• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Bence benim de rahim ağzı yarası önceden vardı . Çünkü ara kanamalarım her ay oluyordu neredeyse . özellikle yumurtlama dönemlerinde oluyordu. Doktor hamilelikte bakınca gördü. Hamilelikte ve doğumdan sonra hiç ara kanama olmadı. Yara iyileştiği için galiba . 1-2 dakikalık bir işlemle yakarız geçer demişti doktor hiç öyle üstünde durmamıştı o zaman da . Smear da inşallah temiz çıkar canın.
Çok sağol canım, bende spiral var o da yara yapıyormuş umarım ondandır

Sana çok net ekran vermeyen annelerin sebeplerini söyleyeceğim. Bu konu bu grupta da konuşuldu ekran vermeyen annelerin söylediği klasik şeyler ev işlerine dahil edin, ağlamasına müsade edin ya da siz ekran verdiğiniz için yemiyor gibi basit şeyler. Bu konu benim için tartışmaya kapalı. Hep diyorum her çocuk zor elbette ama bazıları daha zor. Ekran vermeyen anneler birincisi ve en önemlisi çocupu uysaldır ikna edilmeye yatkındır gel dersin koşa koşa gelir böyke anneler zaten çocuklarıyla evde işte yaparlar. Bulaşık makinesini birlikte boşaltırız ya da dizeriz diyen anneler var mesela bu grupta da yazan oldu hadi dedim ben yanlış yapıyorum denedim üstüne gittim yok benim oğlum kendine zarar veriyor. Komple makinenin içimi çıkarıyor mesela eşyalarla beraber ya da makine açıkken kapağını kapatmaya çalışıyor yani biliyorsundur neler olabileceğini şimdi ben nasıl dahil edeyim ev işine bu sadeve 1 tane basit örnek. Demekki bazı çocuklar yatkın bazıları ne yaparsa yap durmuyor ama o anneler kendileri başardığı şçin biz başaramıyoruz konusuna getiriyorlar ben her şeyi denedim benim çocuğum yeri geliypr ekranda bile durmaz. Çünkü karakteri böyle. İkincisi dediğin gibi destekleri oluyor. Eve birisi gelse benim oğlumda çok mutlu olur onunla vakit geçirmek ister bende 5 dk nefes alırım ama maalesef kapımı çalan yok. Şöyle kuş sütü eksik sofra kur herkes koşa koşa gelir ama yemek içmeye. Keşke benide davet etseler koşa koşa giderim🤣 herkesin bebesi ne yiyor ne içiyor yanlış yere bakıyorsun sen buraya gel kendini iyi hissetmek istiyorsan hepimiz aynıyız 🤣🤣 yemek uzun zamandır düzgün yemiyor ama yinede ufaktan kilo aldı 11 kilo oldı balık yağından dolayı diye düşünüyorum yoksa doğru düzgün yemiyor bazen kaşıkla peşinde gidiyorum ne yerse kardır diye. Uykusu zaten berbat. Kendini kötü hissetme yani yeterince sorumluluklarımız vsr bu kadar oluyor elimizden bu kadar geliyor
Her çocuğun elbette kendine göre kolaylığı ve zorluğu var ama bu çocuğu daha uyumlu sakin olan kişilerin çocukların yaptığı şeyleri kendi başarısı gibi görüp diğerlerini yapamamış ve başarısız olarak görmesi kadar beni irite eden bir şey yok ya. Bide sosyal medyada paylaşmış video yapmış meselançocuğun çok uyumlu sosyal şanslısın diyenler verdiğim emek vs. Diye. Ya tamam emek verdin ama herkes emek veriyor. Sosyal dışa dönük olmayan bir çocuğu parklara oyun gruplarına götürerek zamanla belki biraz daha açabilirsin ama seninki kadar olmayacak yani bu senin başarın değil. Benim oğlum acayip sosyal mesela insanlara güler çocukların peşine takılır çocuklar sıkılıyor yani o derece. Ben mi başardım bunu ben parka götürdüm diye mi oldu ne alaka. Çocuk yaradılıştan böyle yani. Ev işi konusunda mesela ütü açıyorum yanmak ne biliyor acısını biliyor anlat göster ama yok gelip masayı sallıyor kabloyu çekiyor onlara önlem alsam ütülediğimi çekiyor ütüleneni atıyor ama diğer arkadaş bi ev ütü yapardı çocuk yanında oynar ilişmez çamaşır verirdi ona. Yok yani çocuk yapmıyor.

çok geçmiş olsun sanki burdan birinin de olmustu 6. Hastalık
Bizde oldu ama iyi doktora denk gelip teşhis edilmesi gerekiyor.3 gün full 39 üzeri ateş oldu hatta 40 oldu çoğu zaman defalarca acile gittik geldik serumla da düşmedi en son yatırdılar ilaç verdiler orda baya influenza testi negatif çıktı ama doktor yinede negatif çıkar dedi neden buna rağmen test yaptıklarını da anlamadım. Bizi taburcu ettiler eve geldik döküntüler başladı. Altıncı hastalık belirtileri ne ise bizde hepsi vardı sadece hastanede yatarken döküntüsü olmadı için doktora da döküntüsü yok altıncı hastalık değildir dedi falan filan. İnatçı bir ateş yapıyor bu hastalık

Her çocuğun elbette kendine göre kolaylığı ve zorluğu var ama bu çocuğu daha uyumlu sakin olan kişilerin çocukların yaptığı şeyleri kendi başarısı gibi görüp diğerlerini yapamamış ve başarısız olarak görmesi kadar beni irite eden bir şey yok ya. Bide sosyal medyada paylaşmış video yapmış meselançocuğun çok uyumlu sosyal şanslısın diyenler verdiğim emek vs. Diye. Ya tamam emek verdin ama herkes emek veriyor. Sosyal dışa dönük olmayan bir çocuğu parklara oyun gruplarına götürerek zamanla belki biraz daha açabilirsin ama seninki kadar olmayacak yani bu senin başarın değil. Benim oğlum acayip sosyal mesela insanlara güler çocukların peşine takılır çocuklar sıkılıyor yani o derece. Ben mi başardım bunu ben parka götürdüm diye mi oldu ne alaka. Çocuk yaradılıştan böyle yani. Ev işi konusunda mesela ütü açıyorum yanmak ne biliyor acısını biliyor anlat göster ama yok gelip masayı sallıyor kabloyu çekiyor onlara önlem alsam ütülediğimi çekiyor ütüleneni atıyor ama diğer arkadaş bi ev ütü yapardı çocuk yanında oynar ilişmez çamaşır verirdi ona. Yok yani çocuk yapmıyor.
Aynen öyle sanki onlar başarabilmiş ama biz hiç emek vermeden sakin bir çocuk olmasını bekliyormuşuz gibi muamele oluyor. Çocuk bu durmaması bana dahs mantıklı geliypr. 3 yaşındaki bir çocukla belki evi silip süpürebilirsin senş anlar dinler ama bizimkiler daha çok küçük ben makinedeki bıçaklarla onunla iş yapmayı göze alamam çünkü çocuğumu biliyorum onu da öğrenmeyiversin daha Allah nasip ederse zamanımız var naşla zaman onunla bu işi yaparım ya da başka bir işi. İş yapmayı geçtim en büyük duam ağlamadan durması ve uyuması birde yemeğimi isteyerek yesin🤣🤣🤣

Bana da 1 yaş aşısında öyle yapmıştı . Hastaydı , ateşi yoksa yaparız dedi . Şu gün son falan diyordu . Meğerse onlar yaptıkları aşıları müdürlüğe bildirdikleri için son gün falan diyorlarmış . Bi doktora götüreyim öyle gelirim demiştim . Doktor iyileşsin öyle yaptır şu an bağışıklığı zayıf aşı ağır gelir demişti . Hemşireye söyleyince gelecek ay yapalım o zaman dedi 1 ay sonra yaptırmıştım . Sonra ben aile hekimini değiştirdim hemşiresi de değişti tabi . Geleceğim müsait zamanımda diyordum her gün mesaj atıyordu ya da arıyordu bana gün verin diye . Rahatsız oluyordum artık. O an strese girdim imzaladım ben de aramasın diye. İstediğim de gidip yaptırcam .
Ya benimkini de ben arıyorum bur 18 ay asisinda o sıra rahatsizdi diye goturmedim üzerinden 1 hafta geçince aradı siz hic gecikmezdiniz birsey mi niye getirmediniz dedi 😅

tüm cümlelerinize katılıyorum.Ben kızım kadar sıcakkanlı sosyal biri değilim mesela.Benim ona bunu katmış olmam mümkün değil bebekliğinden beri yapısı böyle.Basarı değil her bebeğin fıtratı kişiliği farklı.ayrıca kızım erkek çocukları gibi hareketli yerinde durmuyor oyun alanına girip üç saat durup ağlaya ağlaya çıkarıyorum artık ikna edemeyince.eşimle haftanın birkaç günü yarım gün kreşe mi versek diye konuştuk bir yerle görüşmeye gideceğiz pazar günü.Duyan öcü gözüyle bakıyor kreşlere.Evde durmuyor oyalayamıyorum haftanın çoğu günler birkaç saat zaten oyun atölyelerinde serbest oyun alanlarındayız zaten.Artık kimseye kulak asmamayı öğrendim her çocuk başka

Ya benimkini de ben arıyorum bur 18 ay asisinda o sıra rahatsizdi diye goturmedim üzerinden 1 hafta geçince aradı siz hic gecikmezdiniz birsey mi niye getirmediniz dedi 😅
Çok iyi takip ediyorlar cidden. Ben aile hekimini değiştirdim diye eski hemşire aradı neden değiştirdiniz diye😂

tüm cümlelerinize katılıyorum.Ben kızım kadar sıcakkanlı sosyal biri değilim mesela.Benim ona bunu katmış olmam mümkün değil bebekliğinden beri yapısı böyle.Basarı değil her bebeğin fıtratı kişiliği farklı.ayrıca kızım erkek çocukları gibi hareketli yerinde durmuyor oyun alanına girip üç saat durup ağlaya ağlaya çıkarıyorum artık ikna edemeyince.eşimle haftanın birkaç günü yarım gün kreşe mi versek diye konuştuk bir yerle görüşmeye gideceğiz pazar günü.Duyan öcü gözüyle bakıyor kreşlere.Evde durmuyor oyalayamıyorum haftanın çoğu günler birkaç saat zaten oyun atölyelerinde serbest oyun alanlarındayız zaten.Artık kimseye kulak asmamayı öğrendim her çocuk başka
Bu şekilde sosyal dışa dönük çocuklar için asıl kreş çok uygun oluyor. Çünkü çocuk başka çocuklarla iletişim kurup oynamak istiyor. Evde zaman geçirmek onu sıkıyor bide öyle oyuncakla etkinlikle oyanalanmayan bir çocuksa. Kreşe karşı olanları da bi türlü anlamıyorum zaten. Ha çalışma şartları zor olan kişilerde çocuk mesela sabah 7 de çıkıyor yola akşam eve gelmesi akşam 6 7yi buluyor bu çocuk için evet çok iyi bir durum değil. Ama annesi babası bunu keyfi olarak yapmıyor yine hayat şartları herkesin bir değil. Yarım gün kreş bence artık bizim çocukların eğlenmesi ve gelişimleri açısından destekleyici kesinlikle

Kızlar benim kızımın kulak yanları kafasında döküntüler çıktı . Kırmızı pembe. 6. Hastalık da böyle oluyormuş . Baktım şimdi kızımın hastalık seyri ile aynı . İnfluenza b pozitifti . O da normal gripmiş . Ama ne öksürük ne burun akıntısı bişey olmadı kızımda. Ya test yanlış çıktı ya da grip semptomları sonradan gelcek . Bilemedim.
Gecmiş olsun, benım kızımda 6.hastalık geçirdi, öncesınde 3 gün kadar 40 dereceleri gören ateş, sonrasında ateş bittiği an döküntü, totalde 1 hafta sürmüştü

Ay bizimki de takıl bu ara ooo ooo dşye sürekli açtırıp oynuyor.cocugum sürekli roman havası istiyor gram oynamayı seven oynayan bir insan değilim kızımla çok zıtız 🫠🫠🫠
Oynamasam kıyameti koparıyor🤣 yarın ilk mez düğüne gidifez bakalım ne yapacak 🤣

Kızlar benim regl 1 hafta oldu bitmişti 2 gündür lekelenmem var ve regl olacakmış gibi de ağrım var, doktora gittim rahim ağzında yara var dedi korktum biraz, spiral var bende onla ilgili olmuş olabilir dedi ama yine de smear testi yapalım dedi
Benim de geçen ay adet dönemimden 10 gün sonra lekelenmem ve yoğun ağrım olmuştu.Hormon testi istedi doktor ve prolaktin 100 çıktı normal değerin çok üstünde.Adet kanamalarında düzensizliğe ve ara ara lekelenmelere sebep olabiliyormuş.Şu an ilaç kullanıyorum.

Benim de geçen ay adet dönemimden 10 gün sonra lekelenmem ve yoğun ağrım olmuştu.Hormon testi istedi doktor ve prolaktin 100 çıktı normal değerin çok üstünde.Adet kanamalarında düzensizliğe ve ara ara lekelenmelere sebep olabiliyormuş.Şu an ilaç kullanıyorum.
Neden yükselirmiş peki o değer

Hayır cnm ben koydum🤭arastıra araştıra belirtıler çok benzıyordu cunku. Biz daha hiç doktora gıtmedık hep evde hallettım
Valla ben de gitmeyecektim bu defa ama ateş ilaçla düşmek bilmeyince . Bi de 40 dereceleri görünce korkudan gittim . Döküntüler henüz başlamadığından doktor da anlamıyormuş başlar da.

Valla ben de gitmeyecektim bu defa ama ateş ilaçla düşmek bilmeyince . Bi de 40 dereceleri görünce korkudan gittim . Döküntüler henüz başlamadığından doktor da anlamıyormuş başlar da.
Bu hastalıkta ateş evde düşmüyor bizim verdiğimiz ateş düşürücüler fayda etmiyor maalesef. 3 gün uğraştık gittik geldik anlamadılar ne olduğunu benim evde verdiğim ilacı verip gönderdiler oğlum şoka girdi kucağımda bayıldı. Yaşarken çok kötü gerçekren inşallah tekrarlanmaz artıl bağışıklıkları güçlenir inşallah

Back
X