2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Benimde bu beslenmeye aşırı kafam takılıyor normalde de çok iştahsızdım ben akşama kadar bir şey yemesem aramam akşamda sevdiğim şeylerden olursa yerdim. Şimdi de canım hiçbir şey çekmiyor istemiyor. Bi beslenme rutini oturtabilen var mı? Benim en düzenli yediğim şey muzdu kabız olunca onu da bıraktım. Yulaf çok sağlıklı diye okudum. Onu yemeye çalışcam artık her gün bugün başlıyorum 😄
bunu siz yazalı 3 hafta falan geçmiş. şimdi iştahınız nasıl ? Her gün bir şey asersem de zevkle yesem diye hayal kuruyorum. Normalde de iştahsızım yaşayacak kadar yerim şimdi de öyle. bulanti tiksinme hassasiyet falan hiç olmadı ama iştahim yok resmen vitamin olsun diye yiyorum. acıkinca sinirleniyorum 😂 annem ben hamileyken ne bulsam atardım ağzıma der benim için de her şey her an yenmez yani ne bileyim 😂

Kızlar kızlar…
Yine olaylar olaylar bakıyorum da.
Hayatımda o kadar grup gördüm bir tane şöyle daha başlarda birbirine giren grup görmedim, Pes.
Müsaadenizle bende birkaç kelam etmek isterim.
Bu forum herkese açık ve özgür bir forum. Başka aylardan gebeler, gebe olmayanlar, gebelik düşünenler herkese tamamen açık.
Benim diğer 2022 Şubat anneleri grubumda birçok arkadaşımız Ocak annelerini takip eder, onlarla konuşur, soru sorardı. Doğumlarını da hep takip ettik. Kaldı ki, bir çoğumuz Ocak’ta doğum yaptık kendimde dahil.
Aynı şekilde mart/Nisan anneleri de bizim grubu takip ederdi ki birkaç hafta sonra neler olacağını öğrenirler kendi aralarında heyecanla konuşurlardı. Bunlar çok masum duygular..
Böyle masum şeylerden rahatsız olmak çok bencilce değil mi?
Bırakın kimin adı nerede yazıyorsa yazsın, bırakın kim hangi aydan gelip takip ediyorsa etsin kimse kimseyi ikaz edemez, uyaramaz böyle bi hakkımız yok.
Eski grubumda bir gün girmeyeyim aklım orda kalırdı burda günlerce girmesem aklıma gelmiyor çünkü sürekli bi kaos ve tartışma. Anlayış yok, empati yok, sağ duyu yok.
Hormonlarınız mı şâha kalktı yoksa depresif insanlar mısınız normalde de bilemiyorum ama insanların hayatlarına, yazdıklarına, gruplarına, forumlarına vs karışmayı bırakın, lütfen.
Bu kadar stres kimseye yaramaz kendinize de karşınızdakilere de bunu yapmayın biraz relax olun tatlı tatlı konuşup akıl fikir yürütün, alışveriş paylaşın tamam yani nedir bu geçimsizlik kendinize gelin öf 😮‍💨

bunu siz yazalı 3 hafta falan geçmiş. şimdi iştahınız nasıl ? Her gün bir şey asersem de zevkle yesem diye hayal kuruyorum. Normalde de iştahsızım yaşayacak kadar yerim şimdi de öyle. bulanti tiksinme hassasiyet falan hiç olmadı ama iştahim yok resmen vitamin olsun diye yiyorum. acıkinca sinirleniyorum 😂 annem ben hamileyken ne bulsam atardım ağzıma der benim için de her şey her an yenmez yani ne bileyim 😂
Ben hiçbir zaman iştahı Açık biri olmadım. Sevdiğim şeyleri yerim ama sonra üç gün aç kalsam aramam. 20. Haftadan bildiriyorum 😄 durum aynı şekilde devam ediyor. Yemek yemek işkenceye dönüşüyor çünkü bir zorunluluk gibi😄 bebişi düşünüp elimden geldiğince yemeye çalışıyorum ama 💕 bakalım son aylarda iştahım açılacak mı ben de merak ediyorum oldukça

Valla günde 2 taneye kadar maden suyu serbest ama ben onu da abartiyorum, sıcaklarda hararetim artıyor, gazlı, şekerli içecekler zararlı, ayran anca yemekte icebiliyorum. Zararı var mı bilmiyorum ama ben günde 3-4 bazen 5 tane maden suyu iciyorum
Buna yorum yapıp uyuyayım artık.
Bende başlarda senin gibi içimin hararetinden 3-4 tane içiyordum ama sonra birşey öğrendim. Bir doktor paylaşmış çocuklardaki artan otizmin en büyük sebebi içtiğiniz maden suları diye. Hemen 1 e düşürdüm. Bilgin olsun diye yazmak istedim.
Kahveye gelince ben tam bir kahve delisiyim inanılmaz yani. Günde 2 küçük fincan yada 1 duble fincan sade içiyorum. Diğer çocuklarımda da içmiştim doktorum içebilirsin demişti. Öyle katı kurallarım yoktur benim onu içmeyeyim bunu içmemeyim diye hamileyiz biz içmeyerek kendine yarattığın stres, içtiğinde alacağın kafeinden daha zararlı mesela bebeğimiz için. O yüzden kendini zorlama canın kahve istiyorsa yap kahveni iç kendini boşuna strese sokma bu konuda ❤️

Kızlar günaydın ben dün tetanoz aşısı oldum icinizde olmayanlar vardır diye bilgi vermek icin yazıyorum. Herhangi bi sıkıntı olmadi sadece cok hafif bir kol agrisi yapti ateşim çıkmadı iyiyim cok şükür. Sol koldan vurdular üzerine yatma 24 saatte duş alma dediler henuz asi olmamış olanlar korkmasin. Atesi olan olursa da parol icebiliyormusuz

Buna yorum yapıp uyuyayım artık.
Bende başlarda senin gibi içimin hararetinden 3-4 tane içiyordum ama sonra birşey öğrendim. Bir doktor paylaşmış çocuklardaki artan otizmin en büyük sebebi içtiğiniz maden suları diye. Hemen 1 e düşürdüm. Bilgin olsun diye yazmak istedim.
Kahveye gelince ben tam bir kahve delisiyim inanılmaz yani. Günde 2 küçük fincan yada 1 duble fincan sade içiyorum. Diğer çocuklarımda da içmiştim doktorum içebilirsin demişti. Öyle katı kurallarım yoktur benim onu içmeyeyim bunu içmemeyim diye hamileyiz biz içmeyerek kendine yarattığın stres, içtiğinde alacağın kafeinden daha zararlı mesela bebeğimiz için. O yüzden kendini zorlama canın kahve istiyorsa yap kahveni iç kendini boşuna strese sokma bu konuda ❤️
Ay hadi ya maden suyunun otizme sebep olduğunu hiç duymamıştım daha da içmem artık, ay son zamanlarda baya da içtim ya, hatta az önce bile bı tane içtim. Daha da içmem.

Kızlar ben bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum. Biraz üzülüyorum. Ya bir şey olduysa diye. 4. Gebeliğim ama 2. doğumum olacak Allah nasip ederse inşallah. İlk oğlumda 16 haftalıkken hissetmeye başladım çok hareketliydi. Bu kız diye mi böyle bilemiyorum. Kızlar kimler hissediyor bebeğinin hareketlerini ve kaçıncı haftada başladı ve nasıl oluyor?
19+2 ve tık yok hala 🙈 3 gün önce gördüm kızımı yine hoplayıp duruyordu ama ben hissetmiyorum 😀

Kızlar günaydın ben dün tetanoz aşısı oldum icinizde olmayanlar vardır diye bilgi vermek icin yazıyorum. Herhangi bi sıkıntı olmadi sadece cok hafif bir kol agrisi yapti ateşim çıkmadı iyiyim cok şükür. Sol koldan vurdular üzerine yatma 24 saatte duş alma dediler henuz asi olmamış olanlar korkmasin. Atesi olan olursa da parol icebiliyormusuz
Geçmiş olsun canım 🥰 Doktora çalışıyorum diye cuma öğleden sonra yapsak aşıyı dedim. Hiçbişey olmuyor abartıyor bizim kadınlar salı gel dedi 🤣 Bakalım nasıl geçecek 🤣

Tiroid ilacini sabah ac karna ic canım çünkü hormonun sabah alınması gerekiyor. Demirin de hem süt urunlerinden hemde tiroidden en az iki saat sonra alinmasi gerekiyor. Ben sabah tiroid hapi ogle yemeğinden sonra multivitamin aksam yemeginden sonra magnezyum aksam yatmadan saat 10 gibide demir hapi iciyorum aksam yemeğinden üç dört saat sonra iciyorum yani demiri. Doktorum böyle önerdi
Teşekkür ederim canım ben de öyle yapayım o zaman 🌼

Geçmiş olsun canım 🥰 Doktora çalışıyorum diye cuma öğleden sonra yapsak aşıyı dedim. Hiçbişey olmuyor abartıyor bizim kadınlar salı gel dedi 🤣 Bakalım nasıl geçecek 🤣
Bende ayni korkuyla cuma günü gittim aşıya 😂 ama riske atmamak icin yinede öğleden sonra gitsen iyi olur tabi

Bu aşı olayı da herkese özgü birsey ama ben aşıdan ertesi günü mahvoldum kafam kalkmadı kolum kalkmadi hatırlamak bile istemeyecegim bir gündü bence riske atma🌻

Bu aşı olayı da herkese özgü birsey ama ben aşıdan ertesi günü mahvoldum kafam kalkmadı kolum kalkmadi hatırlamak bile istemeyecegim bir gündü bence riske atma🌻
Bu aşı olayı vuran hemsireye göre değişiyor anladığım kadarıyla, işin ehli bı hemşireye denk gelince pek etkilemiyor da tecrübesiz ya da eli ağır bı hemşire kasa filan mı denk getirince ağrı yapıyor acaba. Benim de agrimisti kolum iki gün. Bazı hemşireler kan alırken kolumu parçalıyor damar bulana kadar, bazı hemşireler anlamadan alıp bitiriyor. Hepimize eli hafif hemşireler denk gelir umarım ☺️

Bu aşı olayı vuran hemsireye göre değişiyor anladığım kadarıyla, işin ehli bı hemşireye denk gelince pek etkilemiyor da tecrübesiz ya da eli ağır bı hemşire kasa filan mı denk getirince ağrı yapıyor acaba. Benim de agrimisti kolum iki gün. Bazı hemşireler kan alırken kolumu parçalıyor damar bulana kadar, bazı hemşireler anlamadan alıp bitiriyor. Hepimize eli hafif hemşireler denk gelir umarım ☺️
Bilmiyorum kii o gün hicbirsey yoktu sadece ertesi günü oldu hersey ateş kusma ağrı bunyeyle alakali bir durum bence bu tamamen kimi hissetmiyor kimi ağır geciriyor

Bilmiyorum kii o gün hicbirsey yoktu sadece ertesi günü oldu hersey ateş kusma ağrı bunyeyle alakali bir durum bence bu tamamen kimi hissetmiyor kimi ağır geciriyor
Ben de dün yaptırdım. Yaparken falan acımadı dünde iyiydim gayet bu sabah kalktığımda hafif bi kol ağrısı oldu sadece. O da üzerine yatınca falan oluyor ya da kolumu kaldırınca. Normal otururken bir şey yok. Bununla geçmiş olsun inşallah 🫶

Selam kizlar ben 17 haftalık hamileyim bebek alisverisine başladınız mı biz ufaktan bişey almaya başladık ama ailem erken diyor onlarda iyi niyetli soyluyolar ama benimde moralim bozuluyor ister istemez korku salıyor içimi 😓 ekonomide malum bizde eşimle alalim diyoruz pahalanmadan siz neler yapıyorsunuz hamilelikten mi nedir her şeyi kafama takar oldum zaten tüp bebek ile gebe kaldim şimdide ya bişey olursa stresi oldu böyle erken almayın yorumları olunca canım sıkıldı bir kitap bile alsam ay acaba erken mi ya bişey olursa korkusu oluştu onlar iyiligimiz için diyor ama işte 🥲

Bizde bugun 21 haftalik olduk ilk defa dun aksam eşim elini koydugunda hareket ettigini oda hissetti bir haftadan beri elimi koymasamda hareket ettiginde hissediyorum bende takla atar gibi boyle kucuk kisa bir sey oluyor bebek gobek deligi hizama cikmis artik kafasi orda ayaklari asagida ultrasonda surekli kimildiyor zaten bebekler icerde surekli hareket halinde ama sanirim biz sadece derimize degdiklerinde hissediyoruz 19-20. Hafta arasinda bende sizin gibi bebekmi hareket etti bana mi oyle geldi dedirticek sekilde cok hafif iki gunde bir falan hissediyormusum suan anliyorum onuda 21. Haftadayim artik netlestik insallah sizde yakin zamanlarda hissedersiniz kizlar ama hissetmiyoruz diye korkmayin benim doktorumda cok normal oldugunu soylemisti bu arada kilom 67 suan 66 ile hamile kalmistim bilmiyorum kilo hissetmede etkiler mi ama birde genelde gece sola yattigimda cok hareket ediyor gibi geliyor bana gunduz uyuyor gece uyanik gibi 🥴😍

Bizde bugun 21 haftalik olduk ilk defa dun aksam eşim elini koydugunda hareket ettigini oda hissetti bir haftadan beri elimi koymasamda hareket ettiginde hissediyorum bende takla atar gibi boyle kucuk kisa bir sey oluyor bebek gobek deligi hizama cikmis artik kafasi orda ayaklari asagida ultrasonda surekli kimildiyor zaten bebekler icerde surekli hareket halinde ama sanirim biz sadece derimize degdiklerinde hissediyoruz 19-20. Hafta arasinda bende sizin gibi bebekmi hareket etti bana mi oyle geldi dedirticek sekilde cok hafif iki gunde bir falan hissediyormusum suan anliyorum onuda 21. Haftadayim artik netlestik insallah sizde yakin zamanlarda hissedersiniz kizlar ama hissetmiyoruz diye korkmayin benim doktorumda cok normal oldugunu soylemisti bu arada kilom 67 suan 66 ile hamile kalmistim bilmiyorum kilo hissetmede etkiler mi ama birde genelde gece sola yattigimda cok hareket ediyor gibi geliyor bana gunduz uyuyor gece uyanik gibi 🥴😍
Sağda mı solda mı hissediyorsun peki ☺️

Back
X