Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    95
Ben ozel hastaneye gidiyorum detayliyi baska doktor yapmisti ama ikiliyi kendi doktorum yapmisti
Ozel muayenesi olan bir doktor perinatolojiye yonlendirir buyuk ihtimalle
Ya da devlette de yine ayni sekilde yonlendirir
Bende özel hastaneye gidiyorum. Doktorlar riskli bir durum olursa perinatolojiye yönlendirmiyorlar mı ya Yaşadığım şehirde perinatoloji olduğunu hiç sanmıyorum :D

Günaydın kızlar herkese güzel bir hafta diliyorum 🌸🤗ben yeni haftaya yeni kilolarla başladım 😃 kilo durumunuz nedir ben sabah tartıldım ve BEŞ KİLO almışım 16. Haftadayım 😧kızımda asla bu kadar almamıştım ya 😔

Günaydın kızlar herkese güzel bir hafta diliyorum 🌸🤗ben yeni haftaya yeni kilolarla başladım 😃 kilo durumunuz nedir ben sabah tartıldım ve BEŞ KİLO almışım 16. Haftadayım 😧kızımda asla bu kadar almamıştım ya 😔
bıraz da odem oluyor. 3 4 kg normal dedı dr ben 16. haftadamda gıttıgımde. e yag dokun artacak kan mıktarın bebıs falan :))1 kg fazladan dert degıl bence :)) ben de 7 kg almıstım bu afta 1.5 kg odem gıttı yuzum gozum bakılır konuma geldı daha da odemım gıttıgınde ana hatlarıyla kac almısım ogrenıcem :)

Kızlar detaylı ultrason çok önemli hatta gebelikte yapılan en önemli izlem. Perinatologlar yapıyor onlarda kadın doğum doktoru ancak sonrasında perinatoloji alanında tekrar uzmanlaşmış oluyorlar. Detaylı esnasında her bir uzuv milim milim ölçülüyor parmaklar sayılıyor iç organlar kontrol ediliyor olası bir anomalilik durumunda takip ediliyor ve doğum esnası ya da hemen sonrası yapılacaklar planlanıyor. Tavsiye esilem hafta 20-22 genelde. Örneğin haftanız ilerledi ve çocuk gelişmiyor gibi dedi dr direk sizi tekrar perinatoloğa yönlendiriyor. Cihazlarıda farklı. Bazı küçük yerlerde perinatolog olmadığında radyologlar yapabiliyor ama tavsiye edilen perinatologların yapması. İlla para vermek zorunda değiliz şehir hastanelerinde araştırma hastanelerinde perinatologlar var. İnşallah hepimizin ki güzel geçer bir saat bebişi izlemekte keyifli oluyor🥰🥰

bıraz da odem oluyor. 3 4 kg normal dedı dr ben 16. haftadamda gıttıgımde. e yag dokun artacak kan mıktarın bebıs falan :))1 kg fazladan dert degıl bence :)) ben de 7 kg almıstım bu afta 1.5 kg odem gıttı yuzum gozum bakılır konuma geldı daha da odemım gıttıgınde ana hatlarıyla kac almısım ogrenıcem :)
Ödem kaçıncı haftada gidiyormuş? Ay inşallah benimki de ödemdir 🙏😃

Anladım kızlarr. Doktorum ikili yapıcaz 2 hafta sonra demişti ama ben fetal'e karar verince yapmadık tabii. İkili yapıyorsa detaylı da yapıyordur diyebilir miyizz?

Bir de renkli ultrasonu kaçıncı haftalarda yapıyorlar acabaa?
İkili ve detaylı farklı detaylı da organlara vs de bakılabiliyor daha iyi bir cihaz gerekiyor ve perinatolog olması avantajlı bu nedenle kadın doğum uzmanları detaylı için yönlendirme yaparlar

Ödem kaçıncı haftada gidiyormuş? Ay inşallah benimki de ödemdir 🙏😃
ya o odem doguma kadar senle gıdebılır onu bılemeyız de ben mıde bulantısından ıkı bır tuzlu domates tuzlu salatalık yıye yıye su da ıcemedım ıcsem cıkıyordu zaten ancak yemek yemeye gecınce vehavalar sıcak dıye baya su ıcınce duzelmeye basladım :)

ya o odem doguma kadar senle gıdebılır onu bılemeyız de ben mıde bulantısından ıkı bır tuzlu domates tuzlu salatalık yıye yıye su da ıcemedım ıcsem cıkıyordu zaten ancak yemek yemeye gecınce vehavalar sıcak dıye baya su ıcınce duzelmeye basladım :)
Anladım canım. Bakalım benim sürecim nasıl ilerleyecek neyse sağlık olsun ne diyeyim 😃

Bende özel hastaneye gidiyorum. Doktorlar riskli bir durum olursa perinatolojiye yönlendirmiyorlar mı ya Yaşadığım şehirde perinatoloji olduğunu hiç sanmıyorum :D
Ozel hastanede mesela benim doktorum op.dr olarak geciyor bana detayli usg yapan dr.gurkan bey diye biri😁 ameliyata girmiyor kendisi falan
Ama uni hastanelerinde falan detaylida organlari incelemesi icin perinatolojiye yonlendiriyorlar diye biliyorum
Sadece riskli durumlarda gidilmiyor yav😁
Bi arkadasim cinsiyete her doktor birsey diyor diye perinatolojiye gitti net olarak ogrendi😁

Kızlar nasılsınız? Ben düğünü atlattım şükür bir de düştüm o gün kuaförde neyseki bir şey olmadı.
Ah hadi gözün aydın canımm atlatmışsın. Aman dikkat et birşey olmamasına sevindim.
Ozel hastanede mesela benim doktorum op.dr olarak geciyor bana detayli usg yapan dr.gurkan bey diye biri😁 ameliyata girmiyor kendisi falan
Ama uni hastanelerinde falan detaylida organlari incelemesi icin perinatolojiye yonlendiriyorlar diye biliyorum
Sadece riskli durumlarda gidilmiyor yav😁
Bi arkadasim cinsiyete her doktor birsey diyor diye perinatolojiye gitti net olarak ogrendi😁
Anladım canım bakalım 16 ağustosta kontrolüm var 16+2 olacağım o zaman gittiğimde söyler söylemezse de sorarım bakalım. Çünkü ayda bir çağırıyor artık

Ah hadi gözün aydın canımm atlatmışsın. Aman dikkat et birşey olmamasına sevindim.

Anladım canım bakalım 16 ağustosta kontrolüm var 16+2 olacağım o zaman gittiğimde söyler söylemezse de sorarım bakalım. Çünkü ayda bir çağırıyor artık
Bende haftaya tam 16+1 olacagim gittigimde
Hocam bi dahakine detayli var mi diye sorarim kesin😁
Bugun pit pit brseyler hissettim sirtustu uzanirken bu haftalarda hissetmek mumkun mu acaba ya🤓

Yaa bende böyle bazen damar atması gibi hissediyorum ama anlayamıyorum bebiş mi başka şey mı ya artık gerçekten hissetmek istiyorum insan çok merak ediyooorr :dondurma: Önümüzdeki pazartesi mi gideceksin sende kontrolee

Bende haftaya tam 16+1 olacagim gittigimde
Hocam bi dahakine detayli var mi diye sorarim kesin😁
Bugun pit pit brseyler hissettim sirtustu uzanirken bu haftalarda hissetmek mumkun mu acaba ya🤓

Back
X