• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kız bebis anaları size bayramlık atiyim 🤣🤣

Erkek bebis için bayramlık önerisi alirim🤣🤣
Ben benim bebeye bundan almıştımda kalıbı büyükmüş muhtemelen büyük olacak giydiremicem 😅

Eklentiler

• IMG_5487.webp
    IMG_5487.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_5488.webp
    IMG_5488.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 71
Aynen eskiden yedir içir sal sokağa oynasınlar. Sonrada eskiler nasıl bisürü çocuk büyüttü. Şimdide büyütürsün yap arka arkaya 3-5 tane. Ver ellerine telefon tablet mis gibi büyütürsün ama olay o değil işte anlayana
Benimkide dün diyo siz doktorları çok dinliyosunuz 2 saatte bir çocuk mu uyandırılır o acıkınca uyanır zaten uyandırmasam sabahta uyumadıysa asla uyanmıyo gece bazen 3 saati geçiyo ellemesem 4 saati de geçer kesin şekeri düşüyomuş sık sık beslenmesi gerek diyorum bizimkilerin hiç düşmedi bak iyiler diyo iyi bida yaparsan çocuk siz uyandırmazsınız ben uyandırcam aç uyumasın çocuk dedim bozuluyo sonra bu ml le süt vermeyide sizde gördüm biz emzirir yatırırdık ne ml bilirdik ne pompa diyo büyüklere dert anlatmak cidden zor bilmiyosun yorum yapma bari değişmiş her şey de geç karışma

Kaşar peynir, muz, kuruyemiş, nesguik aklıma gelen bunlar canım. Yiyenler faydasını görmüştü diye hatırlıyorum özellikle nesguik
Ben de burada duymuştum nesquikli süt içtim bir haftada 350 gr almıştı bebek, günde 2 bardak içebilirsin. Onun dışında kaşar muz kabak çekirdeği somon balığı
Kızlar çok sağolun nesquik içerim inşallah bizim hanımefendiye de güzel etki eder 🌸

Zeytinyağlı kulak çubuğunu biz de denedik işe yaramadı en son lavman işe yaramıştı onun da etkisi o günlük oldu sadece.. çocuk katıla katıla ağlıyo sebebini kakaya bağlıyorum ben de ister istemez üzülüyorum ya belki de kakadan dolayı ağlamıyo
Canım mama veriyorsan içine zeytinyagı damlat bir iki damla her mama verişinde benmkide olmuştu zehrinyagı damlat dedi doktor düzeldi

Kızlar
Ya kizlar sizin de kayinvalidelerinizde bebegin pipisini gorme meraki var mi yoksa benimki mi sorunlu? Elinde dunyanin isi de olsa benim alt acacagimi bildigi an geliyor. Dun yemek yapiyordu resmen birakip geldi altina bakayim da oyle gidip yemege devam edeyim dedi şok oldum. Az once bebegim gunler sonra kaka yaptigi icin soyledim kakasini yapmisti dedim o sira da disari cikacakti tam e hadi ac da altini goreyim oyle gideyim dedi actim zaten dedim cok uzuldu. Bu durum normal olamaz dimi?
Canım benimkini pipi kesmiyor benimki bide benim mememin meraklısı😂
Ne zaman emzirmeye geçsem koltukta bana doğru dönüp oturuyor bazende tepeme gelip bakıyor falan😂
Pipi mevzusu da aynı seninki gibi heyecanla bekliyor bebenin altını açamda görem diye😂😂

Ay evet bana da dün diyor elde bez yıkıyodum yardımcım da yoktu filan diye e sen sonunda sinir hastası oldun bende mi öyle olayım dedim (biz küçükken annem sinir hastasıydı) yani sonuçta herkes kendi yaşadığı zorluğu biliyor Buda benim zorluğum. Geçen kp de söylüyor benim annem 4 çocuğu arka arkaya büyütmüş aramızda 1bucuk 2 yaş var hep eskiler nasıl yapıyormuş diye. Tam olarak senin dediklerini söyledim eskiden bi avluda elti görümce kaynana bir otururmuş hepsinin çocukları aynı bahçede oynarmış şimdi bahçeyi nerden bulalım bulduk diyelim oynucak çocuğu nerden bulalım yaz geldi parklar bile boş. Eskiden köy yerinde herkes birbirini tanıyor çocuk alıp başını gitse biri getirir senin çocuğun olduğunu bilir burda sal bakalım sokağa daha alıp götürürler çocuğu bırak getirmeyi.
Aynen öyle herkes kendi yaşadığını biliyor da empati de yok

golden-snitch golden-snitch canım bugün 28 derece oldu ev çocuk uyumadı bile en sonunda klima açtık 26da ama böyle kafasına dokundum benimki saçlı bir bebek ama seyrek saçı var neyse kafası soğumuş geldi ince bere taktım üstünde muslin incecik bir örtü var ya hasta olmaması için başka yapmam gereken bir şey var mı? Bere abartı mi dicem bebek kafasından soğuyup hasta olmasın diye yaptım.. ayağında çorap var üstünde de kısa kollu zibin var sence iyi mi ya bu gece gözüme uyku girmeyecek yoksa inşallah görürsün veya diğer anneler yardımcı olabilir

golden-snitch golden-snitch canım bugün 28 derece oldu ev çocuk uyumadı bile en sonunda klima açtık 26da ama böyle kafasına dokundum benimki saçlı bir bebek ama seyrek saçı var neyse kafası soğumuş geldi ince bere taktım üstünde muslin incecik bir örtü var ya hasta olmaması için başka yapmam gereken bir şey var mı? Bere abartı mi dicem bebek kafasından soğuyup hasta olmasın diye yaptım.. ayağında çorap var üstünde de kısa kollu zibin var sence iyi mi ya bu gece gözüme uyku girmeyecek yoksa inşallah görürsün veya diğer anneler yardımcı olabilir
Canim biz açıyoruz klimayi. Bebeğe direkt gelmemesine dikkat et sadece. Ben kısa kollu zıbın giydiriyorum, üzerine muslin örtüyorum ayağında da çorap oluyor. Uyuyacağı zaman klimayı kapatıyoruz kapı pencere açıyoruz. Geçen üstünü de açmış sabah bı uyandım sadece zibinla ben de çok üzüldüm çünkü biz pike örtüyoruz üzerimize. Çok şükür bir sey olmadı 🙏🏻 ben usuyup usumedigini göğsüne ve sirtina değerek anlıyorum canim. Bizim bebişin kafası çok terliyor emerken falan damla damla su oluyor. Klima ona gelmeyince ben kafasını kontrol etmedim hiç, sırt ve göğüsten ilerliyorum

Kızlar elektrikli anakucaginda belli bir zaman var mı bebekler şu kadar saatten fazla üzerinde olmamalı falan gibi?

Canim biz açıyoruz klimayi. Bebeğe direkt gelmemesine dikkat et sadece. Ben kısa kollu zıbın giydiriyorum, üzerine muslin örtüyorum ayağında da çorap oluyor. Uyuyacağı zaman klimayı kapatıyoruz kapı pencere açıyoruz. Geçen üstünü de açmış sabah bı uyandım sadece zibinla ben de çok üzüldüm çünkü biz pike örtüyoruz üzerimize. Çok şükür bir sey olmadı 🙏🏻 ben usuyup usumedigini göğsüne ve sirtina değerek anlıyorum canim. Bizim bebişin kafası çok terliyor emerken falan damla damla su oluyor. Klima ona gelmeyince ben kafasını kontrol etmedim hiç, sırt ve göğüsten ilerliyorum
Klima bizimkinede gelmiyo ama hava sirkülasyonundan ötürü sanki geliyo gibi hissediyorum.. Bende öyle pike örtünce çocuğa incecik bez içim bi buruk şuan 🥲🙈kafa terlemesi de sıkıntı ya şimdi klimalı evde biximkide alnından terliyo saçlı tarafa dogru🥲 kaçta açıyorsun klimayı birde şimdi şeyde sıkıntı 26 olsun istiyorum 26 olması için klima artık 23 mu ne üflüyor bilmiyorum sen yinede kafasına bak ben baktım soğumuş hemen ince bi bere taktım.. vallahi şu sicakla baş etmek çok zor 🥲🤣muslinide 2 kat yaptım şu sekiliz şuan

Eklentiler

• 1000040257.webp
    1000040257.webp
    72,4 KB · Görüntüleme: 60
Klima bizimkinede gelmiyo ama hava sirkülasyonundan ötürü sanki geliyo gibi hissediyorum.. Bende öyle pike örtünce çocuğa incecik bez içim bi buruk şuan 🥲🙈kafa terlemesi de sıkıntı ya şimdi klimalı evde biximkide alnından terliyo saçlı tarafa dogru🥲 kaçta açıyorsun klimayı birde şimdi şeyde sıkıntı 26 olsun istiyorum 26 olması için klima artık 23 mu ne üflüyor bilmiyorum sen yinede kafasına bak ben baktım soğumuş hemen ince bi bere taktım.. vallahi şu sicakla baş etmek çok zor 🥲🤣muslinide 2 kat yaptım şu sekiliz şuan
Geçen eşim bana dokundu sen usuyorsun dedi. Gerçekten bacaklarım kollarım soğuk ama ben içten içe yaniyordum. O zaman anladım ki vücut soğuk olunca usuyorsun demek değil😅 akşamüzeri balkon kapısı açıktı bacaklarına dokundum soğuk, ben de ince şekilde örttüm muslini. Sinir oldu tekmeledi, huzursuzlandi. Muslini çektim rahatladı ve uyudu. Erkek bebekler sıcağı sevmez diyorlar. Bizimki kafasından isilik olunca ben kafasını hiç örtmüyorum artık. Klimayi 27-28de çalıştırıyoruz canım. Uyku modu, sessiz olarak. Eğer öğlen falansa oda daha sıcak oluyor o zaman 26 falan yapıyorum biraz çalışınca 27ye yukseltiyorum. Biraz kademeli dusuruyoruz oda sıcaklığını yani, bizim odamız şu an 30 derece mesela oda sıcaklığını 27 ye dusurursek daha uyunabilir oluyor. Üzerinde zıbın var sadece muslini tek kat örttüm

Bizim burada bile hava çok sıcaktı bugün bende klimayı çalıştırdım.
Şuan bile ev 28 derece zıbınla yatırdım üzerinde müslin örtü var.
Ben doktora şapkayı sorduğumda bu sıcakta gerek yok şapkaya demişti canım. Ki o zaman hava bugün gibi değildi.
Ben bugün bebekle öbür odadayken odayı 25 dereceye getirecek kadar klima açtım öyle geldim bebekle odaya. İnşallah hasta olmaz benimde aklım sürekli acaba bişey olur mu diye düşünmekte.

Ben doğumdan sonra böyle bir sıkıntı yaşamayayım diye çok önlem aldım . Bol bol kayısı, kayısı suyu kayısı hoşafı bol su❤️ proctolog diye bir krem var ama tek krem çözer mi bilmiyorum, daflon diye bir ilaç var bende direk çözüm o ilaç, ama sen emzirdiğin için bilmiyorum 🥺
Çok fena bir şeymiş önlem alarak en iyisini yapmışsın canım.Bitirdi beni..Psikolojim bozuldu evdekiler de sinirimi bozuyor sesimi çıkarmıyorum sadece ağlıyorum bütün gün. lohusa depresyonuna mı giriyorum diye korkmaya başladım.Emzirirken sanırım ilaç sıkıntı, eczaneye danışıp krem almıştım ama bugün sürmedim süte geçiyor diyor prospektüsünde.Genel cerrahiye randevu aldım ona gidicem artık.

Back
X