Süt parası diye biliyorum 300 telecikEvet doğum parası var ve herkese veriliyor canım ama öyle matah bi miktar değil ben ilk çocukta 300 tl almıştım![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Süt parası diye biliyorum 300 telecikEvet doğum parası var ve herkese veriliyor canım ama öyle matah bi miktar değil ben ilk çocukta 300 tl almıştım![]()
Şöyle olacak; 32. Haftada doktordan çalışamaz raporu alınabilir ama 37’ye kadar da çalışmak istersen yine tam 32. Haftada doktordan çalışabilir raporu alabilirsin. Sonrasında yine iznini başlatmak istersen mesela 35. Haftada çıkmak istedin, doktora gidip doktoran çalışamaz raporunu başlatıyorsun iş yerine veriyorsun. Para toplu da yatabiliyor, ay ay maaş gibi de yatabiliyor. Bunu iş yeriyle konuşmak gerekiyor. Edevlette kayıtlı bir banka hesabın varsa oraya yatar, yoksa pttye yatar. Evet arkadaşlarımın söylediği kadarıyla doğumdan sonra yatıyormuş.Canım bunun için 32. Haftada çalışamaz raporumu almamız gerekiyor nerden alıcağız ve ne zaman yatıcak para doğumdan sonramı
Ben valla aynı senin gibiyim ama kalkıyorum sık sık geziyorum ayak altıma da sehpa koydum uzatıyorum ona ayaklarımı dinleninceKızlar masabası çalışan var mı işleri bilgisayarda yaptığım için neredeyse tüm gün sandalyede oturuyorum belim kopuyor çok fena ne yapsam acaba laptopta değil, masaüstü yemek masası sandalyesinde oturuyorum![]()
Canım şuanki brüt maaşının 2/3’ü kadarı yatar yaklaşık olarak. 16 haftalık izin yaklaşık 4 aya tekabül ediyor, bir aylık brüt maaşın 2/3’ü x 4 olarak hesaplayabilirsin. Ama yine dediğim gibi bağkur kısmını araştırmak lazım, aktif olarak sgklı çalışanlar için geçerli benim dediğim.Onu bir öğreneyim doğum sebebi ile çalışamayacağım ben de bir süre idare edecek kadar verseler bize de çok iyi olurbir soruşturayım
İlk ve ikinci gebeligimde bende zayıftım. Şimdi bende tombulum canım. 74 le hamile kaldım şimdi 76 yimYaaa masallahhtabi canım daha erken o kısma ben kiloluyum bide göbek var yeni yeni çıkmaya başladı göbeğim
aynaya baktikca çok hoşuma gidiyor
![]()
Bu az olan ve herkese verilen doğum parası değil, süt parası. Doğum parası çalışan annelere yasal olarak ücretli izinlerinde verilen maaş. Herkes almıyor bu maaşı, sadece çalışan anneler.Evet doğum parası var ve herkese veriliyor canım ama öyle matah bi miktar değil ben ilk çocukta 300 tl almıştım![]()
Teşekkür ederizEn önemli kısmını almışsınız canım güle güle kullanınbiz daha almadık onları
bol bol taksitimiz olcak gibi
![]()
Eezy twist aldım canım zaten aklımdaki model de oyduCanım hangi modelini aldın bebek arabasını ve puseti
Güle güle kullanın inşallah canımArtık hayal oldu canım bugün cybex indirime girince 19.000tl bebek arabası + pusetine bayıldıkartık ne zaman alırız onu bilemiyorum
![]()
Yapmayın bence. Keratin dediğiniz şey de kimyasaldır. İnternete yazarsanız, keratini saça yapıştırmak için yani saçın düzleşmesi için de ayrı bir kimyasal kullanılır. Şimdi de emzirirken de yaptırmasanız daha iyi olur, ama sizin tercihiniz.Kızlar selam şimdi size bir sorum var benim saçlarım kıvırcık ancak düzensiz bir kıvırcık yani çok bakım istiyor bakımlı durması için duştan çıkıp kurutsam deli kızın çeyizi gibi duruyorben doğuma az bir süre kala kalıcı fön yaptırmayı düşünüyorum daha önce yaptıran var mı doktor arkadaşım sıkıntı olmaz dedi ama yine de Merak ettim yapılırken kimyasal kullanılmıyor sanırım sadece keratin kullanıyorlar
Benim de öyle hiç şiddetli bir vurması olmadı çok hareketli de olmadı zaten şimdiye kadar. Ha ben gün içinde sürekli ayakta hareket halindeyim onunla ilgisi olabilir mi bilmiyorum ama gün içinde canımı yakmayan normal hareketleri hissediyorumKızlar benim kafama takildi
Siz hep bebekler deli gibi tekmeler atıyor diyorsunuz ya
Benim Oğluşum aşırı aşırı kuvvetli vurmuyor vuruyor da dönüyor da takılıyor gibi seğirme yuvarlanma gibi çok çeşitli hareketler yapıyor ama öyle karnım yırtılacak gibi vurmuyor benim gibi olan var mı ?
Ben de aynisini yazicaktim keske ayakta degil de masabaşı calissam diyordum da her sekilde agriyor demek ki. 24.haftadayim bu hafta cok zor geldi calismak. Ev daginik bulasik camasira yetisemiyorum. Calisanlara sabir kuvvet diliyorumBende sabahtan akşama kadar ayaktayım belim ağrıyor bu beller her şekilde ağrıyacak herhalde![]()
Sırt bel ağrısı dışında benim son haftalarda sağ kasığım da ağrı yapıyor ve üzerine bastırmıyor topallıyorum bide gün içinde. Sürüne sürüne devam ediyorumBen de aynisini yazicaktim keske ayakta degil de masabaşı calissam diyordum da her sekilde agriyor demek ki. 24.haftadayim bu hafta cok zor geldi calismak. Ev daginik bulasik camasira yetisemiyorum. Calisanlara sabir kuvvet diliyorum![]()
Doktorum ve yaptıracağım yer ile görüştüm, yaptırmayacağım. İkisi de önermiyor.Yapmayın bence. Keratin dediğiniz şey de kimyasaldır. İnternete yazarsanız, keratini saça yapıştırmak için yani saçın düzleşmesi için de ayrı bir kimyasal kullanılır. Şimdi de emzirirken de yaptırmasanız daha iyi olur, ama sizin tercihiniz.
Güle güle kullan canımTeşekkür ederizsorma şimdiden 60bin harcadık biz ve daha çok eksiğimiz var
Eezy twist aldım canım zaten aklımdaki model de oydu
Güle güle kullanın inşallah canım![]()
Teşekkür ederim kızlarGüle güle kullan canım![]()
Molfixin pure soft serisi iyi diyorlar sarı olan. Ondan mı aldı acabaGümüş kapak indirimi bekliyorum benpuset örtüsü alacağım kışın burası çok soğuk çocuk üşür gibi geliyor ne kadar arabayla gidip gelsem de dünyanın bin türlü hali var ya bu bebek bezi stoklamak sıkıntı geliyor sleepy eşimin yeğenine hiç yaramadı çocuk hep pişik oldu ne zaman molfixe geçti pişik geçti belki bizim çocuklarda da sıkıntı olacak elimde kalır diye korkuyorum
İlk oğlumda doğuma kadar hareketlerini doğru düzgün hissetmiyordum. Bu sefer hareketleri dışardan bakan bile görünüyor her çocuk farklı ve bence iç karın olayı da farklı. Sakin uslu çocuk iyidirKızlar benim kafama takildi
Siz hep bebekler deli gibi tekmeler atıyor diyorsunuz ya
Benim Oğluşum aşırı aşırı kuvvetli vurmuyor vuruyor da dönüyor da takılıyor gibi seğirme yuvarlanma gibi çok çeşitli hareketler yapıyor ama öyle karnım yırtılacak gibi vurmuyor benim gibi olan var mı ?
Evet canım o sanırım çocuktan çocuğa değişiyor sanırım ama sleepy çocuğu o kadar pişik yaptı ki o yüzden bez stoklamaya korkuyorumMolfixin pure soft serisi iyi diyorlar sarı olan. Ondan mı aldı acaba