- 10 Ağustos 2022
- 2.081
- 3.200
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım plasenta durumunu merak ediyordun çokca sanki, sevindim devlet doktorunun dediklerine. Yarın detaylı da mis gibi geçer inşallah.Kızlar devlet hastanesindeki doktora gittim bugün, bir sorun yok dedi plasenta ile ilgili olarakta rahim ağzına yakın ama tam kapatmıyor şuanki konumu normal doğum yapmana engel değil 33- 34. Haftada bakar duruma göre doğumu planlarız bana değil başka doktora gidersende durumunu anlat vajinal baksınlar o haftalarda dedi.
Üç hafta sonrada şeker yüklemesi yapacakmışız 75 mg ile.
Birde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuşum yine, onun içinde antibiyotik verdi.
Yarında kendi doktorumda detaylı ultrasonum var biraz rahatladım öncesinde buna gidince. Umarım orada da herşey yolunda olurbiraz uzun ve yorucu bir gün oldu karışık yazdım kusura bakmayın
![]()
Gözün aydın canımKızlar perinotologdan çıktım , herşey yolunda dedi bebek 4-5 gün önden gidiyormuş, özellikle karın bölgesi, serklaj oldum diyince erken doğum riskin yok dedi rahim boyu gayet iyiymiş, plasentamda arka yerleşmeli ve yukardaymış, iki kayıptan sonra böyle güzel şeyler duymak çok iyi hissettirdi, darısı hepinizin başına, inşallah heppiniz güzel şeyler duyarsınız ve bebişlerimizin doğumunu da yazarız buraya![]()
Ben kayma gibi değil de tekmelerini hissediyorum canım, göbek deliğimin çevresi sürekli yukarı anlık oynayıp iniyorKızlar bugün kızımın hareketlerini çok güzel hissediyorum. Çok güzel bir duygu ya. Bazen sola veya sağa doğru kayıyor uzanınca yavaştan ortaya geliyor. Sizin de öyle mi?
Allah Allah. Bir arkadaşımda da çıkmıştı doğuma kadar diyet yaptı herşey yoluna girdi. Toplam 6 kilo almıştı. Senin de herşey yoluna girer yolu yarıladık az kaldı. Geçmiş olsunKızlar selam bu ayki kontrolümde bebeğin suyu fazla olduğu için 20.haftada şeker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekeri çıktı doktor diyet verdiaslında çok kiloda almadım çok da yemiyordum nasıl çıktı anlamadım
ama arada canım tatlı çekiyor meyve bile yiyemiyorum doğru düzgün napıcam bilmiyorum 10 günde 1 kilo vermişim.
İşte bir bakıyorum sağda top gibi 5 dakika sonra solda ya da ortada. Çok değişik ya. Diğer çocuğumda çok gençtim hatırlamıyorum bile hem çok mide bulantısı çekmiştim hep hastanede geçmişti zamanım. Sanki ilk kez hamile gibiyimBen kayma gibi değil de tekmelerini hissediyorum canım, göbek deliğimin çevresi sürekli yukarı anlık oynayıp iniyor![]()
Çok sevindim inşallah bakalım benimki 15 eylüldeKızlar perinotologdan çıktım , herşey yolunda dedi bebek 4-5 gün önden gidiyormuş, özellikle karın bölgesi, serklaj oldum diyince erken doğum riskin yok dedi rahim boyu gayet iyiymiş, plasentamda arka yerleşmeli ve yukardaymış, iki kayıptan sonra böyle güzel şeyler duymak çok iyi hissettirdi, darısı hepinizin başına, inşallah heppiniz güzel şeyler duyarsınız ve bebişlerimizin doğumunu da yazarız buraya![]()
Aynen neden böyle oldu ki? 5-10kişi kalmışız.O değil de grupta bir avuç insan kalmışız aktif olan, yazan![]()
Benim de fazla çıktı suyum KızlarBenim de biraz fazla çıktı suyu sanırım benden de şeker yuklemesi istiycek kendi doktorum. Senin ne kadar suyu bi rakam verdi mi
kuruyorum canım ya ona rağmen unuttumCanım telefonuna alarm kursana hergün aynı saatte çalsın unutmazsın o zaman benim her ilaç için ayrı alarmım çalıyor![]()
Aynen canım ben bu enfeksiyondan hiç kurtulamadım her verdigimde çıkıyorCanım plasenta durumunu merak ediyordun çokca sanki, sevindim devlet doktorunun dediklerine. Yarın detaylı da mis gibi geçer inşallah.
İdrar yolu enfeksiyonu hamilelikte de genel de de başımızın belası ya![]()
Aynen bana da öyle dedi karbonhidrat ozellkle kaçın dedi şeker yuklemesi onerdi. Allah kötü şeylerden korusun bunlar bişey değil gözümde doğrusu. Ne gerekiyorsa dikkat ederiz olur biterBenim de fazla çıktı suyum KızlarBeyazmelek11 detaylı usg kağıdında 15-16 cm olup %50 persentil değerinin üstündedir yazıyor, detaylıyı yapan radyalag paketli gıda ve karbonhidrata dikkat edelim dedi. O kadar da zayıf bir kadınım çok da sağlıksız beslenmiyorum ama taze ekmeği çok severim
umarım sıkıntı yaratacak bir durum olmaz bizim için
Evet canım o parlaklık bir çok kadında duydum ilerleyen günlerde geçti diyor herkes. Doktorun da öyle dediyse diğer bulgular da iyiyse hiç kafana takma icini rahat tutKızlar dün perinatologa detaylı ultrasona gittim. Yarım saat sürdü. Doktor tek tek tüm organlarına baktı.Yüzünü gördük.Sol eli kapalıydı, doktor elini açsın diye çok uğraştı karnımı dürttü sürekli.En sonunda açtı
Her şey normal çıktı.Tek sorun kalbinde nokta şeklinde parlaklık olduğunu söyledi ama tek başına bir önemi yok bazı gebelerde görülen bir şey dedi.Genelde down sendromlularda görülse de baska bulguların da olması gerekiyor dedi.Normal gebelerde de olan bir sey korkulacak bir sey değil dedi.Yine de kafama takıldı dün internetten araştırdım durdum.Aynı durumda olup genelde son aylarda geçtiğini yazmışlar.Bugün sonuçları kendi doktoruma gösterdim.O da ondan bir şey olmaz dedi hiç önemsemedi.Rahatladım biraz.
Evet 19-24 arası yapılıyor canimCumartesi randevum var 19+4 olacağız o gün detaylı ultrason yapılabilir mi?
Arkadaşımın kızına da öyle demişlerdi canım ama doğana kadar düzelmişti. Sen ikili test yada fetal dna yaptırmış mıydın pnlar nasıl çıkmıştı ultrason bulgularında falan sorun yoksa down sendromu ihtimalini çok akla getirmemek lazım benceKızlar dün perinatologa detaylı ultrasona gittim. Yarım saat sürdü. Doktor tek tek tüm organlarına baktı.Yüzünü gördük.Sol eli kapalıydı, doktor elini açsın diye çok uğraştı karnımı dürttü sürekli.En sonunda açtı
Her şey normal çıktı.Tek sorun kalbinde nokta şeklinde parlaklık olduğunu söyledi ama tek başına bir önemi yok bazı gebelerde görülen bir şey dedi.Genelde down sendromlularda görülse de baska bulguların da olması gerekiyor dedi.Normal gebelerde de olan bir sey korkulacak bir sey değil dedi.Yine de kafama takıldı dün internetten araştırdım durdum.Aynı durumda olup genelde son aylarda geçtiğini yazmışlar.Bugün sonuçları kendi doktoruma gösterdim.O da ondan bir şey olmaz dedi hiç önemsemedi.Rahatladım biraz.
Yok erkek . En son perinotologda diyince ikna olduk artık:)Gözün aydın canım
Bebiş kız mıydı