2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Evet biyolojik saati şaşmış uzun zamandır alıştı çünkü o saatte kalkıp oturmaya. Şiödi oğlun uyusa gece hiç uyanmasa sen elli kere kalkarsın çünkü alıştın artık her şey için zaman gerekiyor. Emzirme konusunda ben biraz katıyım ya daha 1 buçuk yaşındalar ve sütümüz var neden keselim ki. Uyku problemini bende çok fazla yaşıyorum yani hep anlatıyorum ama emzirmeyi yine de kesemem bir damlası bile şifa onlara, her şeyi bir sırası var. Ama şunu da biliyorum emmeyi kesince uykuları daha iyi olacak inşallah. Biraz daha diyalog kurabilmemiz lazım kendilerini ifade edebilmeleri lazım. Benimki çok güzel kelimeler söylüyor ama iletişim hala aramızda istediğim düzeyde değil. Tek iletişim şuan meme. Gerçekten emiyor ve rahatlıyor öyle mutlu olıyor ki neşesi yerine geliyor. Bu her bebekte aynı değil maalesef.
Evet bende senin gibi düşünüyorum, özellikle kaynanam bu aralar sürekli emzirmeyi bıraktır yemek yemiyor memeye güveniyor diyor, çok uyanıyor onun meme ile alakalı olduğuna eminim, çok uykusuz yorgun ve kötüyüm ama ona rağmen memeyi şuan bıraktırmayı bende düşünmüyorum

Ama stresini attın eminim kendine geleceksin iyi olacaksın merak etme. Evde birisi var mı bebeğin nasıl? O durum bana da oldu oğlum çol korkmuştu çok şükür eşim evdeydi. Her şeyden önce insanız unutma biz iyi olmadıkça iyi çocuklar yetiştiremeyiz. Evde birisi varsa hemen bırak çocuğunu dışarı çık kendine nir yemej dondurma bişey al kafanı dağıt. Ben çok stres olduşumda kendime yemek ısmarlarım şu sıralar alışveriş ve yemek bana iyi geliyor. Aklını dağıt mutlaka
Annem vardı biraz onun yüzünden oldu sinir krizine girmem, babam anneme demiş sen çok yoruluyorsun çok yardım ediyorsun hamileliğinden beri sen bakıyorsun bir çocuğa bile bakamıyor demiş, yine aynı muhabbet çok zoruma gitti tam 1 haftadır babamla konuşmuyorum ona rağmen babam aynı konuyu devam ettirip duruyor, bunu duyunca krize girdim, gerçekten çocuğum olduktan sonra ailemi tanımaya başladım, çocuğuma annem bakmıyor ben bakıyorum sadece yanıma geliyor bazen ben iş yapıyorum yemek yapıyorum eşim çok farklı saatlerde çalışıyor bazen gece evde olmuyor o yüzden yardım istiyorum, annem yoruluyor git gel yapmaktan kabul ediyorum ama babamın bu şekilde konuşması çok zoruma gidiyor, ben kendisi ile tartışıp 1 haftadır konuşmuyorum ona rağmen hala suçunun farkında değil aynı şeyi söylemeye devam ediyor, bu kadar konunun arasında insanın babası böyle yapınca zoruna gidiyor

Meme ve uyku ilişkisi var. Uyandığında ağzında meme olmadığı için ağlıyor. Öneri istediğiniz için ben olsam memeyi keserdim demiştim aslında.
Uyku eğitiminin gerçekten de bir matematiği var onu uygulamak lazım. Umarım siz de yakın zamanda başarabilirsiniz. Yalnız unutmayın, sağlıklı ve mutlu anne sağlıklı ve mutlu bebek demek.
Benzer durumdan geçtiğimden çok iyi anlıyorum sizi. Damla vs geçici çözüm. Bebeğin uyku zamanı, yemek zamanı gibi rutinlerinin olması ve buna alışması lazım.
Çok zor oluyor ama alışıyorlar. Ne kadar erken yaparsanız o kadar kolay olur. Bir yerden başlamak şart.
Yo anladım sizi teşekkür ederim, ama malesef memeyi bıraktıramam şuanda bende bebeğimde buna hazır değil ama ben emziriyorum ona rağmen kalkıp oynamak istiyor geri uykuya meme ile geçebilir ama geçmiyor kalkıp oynuyor

Evet bende senin gibi düşünüyorum, özellikle kaynanam bu aralar sürekli emzirmeyi bıraktır yemek yemiyor memeye güveniyor diyor, çok uyanıyor onun meme ile alakalı olduğuna eminim, çok uykusuz yorgun ve kötüyüm ama ona rağmen memeyi şuan bıraktırmayı bende düşünmüyorum
Geçen bir yerdeyiz 2 çocuğu olan bir kadın vardı çocupu bebekken çok kiloluymuş sütü çok fazlaymış hatta bu sebeple ek gıdaya 1 yaşında başlamış şaka gibi geldi tabi bana. Oğlum uyumuyor yemek yemiyor diye bana direk kes memeden gitsin dedi. Baya soğukkanlı bir şekilde. Yani ne anlatsam boş ona orada o yüzden üstünü kapattım konuyu geçtim. Çocuğumun yemek yememesini emmeye bağlıyor😅 aslında benim oğlum iştahsız değil yemek yemek istemiyor reddediyor. Karpuz sever mesela versem yer çilek yer ama yemek yemiyor. O yüzden herkes kendi çocuğunu biliyor ya burda ne desek boş

Yaşadığım yerde düzgün bir tane doktor yoktu özel hastaneler de, bu doktor oğlumun 6. Ayında geldi öyle şansımıza bulduk, malesef başka güveneceğim bir doktor yok, ama uyku konusunda artık çıkmazdayım uyku ilacı gerekiyosa da kullanacam, en azından kısa süreli düzenlene kadar
Evet belki geçici ama olsun o bile dinlendirir insanın kendine vakti ayırması gibi yok inşallah çözümü olur

Annem vardı biraz onun yüzünden oldu sinir krizine girmem, babam anneme demiş sen çok yoruluyorsun çok yardım ediyorsun hamileliğinden beri sen bakıyorsun bir çocuğa bile bakamıyor demiş, yine aynı muhabbet çok zoruma gitti tam 1 haftadır babamla konuşmuyorum ona rağmen babam aynı konuyu devam ettirip duruyor, bunu duyunca krize girdim, gerçekten çocuğum olduktan sonra ailemi tanımaya başladım, çocuğuma annem bakmıyor ben bakıyorum sadece yanıma geliyor bazen ben iş yapıyorum yemek yapıyorum eşim çok farklı saatlerde çalışıyor bazen gece evde olmuyor o yüzden yardım istiyorum, annem yoruluyor git gel yapmaktan kabul ediyorum ama babamın bu şekilde konuşması çok zoruma gidiyor, ben kendisi ile tartışıp 1 haftadır konuşmuyorum ona rağmen hala suçunun farkında değil aynı şeyi söylemeye devam ediyor, bu kadar konunun arasında insanın babası böyle yapınca zoruna gidiyor
Baban ayrı bir konu onu konuşmuştuk ama annen konusuna gelirsek baştan beri çok desteğini gördüğün için şimdi annen giderse bence çok zorlanırsın ama kendini alıştırırsan çok rahat edersin. Benim annemde rahatsız olduğu halde ameliyatlı yani ona rağmen heliyor bişeuler yapmaya çalışıyor bazen çok bunalıyorum evde olması iyi oluyor ama çoğu zaman tek başıma çok daha iyiyim. Ayrıca çocukların babaanne dede anneneanne gibi büyüklerinin yanında çok şımarıdpını düşünüyorum. En azından benim oğlum öyle. Dedesini görürse uyumuyor yemek yemiyor ekstra zorluyor yani. Bugün annem geldi bize dün 9da uykusu gelen oğlumu saat 1 de zor uyuttum mesela. Evde bir tane otoriter olması gerekiyor çocuklar için. Babalar zaten gündüz yok çocuklar anne ne derse onu yapıyor evde bir kaç kişi oluncaya kafalar karışıyor. Bu beniö düşüncem tabi oğlumda bunları gördüm

Geçen bir yerdeyiz 2 çocuğu olan bir kadın vardı çocupu bebekken çok kiloluymuş sütü çok fazlaymış hatta bu sebeple ek gıdaya 1 yaşında başlamış şaka gibi geldi tabi bana. Oğlum uyumuyor yemek yemiyor diye bana direk kes memeden gitsin dedi. Baya soğukkanlı bir şekilde. Yani ne anlatsam boş ona orada o yüzden üstünü kapattım konuyu geçtim. Çocuğumun yemek yememesini emmeye bağlıyor😅 aslında benim oğlum iştahsız değil yemek yemek istemiyor reddediyor. Karpuz sever mesela versem yer çilek yer ama yemek yemiyor. O yüzden herkes kendi çocuğunu biliyor ya burda ne desek boş
Valla bazıları çok biliyor 😂benimki de yaban mersini çok sever çilek muz çok sever ama yemek diyince sadece makarna ve patates kızartması her gün versem yer diğer şeyleri ya hiç yemez yada az yer

Evet belki geçici ama olsun o bile dinlendirir insanın kendine vakti ayırması gibi yok inşallah çözümü olur
Galiba deneyeceğim bugün tesadüf bir yakın arkadaşım bugün baybay Night uyku damlasını sordu bana onunda kızı 9 aylık kullanmış bakalım onda ne olacak ona göre bende deneyeceğim

Baban ayrı bir konu onu konuşmuştuk ama annen konusuna gelirsek baştan beri çok desteğini gördüğün için şimdi annen giderse bence çok zorlanırsın ama kendini alıştırırsan çok rahat edersin. Benim annemde rahatsız olduğu halde ameliyatlı yani ona rağmen heliyor bişeuler yapmaya çalışıyor bazen çok bunalıyorum evde olması iyi oluyor ama çoğu zaman tek başıma çok daha iyiyim. Ayrıca çocukların babaanne dede anneneanne gibi büyüklerinin yanında çok şımarıdpını düşünüyorum. En azından benim oğlum öyle. Dedesini görürse uyumuyor yemek yemiyor ekstra zorluyor yani. Bugün annem geldi bize dün 9da uykusu gelen oğlumu saat 1 de zor uyuttum mesela. Evde bir tane otoriter olması gerekiyor çocuklar için. Babalar zaten gündüz yok çocuklar anne ne derse onu yapıyor evde bir kaç kişi oluncaya kafalar karışıyor. Bu beniö düşüncem tabi oğlumda bunları gördüm
Valla bugün çok dua ettim Allahım tek başıma birşeyler yapacak duruma gelelim artık diye, yardım istemekten utanır oldum bide şimdi babam böyle yapınca kendimi yük gibi hissediyorum, benim oğlum da babaannesi dedesi tarafına gidince şımarıyor çünkü onlara lafımı geçiremiyorum, kendi ailem benim istediğim gibi davranıyorlar ama onlar saçma sapan şeyler yaptırıyorlar her dediğini yapıyorlar ağladığı an dediğini yapıyorlar bende önüne geçemiyorum benide dinlemiyorlar, oğlum orda çok değişiyor

Kızlar hepimizin durumlari aslinda aynı.Biraz eksik biraz fazlayiz.Uyku,yemek,kendimizi ihmal etmemiz,eslerimizle aramizin bozuk olmasi vs vs.Bazen okuyorum ama yazamiyorum bile cunku herkesin derdi o kadar cok ki diyorum ki sus kadin seninki dert mi diyorum.Bende bugun kendime asiri kizdim bazen gereksiz yere ogluma asiri bagirdigimi dusunuyorum bugunde o gunlerden biriydi ve sanirim dur demem lazim kendime sonra vicdan yapiyorum.

Biz yarin 18. Ayımızı bitiriyoruz ve gece uyku konusunda şunu soylemek isterim arkadaslar,ben emzirmiyordum ama gece 3 kez mama veriyordum ve bu beni cok yormaya baslamisti.Gece mamayi kontrollu sekilde kestim ve suan hic vermiyorum.Deliksiz uyuyormu malesef hayir ama en azindan gece 7/8 kez uyanmak yerine 1-2 kez uyanip geri uyuyoruz ve gercekten beslenmeyi kestikten sonra sukreder oldum.Keske deliksiz uyusak inan demiyorum cunku bu bile sukur benim icin.Ama mesela 10:30dan oncede uyutamiyorum en erken 22:00diyelim.Ve ben bunu hic sorun etmiyorum.Kimseylede kiyaslamiyorum.Bu cocugun biyolojik saati bu diyorum.Cunku onceden 12-1 de uyurdu.Kisacasi bazi seyler inanin zamanla oturuyor ve oturacak.Size bunlari herkes soyluyor evet ama gecicek.Seneye ben inaniyorum cok guzel seyler konusuyor olacagiz.

Destek konusuna gelirsek ben kayınvalidemle ayni bahcede yasiyorum.Disaridan davulun sesi cok guzel geliyor herkese.Aa ne guzel kaynanan var herseye yardim ediyor diyorlar evet allah var yardimci ama inanin o kadad cok eksileri ve artilari var ki.Bazen diyorumki acaba yalniz ve ayri br sehirde mi olsaydik.Cunku ne kadar iyi anlassanizda ters dustugumuz bir cok sey var.Yemek,buyutmek yetistirmek vs vs.Herseye bir yorumlari herseye bir cevaplari,herseyi en iyi onlar biliyor vs vs.Otorite zaten yerlerde cunku onlarin yaninda asiri simariyor.Bazen ole bi bunaliyorumki gercekten tum sinirimi oglumdn cikariyorum ve sonra pismanlik yasiyorum.Annem farkli sehirde kanser tedavisi goruyor.Oglum kucuk oldugu icin yanina gidemiyorum onun stresini ayri yasiyorum.Eşim cocuk konusunda sifir destek.Gecen gun hst randevum vardi kaynanamda evde yoktu 18. Ayinda ilk defa oglumu babasina biraktim ve hst gittim.Giderken uyuttum ve ben gelene kadar cocuk uyumus.Ama eşim diyorki resmen basinda nobet tuttum ben hic uyuyamadim.Dedim sen sakamisin ben 18 aydr hic uyumuyorum.Biz gala oglumla ayni odada yatiyoruz eşim ayri yatiyor.Yani kisaca benimki gercekten cok bencil.Neyse uzattikcauzattim.Umarim bugunlerimjzde gecicek ya inanmak istiyorum.

Ya bazı çocuklar kendi kendine suyunu falan içip uyuyor görüyorum bana imkansız geliyor oğlum kalkacak suyunu içecek yatacak falan çok ütopik
Bana da ütopik geliyor hani şöyle gece 3 defa uyansa hic uyanmadan uyumus gibi hissedeceğim daha kendi kendine uyumasını hayal dahi edemiyorum

Kizlar selam bayadir buralara ugrayamiyorum 18 aylik olacagiz oglum ismine donup bakiyor anne baba su mama dan baska bir sey demiyor yaaa. Isaretle de gostermiyor bazen baba nerde diyorum giii yapip gosteriyor o kadar doktor biseyi yok diyor ama cok endiseleniyorum bir de bazi hayvan seslerini cikariyor

Bana da ütopik geliyor hani şöyle gece 3 defa uyansa hic uyanmadan uyumus gibi hissedeceğim daha kendi kendine uyumasını hayal dahi edemiyorum
Bende ayagimda sallamadan uyutacagim gunlerin hayalini kurardim.Bel fiitgim var ne kadar dayanirim diyordum.ve kendi kendine bu hafta yaninda yatinca uyumaya basladi.sanirim buyuyorlar ve biz farkinda degiliz🙃

Her gün buraya aynı şeyi yazıyorum farkındayım kusura bakmayın sizi de rahatsız ediyorum, ama gerçekten psikolojim çok bozuldu bu konudan dolayı bitik durumdayım ne yapacağımı da şaşırdım, hangi saatte uyutursam uyutayım tam 3 aydır gecenin herhangi bir saatinde kalkıp 4 5 saat oturuyor, bugün öğle uykusu yaptırmadım, akşam 22.30 da uyuttum saat 3e kadar 3 kere kalktı sonra tam kalktı bakın saat 7 e geliyor hala uyumadı, ya biliyorum siz bana fikir verdiniz her yolu denedim olmuyor, 8 de yatırıyorum 11 12 gibi kalkıyor yine sabaha kadar oturuyor bakın bugün geç yatırdım öğle uykusu bile yaptırmadım zorla oyaladım belki uykusu düzelir diye geç yatırdım kalkmaz belki dedim gene kalktı hala oturuyor, izin vermiyorum oynamıyorum olmuyor, yatakta tutuyorum olmuyor, ben mahvolmuş durumdayım psikolojik olarak çöktüm bu konu beni bitirdi, zaten inanın ne kişisel bir alanım var kendime ait yaptığım bişey de yok, kocamla da aşırı mesafeli olduk her konuda çocuk doğduğundan beri birbirimizi görmüyoruz, sizde de böyle mi? Cinsel anlamda bahsetmiyorum, ilgi alaka önemsenmek bile yok, eskiden seni seviyorum derdi beni düşünürdü şimdi birbirimizi önemsemiyoruz bile çocuk uyuduktan sonra ikimiz farklı odalara gidiyoruz, birbirimizle zaman geçirdiğimiz dahi yok, Ben her konuda tükendim artık, ciddi anlamda psikolojim çok bozuldu, kendimi değersiz önemsiz hissediyorum, bu çocuktan dolayı mı böyle oldu yoksa başka şeyden mi bilmiyorum çok doluyum kime anlatayım buraya yazıyorum kusura bakmayın
Ah ku,um kiyamam desteksi,lik ve uykusuzluk ckk zor. Dis cikariyor olabilir mi

Kizlar selam bayadir buralara ugrayamiyorum 18 aylik olacagiz oglum ismine donup bakiyor anne baba su mama dan baska bir sey demiyor yaaa. Isaretle de gostermiyor bazen baba nerde diyorum giii yapip gosteriyor o kadar doktor biseyi yok diyor ama cok endiseleniyorum bir de bazi hayvan seslerini cikariyor
Bizde ayniyiz cümle henuz kurmuyor.cok fazla kelime dağarcığımızda yok ama endise etmiyorum.elbet konusacak ve susmucaklar🙃

Kızlar hepimizin durumlari aslinda aynı.Biraz eksik biraz fazlayiz.Uyku,yemek,kendimizi ihmal etmemiz,eslerimizle aramizin bozuk olmasi vs vs.Bazen okuyorum ama yazamiyorum bile cunku herkesin derdi o kadar cok ki diyorum ki sus kadin seninki dert mi diyorum.Bende bugun kendime asiri kizdim bazen gereksiz yere ogluma asiri bagirdigimi dusunuyorum bugunde o gunlerden biriydi ve sanirim dur demem lazim kendime sonra vicdan yapiyorum.
İster istemez oluyor engel olamıyoruz bizde insanız, gece kalkıp uyumayınca bende bağırıyorum sonra vicdan yapıyorum hiç geçmeyecek bu vicdan yapma sanırım :)

Valla bazıları çok biliyor 😂benimki de yaban mersini çok sever çilek muz çok sever ama yemek diyince sadece makarna ve patates kızartması her gün versem yer diğer şeyleri ya hiç yemez yada az yer
Geçen benimkide patates kızartmasına taktı baya yedi dedim aç kalacağına yesin bari😅 hamileyken yapmam dediğim her şeyi yapıyorum ya

Destek konusuna gelirsek ben kayınvalidemle ayni bahcede yasiyorum.Disaridan davulun sesi cok guzel geliyor herkese.Aa ne guzel kaynanan var herseye yardim ediyor diyorlar evet allah var yardimci ama inanin o kadad cok eksileri ve artilari var ki.Bazen diyorumki acaba yalniz ve ayri br sehirde mi olsaydik.Cunku ne kadar iyi anlassanizda ters dustugumuz bir cok sey var.Yemek,buyutmek yetistirmek vs vs.Herseye bir yorumlari herseye bir cevaplari,herseyi en iyi onlar biliyor vs vs.Otorite zaten yerlerde cunku onlarin yaninda asiri simariyor.Bazen ole bi bunaliyorumki gercekten tum sinirimi oglumdn cikariyorum ve sonra pismanlik yasiyorum.Annem farkli sehirde kanser tedavisi goruyor.Oglum kucuk oldugu icin yanina gidemiyorum onun stresini ayri yasiyorum.Eşim cocuk konusunda sifir destek.Gecen gun hst randevum vardi kaynanamda evde yoktu 18. Ayinda ilk defa oglumu babasina biraktim ve hst gittim.Giderken uyuttum ve ben gelene kadar cocuk uyumus.Ama eşim diyorki resmen basinda nobet tuttum ben hic uyuyamadim.Dedim sen sakamisin ben 18 aydr hic uyumuyorum.Biz gala oglumla ayni odada yatiyoruz eşim ayri yatiyor.Yani kisaca benimki gercekten cok bencil.Neyse uzattikcauzattim.Umarim bugunlerimjzde gecicek ya inanmak istiyorum.
Sizinde mi ilk çocuğunuz?
Benim Kv ve kayınbaba da herşeye bir fikirleri var, kayınbabamı severim ama bu çocuk konusunda o da yeri geliyor beni aşırı sinirlendiriyor dediğin gibi çocuğumu yetiştirme tarzıma hep müdahale ediyorlar çok basit bir örnek geçen birlikte köye gittik oğlum orda ördeklerin yüzdüğü bir su var leğenin içinde ona elini soktu bende yapma felan dedim çektim elini sabunladım bana orda tepki gösteriyor mikroba da çocuğun ihtiyacı var elleme 3 gün köyde kaldık üç gün o ördeklerin suyunu ellemesin diye uğraşıyorum kayınbabam bırak diyor ya böyle bir mantık var mı mikroba da ihtiyaç varmış, bu sadece bir örnek, çikolata yedirmeyin az verin diyorum çikolata enerji verir sağlıklı içinde süt var şeker var saçma sapan şeyler söylüyorlar çikolata ne zaman sağlıklı olmuş da, eş konusunda eşim bana eskiden hiç yardım etmezdi ama şimdi ediyor nasıl oluyorsa, evin temizliği çamaşır asma kahvaltı hazırlama hatta bazen yemek konusunda da işine gelince yapıyor, çocuk konusunda da 10 dk da çocuğu geri veriyor bana ya sigara içecem ya WC ye gidecem diye kaçıyor ve bu ikisinde de 25 dk gelmiyor insan balkona tuvalete gidip 25 dk ne yapar sırf kaçış için yani, onun dışında 1 senedir ayrı yatıyoruz sürekli kavga ediyoruz her konuda, eskiden daha iyiydik seni seviyorum demeden uyumazdık şimdi demiyor, ve dediğin gibi benim yorgunluğum zerre umrunda değil sadece kendini düşünüyor hep kendi ağrılarından yorgunluklarından bahsediyor, ay kusura bakma çok uzun yazdım aşırı doluyum :(

Back
X