Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarım sorunsuz bı şekilde vaktinde alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Benim de kendi doktoruma gore 27 mm, baska gittiğim bı Dr a göre 29 mm rahim ağzı uzunluğu, ama yapısal kısalık olmadığı için ( kisalmaya meyilli değil ) henüz dikiş atılmıyor takip ediliyor. Doktorum yatak istirahati vermedi, günlük rutinime devam ediyorum ama yine de hareketlerimi kisitladim nolur nolmaz diye, ağır kaldırmiyorum, uzanmiyorum, hızlı hareket etmiyorum. Umarım hayırlısıyla zamaninda doğar bebislerTeşekkürler sizde insAllah ben rahim ağzı yetmezligiyle 4bebegimi kaybetdim sonra 12haftada dikişle oğlumu aldım kucağıma 34haftalik doğdu şu anda ikinci oğlumu bekliyorum 16haftalik hamileyim bu sefer kısalma büyük oglumdakinden erken başlamış malesef
Amin kuzum yazarim mutlaka teşekkürlerbizede yaz mutlaka, hakkımızda hayırlısı olsun, saglıkla gelsınler yavrular![]()
Geçmiş olsun canım inşallah sorunsus atlatirsin sureciBen riskli hamileyim yatarak gebeligimi gecriyorum 2hafta önce serklaj yapıldı dikisliyim rahim ağzı uzunluğu 26mm maksimum derecede yat dedi doktor hareket etme
Umarım sorunsuz bı şekilde vaktinde alırsınız bebeğinizi kucağınıza. Benim de kendi doktoruma gore 27 mm, baska gittiğim bı Dr a göre 29 mm rahim ağzı uzunluğu, ama yapısal kısalık olmadığı için ( kisalmaya meyilli değil ) henüz dikiş atılmıyor takip ediliyor. Doktorum yatak istirahati vermedi, günlük rutinime devam ediyorum ama yine de hareketlerimi kisitladim nolur nolmaz diye, ağır kaldırmiyorum, uzanmiyorum, hızlı hareket etmiyorum. Umarım hayırlısıyla zamaninda doğar bebisler![]()
Geçmiş olsun canım inşallah sorunsus atlatirsin sureci![]()
Vala o kadar çok ki benim beğendiklerim alp, mete, kaan, kutay, uygar, kıvanç, tuna, çağatay, ay daha o kadar yazarım ki :) ben oğlum olsa teoman koyacaktım bir de, herkesin beğeneceği bir isim değil diye onu yazmadımErkek isimlerine fazlaca açığım. Mesela ne var güzel erkek ismi![]()
benım oğlumda Yağız olacakVala o kadar çok ki benim beğendiklerim alp, mete, kaan, kutay, uygar, kıvanç, tuna, çağatay, ay daha o kadar yazarım ki :) ben oğlum olsa teoman koyacaktım bir de, herkesin beğeneceği bir isim değil diye onu yazmadım![]()
Lekelenmem hep kahverengi ve ufak ufak devam ediyorKanama kırmızıya dönmediği sürece korkulacak bir durum yok dedi doktor bana plesanta durumunda kaçıncı haftadasınız şu an inşaallah açılmanız devam etmez sağlıkla tamamlanır hamileliğiniz.![]()
Tarzlarımız farklıVala o kadar çok ki benim beğendiklerim alp, mete, kaan, kutay, uygar, kıvanç, tuna, çağatay, ay daha o kadar yazarım ki :) ben oğlum olsa teoman koyacaktım bir de, herkesin beğeneceği bir isim değil diye onu yazmadım![]()
Ağzın bal yesinÖyle de normal ikili uclu testlerden kat be kat yüksek dogruluk orani ve niptte temiz sonuç alıp bebegi sagliksiz doğan hiç görmedim duymadim. İnşallah ultrasound da gayet sağlıklı cikacagina eminim bebeğinin canım inşallah benim de nipt i
Geçmiş olsun canım daha önce benzer şeyler okudugumda genelde hep kapanmış aciklik ve şükür sağ salim bebegimiz doğdu yazmışlardı ki 3-4 cm acikliklardan bahsediyorlardi. Seninki inşallah minicik bi aciklik ve kapanacaktir bol bol dinlen ve bir doktorun daha gorusunu al. Güzel haberlerini bekliyoruz![]()
Evet mutlaka geliyor dediğin gibi istisnalar olabilir ben yaşamadım öyle bi durum belki normal doğum yapmış olmamdan kaynaklıdır ama o zaman da dediğim gibi gerçekten düzenli sağım yapmak çok önemli. Alarm kurup gece uykumdan 2 saatte bir kalkıp 30-40 dk sağım yapıyordum göğüslerim yara oldu tabiki ama o an süt inmesinden başka düşünecek birşeyim yoktu ve çok şükür ki oldu. Mesela 4 saatte bir sağım yapın diyorlar bana çok uzun bi süre geliyor süt getirmeye çalışan bi anne için. Hep 2 saatte bir kalktım. Alarmlarım sabit hep açık şekildeydi 02.00/04.00/06.00 şeklinde. Allah herkese bol süt nasip etsinKeşke her zaman dediğin gibi olsa malesef benim öyle olmadı, ilk iki gün hemşireler eliyle masaj yaparak indirmeye calisti, makineyle değil ama elle sağım yaptirdilar inmedi, asistanlar şeffaf bant aldır onunla duşa gir dedi, bant yapıştırarak duşa girdim yine yok, 5. Gün kontrolünde hala sütümün inmedigini söyledim doktora, inecek merak etme sürekli emzirmeye sagmaya devam et dedi, çocuk boş memeyi tutmak istemedi, resmen pompa ile yaşadım boş her anımda, nihayet 8. Gün kolostrum bir damla sağma makinesiyle geldi. Bir de her hastanede mama olmuyor, değil mama yatağa serilen hasta bezine kadar biz kendimiz alıyoruz mesela cerrahpasada. Şeker dustugu anda mama arayacak vakitte olmuyor, yenidoğanın şekerinin düşmesi büyük insan gibi olmuyor, telaş ediyor sağlıkçılar. Ben daha ameliyattan çıkmadan mama sormuş hemşireler, acil olduğunu soylemisler. Ha o an hastanede mama bulabilir mi evet ama hasta yakınları ya da anne neden o stresi yaşasın. Sezaryende sütün inmesi normal doguma göre daha fazla zaman aliyor. Ağrı sancı cekilmedigi ve bazı hormonlar devreye girmediği için. Nihayetinde insanın yanında mama olmasi güvenli hissettiriyor. Doğuma giderken sütüm hemen gelir mi, çocuk sarılık olur mu, hemen emebilir mi stresiyle gitmek istemiyorum. Ama mamadan bile önce sağma pompası koyucam tabi ki, eger şekeri düşmezse ilk olarak sütümü getirmek için ugrasicam, umarım bu bebeğimde mamanın kutusunu bile açmak zorunda kalmayız ama dediğim gibi sezaryende sütün hemen inmesini beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Neyse ki öyle de böyle de o süt eninde sonunda geliyor![]()
Baska başka ben açığım valla istersen özelden de yazabilirsinVala o kadar çok ki benim beğendiklerim alp, mete, kaan, kutay, uygar, kıvanç, tuna, çağatay, ay daha o kadar yazarım ki :) ben oğlum olsa teoman koyacaktım bir de, herkesin beğeneceği bir isim değil diye onu yazmadım![]()
Toplam serviks uzunluğunuz kaç mm şuan da ?Dikiş tutacak bi durum yok dedi açılmam 0,8 mm olumsuz konuşan bi doktor olmadığı için riskin büyüklüğünü asla anlayamıyorum internette de detaylı bir açıklama yokbeklemekten başka çarem yok
![]()
3 ünün arasında en güzeli KaranKızlar bana bir el atın biz hala isimde karar veremiyoruz.
Kuzey Ege demiştim, sonra Karan’da karar kıldım. Şimdi de Yaman istiyorum
9 ay karar veremeyeceğim sanırım yardım lütfen![]()
Ben park yataktan çok memnun kalmıştım. 5 yaşa kadar da kullandım. Hiçbir şey olmadı. Hala sapasaglamdı ki ben sallama özelliğini de açmıştım. Park yatakta sallayarak uyuttum 2 sene. Kaldırmıştim kanepe altına ama eşim taşınırken vermiş birine. Şimdi ablamın kullaadığı ahşap beşik var onu verecek bana.Anne yani için ayrı beşik aldıysan ve çocuk odasına ahşap beşik alıyorsan mantıklı zaten.. ahşap beşikler dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor, uzun süre kullanir, ondan sonra kardeşi olursa o da büyüyene kadar kullanır. Park besiklerin çok uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum ama ben başka çocuk dusunmedigim için bunu büyütsün yeter![]()
Oglumun adı Mete, bu bebeğime de Alp isterdim ama ailede var o yüzden Kaan koymayı düşünüyoruz.Vala o kadar çok ki benim beğendiklerim alp, mete, kaan, kutay, uygar, kıvanç, tuna, çağatay, ay daha o kadar yazarım ki :) ben oğlum olsa teoman koyacaktım bir de, herkesin beğeneceği bir isim değil diye onu yazmadım![]()
Yani sezaryende hemen sütü inen vardır belki ama ben hiç duymadım, genelde duş aldıktan sonra iniyormus o da ikinci gün en erken, o yüzden dogumdan sonra kesin hemen anne sütü verebilirim diye umitlenmiyorum bu hayal kırıklığı yaratır bende çünkü, ama bu sefer daha çok sütümün olacağını ve daha hızlı geleceğini bilinç altima islemeye çalışıyorum, aynı kadının iki hamileliği bile birbirinden farklı oluyorsa doğumdan sonra süt üretimi de farklı olur diye düşünüp kendimi avutuyorumEvet mutlaka geliyor dediğin gibi istisnalar olabilir ben yaşamadım öyle bi durum belki normal doğum yapmış olmamdan kaynaklıdır ama o zaman da dediğim gibi gerçekten düzenli sağım yapmak çok önemli. Alarm kurup gece uykumdan 2 saatte bir kalkıp 30-40 dk sağım yapıyordum göğüslerim yara oldu tabiki ama o an süt inmesinden başka düşünecek birşeyim yoktu ve çok şükür ki oldu. Mesela 4 saatte bir sağım yapın diyorlar bana çok uzun bi süre geliyor süt getirmeye çalışan bi anne için. Hep 2 saatte bir kalktım. Alarmlarım sabit hep açık şekildeydi 02.00/04.00/06.00 şeklinde. Allah herkese bol süt nasip etsinBen medicana da doğum yaptım biberon almıştım yanıma ama mama almamıştım hemşire bi ara yok oldu bebek memeyi almayınca baktım mama yapmış geldi saniyeler içinde hiç anlamadık bile mama yapmaya gittiğini sormadı da bize mamanız var mı diye. O sebeple hastanelerde olur diye biliyordum. Karşımızda da eczane vardı dependim bittiğinde hemen eşimi göndermiştim almıştı oda elimizin altındaydı. Belki her hastane şartı aynı değildir o yüzden siz yine de tedbirli gidin inşallah kullanmak zorunda kalmazsınız
![]()