- 22 Haziran 2022
- 2.037
- 3.109
- 53
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gülersem günah olur muedebiyatçı arkadaş yok sanırım grupta hadi bu iyiliğimi de unutmayınHidayet: ben ne alaka aaaaa djjdkdkdkd
Eki Görüntüle 3293021
Bilemem öyle fetvalar veremiyorum ben alanım değilGülersem günah olur mu![]()
baksana ama ortada olmayan insanlar geliyor muhalif oluyorlar. Ben S Sariucurtma ile konuşuyorum diğerleri muhalif oldu. Muhattabım sadece kendisiydi, ama işte grubu karıştırıp gittiler ama yetmiyor sanırım kendilerine. Ama ne demişler ne kadar çok konuşuluyorsan o kadar zirvedesin. 10 yıl kalsa yazdıkları tek bir şeye yorum yapmam. Olaylar olduğundan beri asla biriyle muhattap olmadım. Baştan sona isteyen herkes okuyabilir. O kadar alnım açık. Ama kendileri, bir şey görseler de ortalığı kızıştırıp kendisini bir güzel gömsek derdinde (zerre kadar umurumda değil, dediğim gibi herkes okusun muhattap olan ben miyim kendileri miAy kızlar şakalaşıyor musunuz, ciddi misiniz, tartışıyor musunuz anlamıyorum. Ömrümün son yarım saatini ne okuyarak harcadım diyorum şuan. İs yerimde sürekli kavga eden kızlar var, gruba geliyorum aksam yine aynı şey. Huzurlu huzurlu konuşsak olmuyor mu herkes birbirine laf sokuyor ne amacla bulunuyoruz grupta ben artık anlayamamaya başladım. Rica ediyorum güzel şeyler konuşun negatif enerji gelince çıkın toprağa basın çimlerde yürüyün ne bileyim bir hobi bulun kendinize. İkili polemiklere girmeyin artık nolur tartisanlar gitsin dmden tartışsın. Tüm modum düşüyor böyle şeyler görünce siz nasıl etkilenmiyorsunuz hayret valla. Şurada ultrason deneyimlerini,sağlık durumunu alışverişlerimizi falan paylassak daha güzel olmaz mı. Biraz hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum herkesten![]()
Ben 8 sene önce üye olmuştum siteye, kendimle alakalı bı sağlık sorunundan dolayı, burası vasıtasıyla o sorunumdan kurtuldum, sonra bebek istediğim dönemler burada o kadar büyük destekler gördüm ki, çikolata kistiyle savasmamayi burada öğrendim, sonra ben insanların yaralarına dertlerine umut olmaya çalıştım, burada çok kişiye hayır dua ettim çok kişiden de hayır dua aldığımı düşünüyorum, oğlumun hamilelik grubunda tanıştığım kişilerle arkadaştan öte olduk, hatta yüz yüze bile görüştük, sadece İstanbul'da değil mesela Ankara'ya gittiğimde oradakilerle, İzmir'e gittiğimde oradakilerle görüştüm topluca, onlar geldiğinde burada organizasyon ayarladık. Hiç bir kez kalp kirmadik, kirilmadik. Ağzımızdan çıkan her kelimeyi titizlikle seçtik ama yanlış anlaşılırsam düşüncesi ile de diken üstünde olmadık. Yeri geldi başkasının tecrübesinden (olumlu- olumsuz) fikir sahibi olduk, yeri geldi gelecek günlerle ilgili planlardan konuştuk, geçmişi de geleceği de konuşurken birbirimize girmedik. Anlayamıyorum neden böyle suanki grubumuz. Yorum yapmaya korkuyorum, elestirilmekten hiç gocunmam, ama demorolize edilmek hiç hoş değil gerçekten. Az önce biri aşı sonrası buz olayından bahsetmiş, bunu ikinci cocukta öğrendiğim için kazanım olarak gördüm mesela. Bu tarz bildiklerimizi aktarsak, ama aktarırken de olumsuz yorumlara maruz kalmasak olmaz mı. Ben bu grupta kimsenin kendi gibi hamile birilerine duygusal istismarda bulunacağına inanmıyorum, hepimiz bı başkasına faydalı olabilmekten mutluluk duyuyoruz. En azından kendi nazarımda böyle, ha ben yaşadım başkası yaşamaz, herkeste aynı olmaz, bebekten bebeğe bir olmaz falan filan fistan evet ama bilmenin ne gibi zararı olabilir diyorum. Şu grupta en büyük kazandığım bilgiAy kızlar şakalaşıyor musunuz, ciddi misiniz, tartışıyor musunuz anlamıyorum. Ömrümün son yarım saatini ne okuyarak harcadım diyorum şuan. İs yerimde sürekli kavga eden kızlar var, gruba geliyorum aksam yine aynı şey. Huzurlu huzurlu konuşsak olmuyor mu herkes birbirine laf sokuyor ne amacla bulunuyoruz grupta ben artık anlayamamaya başladım. Rica ediyorum güzel şeyler konuşun negatif enerji gelince çıkın toprağa basın çimlerde yürüyün ne bileyim bir hobi bulun kendinize. İkili polemiklere girmeyin artık nolur tartisanlar gitsin dmden tartışsın. Tüm modum düşüyor böyle şeyler görünce siz nasıl etkilenmiyorsunuz hayret valla. Şurada ultrason deneyimlerini,sağlık durumunu alışverişlerimizi falan paylassak daha güzel olmaz mı. Biraz hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum herkesten![]()
Ennnnn iyi niyetli sensin tatlım iyi dileklerin için amin diyor ve öpüyorumİyi niyet budur (benim yazdığım). Benim yazdığıma cevap bile vermemiş sanki ben olayları çıkarmışım gibi. Bir de şey yazmış: KARNINDA BEBEK TAŞIYAN BİR ANNENİN BU KADAR ART NİYETLİ OLABİLMESİNİ AKLIM ALMIYOR. İlgimin olamadığı konuyla ilgili iyi niyetle açıklama yapan ben, kurulan yine kendisi. Bunu yazan bir insanın kendiyle bu kadar çelişmesini de ben yorumlamıyorum. Sadece buraya bırakıyorum. Bu da son yazımdır kendilerine. Hiçbir zaman ilk muhattap olan ben olmadım yine olmayacağım. Çok da rica ediyorum benimle muhattap olmayın, bakın gittiniz gelip grubunuza tek kelime yazmadım. Buraya yazıyorsunuz yazdığın konuya da yazıya da asla yorum yapmıyorum. Gittiğiniz yerde bir sürü konuşma yaptınız bu grupla ilgili, bir de açın bakın bizim gittiğimiz şubat grubuna. Tek bir yorum yok sizle ilgili. O kadar yoksunuz anlayın artık. Ben de sizin için yok olayım. Allah hidayet etsin hepimizi![]()
Diger gruplara bakıyorum özeniyorum gerçekten ne kadar güzel anlaşıyor herkes ama bu grupta o bütünlük olmadı malesef. Bende senin gibi yıllardır sağlık sorunlarim ile ilgili kullandim siteyi ve cok şey öğrendim, öğrendiklerimi benimle aynı sorunu olan arkadaslara anlattim elimden geldiğince hep moral vermeye çalıştım benzer durum yaşayan insanlara. Ama hicbir zaman hicbir yerde ben bu gruptaki gibi bisey gormedim burda gercekten olumsuz bir enerji var ve bu beni kötü etkiliyor. Tamam diyorum bitti gitti tartismalar daha bu saatten sonra bisey olmaz sonra bakıyorum yine ufacık ve anlamsiz biseyden farkli bir tartisma çıkmış sayfalarca biseyler konuşulmuş. Aralık grubunu takip ediyorum o kadar cana yakın ki oradaki arkadaslar kimse kimseye laf söylemiyor ya gercekten neden bu grup böyle olamadı ki. Bu grupta da hepinizi seviyorum merak ediyorum mesela kim ayrintiliya girdi kim aşısını oldu nasıl gecirdi, baska gruplara yazsamda burada tanıştığım arkadaşlarımin da saglik durumunu merak ediyorum. İlerde dogum yapinca yasayacaklari deneyimleri merak ediyorum. Sırf bunun hatrina çıkmadım gruptan yoksa benim icin gerçekten bir anlamı kalmadı artik üzgünüm, ve biliyorum ki benim gibi düşünen cok insan var bu grupta. Biliyorum cogunluk rahatsız yani bu gergin ortamdan. Bundan sonra dünya yansa yorum yapmicam kim kiminle kavga ediyorsa etsin baktım kaos mu var bir kaç gün girmem okumam. Baska da çözüm bulamıyorum artikBen 8 sene önce üye olmuştum siteye, kendimle alakalı bı sağlık sorunundan dolayı, burası vasıtasıyla o sorunumdan kurtuldum, sonra bebek istediğim dönemler burada o kadar büyük destekler gördüm ki, çikolata kistiyle savasmamayi burada öğrendim, sonra ben insanların yaralarına dertlerine umut olmaya çalıştım, burada çok kişiye hayır dua ettim çok kişiden de hayır dua aldığımı düşünüyorum, oğlumun hamilelik grubunda tanıştığım kişilerle arkadaştan öte olduk, hatta yüz yüze bile görüştük, sadece İstanbul'da değil mesela Ankara'ya gittiğimde oradakilerle, İzmir'e gittiğimde oradakilerle görüştüm topluca, onlar geldiğinde burada organizasyon ayarladık. Hiç bir kez kalp kirmadik, kirilmadik. Ağzımızdan çıkan her kelimeyi titizlikle seçtik ama yanlış anlaşılırsam düşüncesi ile de diken üstünde olmadık. Yeri geldi başkasının tecrübesinden (olumlu- olumsuz) fikir sahibi olduk, yeri geldi gelecek günlerle ilgili planlardan konuştuk, geçmişi de geleceği de konuşurken birbirimize girmedik. Anlayamıyorum neden böyle suanki grubumuz. Yorum yapmaya korkuyorum, elestirilmekten hiç gocunmam, ama demorolize edilmek hiç hoş değil gerçekten. Az önce biri aşı sonrası buz olayından bahsetmiş, bunu ikinci cocukta öğrendiğim için kazanım olarak gördüm mesela. Bu tarz bildiklerimizi aktarsak, ama aktarırken de olumsuz yorumlara maruz kalmasak olmaz mı. Ben bu grupta kimsenin kendi gibi hamile birilerine duygusal istismarda bulunacağına inanmıyorum, hepimiz bı başkasına faydalı olabilmekten mutluluk duyuyoruz. En azından kendi nazarımda böyle, ha ben yaşadım başkası yaşamaz, herkeste aynı olmaz, bebekten bebeğe bir olmaz falan filan fistan evet ama bilmenin ne gibi zararı olabilir diyorum. Şu grupta en büyük kazandığım bilgiemilyinpariss maden suyu ile ilgili söylediği şeydi. Belki gerçektir belki değildir bu tez ama en ufak bi ihtimal bile varsa beni bu durumdan haberdar ettiği için ona hep hayır dua edicem. Burada sanki akademik tez sunuyormusuz gibi sürekli bı çürütme telaşı nedir yahu anlamıyorum, anlayamıyorum...
Ben başka gruplara pek giremedim firsatim olmadı, bı kaç kez haftam şubata yakın diye oraya bakmıştım, bir kez de yine buradaki muabbetlerden dolayı Aralık grubuna girmiştim, evet gerçekten enerji olarak bizim grupta bişey var. Ben de kendimi yorum yapmamak için dizginliyorum çogu zaman, ama hani bı alışkanlık var ya bu sitede daha önceki öğrendiklerimizi aktarma, faydalı olma isteği gibi ( hastanede bir tane doktorumuz var ama burada onlarca doktorumuz var, çünkü herkes doktorundan farklı bilgi kapıyor) bunları paylaşmak geliyor içimden, sonra yok yok kaosa gerek yok deyip sinirlandiriyorum paylaşımlarımı. Tabi ki indirim alışveriş bunlar da çok önemli konular ama keşke her konuda hiç tartışma olmadan konusabilseydik. Ben de belki bu sondur diyorum senin gibi ama sonu gelmiyor. Aslında bu olayda da yorumsuz kalmaya çalıştım ama ayak numarası ile ilgili paylaşım yapan arkadasa benzer şeyi yaşadım dedigim yorumdan sonra oradan başkalarının yorumları ile olay büyüdüğü için suçluluk psikolojisine girdim. Gerçekten nerden yorum yaptım konuya dedim. En güzeli artık yorum yapmamak bence de.Diger gruplara bakıyorum özeniyorum gerçekten ne kadar güzel anlaşıyor herkes ama bu grupta o bütünlük olmadı malesef. Bende senin gibi yıllardır sağlık sorunlarim ile ilgili kullandim siteyi ve cok şey öğrendim, öğrendiklerimi benimle aynı sorunu olan arkadaslara anlattim elimden geldiğince hep moral vermeye çalıştım benzer durum yaşayan insanlara. Ama hicbir zaman hicbir yerde ben bu gruptaki gibi bisey gormedim burda gercekten olumsuz bir enerji var ve bu beni kötü etkiliyor. Tamam diyorum bitti gitti tartismalar daha bu saatten sonra bisey olmaz sonra bakıyorum yine ufacık ve anlamsiz biseyden farkli bir tartisma çıkmış sayfalarca biseyler konuşulmuş. Aralık grubunu takip ediyorum o kadar cana yakın ki oradaki arkadaslar kimse kimseye laf söylemiyor ya gercekten neden bu grup böyle olamadı ki. Bu grupta da hepinizi seviyorum merak ediyorum mesela kim ayrintiliya girdi kim aşısını oldu nasıl gecirdi, baska gruplara yazsamda burada tanıştığım arkadaşlarımin da saglik durumunu merak ediyorum. İlerde dogum yapinca yasayacaklari deneyimleri merak ediyorum. Sırf bunun hatrina çıkmadım gruptan yoksa benim icin gerçekten bir anlamı kalmadı artik üzgünüm, ve biliyorum ki benim gibi düşünen cok insan var bu grupta. Biliyorum cogunluk rahatsız yani bu gergin ortamdan. Bundan sonra dünya yansa yorum yapmicam kim kiminle kavga ediyorsa etsin baktım kaos mu var bir kaç gün girmem okumam. Baska da çözüm bulamıyorum artik
Olabilir canım stres çok ani şekilde vücudu savunmasız bırakıyor. Ballı limonlu su iç hastalığa dönmeden geçer inşallahKızlar gülmeyin ama bişey sorucam. Sabah hastaneyi aradım nipt sonucum çıkmış mi diye evet dediler ve ben aniden aşırı panik olup korktum ve hastaneye varana kadar da nerdeyse panik atak geçiriyordm. Şimdi de bogazım agiriyor hafif ateşim de çıktı bunun bununla alakası olabilir mi yakuzenim kendisi de bazen ani korkunca filan olduğunu söyledi siz ne dersiniz?
Stresten olabilir tabi canım. Allah şifa versin. Sonuçlar nasıl, güldüğüne göre her şey yolunda diye umuyorumKızlar gülmeyin ama bişey sorucam. Sabah hastaneyi aradım nipt sonucum çıkmış mi diye evet dediler ve ben aniden aşırı panik olup korktum ve hastaneye varana kadar da nerdeyse panik atak geçiriyordm. Şimdi de bogazım agiriyor hafif ateşim de çıktı bunun bununla alakası olabilir mi yakuzenim kendisi de bazen ani korkunca filan olduğunu söyledi siz ne dersiniz?
Sonuctan önce korkudan ya da sonucu aldıktan sonra sevinçten ağlayacak gibi oldun mu boğazın duyumlendi mi. Böyle durumlarda hiç usutmesem enfeksiyon bile olmasa boğaz ağrısı olur bende. Bı de rahatlayinca meydana çıkıyor vücudun gerginliği. Çocuklar gece ateslenir daha çok, vücut dinlenmeye geçince ya da stresten kurtulunca illa bı hastalık gibi belirti veriyor. Dinlen, bı de artık tehlike yok her şey geçti, bebeğim sağlıklı diye sürekli telkin et kendini.Kızlar gülmeyin ama bişey sorucam. Sabah hastaneyi aradım nipt sonucum çıkmış mi diye evet dediler ve ben aniden aşırı panik olup korktum ve hastaneye varana kadar da nerdeyse panik atak geçiriyordm. Şimdi de bogazım agiriyor hafif ateşim de çıktı bunun bununla alakası olabilir mi yakuzenim kendisi de bazen ani korkunca filan olduğunu söyledi siz ne dersiniz?