2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Benim bebeğim de 19. haftasında hala bir şey hissetmeyenlerdenim. Geçen prş doktordaydım normal dedi bekliyorum bakalım ne zaman hissedicem ☺️
Doktorumla konusu geçmedi ama sağlık ocağında ki hemşire hissedersin artık dedi yoo hissetmiyorum dedim şaşırdı 😂

Kizlar bu bebisi hissetme olayi ilk gebeliklerde 24. Haftaya kadar oluyormus daha zamanı olabilir yani canınızı sıkmayın bu konuda. Bende biseyler hissediyorum ama öyle dışardan görünecek sekilde bisey degil yemek yedikten sonra uzanınca yada tatli birşeyler yeyince oluyor genelde, birde sabah ac uyandığımda hissediyorum net olarak. Onceleri icinde balon patlıyormus gibi bir his oluyor sonra nasıl anlatsam karnin içinden biri hafifce dürtüyormus gibi yani en azindan ben böyle hissediyorum. Kilo durumuna göre farkliliklar olabilir zayif olan arkadaslar daha erken hissederken görece bir tık daha baliketli arkadaslar daha gec hissediyor olabilir buna takılmayın sağlıklı olsun bebislerimiz hepimiz heyecanla bu anlari bekliyoruz tabi ama aceleye gerek yok 6. 7. Aydan sonra hepimiz ciddi tekmeler yiyecegiz nasılsa 😂

Kizlar bu bebisi hissetme olayi ilk gebeliklerde 24. Haftaya kadar oluyormus daha zamanı olabilir yani canınızı sıkmayın bu konuda. Bende biseyler hissediyorum ama öyle dışardan görünecek sekilde bisey degil yemek yedikten sonra uzanınca yada tatli birşeyler yeyince oluyor genelde, birde sabah ac uyandığımda hissediyorum net olarak. Onceleri icinde balon patlıyormus gibi bir his oluyor sonra nasıl anlatsam karnin içinden biri hafifce dürtüyormus gibi yani en azindan ben böyle hissediyorum. Kilo durumuna göre farkliliklar olabilir zayif olan arkadaslar daha erken hissederken görece bir tık daha baliketli arkadaslar daha gec hissediyor olabilir buna takılmayın sağlıklı olsun bebislerimiz hepimiz heyecanla bu anlari bekliyoruz tabi ama aceleye gerek yok 6. 7. Aydan sonra hepimiz ciddi tekmeler yiyecegiz nasılsa 😂
İçerde her şey yolundaysa hissetmesem de olur. her şey yolunda mı diye takıyoruz hissetsek bu sorun olmayacak bütün mesele bu aslında 😁 bende baloncuk da yok başka bir şey de yok zayıfım da ama tık yok 😂😂

İçerde her şey yolundaysa hissetmesem de olur. her şey yolunda mı diye takıyoruz hissetsek bu sorun olmayacak bütün mesele bu aslında 😁 bende baloncuk da yok başka bir şey de yok zayıfım da ama tık yok 😂😂
Evet canım haklısın zaten bir iki hafta icinde herkes hissedecek bence 20yi gectikten sonra 😊

20. Hafta dolmadan bende de tık yoktu ilk hamileliğimde, 20. Haftada aniden başladı, ama bazen bebeğin pozisyonu ya da suyun fazla ya da az olması hareketleri hissetmeyi etkiliyor. Ben hiç bı zaman o bahsedilen sert tekmeleri hissetmemistim ilk hamileligimde. Ama bebeğim cok şükür sağlıklı hatta ziyadesiyle enerjik bı bebek olarak dünyaya geldi 🙏

Benim ilk söylediğinde 12. Haftadaydik 16. Haftada gittiğimde hala aşağıda dedi. Bir sonraki kontrolüm ayrıntılı ultrason olacak suan 18. Haftadayiz. Ayrıntılı ultrasonda daha net biseyler soyleyebilirim demişti doktorum. Dua etmekten başka caremiz yok inşallah kendiliğinden düzelir 🙏
Amin canım düzelir Allah’ın izniyle bende bugün sırf bu sebepten özel hastaneye gittim dedim bir başka doktorda baksın ne diyecek merak ettim o da aynılarını söyledi endişe edilecek bir durum yok bir ay içinde leke kanama falan olmadığı taktirde kontrole gerek yok ayrıntılıyı bekle yüksek ihtimalle yukarı çıkar dedi içim rahatladı hamdolsun.🤲🏻
Kızlar eşimle boşanıyoruz olmuyor ama bebegim bana ilerde kızar mı günahına girermiyim bilmiyorum. Ona iyi bi anne olabilirmiyim koruyabilirmiyim bilmiyorum. Günlerdir düşünüp ağlamaktan yoruldum. Bebeğim de etkileniyor illaki. Bana dua edin olurmu
Rabbim yuvana huzur versin inşaallah düzeltebileceğiniz bir durumsa bir anlık öfkeyle karar vermeyin inanın o bebek doğduktan sonra daha çok bağlanıyor insan birbirine bende kızımdan önce sürekli tartışma halindeydik eşimle Allah nasip etti çocukla birlikte evime huzur bana eşime sakinlik geldi elhamdülillah sizinde inşaallah hakkınızda hayırlısı olsun. Bir de evde sürekli bakara suresi açın telefondan sürekli çalsın aile huzuru için çok etkili.🥰

20. Hafta dolmadan bende de tık yoktu ilk hamileliğimde, 20. Haftada aniden başladı, ama bazen bebeğin pozisyonu ya da suyun fazla ya da az olması hareketleri hissetmeyi etkiliyor. Ben hiç bı zaman o bahsedilen sert tekmeleri hissetmemistim ilk hamileligimde. Ama bebeğim cok şükür sağlıklı hatta ziyadesiyle enerjik bı bebek olarak dünyaya geldi 🙏
Plesanta önde olunca da geç hissediliyormuş canım sende öyle bir durum var mıydı? Hissetmeyince plesanta önde olabilir mi diye düşünüyorum

Kızlar beğendiğim bir hastane çıkışını alıp isim yazdırabilir miyim? Yazan yerleri biliyor musunuz? İsimli hastane çıkışı hazırlayanların modellerini bir türlü beğenmiyorum

Plesanta önde olunca da geç hissediliyormuş canım sende öyle bir durum var mıydı? Hissetmeyince plesanta önde olabilir mi diye düşünüyorum
Plesantanin yerleştiği noktayı bilmiyorum aşağı yerleşimli olduğunu biliyordum sadece. O da bir süre sonra yukarı çıkmıştı. iç hissetmemek degil ama çok derinden ve daha seyrek hissediyordum ben, öyle dışardan bakınca belli olmuyordu, kimilerinin baya karnı tepe gibi oluyor yamuluyor filan bende öyle şeyler hiç olmazdı. Dediğin gibi belki plesanta öndeydi benim de.

Plesantanin yerleştiği noktayı bilmiyorum aşağı yerleşimli olduğunu biliyordum sadece. O da bir süre sonra yukarı çıkmıştı. iç hissetmemek degil ama çok derinden ve daha seyrek hissediyordum ben, öyle dışardan bakınca belli olmuyordu, kimilerinin baya karnı tepe gibi oluyor yamuluyor filan bende öyle şeyler hiç olmazdı. Dediğin gibi belki plesanta öndeydi benim de.
Neyse detaylıya az kaldı o zaman öğrenirim artık bakalım o zamana kadar ben burdayım diyecek mi prenses 😂

Kızlar iyi akşamlar, 14. Haftam sırtıma bir anda ağrı girdi ne yapabilirim normal mi sizce ? Hareket etsem inleyecek gibiyim

Selam kızlar. Bsey sormak istiyorum. 20+0 ız bugün. Yaklaşık 2 haftalık böyle karnımda kasılma hissediyorum. Sanırım bebeğin hareketi o hissettiğim. Sonra kasılma olan yer biraz daha şişik ve taş gibi semsert oluyor. Neden oluyor sizce o? Bilginiz var mı?

Günaydın kızlar. Benim bu hamileliğimde sürekli uçuk çıkıyor bana. Daha geçen ay çıkmıştı dün yine çıktı(( ne kullanabilirim sizce?bademciklerim de şişmiş. Dün tahlil yaptırdım herşeyim normal çok şükür.Sanırım stressten çıkıyor. Baş ağrısı da var 3 gündür geçmiyor. İstanbul'da havalar birkaç gündür çok bulutlu başağrısını buna bağlıyorum.
Gecmiş olsun. Benim de çıkiyor uçuk. Hamilelikte de bir kere çıktı. Ben çıkacağını anladığım zmaan kırmızılaşıp kaşınıyor ya çıkacağı yer, oraya çaykaşıgını çayda ısıtıp tutuyorum biraz. Ya çok küçük çıkıp sönüyor. Ya da çıkmadan sönüyor daha.

Merhabalar 13+4 haftalık hamileyim akkntım var yeşil akıntı geçmek bilmiyor gynomax xl verdi doktor bir sakıncası olmuyr değil mi bebeğe kullanan varmı
Ben 9. Haftada kullandım üç gece peşpeşe . Sonrasında herhangi bir sıkıntım olmadı bebekle alakalı. Ama problemin geçti mi dersen geçmedi canım

Selam kızlar. Bsey sormak istiyorum. 20+0 ız bugün. Yaklaşık 2 haftalık böyle karnımda kasılma hissediyorum. Sanırım bebeğin hareketi o hissettiğim. Sonra kasılma olan yer biraz daha şişik ve taş gibi semsert oluyor. Neden oluyor sizce o? Bilginiz var mı?
O bende de oluyor canm bende 20 haftalığım ama nedenini bilmiyorum İlk defa yaşıyorum

Merhaba cevap için teşekkür ederim öncelikle. Mesela bu kanama durumu rahim içi kanama olarak mı oluyor plesanta aşağıdaysa yoksa vajinal kanama olarak mı belirti veriyor. Benim 16 haftalık plesanta aşağıda dedi ama ilerleyen haftalarda yukarı çıkar genelde dedi şimdi sizide böyle okuyunca endişe ettim inşaallah sağlıkla doğmuştur bebeğiniz.

Amin sağlıkla gelsinler vaktinde.🤲🏻🙁 Sizin kaçında haftada aşağıda dedi?

Benim hafif kanama alanı görüyorum dedi rahimde dinlen ağır kaldırma ilişki olmasın dedi. Zaten gebeliğin başından beri yataktayım sadece üç gün önce evde temizlik yaptım ettim zorladım kendimi bilsem ona bile elimi sürmezdim. İnşaallah bir sonraki kontrolde yukarı çıkmış derler ayrıntılı ultrason bir ay sonra.

Allah korusun çok küçükler öyle kötü düşünmek istemiyorum inşaallah sağlıkla vaktinde kucaklarımıza alalım.🤲🏻 Sizin kaçıncı haftada aşağıda dedi şu an durum ne?
Bana 17. Haftada söyledi şu anda 19. Haftayı ortaladım 21. Haftada kontrole gideceğim eğer yukarı çıkmışsa plasenta hiçbir problemim kalmayacak dediklerimi unut dedi doktorum 🙄

Benim 3. Gebeliğim ve 3 ünde de tarama testlerine hiç girmedim. Sadece detaylıya girdim. Sebebi de şu;
Diyelim ki yüksek riskli grupta çıktım aldıracak mıydım çocuğumu? Hayır. O zaman o strese ve sıkıntıya girmemin bir anlamı var mıydı? Yoktu.
Tarama testlerinin sonuçlarına göre riskli grupta olduğunuzda anne karnında bir tedavi yöntemi var mı? Hayır yok. Yani eğer gebeliğinizi sonlandırma kararı almayacaksanız hiç gerek yok şahsım adına söylüyorum.
Kesinlikle mantıklı bir yaklaşım eğer aldırmak niyetinizde yoksa bilip stres yapmaya hiç gerek yok sonuçta stres hamilelikte herşeyden daha tehlikeli 😌

Mama kullanımı hakkında hiçbir bilgim yok. İlk zamanlarda sarılık olmaması için mama kullanılması öneriliyor bir kaç kişiden duydum o yüzden almaya karar verdim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için not edicem 🥰
Hayırrr, yanlış bilgilere kulak asmamalısın. Sana şöyle anlatayım. Ben oğlumu 35 haftalık doğum yaptım. Emme refleksi göstermedi. Küveze alındı. Yanımda süt sağma makinasi götürmüştüm ama hastaneye aitte oluyor. Doğru ve düzenli sağım ile baştan 2 damla/5 damla/ 1 enjektör /2 enjektör derken oğlumu hiç sütsüz bırakmadım ve hiiiçççç mama ağzına sürmemiş oldu. Benim sütüm geldi, senin sütün gelmedi olayları da safsata genelde. Dediğim gibi doğru ve düzenli sağım çok önemli. Ha diyelim ki olağan bi durum var ve gerçekten mama lazım, hastanede veriyor 1-2 kullanımlık yada hastane yakınında mutlaka bir eczane oluyor ve temin ediyorsunuz. Ben o yüzden diğerlerinde de mama almadım bunda da almayacağım. Onun yerine yine pompa götürüp hemen sağıma başlayıp enjektörle içiririm 🌸

Back
X