- 19 Mayıs 2024
- 2.903
- 1.785
- 53
Ahgagag denemeden bilemicezBende bazen diyorum biri zorsa diğeri kolay diyorlar ama ya ikinci daha beter olursa korkuyorum ondan
Benimki de 5 tane büyütmüş ama mesela çocukları daha doğrusu bebekleri evde bırakıp pazara falan gidiyormuş mesela sonra bana getir çocuğu bana bırak gezin siz diyor ben bırakır mıyımOyle yapiyorum zaten. Aynen ole kendi buyuttugu gibi buyutcem zannediyor sanirim. Neymis cocuklarinin hic biri bebekken gaz sorunu yasamamis,neymis hic biri grip bile olmamis. 7 cocuk buyutmus ama her cocugun ayni olmayacagini idrak edememis malesef
Aynen öyle o yüzden yanlışlıkla olsa diyorum bende ama eşim fazla dikkat ediyor hiç istemediği içinYani açıkçası bizimde 4 yaşına kadar öyle bir düşüncemiz yoktu ama kaza olduoğlumda olması için çok uğraştık valla ama bu bir sefer de tuttu demek ki nasibimizde varmış şimdi diyorum ki evet 2 yaş olcak aralarinda ama olsun arkadaş olurlar birbirlerine en fazla 3 sene zorluk çekerim zaten kayınvalidemle aynı binada yaşıyoruz yardımcı olur bana da, diyorum ki 4 yaşına falan geldiğinde tam rahatlamışken yeniden yapmak cesaret isticekti o yüzden şimdi inşallah hayırla sağlıkla gelsin de bir şekilde büyüyecek artık
Ne güzel maşallah benimki bu aralar hiç bişey yemiyor maalesef zor yediriyordum ama yiyordu şuan yemiyorBiz hep öyle yağıyoruz. Akşam yemeklerinde de kahvalatıda da bizle sofraya oturuyp ne yersel onu yiyor. Baya rahat oluyor ya.
Elinden geldiğince yapabilirsen ekranı kesmek iyi olur. Dün eşimin kuzeninin kızını okuldan psikoloğa yönlendirmişler 2 yaşında. Normal gelişim gösteriyordu aslında ama son zamanlar ben gördüğümde çocuk tuhafıma gitmişti. Öğrenme güçlüğü ve sosyal uyum problemi var demiş çocukta test falan yapacaklarmış işte. 4.aydan beri ekran karşısında çocuk. Belki alakası yok ama hep aklında kalır insanın acaba ondan mı diyeKızlar bebeğim çok çok huysuz ya herşeye ağlıyor herşeye, cidden kaç gündür böyle, gün boyu ağlamalı sinirli geçiyor, eli ağzında sürekli salyası da çok diş diyorum ama bi yandan da acaba çizgi film izliyor diye agresif mi oldu diyorum, alt değiştirirken ve yemek yerken açıyorum kapatınca kıyameti koparıyor önce bu kadar değildi bi kaç gündür daha beter oldu sürekli açmamı istiyor kapatınca çığlık ağlama. Bugünden itibaren sıfır ekran denicem umarım yapabilirim, yemek yemeyi geçtim isterse yemesin açmayacam ama alt değiştirirken ne yapıcam hiç bilmiyorum, telefonu eline veriyorum bişey izliyor öyle değiştiriyorum altını, yoksa kakalı şekilde kaçıyor yani, umarım ekransız başarılı olurum çünkü aşırı agresif ve herşeye ağlıyor ekrandan mı dişten mi bilmiyorum ama ekranı bırakıyorum tabi başarılı olursam
Ne gibi farklılık vardı peki?Elinden geldiğince yapabilirsen ekranı kesmek iyi olur. Dün eşimin kuzeninin kızını okuldan psikoloğa yönlendirmişler 2 yaşında. Normal gelişim gösteriyordu aslında ama son zamanlar ben gördüğümde çocuk tuhafıma gitmişti. Öğrenme güçlüğü ve sosyal uyum problemi var demiş çocukta test falan yapacaklarmış işte. 4.aydan beri ekran karşısında çocuk. Belki alakası yok ama hep aklında kalır insanın acaba ondan mı diye
Boş anlamsız bakıyordu bazen kaygılı gibi. Bir şey söyleyince algılamıyor gibiydi yada geç tepki veriyordu. Çocuklarla oynarken bakıp bakıp birden bi hareket yapıp geri çekiliyordu genelde şiddetti çok kısa süre gördüm de garip gelmiştiNe gibi farklılık vardı peki?
Sadece ekran genelinde bağlamak herseyi dogru gelmiyor bana ekran yokken neler yaptığımızda önemli. Ben mesela tamamen çıkaramıyorum çünkü görüştüğümüz herkes tv izliyor çoğu yerde kapattiriyorum ama illaki şahit oluyor daha fazla ilgisini çekiyor. Günde 20 dk hakkı var sabah 10 dk aksam 10 dk (yemek yerken vermiyorum) bazen hiç izlemediği de oluyor. Hatta actigim da anne bitti diyerek kapatmami istiyor bazen. Çok küçükler enerjilerini nasil bosaltacaklarini bilmiyorlar onlara alan oluşturmamiz lazim. Toprak la oynamasına yemek yerken üstünü başını batirmasina izin veriyorum . Beraber disarda çakıl taşlarıyla, otlarla oynuyoruz hamur yoguruyorsam eline veriyorum hatta kofte bile yogurttumKızlar bebeğim çok çok huysuz ya herşeye ağlıyor herşeye, cidden kaç gündür böyle, gün boyu ağlamalı sinirli geçiyor, eli ağzında sürekli salyası da çok diş diyorum ama bi yandan da acaba çizgi film izliyor diye agresif mi oldu diyorum, alt değiştirirken ve yemek yerken açıyorum kapatınca kıyameti koparıyor önce bu kadar değildi bi kaç gündür daha beter oldu sürekli açmamı istiyor kapatınca çığlık ağlama. Bugünden itibaren sıfır ekran denicem umarım yapabilirim, yemek yemeyi geçtim isterse yemesin açmayacam ama alt değiştirirken ne yapıcam hiç bilmiyorum, telefonu eline veriyorum bişey izliyor öyle değiştiriyorum altını, yoksa kakalı şekilde kaçıyor yani, umarım ekransız başarılı olurum çünkü aşırı agresif ve herşeye ağlıyor ekrandan mı dişten mi bilmiyorum ama ekranı bırakıyorum tabi başarılı olursam
Bir tanıdığım kızında da ben farkediyordum çok uyardım başta bu kadar izletmemesi gerektiğini. Sonraları kısıtlama basladi aslında daha iki yasinda bile degil. Ekranı kisitlqdiktan sonra bariz değişmeye başladı cocukElinden geldiğince yapabilirsen ekranı kesmek iyi olur. Dün eşimin kuzeninin kızını okuldan psikoloğa yönlendirmişler 2 yaşında. Normal gelişim gösteriyordu aslında ama son zamanlar ben gördüğümde çocuk tuhafıma gitmişti. Öğrenme güçlüğü ve sosyal uyum problemi var demiş çocukta test falan yapacaklarmış işte. 4.aydan beri ekran karşısında çocuk. Belki alakası yok ama hep aklında kalır insanın acaba ondan mı diye
Evet çok fark ediyor gerçekten gözle görülüyorBir tanıdığım kızında da ben farkediyordum çok uyardım başta bu kadar izletmemesi gerektiğini. Sonraları kısıtlama basladi aslında daha iki yasinda bile degil. Ekranı kisitlqdiktan sonra bariz değişmeye başladı cocuk
Bende beğendimEki Görüntüle 3584191 bu kitabı tavsiye ediyorum kizlar ben okudum ve çok şey kattığını dusunuyorum
Geçicidir. Benimki de ara ara öyle yapıyor. Bir lokma girmiyor boğazına. Ama şimdi mamayı fa azalttım. Sadece sabah be gece yatmadan veriyorum. O yğzden acıkınca mecbur yiyor. Ben de baya kafama takıyordum ama genelde geçici oluyor. Stres yapmayın kendinize.Ne güzel maşallah benimki bu aralar hiç bişey yemiyor maalesef zor yediriyordum ama yiyordu şuan yemiyor
Stres değilde sinir yapıyorumGeçicidir. Benimki de ara ara öyle yapıyor. Bir lokma girmiyor boğazına. Ama şimdi mamayı fa azalttım. Sadece sabah be gece yatmadan veriyorum. O yğzden acıkınca mecbur yiyor. Ben de baya kafama takıyordum ama genelde geçici oluyor. Stres yapmayın kendinize.
Anne bitti mi diyor. Maşallah ya. Benimki daha anne bile diyemiyor. Sözcük hiç yok deliriciğim:)Sadece ekran genelinde bağlamak herseyi dogru gelmiyor bana ekran yokken neler yaptığımızda önemli. Ben mesela tamamen çıkaramıyorum çünkü görüştüğümüz herkes tv izliyor çoğu yerde kapattiriyorum ama illaki şahit oluyor daha fazla ilgisini çekiyor. Günde 20 dk hakkı var sabah 10 dk aksam 10 dk (yemek yerken vermiyorum) bazen hiç izlemediği de oluyor. Hatta actigim da anne bitti diyerek kapatmami istiyor bazen. Çok küçükler enerjilerini nasil bosaltacaklarini bilmiyorlar onlara alan oluşturmamiz lazim. Toprak la oynamasına yemek yerken üstünü başını batirmasina izin veriyorum . Beraber disarda çakıl taşlarıyla, otlarla oynuyoruz hamur yoguruyorsam eline veriyorum hatta kofte bile yogurttumekranı keserken ona ekrandan daha eğlenceli şeyler sunmanız lazim. Alt değiştirmek benim içinde zaman zaman çok zorlayıcı oluyor. Elimde ne varsa vermekten başka çare bulamadım bende
Ya evet. Yesin diye özenle bişeyler hazırlıyorum mesela. İlk lokmadan tüküyor. Deliriyorum o zaman.Stres değilde sinir yapıyorumya da stresim sinire dönüşüyor bilmiyorum
Ekrana alışan çocuklara bıraktırmak da zor oluyor malesef.izledikçe daha çok isteyecek , daha çok daha çok derken daha çok ağlayacak ,işin içinden çıkılmaz bir hal alacak.en iyisi yapabiliyorsanız şimdiden bıraktırmak. İnşallah başarılı olursunuz.İstediği olmayınca ağlardı ama bu kadar da değildi ya herşeye ağlıyor bişeyi almaya çalışıyor yetişemiyor ağlıyor oyuncakla oynuyor yapamıyor ağlıyor, deneyeceğim bakalım başarılı olur muyum bilmiyorum beni çok zorlayınca açıyordum, yemek yerken ve alt değiştirirken işte kısa kısa, toplam ne kadar izliyor bilmiyorum ama kesik kesik açıyordum
Olsun aklında kalmistirBende beğendimama sesli dinledim okumaya fırsat bulamadığımdan okusam daha yararlı olurdu
Ben de yeni kısaya geçtim ama genelde ince uzun kol giydiriyorum. Gece üzerini açtığı için biraz kalınca giydiriyorum sadece. Şimdi kısa kollu emziriyorum uykuya daldı yine kafası su gibi terledi . Oda 23,5 derece gözüküyorBenim bebeğimde çok terliyor, ama galiba ben uzun kol giydiriyorum hala ondan, biz yazlık giyiyoruz ama hala ona uzun giydiriyorum sıcak geliyor sanırım
Bunlar hep mi vardı sonradan mı oluştuBoş anlamsız bakıyordu bazen kaygılı gibi. Bir şey söyleyince algılamıyor gibiydi yada geç tepki veriyordu. Çocuklarla oynarken bakıp bakıp birden bi hareket yapıp geri çekiliyordu genelde şiddetti çok kısa süre gördüm de garip gelmişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?