Öncelikle cok gecmis olsun. Kacinci haftadasin? Kanama devam ediyor mu? Ben kanamanin doktora bildirilmesi gereken bir sey oldugunu ama illa kötü bir sey olmadigini, düsündügümüzden fazla hamilenin yasadigini duydum.
Ben de cok endiseli ve korku doluyum. Iki gün once yemek yaparken birden islaklik hissettim. Öyle fazlaydi ki cok özür diliyorum altima kacirdim sandim. Baktigimda akintim geldigini gördüm, kahverengi-hafif pembemsi bir akintiydi. Bunun disinda bel agrim da cok cogaldi. Ertesi gün sabah erkenden doktorumu aradim, hemen gel dedi. Ultrasonda öncelikle bebegin yasayip yasamadigina bakti, masallah bebegimin kalbi atiyor, tam olmasi gerektigi gibi büyümüs, hareket bile ediyor. Kanin nereden geldigini anlayamadi, biraz daha bakinca rahim agzinin hafif acik oldugunu gördü ve beni düsük tehditi teshisiyle eve yolladi. Bu arada kahverengi-pembemsi akinti sadece bir kere geldi. Evden disari cikmam yasak, merdiven kullanmam, esya tasimam, ayakta cok kalmam, uzun süre oturmam, her sey yasak, sürekli yatmak zorunda degilsin dedi ama her sey yasak ne yapabilirim ki. Progesteron ve magnezyum kullaniyordum, bebegimin gelisimi cok iyi gittigi icin paket bitince birak demisti ama simdi devam etmek zorundayim kullanmaya. Su an isten raporluyum ama rahim agzi yeniden kapanacak bir sey olmadigi icin artik ise göndermez beni gibi geliyor (Almanya'da böyle bir sey var, anne adayi agir hamilelik geciriyorsa doktor isten cekiyor tamamen, cok nadir bir durum ama rastlaniyor, annenin isi fesh edilmiyor).
Kan sulandiriciyi ben de hamileligin onaylanmasindan beri kullaniyorum ama doktorum bunun kanamaya yol acacagina dair bir sey söylemedi bana hic.
Endiseni cok iyi anliyorum. Ben su an cok ince bir buz tabakasinin üzerinde geziniyormus gibi hissediyorum. Bir yandan cok üzülüyorum, bir yandan kendimi toparlamaya calisiyorum cünkü bebegim yasiyor ve onun icin moralimi bozamam, korku hissetsin istemiyorum ama cok cok cok zor. Iki kayiptan sonra ilaclar, igneler, sonra seker teshisi, simdi rahim agzinin acilmis olmasi, her ilaci alir her ignegi kullanirim yeter ki bebegim yasasin ama ardi ardina her sey beni cok yormaya basladi, nasil iyimser kalinir bilemez oldum. Dualara, iyi dileklere ihtiyacim var.