2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    336
Belki büyüdüğü icin meme ememediğini dusundugu icin büyümek istemiyordur

Ya kızlar benim kizim normalde cok iletişimi güçlü istedigini söyleyen bir çocuk ama ben işe başlamadan bir kaç hafta kadar önceden cimnastik kursunu değiştirmiştik diger kursta kendini ifade ediyordu ama onlar hep.buyuk çocuklarda diye yaşıtlarının oldugu bir kursa geçiş yaptık burda öğretmenle asla iletisim kurmuyor asla cevap vermiyor hic konuşmuyor orda, kurstan çıkana kadar çıkınca yine dili aciliyor yani kurs süresince de oradayım ama anlamalndiramadim

Bu yaş grubu aslında kendi yaşıtıyla değil büyüklerle takılmayı daha çok sever ve diğer kursta ki hocasını daha çok sevmiş olabilir...

Bu yaş grubu aslında kendi yaşıtıyla değil büyüklerle takılmayı daha çok sever ve diğer kursta ki hocasını daha çok sevmiş olabilir...
Muhtemelen daha çok sevdim ina eminim çünkü oradaki hocası da gercekten kendisini seviyordu burda o aradaki sevgi tam oluşmadı sanirim

Benim kızımda da var aşırı sosyal olan kızım son bir aydır bu tarz yerlerde sessizleşti.Yani neye vicdan azabı çekeceğimi şaşırıyorum bazen.Nerde yanlış yaptım da böyle oldu diyorum acaba evde mi sıkıyorum çok mu uyarıyorum vs diye neden oldu ben de bilmiyorum

Kızlar kızım bana onu uyarırken anni sus diyor.Örneğin çorabını cıkardıgında soğuksa hasta olabiliriz çorapları çıkarmayalım lütfen hasta olmak istemeyiz dedim anni sus giydir giydir dedi.Ben hararetli konuşursam babasıyla örneğin bana anni sus diyor kavga tartışma vs yokken beni susturmaya çalışıyor.cok konuşan konuşmayı seven biri de değilim hiç.27 aylık kızım tarafından bu konuda uyarılmak bana nerde yanlış yapıyorum dedirtiyor.Tırnaklarını yiyor.Gectiğimiz iki ay önce tahammülümün o kadar zorlandığı bir dönem geçirdim o dönemde kızıma iki kez farklı ama yakın günlerde sert bir şekilde bağırdım ve yeter artık sen neden böyle yapıyosun yazık değil ni bana niye böyle yapıyosun çok yoruluyorum diye kızıp bağırdım bir adet de poposuna vurdum kızarak.kızım da duygusal olarak çok zor bir dönemden geçiyordu sanırım.Beni çok ama çok zorladı 45 dk kadar hiç susmadan saçma sapan seyler icin yırtına yırtına ağladığı bir dönemdi.Tırnak yemesi son iki haftadır çok fazla arttı.kendimi suçluyorum açıkçası ona o kızdığım dönem için olduğunu düşünüyorum.iki ay geçti üzerinden.Ve ben kendimi hersey için suçlamaktan çok yıprandım.Elimde değil sürekli kendimi suçluyorum.Sabrınızı nasıl koruyorsunuz , yazdıklarınızı okuyorum bazen yazamıyorum telefonu elime aldığımda bile bitti deyip bırakmamı istiyor.Sizlerde durumlar nasıl ben yaptığım hatamı nasıl telafi edebilirim bilmiyorum anne sinirlendi ama seni çok seviyorum sadece kızdım özür dilerim dedim ama ben aşamıyorum.Cok sert davrandığımı düşünüyorum ses tonum bile çok kötüydü üzerinden geçti ama aşamıyorum hiç kızıp bagırdıgınız oldu mu

Büyüdün artık meme yememelisin gibi şeyler diyorsanız büyümek istemiyor olabilir
Ben 1 kere söyledim sadece tepkisini moralinin bozulduğunu görünce söylemedim . Eşim söylüyordu . Bir de görenler diyor büyümüşsün diye . Ona da hemen tepki gösteriyor .
Belki büyüdüğü icin meme ememediğini dusundugu icin büyümek istemiyordur
Galiba öyle . Çok hassaslar ya

Kızmıyorum diyene nedense inanasım gelmiyor açıkcası, istersem linç edileyim ama ben böyle düşünüyorum. Haa yanında destek birileri vardır; çocuk ağlama nöbeti, inat krizi bir şeye girer o an ortamdan uzaklaşabilirsin rahatlarsın belki sakinliğini korumayı başarırsın bilemiyorum ama o bile çok zor. Mesela geçen sandalyeye çıkmış elleriyle tezgahtan destek almış ayaklar havada dengesini bir kaybetse ocağın üstüne düşecek direk ve tencere var yemek pişiyor. Nasıl sakin kalabilirsin en az 10 kez yapma oğlum, etme oğlum diyorsun ama anlamıyor. Ben de bazen sinirlenip kızıyorum, bu anlar da hep kendine zarar verme tehlikesi olan anlar ve anlık gelişen tepkiler. Sonuçta oyuncak attı aman ağladı bağırdı kendini yere attı diye kızmıyorum. Korkuyla veriyorum o tepkiyi sonuçta. Kızmayı bağırmayı normalleştirmek değil amacım ama insanın doğası gereği gelişen tepkiler de var.

Kızlar daha önce sizden de sanırım yazan olmuştu yine de sormak istiyorum oğlum oyuncaklarını son 2 haftadır bilerek çok sık atmaya başladı nerdeyse tüm gün herşeyi fırlatma ile geçiyor bu kadar eşyalarına zarar vermezdi herşeyini kırıyor birde bize atıyor oyuncakları bize de zarar veriyor özellikle bana yapıyor oyuncakla vurmasa da kendi eliyle defalarca bana Tokat atıyor kafama vuruyor bunu hiç birimizden öğrenmedi nerden edindi ve nerden çıktı bu huy bilmiyorum ama aşırı üzülmeye başladım çok canım sıkılıyor sizinkilerde var mı böyle bir durum

Böyle durumlarda alternatif sunun diyorlar . Atmaya başladıysa atabileceği bi sepet kutu bişey verip oraya atmasını sağlayın , vurduğunda bana vuramazsın diyip yumuşak bi ayıcık , yastık tarzı bişeye vurdurmak gibi öneriler var . Ama sabırlı kalmak çok zor oluyor her zaman . Bazen benimki de yapıyor ama sık değil yakında başlar gibi geliyor her şeyi atmaya , vurmaya . Çünkü benimkinde uyumak istememe uyumamak için ağlamak bile yeni başladı . Şu an her şeyi ağlayarak istiyor. Yani zaten yapacağım şeyi bile ağlamaklı acıtasyonlu söylüyor . Oyuncağı isteyecek zaten vericem ama ağlayarak başlıyor istemeye . Buna bile zor tahammül ediyorum bazen . Ağlamadan söyler misin kızım diyorum . Yok söylemiyor . Sakinleşemiyor.

Bende onu sorguluyorum acaba ben mi yanlış yaptim bir yerde diye bugun öğretmeni ile görüştüm cocugun karakteri farkli bu cok normal hatta cok iyi dedi baya olumlu konuşunca biraz rahatladım açıkçası

Bizim olaya bakışımız da onlari cok etkiliyor yani sert davrandım diye vicdan azabı yasasip durumu icsellestirdikce cocukta icsellestiriyor. Sabrini koruyabilen oldugunu da sanmiyorum. 2 yas donemi bence sabir falan bırakmıyor.

2 yaş sendromu diye bahsettiğimiz sanırım tam olarak buymuş şuanda baya yaşıyoruz seninki de aynı şekilde demekki

@Madamu kesinlikle hiç bağırmadan kızmadan ve azıcık da olsa poposuna eline vurmadan çocuk büyütüleceğine veya büyüttüm diyene ben de inanmıyorum. Eltim var iki kızı var. Kızlardan biri öğretmen biri üniversitede öğrenci. Çok sakin sabırlı biridir. Şimdiye kadar hiç sesini yükselttiiğini duymadım. Yani başka durumlarda da bizim çığlıklar tepki verdiğimizde bile o gayet sakin kalır. Büyük kızı hep der annem bize hiç bağırmadı veya vurmadı ama bir sefer varki hiç unutmuyorum der. Artık annemi çileden çıkardım o da dayanamadı. Beni dövdü der. Demem o ki çocuklar sabır zorlamadan bire bir.
Tırnak yeme mevzusu, acaba başkasından görmüş olabilir mi? Bence sen bağırdın diye olacağını düşünmüyorum. Ve çocuklara yaptıkları yanlışın doğrusunu göstersekte ısrarla o yanlışa devam ediyorlar. 14yaş 8yaş 2yaş ben üçünde de aynı şeyi yaşıyorum bu böyle yapılmaz böyle olmalı diyorum. Ertesi gün yine aynı yine aynı  tabi benim ses o zaman bir arşa gidip geliyor
Uzmanlar çok uyarmayın diyorlar ama biz Türk annelerinde bu sabır çok yok malasef
Anne sus demesi geçicidir bence benimkide babaannesine takmış durumda kadına "sen git" diyor dişardan biri görse öğütlüyoruz sanacak

@meraklibirkisi nasıl oldunuz canım?

Selam kızlar nasılsınız herkes iyi mi ilk defa bu kadar uzun kimse yazmadı, bende yazmıyorum bayadır ama iyiyiz şükür atak dönemi uzun sürdü uykusu yemesi baya bozulmuştu kafayı yemek üzereydim gergin ayrı krızdi kendimi zor topladım şu an deniz duruldu biraz daha tatile gittik derken burayı sadece okuyup geçtim, hasta olanlar iyilerdir inşallah

Herkes bahar moduna geçti sanırım, herkes iyi olsun da park bahçe sezonu iyiden iyiye açıldı... Benimki bak güneş çıkmış parka gidelim, tavuklara gidelim diyor bilmem ne kuşağı kandıramıyorsun da

Bizde iyiyiz sukur.bir yandan eşimin saglik durumlari bir yandan buyuyen oğlum ve bitmeyen istekleri.Bizde gozumuzu bahcede aciyoruz uykular disinda hava guzelken iceri girmiyoruz.Hayat bu aralar asiri hizli akiyor bizimde.Avantajimiz evet bahceli evimiz ama bazende cok yoruyor malesef.Yinede sukur ki apartman dairesinde degiliz.Buyuyorlar gercekten ve bizlerde artik her evresine şok oluyorz.Saglikli olsun tum cocuklarimizda gerisi hallolur

Selam, iyi diyelim iyi olsun. Herkes kabuğuna çekildi, buralar ıssız kaldı. Ben de çarşamba günü burnumdan ameliyat olacağım, oğlumla nasıl idare edeceğiz ne kadar sürede toparlarım bilemiyorum. Onun gerginliği ve stresi var. Eşim 1 hafta yanımda olacak, umarım hızlı toparlarım. Burun olduğu için korkuyorum darbe falan almaktan. Kucağıma nasıl alacağım bilemiyorum ya da altını nasıl değiştiririm yaşayıp göreceğiz

`