuğa. Napacağımızı şaşırdık şu dönemde çocuk büyütmek daha zor galiba ya 🤦🏻‍♀️

Ya olur mu sen daha bebeksin anlamazsın asla olmaz. Bilinçaltımızda doğduğumuzda andan itibaren kayıtlar var. Bir tane psikolog vardı hastası çok güzel bir kadınmış ama kendini beğenmiyormuş. Bilinçaltına inmişler meğerse kadın doğum anında bir hemşire kadın bebekken doğarken demiş ki ay ne çirkin bir bebek. Kadının bilinçaltında kalmış yeni doğmuş olmasına rağmen ve o kadına işlemiş ve kendini beğenmeyen çirkin hisseden biri olmuş. Yani sakın sakın demeyin bu bebektir anlamaz. Öyle bir anlıyorlar ki
Aynen işte söylüyorum hissediyor diye anlamıyorlar. Seni de seviyoruz ama ablanı daha çok diyolar. Ya niye ayırıyosunuz bunu el kadar bebeğe söyleyince ne geçiyor elinize yada kızıma bunu duyurunca sizi daha mı çok sevecek. Eşimin ailesi yapıyor daha çok bunu. Zaten alemdürüst gördükleri yok görünce de böyle saçma sapan şeyler. Sabah kalktım ağlamaktan göz kapaklarım davul gibi şişmiş hala kendimi çok kötü hissediyorum 🤦🏻‍♀️

Yaa ama çok küçük değiller mi kilo kaybı olacak diye korkuyorum😂
aksine gece loş ortam yeterli oda ısısı(çok sıcak olmucak) ve açlık bebeklerde büyüme hormonunu devreye sokuyor. Tabiki ilk dönem için bu geçerli değil ozaman sürekli beslensin derdindeyiz. Ama yavaş yavaş artık özellikle geceleri bırak kendi uyansın acıkınca zaten uyanacak. Biraz büyüme hormonu çalışsın ve geceyi gündüzü iyice kavramaya başlasın.

Gögüsü tamamen boşaltmak süt üretimini arttırıyormuş sütümün azaldığını fark ediyorum bu günlerde

Hmm bunu bilmiyordum tamamen boşaltılmasi gerektigini
Bende yeni öğrendim canım doktorumla konuşurken söyledi süt kanalları boşalmadıkça tamamen süt üretimi az oluyormuş tamamen boşaldıkça yeniden doluyormuş benim kızım memede çok fazla kalıyor ve bir süre sonra süt gelmediğini fark ettim gece çok ağladı emerken sinirlendi sağdım sabah yine emdi gene sağdım gece iki memeden 30 cc anca geldi şimdi sağdım doydu uyudu iki memeden toplam 15 dk da 90cc geldi

kizlar süt artirma eğitimine katildim . Emzirdikten sonra sağim yapin hiç yapamiyorsaniz bile sabah öğle akşam emzirdikten sonra sağim yapin dedi . Protein ağirlikli beslenin . İncir üzüm dere otu maden suyu bulgur anne cayi tahin pekmez tahin helvasi işe çok yarar dedi . Bol su be kuruyemiş tüketin
Kuru dut kürü tarifi

1-1,5 su bardağı kuru dut
8-10 incir
8-10 hurma
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Malzemenin yoğunluğuna göre 2-3 litre su ekliyoruz . 30-45 dakika kaynatıyoruz.
İster taneli ister tanesiz
🌸Kahvaltıdan 1-2 saat sonra
🌸Öğleden sonra
🌸Gece uyumadan 10-11 gibi
taneli tercih edersek bir kase suyunu tercih edersek 1 su bardağı içine bir kaşık pekmez ve yanında bir miktar tahin helvası ile tüketelim.

(Taneleri suyu ile blenderdan geçirerek tüketebiliriz. )
Poverpump yöntemiyle süt artirma
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen

Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ptes/perşembe/pazar gibi günde 1 kere / gece uyumadan hemen önce
Dünden beri yapiyorum sütüm artmaya başladi

kizlar süt artirma eğitimine katildim . Emzirdikten sonra sağim yapin hiç yapamiyorsaniz bile sabah öğle akşam emzirdikten sonra sağim yapin dedi . Protein ağirlikli beslenin . İncir üzüm dere otu maden suyu bulgur anne cayi tahin pekmez tahin helvasi işe çok yarar dedi . Bol su be kuruyemiş tüketin
Kuru dut kürü tarifi

1-1,5 su bardağı kuru dut
8-10 incir
8-10 hurma
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Malzemenin yoğunluğuna göre 2-3 litre su ekliyoruz . 30-45 dakika kaynatıyoruz.
İster taneli ister tanesiz
🌸Kahvaltıdan 1-2 saat sonra
🌸Öğleden sonra
🌸Gece uyumadan 10-11 gibi
taneli tercih edersek bir kase suyunu tercih edersek 1 su bardağı içine bir kaşık pekmez ve yanında bir miktar tahin helvası ile tüketelim.

(Taneleri suyu ile blenderdan geçirerek tüketebiliriz. )
Poverpump yöntemiyle süt artirma
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen

Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ptes/perşembe/pazar gibi günde 1 kere / gece uyumadan hemen önce
Dünden beri yapiyorum sütüm artmaya başladi
Benim doktorumda demişti aynen ama bu yönetmi bilmiyordum ekran alayım 🙏teşekkürler 🌸

Hastahanede yogun bakimda yatarken gobek bagi varken yikamislar bebeğimi.Teslim ederken bize yilayabilirsiniz ama göbek kismini iyi kurulayin dediler.Sağlik ocağindaki hemşire bana göbek bağı düştükten 2 gün sonra banyo yaptırabilirsiniz dedi.Göbek bağı düşünce banyoyu 3.gün yaptırdık biz 2.gün hava soğuk diye bir gün daha bekledik.
Teşekkür ederim kuzum

Kızlar bayramlık ne aldınız bebişlere? Yada aldınız mı? Link filan varmı

aksine gece loş ortam yeterli oda ısısı(çok sıcak olmucak) ve açlık bebeklerde büyüme hormonunu devreye sokuyor. Tabiki ilk dönem için bu geçerli değil ozaman sürekli beslensin derdindeyiz. Ama yavaş yavaş artık özellikle geceleri bırak kendi uyansın acıkınca zaten uyanacak. Biraz büyüme hormonu çalışsın ve geceyi gündüzü iyice kavramaya başlasın.
Ben de öyle dinlemiştim geçen ama ilk 3 ay için geçerli değil diyordu o yüzden endiselenip uyandirdim. O zaman uyandırmıyorum bundan sonra tamamdır :)

Annemdeyim. Kızım telefona taktı son bi kaç gündür. Hiç sevmediğim şeyler telefon tv filan çocukta. Sinirlendim kızdım baktım bi saat sonra aynı bağırdım en sonunda. Neden bağırıyomuşum annemde üstüme geldi tartıştık. Neyse şimdi bana diyor ben kızımı ihmal ediyormuşum oğlanı emzirmişim gazını çıkarmışım bırakıp kızımla ilgilenmemişim dengeyi kurmam lazımmış. Ben sanki bunların farkında değilim ama gel bak bakalım ben daha kendi dengemi kurabilmişmiyim? Oğlanı emzirip gazını alıp yatırmaktan başka yapabildiğim de bişey yok bakın gerçekten yetişemiyorum yetemiyorum hepsinin bilincindeyim. Oğlan laf istiyor konuşulmasını istiyor öylece yüzüme bakıyor. Kızım oyun istiyor ilgi istiyor öylece bekliyor. Ben hiç biyere yetişemiyorum zaten bu sebepten tuttum bakıcıyı. Bunuda biliyor herşeyin farkındayım zaten ben söylüyorum bunları anneme ben anlatıyorum sebeplerimi. Benim dediklerimi bana söylüyor. En son kızım bunalıma girmiş onu söyledi daha neler neler. Çok zoruma gitti hüngür hüngür oturdum ağladım bir saat boyunca. Yetersizliğimi yüzüme çarptığın için teşekkür ederim anne🙏
Hayır ya hiçte yetersiz değilsin. Benim de 2.5 yasında oplum var bşrde yeni bebek geldi. Herseye yetişmek cok zor. İkisine de aynı ilgiyi göstermek falan. Ama zamanla hersey rayına oturacak henüz daha cok yeniyizz

Kızlar bende deneyimimi paylaşıyorum.. :anne:tavuk yediğim günler sütümün güzel olduğunu deneyerek tescilledim. Mesela öğle yemeğinde tavuk yiyorum ardına göğüslerimde hemen bi fark oluyor. Akşam yiyorum gece sütüm daha fazla oluyor. Tabi hergün yiyemiyorum o yüzden ısırgan otu ve şerbeti deniycem arada.
Ayrıca kimyon+rezene+anason tohumlarında çay demliyorum o da bi tık iyi geliyo. Abartı olmasa da süt te iyi geliyo sanki .
Ve takviyelerden solgar brewers yeast öneririrm iyi geliyor. Bunca şeye rağmen taş gibi olamayan memelerim utanır mı bilmem ama evet elimden geleni yapıyorum 😅 not: imzamda 11 gün yazıyor ama 37 gün oldu doğum yapalı nasıl düzeltirim bilmiyorum
Profilne tıkla hesap detaylarına gir orda bebegin doğum tarihi var orayı güncelle

Back
X