2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Oyle yapiyorum zaten. Aynen ole kendi buyuttugu gibi buyutcem zannediyor sanirim. Neymis cocuklarinin hic biri bebekken gaz sorunu yasamamis,neymis hic biri grip bile olmamis. 7 cocuk buyutmus ama her cocugun ayni olmayacagini idrak edememis malesef
Benimki de 5 tane büyütmüş ama mesela çocukları daha doğrusu bebekleri evde bırakıp pazara falan gidiyormuş mesela sonra bana getir çocuğu bana bırak gezin siz diyor ben bırakır mıyım

Aynen öyle o yüzden yanlışlıkla olsa diyorum bende ama eşim fazla dikkat ediyor hiç istemediği için

Elinden geldiğince yapabilirsen ekranı kesmek iyi olur. Dün eşimin kuzeninin kızını okuldan psikoloğa yönlendirmişler 2 yaşında. Normal gelişim gösteriyordu aslında ama son zamanlar ben gördüğümde çocuk tuhafıma gitmişti. Öğrenme güçlüğü ve sosyal uyum problemi var demiş çocukta test falan yapacaklarmış işte. 4.aydan beri ekran karşısında çocuk. Belki alakası yok ama hep aklında kalır insanın acaba ondan mı diye

Ne gibi farklılık vardı peki?

Ne gibi farklılık vardı peki?
Boş anlamsız bakıyordu bazen kaygılı gibi. Bir şey söyleyince algılamıyor gibiydi yada geç tepki veriyordu. Çocuklarla oynarken bakıp bakıp birden bi hareket yapıp geri çekiliyordu genelde şiddetti çok kısa süre gördüm de garip gelmişti

Sadece ekran genelinde bağlamak herseyi dogru gelmiyor bana ekran yokken neler yaptığımızda önemli. Ben mesela tamamen çıkaramıyorum çünkü görüştüğümüz herkes tv izliyor çoğu yerde kapattiriyorum ama illaki şahit oluyor daha fazla ilgisini çekiyor. Günde 20 dk hakkı var sabah 10 dk aksam 10 dk (yemek yerken vermiyorum) bazen hiç izlemediği de oluyor. Hatta actigim da anne bitti diyerek kapatmami istiyor bazen. Çok küçükler enerjilerini nasil bosaltacaklarini bilmiyorlar onlara alan oluşturmamiz lazim. Toprak la oynamasına yemek yerken üstünü başını batirmasina izin veriyorum . Beraber disarda çakıl taşlarıyla, otlarla oynuyoruz hamur yoguruyorsam eline veriyorum hatta kofte bile yogurttum ekranı keserken ona ekrandan daha eğlenceli şeyler sunmanız lazim. Alt değiştirmek benim içinde zaman zaman çok zorlayıcı oluyor. Elimde ne varsa vermekten başka çare bulamadım bende

Bir tanıdığım kızında da ben farkediyordum çok uyardım başta bu kadar izletmemesi gerektiğini. Sonraları kısıtlama basladi aslında daha iki yasinda bile degil. Ekranı kisitlqdiktan sonra bariz değişmeye başladı cocuk

Evet çok fark ediyor gerçekten gözle görülüyor

Ne güzel maşallah benimki bu aralar hiç bişey yemiyor maalesef zor yediriyordum ama yiyordu şuan yemiyor
Geçicidir. Benimki de ara ara öyle yapıyor. Bir lokma girmiyor boğazına. Ama şimdi mamayı fa azalttım. Sadece sabah be gece yatmadan veriyorum. O yğzden acıkınca mecbur yiyor. Ben de baya kafama takıyordum ama genelde geçici oluyor. Stres yapmayın kendinize.

Stres değilde sinir yapıyorum ya da stresim sinire dönüşüyor bilmiyorum

Anne bitti mi diyor. Maşallah ya. Benimki daha anne bile diyemiyor. Sözcük hiç yok deliriciğim:)

Ekrana alışan çocuklara bıraktırmak da zor oluyor malesef.izledikçe daha çok isteyecek , daha çok daha çok derken daha çok ağlayacak ,işin içinden çıkılmaz bir hal alacak.en iyisi yapabiliyorsanız şimdiden bıraktırmak. İnşallah başarılı olursunuz.
. O yapamayınca yetişemeyince ağlama benimkinde de var. Normal sanırım bu dönemlerinde.

Benim bebeğimde çok terliyor, ama galiba ben uzun kol giydiriyorum hala ondan, biz yazlık giyiyoruz ama hala ona uzun giydiriyorum sıcak geliyor sanırım
Ben de yeni kısaya geçtim ama genelde ince uzun kol giydiriyorum. Gece üzerini açtığı için biraz kalınca giydiriyorum sadece. Şimdi kısa kollu emziriyorum uykuya daldı yine kafası su gibi terledi . Oda 23,5 derece gözüküyor

Bunlar hep mi vardı sonradan mı oluştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…