2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar selam herkese ben 21+4 oldum hala kusuyorum ara ara ve çoğunlukla bulantım var hala kokulara karşı hassasım böyle olan var mı ya valla bunaldım artık bitmeyecek bu sanırım doğurana kadar☹️
Enfeksiyonuna baktırdın mı canm o da kusma bulantı yapıyor

Hayır idrar yaparken bi zorlanma yanma yok. Çok fazla sancım var gaz sıkışması mı oluyor acaba diyorum ama günlerdir geçmez mi gaz sancısı olsa. Gaz da var kaç gündür anlamlamdıramadım ama korkuyorum valla
Yeni başldıgın progestan ağırlı bi ilaç varmı oda gaz yapıyor mesela bana hastanede yatarken endol veridler aşırı ağrı yaptı bende sordugumda megersem ilaç gaz yapıyormuş karnım cok sertti . Dün tekrar başladılar endole gece boyunca taş gibiydi karnım gaz doluydu

Kaç gündür sancı çekiyorum evet bazen ağrı hafifliyor ama geri başlıyor. Yarın detaylı ultrason randevum olduğu için öncesinde erkenden gitmek istemedim o yüzden bekliyorum günlerdir. Gitmişken doktorumla görüşeceğim umarım kötü bişey değildir iyice tedirgin olmaya başladım.
Sizin enfeksiyon için nasıl bir tedavi yolu izlendi?
Evet agri sabit değil ama özellikle akşamları yada geceleri agri saplanirdi benim. Geldiğinde 1 saat üzeri azalmadan kivrandirir şekilde acı çekerdim. 2 sefer suda eriyen tek kullanimlik antibiyotik ilac verdiler. Gebelikte kullaniyomus. İna bende çok dikkat ediyorum zaten sadece evdeyim kimseyle görüştüğüm de yok yani ortak wc kullanımı vs gibi durum yaşamıyorum ama malesef bi kere kalınca doğuma kadar tekrarlayarak geliyomus. Eger seninde enfeksiyon ise bolca su içmeye bak asla azalmasına izin verme şu konusunu. Onun dışında artık 2 günde bir sarımsaklı yogurtlu meze salata yapıp sarımsak tüketmeye calisicam başka yol bulamadim 😔

Kaç gündür sancı çekiyorum evet bazen ağrı hafifliyor ama geri başlıyor. Yarın detaylı ultrason randevum olduğu için öncesinde erkenden gitmek istemedim o yüzden bekliyorum günlerdir. Gitmişken doktorumla görüşeceğim umarım kötü bişey değildir iyice tedirgin olmaya başladım.
Sizin enfeksiyon için nasıl bir tedavi yolu izlendi?
Bide eğer enfeksiyon sebebi ile agri çekiyorsan valla çok iyi dayanmissin inşallah enfeksiyon değildir. Ben ilk teşhis konulara kadar 20 gün içinde 7 8 kere acillik oldum. Hatta demir ilacı da kullaniyodum oda agri yaptı sonra 2 gün bırakıp başka demir ilacına geçtim. Gebelik öncesinde bi kaç kez mantar olmuştu antibiyotik kullanınca mantar yapiyo bende o zamanlar asla böyle bi acı agri yaşamadım. Mevlam kalan gün ve aylarda hepimizin yardımcısı olsun sağ saglim evlatlarımıza kavuşalım

Ben sağa ya da sola dönmek için bile uyanıyorum, bir de çişe kalkıyorum birkaç kez.
Anti dertten bende muzdaribim. Kabus değil elhamdülillah ama değişik rüyalar görüyorum. Çişe 2 2bucjk saatte bir uyanıyorum yada tontik kızım tekmikliyo öyle uyanıyorum. En sağlıklı uykuyu sabah ezanından sonra dalıp alıyorum. Yoksa gece boyu yataktayım ama dalamiyorum uykuya.

Bide kızlar baya önce duymuştum bunu bebekler anne karnında iken gecenin ibadet için uygun olduğu vakitlerde uyandırmaya başlarmış. Doğum sonrasida aynı şekilde oluyomus. Gerçekten takip ettim. Özellikle teheccut namazı ve sabah ezanı vaktinde bebeğim tekmeleyerek uyandiriyo beni. Anne karnında başlıyorlar bizi ibadet için yönlendirmeye. Her uyandığımda çok niyet ediyorum ama bi türlü namaz kılma konusunda ikna edemedim kendimi. Oturarak kılayım diyorum daha önce başka sebeple oturarak kaldığım zamanlarda çok kötü hissederdim o yüzden de yapamıyorum. Rahim agzi kısalığı biraz daha uzadığında niyetim var.😔 imkanı olan özellikle teheccut vaktinde 2 rekat kılsın hepimize de dua etsin evlatlarımız için. 🤲😔🫂

Arkadaşlar burda enfeksiyon geçirenler sizde karında sertlik ve sancı oldu mu? Benim karnım bir kaç gündür çok sert ve akıntım fazlalaştı gibi, enfeksiyon olduğun da da karında sertlik ve sancı oluyor mu?
Canım benim enfeksiyon da illa yanma az kesintili idrar olması gerekmiyor bu belirtiler olmasa da enfeksiyon çıkabiliyor illa kadın doğuma gitmene gerek yok sağlık ocakları da idrar tahlili yapar enfeksiyonu ciddiye al tedavinin ol bol su iç

Dün gece uyuyamayanlar kervanında bende vardım ama benimki başka sebepten normalde alerjik bir bünyeye sahibim ama dün ne yediysem kaşıntım asla geçmedi vücudumun belli yerlerinde kaşıdıkça kabarcıklae oluştu mecbur kortizonlu kremimi kullanmak zoeunda kaldım sabaha karşı belki bir saat uyuyabildim o kadar acaba aleejik birşeymiydi bu hamileliğin son trimesterinde görülen reaksiyonmuydu yoksa uyuzmuydu neydi çok korkuyorum uyuz olmasından bide onunla uğraşıcak hiç taakatim yok:(

Enfeksiyon size sancı yaptı mı? Enfeksiyon olunca sancı da oluyor mu acaba ?
Benim de geçen hafta enfeksiyon kaynaklı sancılarım oldu 2 dk bir 50-60 sancı gelmiş fark etmedim kanamayla acile gidince nst de gördü doktor. Crp yani enfeksiyon testim 80 çıktı hastaneye yatırdılar 4 günde 25 e düştü antibiyotik başlattılar enfeksiyon doktoru da ayrıca gördü domuz gribi covid falan var mı diye baktılar ama onlar negatif çıktı normal bir enfeksiyon ama kasılmaları tetikledi tabi ama ben evde sancı hissetmedim doktorum da şaşırdı o yüzden en ufak ağrım olunca nst ye çağırıyor sancı fark etmediğim için tabi bu benim başıma gelen bir olay herkes de öyle olacak diye bir durum yok enfeksiyon toplamda antibiyotikle 10 günde geçti kasılmalar da ilk gece 5 saatte anca hafifletildi ilaçlarla ve serumla. İdrar testi yapılmıştı o da normaldi

Dün gece uyuyamayanlar kervanında bende vardım ama benimki başka sebepten normalde alerjik bir bünyeye sahibim ama dün ne yediysem kaşıntım asla geçmedi vücudumun belli yerlerinde kaşıdıkça kabarcıklae oluştu mecbur kortizonlu kremimi kullanmak zoeunda kaldım sabaha karşı belki bir saat uyuyabildim o kadar acaba aleejik birşeymiydi bu hamileliğin son trimesterinde görülen reaksiyonmuydu yoksa uyuzmuydu neydi çok korkuyorum uyuz olmasından bide onunla uğraşıcak hiç taakatim yok:KK43:
Acaba kurdeşen olabilir mi kullandığım ilaçların yan etkisi ferrım yapabilir diyor ama şimdiye kadar yapmamıştı doktoruma sorsam anlarmı cikdiyeyemi gitmek gerek off bi bu eksilti sahidenbb

Yeni başldıgın progestan ağırlı bi ilaç varmı oda gaz yapıyor mesela bana hastanede yatarken endol veridler aşırı ağrı yaptı bende sordugumda megersem ilaç gaz yapıyormuş karnım cok sertti . Dün tekrar başladılar endole gece boyunca taş gibiydi karnım gaz doluydu
Hayır canım yeni başladığım bir ilaç yok aynıları ile devam ediyorum.

Dusundugun icin tesekkur ederm. Siteye bayagidir girmiyorm bazen saglkla ilgili bir seylee oluyor onun icin bakiyorm. Ama gebeligim icin net bir sey denmedigi icin buraya girmiyorm. Yani diyecek paylasacak guzel bir seyim yok cunku. Hastaneye gidip geliyorm artk doktorlar akisina birakti gebelik ya sonlanacak ya devam edeck
Çok geçmiş olsun canım inşallah her şey iyiye hayırlıysa döner enfeksiyon geçer sen de bebeğin de iyi olursunuz

Evet agri sabit değil ama özellikle akşamları yada geceleri agri saplanirdi benim. Geldiğinde 1 saat üzeri azalmadan kivrandirir şekilde acı çekerdim. 2 sefer suda eriyen tek kullanimlik antibiyotik ilac verdiler. Gebelikte kullaniyomus. İna bende çok dikkat ediyorum zaten sadece evdeyim kimseyle görüştüğüm de yok yani ortak wc kullanımı vs gibi durum yaşamıyorum ama malesef bi kere kalınca doğuma kadar tekrarlayarak geliyomus. Eger seninde enfeksiyon ise bolca su içmeye bak asla azalmasına izin verme şu konusunu. Onun dışında artık 2 günde bir sarımsaklı yogurtlu meze salata yapıp sarımsak tüketmeye calisicam başka yol bulamadim 😔
Çok zormuş gerçekten ya eğer enfeksiyon ağrısıysa aşırı rahatsız ediyor 😔 sarımsak iyi olur doğal yollarla da çözüm bulmamız lazım geçen bir arkadaş dut kurusunu soda kaynatıp içiyordum öyle çözüm buldum enfeksiyona demişti onu da bi denemek lazım

Back
X